3 квітня 2019

Статті
Зупинити візову капітуляцію: що відбувається із британськими візами для українців
Вимога документів, яких не існує у природі. Очевидні помилки візових офіцерів. Упереджене ставлення до українців. Це – реалії візової практики, коли за візою подається громадянин України.
Колонки
Не лише "Північний потік-2": США визначають нову енергетичну політику в Європі
Нова енергетична стратегія США дає Києву можливість взяти участь у розробці Плану зміцнення енергетичної безпеки, який дасть нам чимало вигод. Із блокуванням "Північного потоку-2" ситуація дещо гірша...
Непотрібні голоси: чому не голосували 99% виборців закордонного округу
Згідно з даними Центрвиборчкому, за кордоном проголосувало лише 55 тисяч громадян України. І це у ситуації, коли держреєстри фіксують загалом 6 мільйонів українських виборців, що перебувають за кордоном!
Новини
21:01
Спікер парламенту Британії заблокував третю хвилю голосувань щодо сценаріїв Brexit
Палата громад британського парламенту відхилила пропозицію щодо проведення у понеділок третьої серії індикативних голосувань щодо альтернативних варіантів Brexit.
20:38
Прем’єрка Британії і лідер опозиції провели "конструктивні переговори" щодо Brexit
У прем’єр-міністра Британії назвали конструктивними переговори з лідером опозиції Джеремі Корбіном для пошуку виходу з ситуації довкола Brexit.
20:04
Аеропорт Барселони виправив Kiev на Kyiv
У міжнародному аеропорту Барселони "Ель-Прат" змінили написання назви Києва відповідно до української вимови.
19:40
Британські винищувачі втретє за тиждень супроводили бомбардувальники РФ
Британські винищувачі тричі протягом тижня піднімалися на перехоплення російських бомбардувальників поблизу повітряного простору Британії.
19:20
НАТО не має наміру розміщувати ядерні ракети у Європі – Столтенберг
Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс не буде розміщувати наземні ядерні ракети у Європі після завершення дії Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД).
18:59
Генсек НАТО у Конгресі США назвав Росію в числі викликів поряд з тероризмом і кіберзагрозами
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг назвав тероризм, загрози у кіберпросторі і все більш агресивну Росію у числі викликів Альянсу.
18:32
НАТО проведе найбільші військові навчання у Чорному морі
Навчання проходитмуть у територіальних водах Румунії та міжнародних водах Чорного моря і стануть найбільшими у цьому регіоні.
18:11
Путін влітку відвідає Італію
Президент Росії Владімір Путін влітку цього року планує відвідати Італію.
17:51
Берлін не бачить підстав для скасування санкцій проти РФ
Німеччина не бачить причин для скасування санкцій ЄС щодо Росії.
17:49
Події в Азові показали відхід РФ від звички гібридних дій - заступниця генсека НАТО
Захоплення українських моряків в Азовському морі стало першим свідченням того, що Росія змінює тактику і відходить від звичних гібридних дій.
17:02
У Сенаті США підготували законопроект про нові санкції проти Росії - ЗМІ
У Сенаті США підготовлений законопроект про нові санкції щодо Росії, щоб утримати Кремль від втручання в американські вибори.
16:47
У Литві звинуваченого у шпигунстві на користь РФ посадили на 7 років
Окружний суд литовського міста Клайпеди засудив на сім років позбавлення волі громадянина Литви Романа Шешеля за шпигунство на користь РФ.
16:25
Юнкер виключив нове коротке відтермінування Brexit без схвалення угоди з ЄС до 12 квітня
Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Британія не отримає жодних додаткових коротких відтермінувань Brexit, якщо її парламент не ратифікує угоду про вихід до 12 квітня.
16:06
В Іспанії військовий літак з’їхав зі злітної смуги, десять постраждалих
Десять людей постраждали в результаті інциденту з військовим літаком в автономний спільноті Арагон (Іспанія".
15:58
фотоУ Північній Македонії розбився літак, загинула родина з Болгарії
Одномоторний літак Cеssna P210H з німецьким реєстраційним номером у вівторок вилетів з македонського міста Охрід в Софію.
