4 квітня 2019

Статті
Ювілей Альянсу: чому і як НАТО продовжує підтримувати Україну
Український народ чітко заявив про євроатлантичний напрямок, яким повинна йти країна. Ви вже заплатили велику ціну за цей вибір, стикаючись із російською агресією на кожному кроці.
Цікаве за 70 років НАТО: перевірте, що ви знаєте про Альянс
Що особисто ви знаєте про НАТО? Перевірте свої знання. Дуже імовірно, що відповіді на деякі запитання всерйоз вас здивують! ;)
Колонки
Євроінтеграція для фондового ринку: що ще треба зробити Україні
Чому іноземні інвестиції оминають Україну? Одна з причин – нерозвиненість українського фондового ринку. А отже, треба допомогти Україні повноцінно інтегруватися в європейський ринок капіталу (рос.)
Новини
20:27
Українців попередили про перенесення рейсів до нового аеропорту Стамбула
Українців, які подорожують до Стамбула, попередили, що починаючи з 5 квітня аеропорт ім. Ататюрка розпочне переведення комерційних рейсів до нового аеропорту.
20:10
Бундестаг втретє відхилив кандидатуру правих популістів на посаду віце-спікера
Представниця правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" Маріана Хардер-Кюнель втретє не змогла зайняти посаду віце-голови німецького парламенту.
19:46
МЗС за рік оформило близько 11 тисяч електронних віз в Україну
Іноземці за рік оформили близько 11 тис. електронних віз для в'їзду в Україну, найбільшим попитом цей сервіс користується у громадян Китаю.
18:54
Уряд Румунії відкинув заклик ЄС і США не підривати судову систему
Прем’єр-міністр Румунії Віоріка Денчіле відкинула заклик послів 12 країн, в тому числі США і Німеччини, утриматися від зміни законодавства у сфері судочинства за допомогою надзвичайного указу.
18:37
Аеропорт Манчестера виправив назву Kiev на Kyiv
В аеропорту британського міста Манчестер змінили написання назви Києва відповідно до української вимови.
18:25
ЄСПЛ чекає від Росії пояснень у справі про збитий MH17
Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) 3 квітня повідомив уряду Росії про скарги родичів загиблих у катастрофі малайзійського "Боїнга" рейсу MH17 у 2014 році в Україні і просить Москву викласти міркування з цього питання.
18:11
У НАТО затвердили пакет заходів для підтримки України в Чорному морі
Міністри закордонних справ країн НАТО затвердили програму посилення присутності альянсу у Чорноморському регіоні через агресивні дії Росії.
17:57
Роботу парламенту Британії призупинили через протікання даху
Через протікання даху у будівлі парламенту Британії роботу Палати громад призупинили до понеділка.
17:49
Європарламент знову закликав призначити прокурором ЄС кандидатку від Румунії
Європейський парламент знову висловив свою підтримку Лаурі Ковеші у конкурсі на обрання першого керівника нової прокуратури ЄС.
17:20
фотоПрезидентом Мальти став колишній глава МЗС країни
Колишній міністр закордонних справ Мальти Джордж Велла став президентом країни.
16:56
Італія і Мальта відмовляються прийняти корабель з 64 врятованими мігрантами
Корабель гуманітарної організації з 64 врятованими мігрантами на борту дрейфує в Середземному морі, оскільки уряди Італії і Мальти відмовляються прийняти його у своїх портах.
16:44
Тендер на урядову інформкампанію про ЄС виграла агенція з працевлаштування
Замовником послуги виступає Державний комітет телебачення і радіомовлення України.
16:12
Прем'єр Іспанії: Brexit і каталонська незалежність засновані на брехні
Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив, що методи, використовувані прихильниками Brexit аналогічні тим, які використовувалися для просування кампанії про незалежність Каталонії.
15:59
Уряд Естонії пішов у відставку
Прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас у четвер, 4 квітня, на першому засіданні парламенту нового скликання оголосив про відставку свого уряду.
15:41
В уряді Португалії – перша відставка через скандал довкола родинних зв’язків урядовців
Державний секретар уряду Португалії з питань довкілля подав у відставку після того як стало відомо про те, що він призначив радником двоюрідного брата.
15:36
Генсек НАТО: Росія ще може повернутися до ракетного договору з США
Росія має ще кілька місяців для того, щоб повернутися до виконання Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД).
15:27
Рівень джихадизму в Фінляндії істотно виріс за десятиліття
За поточне десятиліття рівень джихадизму в Фінляндії істотно виріс, прорапортувало в четвер міністерство внутрішніх справ країни.
14:52
У Латвії екс-співробітнику МВС загрожує до 20 років за шпигунство на РФ
Колишнього співробітника МВС Латвії звинувачують у тому , що протягом тривалого часу він надавав інформацію російським спецслужбам, завдавши помітної шкоди державній безпеці країни.
14:46
Британія може взяти участь у виборах до Європарламенту - міністр
Британський міністр з питань Brexit Стівен Барклай не виключає можливості участі країни у виборах до Європейського парламенту наприкінці травня.
14:43
фотоВ столиці Чорногорії проросійські сили спалили прапор НАТО
Представники проросійської маргінальної партії "Справжня Чорногорія" у четвер в центрі Подгориці спалили прапор НАТО.
