Катастрофа в Ірані: Україна вимагатиме компенсацію, якщо буде доведено версію ракетного удару

П'ятниця, 10 січня 2020, 18:39

Україна буде вимагати компенсацію і притягнення винних до відповідальності, якщо буде доведено версію удару іранських ППО по українському авіалайнеру.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко на брифінгу в Києві 10 січня.

"Якщо буде доведено, то ми не тільки будемо вимагати притягнення до відповідальності всіх винних, але й компенсацію" - сказав він.

Але про це на сьогоднішній момент, за його словами, ще зарано говорити.

Водночас, наголосив Пристайко, постраждалим буде надана всіляка допомога, включаючи фінансову.

Як відомо, у четвер ввечері почали надходити повідомлення від джерел у спецслужбах про те, що літак МАУ був збитий ракетою.

Згодом прем’єр Канади Джастін Трюдо офіційно оголосив: є докази, що літак збили ракетою "земля-повітря", а ще пізніше в США опублікували відео, як ракета влучила в авіалайнер МАУ.

Міжнародна група розслідувачів Bellingcat підтвердила, що відео влучання ракети в Boeing було зняте в районі населеного пункту Паранд біля аеропорту Тегерана – ракету ж могли запустити з секретної бази Ірану IRSG.

Іран назвав неправдивими звинувачення про збиття літака МАУ ракетою, заявивши, що не візьме на себе відповідальність за "велику брехню".

Читайте також Від Ірану до Росії. 10 нападів військових на літаки - шанси на покарання й компенсацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.