15:37
У Франції арештували підозрюваного у плануванні теракту у дитсадку
Французька поліція затримала чоловіка, який готував теракт у дитячому садку.
15:29
Португалія готується до лісових пожеж: рекордна кількість вогнеборців і техніки
Португалія, що зіткнулась з серйозною проблемою смертельних лісових пожеж, цьогоріч залучить рекордну кількість персоналу для запобігання руйнівним наслідкам стихії.
15:19
Польський священик вибачився за спалення книг про Гаррі Поттера
Польський священик вибачився за спалювання "магічних" книг, серед яких були книги із серії про Гаррі Поттера, а також відомої саги про вампірів "Сутінки".
14:58
У Кремлі підтвердили підготовку зустрічі Путіна з президентом Естонії
Прес-секретар президента РФ Дмитрій Пєсков підтвердив підготовку зустрічі Владіміра Путіна з президентом Естонії Керсті Кальюлайд 18 квітня.
14:55
У Єврокомісії застерегли уряд Румунії від підриву судової системи
У Єврокомісії застерегли румунський уряд від будь яких кроків, які можуть підірвати румунську судову систему, та попередили про швидку реакцію у разі таких кроків.
14:49
Столтенберга залишили генсеком НАТО, щоб не дати Трампу призначити наступника - ЗМІ
Союзники по НАТО продовжили термін повноважень генерального секретаря, щоб не дати президенту Дональду Трампу призначити наступника Єнса Столтенберга.
13:55
фотоВ Британії розслідують відео, на якому солдати розстрілюють фото лідера опозиції
У Британії розслідують появу у мережі відео, на якому британські солдати стріляють по портрету головного лідера опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбіна.
13:35
Єврокомісія почала процедуру щодо порушення верховенства права Польщею
Європейська комісія відкрила справу проти Польщі з приводу порушення верховенства права в країні. Листа з офіційним повідомленням ЄК надіслала до Варшави.
13:23
У Фінляндії почалося раннє голосування на виборах до парламенту
Вибори заплановані на 14 квітня, але в середу почалося раннє голосування на більш ніж 900 виборчих дільницях по всій країні.
13:10
Ryanair восени літатиме з Одеси і Харкова до ще одного міста в Польщі
Найбільша бюджетна авіакомпанія Європи Ryanair в кінці жовтня має намір відкрити нові рейси Харків-Познань і Одеса-Познань.
13:00
Підготовка потенційного Brexit-референдуму може зайняти 12 місяців
Як стверджує британський міністр у справах Brexit Стівен Барклі, підготовка законодавства, необхідного для проведення потенційного нового референдуму щодо виходу з ЄС, може зайняти 12 місяців.
12:53
Brexit: Мей зустрінеться з лідером опозиції для зміни угоди з ЄС
Прем'єр сподівається, що вони зможуть домовитися про модифіковану версію її угоди з ЄС, яка зможе отримати підтримку британських депутатів.
12:43
Кремль відреагував на плани НАТО захищати українські судна в Чорному і Азовському морях
Прес-секретар президента РФ Пєсков заявив, що в Москві негативно поставилися до заяви представника США при НАТО Кей Бейлі Хатчінсон про плани забезпечити прохід українських кораблів через Керченську протоку.
12:30
ЦВК Туреччини вирішила перерахувати голоси у Стамбулі, де програла партія Ердогана
Центральна виборча комісія Туреччини у середу ухвалила рішення про перерахунок голосів у восьми із 39 районів Стамбула після того, як початковий підрахунок показав, що головний кандидат від опозиції отримав незначну перемогу на виборах мера.
12:24
Президент Словаччини створює нову політичну партію
Президент Словаччини Андрей Кіска, чий термін повноважень завершується в червні, оголосив про створення нової політичної партії.
11:58
Глава нацбезпеки Польщі про результат Зеленського: українська демократія - непередбачувана
Голова Бюро нацбезпеки Польщі Павел Сольох вважає, що специфікою української демократії є "непередбачуваність" - цим і пояснюється результат першого туру президентських виборів.
11:50
Прем'єр Бельгії вибачиться за поводження уряду з метисами у 1940-х
Прем'єр Бельгії Шарль Мішель має намір вибачитися за те, як бельгійський уряд повівся із сотнями метисів, що народилися в кінці 1940-х і 50-х роках в Конго, Руанді або Бурунді внаслідок відносин між бельгійцями і місцевими жінками.
11:30
інфографікаУ Польщі найглибша прірва між багатими й бідними серед країн ЄС - дослідження
Згідно з дослідженням групи французьких економістів WID, Польща має найвищий показник нерівності доходів населення серед країн ЄС.
11:27
Facebook не може гарантувати захисту від втручання у європейські вибори
Генеральний директор Facebook Inc Марк Цукерберг заявив, що компанія не може гарантувати захист від використання сайту для підриву виборів до Європарламенту в травні.
10:55
Євродепутат: перемога Зеленського пов’язана з нездійсненими надіями Майдану
Депутат Європарламенту від партії Зелених Ребекка Гармс вважає, що високий результат шоумена Володимира Зеленського у першому турі виборів пов’язаний із розчаруванням суспільства і нездійсненими надіями Майдану.
10:55
5 операторів ЄС допоможуть Україні створити незалежного оператора ГТС
П’ять провідних європейських операторів допоможуть НАК "Нафтогаз України" створити незалежного оператора газотранспортної системи.
10:46
Канцлер Австрії хоче усунути "друзів Путіна" від нагляду за спецслужбами
Канцлер Себастьян Курц хоче, щоб спецслужби Австрії звітували безпосередньо йому у зв'язку із занепокоєнням щодо впливу ультраправих в країні.
10:22
В ЄС домовились про безвізовий режим для британців після Brexit
Рада ЄС і Європейський парламент домовилися про безвізовий режим в’їзду до Шенгенської зони для британських громадян після Brexit.
10:05
Чехія знову заявила про сальмонелу в м'ясі з Польщі
Чеська ветеринарна служба виявила бактерії сальмонели у півтонній партії курячого м'яса, імпортованого з Польщі і призначеного для закладів громадського харчування.
10:02
Трамп нарощує критику Німеччини за оборонні витрати в рамках НАТО
Президент США Дональд Трамп вкотре розкритикував Німеччину за недостатні оборонні внески, заявивши, що Берлін не сплачує "справедливу частку" в рамках зобов'язань перед НАТО.
09:35
Литва і Польща вирішили посилити захист Сувалкського коридору
Литва і Польща домовилися зарахувати по одній бригаді до діючого в місті Ельблонг Штабу Північно-Східної дивізії з метою захисту так званого Сувалкського коридору.
09:33
Держсекретар США пропустить зустріч міністрів G7 у Франції
Держсекретар США Майк Помпео пропустить зустрічі 5-6 квітня з главами МЗС країн-членів G7 у Франції, яка зараз головує в групі найбільш розвинених країн.
09:02
Канада нагрівається вдвічі швидше, ніж решта світу - дослідження
Середньорічна температура Канади з 1948 року зросла приблизно на 1,7 °C.
08:54
Польща розгляне можливість захищати Литву за допомогою Patriot - генерал
Перебуваючи з візитом у Вільнюсі, головнокомандувач армії Польщі Раймунд Анджейчак заявив, що Литва і Польща можуть домовитися про синхронізацію систем протиповітряної оборони.
08:25
НАТО має намір забезпечити прохід суден України через Керченську протоку - Гатчісон
Постпред США при НАТО Кей Бейлі Гатчісон заявила, що міністри закордонних справ країн-членів НАТО в Вашингтоні розглянуть пакет військових заходів реагування на агресію Росії, який гарантуватиме безпеку для проходу українських суден через Керченську протоку та в Азовському морі.
08:10
Другий найбільший аеропорт Данії виправив назву Kiev: це була помилка
Другий за розміром аеропорт Данії Біллунн змінив написання назви Києва з Kiev на Kyiv.
07:47
ЄС розробляє суворі умови для тривалого відтермінування Brexit - ЗМІ
Блок може вимагати "джентльменської угоди", щоб обмежити дії Великої Британії, поки вона є країною-членом