14:22
Порошенко погодив Річну національну програму Україна-НАТО
Президент України Петро Порошенко погодив Річну національну програму Україна-НАТО - план стратегічних реформ, необхідних для забезпечення системної підготовки України до членства в Альянсу.
13:55
Вулицю у центрі Києва перейменували на честь сенатора Джона Маккейна
Ініціативу перейменування підтримала родина американського політика. Київрада отримала офіційного листа від дружини сенатора Сінді Маккейн.
13:40
"Газпром" починає зазнавати збитків через глобальне потепління
Експорту російського газу загрожує зміна клімату, і боротьба Євросоюзу з цим явищем відповідає інтересам газовиків Росії.
13:34
Нові правила ЄС ускладнять, але не зупинять "Північний потік-2" - євродепутат
Депутат Європейського парламенту Ребекка Гармс стверджує, що оновлені газові правила ЄС, які у четвер схвалив Європарламент, здатні ускладнити запуск проекту "Північний потік-2", але повністю його не зупинять.
13:15
Європарламент затвердив безвіз для британців після Brexit
Громадяни Великої Британії зможуть в'їжджати до ЄС без віз на короткий термін після Brexit, за умови, що громадяни ЄС матимуть ті ж умови під час подорожі до Британії.
13:10
Європарламент затвердив нові правила ринку газу, що стосуються "Північного потоку-2"
Європейський парламент затвердив нові правила ринку газу, які поширюватимуться на трубопроводи із країн, що не входять до складу ЄС, зокрема, на газопровід "Північний потік-2".
12:59
Литва першою з країн Балтії підписала пакт про оборонну співпрацю з США
Сполучені Штати та Литва підписали угоду про оборонну співпрацю, спрямовану на посилення двосторонньої підготовки та обміну інформацією.
12:57
Париж штрафуватиме користувачів електросамокатів за їзду на тротуарах
Париж планує врегулювати використання електричних самокатів шляхом запровадження штрафів за їзду на тротуарі, спеціальних місць для паркування і щорічного податку для компаній, що здають скутери на прокат.
12:23
Сербія продовжує ухилятися від політики ЄС щодо України та РФ - звіт
Минулоріч ЄС опублікував 54 зовнішньополітичні декларації для прийняття третіми країнами-партнерами, але Сербія прийняла лише 28 з них.
12:23
Латвія готується карати за публічне носіння радянської форми
Сейм Латвії в четвер у другому читанні схвалив поправки, які забороняють носити форми тоталітарних режимів, в тому числі Червоної армії, на громадських заходах.
11:57
МЗС РФ звинуватило США і НАТО в підштовхуванні Києва до провокацій
МЗС РФ звинуватило НАТО і представника США при Альянсі в підштовхуванні Києва до провокацій через посилення чорноморського флангу.
11:54
ЄС: рішення щодо Гуайдо може призвести до ескалації у Венесуелі
ЄС відкидає рішення, ухвалене невизнаними Національними установчими зборами Венесуели, щодо скасування депутатського імунітету лідера опозиції Хуана Гуайдо.
11:40
Суд ЄС: затримка рейсу через прокол шини не веде до автоматичної компенсації пасажирам
Авіакомпанії не зобов’язані автоматично виплачувати пасажирам компенсації за затримку рейсу на три години і більше, якщо вона була спричинена проколом шини на злітній смузі і перевізник зробив усе для того, аби уникнути тривалої затримки.
11:36
Україна ризикує втратити донорське фінансування, якщо не змінить протимінний закон - посольство США
Американські дипломати заявляють, що Україна ризикує втратити донорське фінансування від іноземних партнерів, якщо не внесе зміни до закону щодо протимінної діяльності.
11:20
З румунської кандидатки в топ-прокурори ЄС зняли заборону на виїзд з країни
Верховний суд Румунії у середу скасував заборону на виїзд з країни, накладену на Лауру Ковеші - одну з претендентів на посаду головного прокурора Європи.
10:56
Литва стала єдиною країною ЄС без жінок-міністрів
Прем'єр-міністр Литви Саулюс Скверняліс призначив у середу Кестутіса Мажейка новим міністром навколишнього середовища, що зробило його кабінет єдиним повністю чоловічим урядом ЄС.
10:56
фотоПоліція розслідує витівку оголених туристів на центральній площі Кракова
У Кракові поліція відкрила провадження у справі туристів, які майже голяка пройшлись Ринковою площею, а потім у такому вигляді попросили повозити їх у кареті.
10:35
Туреччина: Держдеп США спотворив інформацію про зустріч Чавушоглу і Помпео
Офіційний представник МЗС Туреччини заявив, що повідомлення Державного департаменту США про зустріч глави МЗС Туреччини Мевлюта Чавушоглу і держсекретаря Майка Помпео, яка відбулася напередодні, не відповідає дійсності.
10:24
"Північний потік-2" зробить економіку Німеччини заручницею РФ - США
Віце-президент США Майк Пенс розкритикував Німеччину за будівництво проекту "Північний потік-2" і недостатні витрати на оборону.
10:15
Влада Баварії підтримала план порятунку бджіл, щоб запобігти референдуму
Німецька земля Баварія має намір прийняти значною мірою план екологів щодо захисту бджіл і біорізноманіття, запобігаючи референдуму з цього питання.
10:01
Непрості вибори в Стамбулі: опозиціонер закликає визнати його перемогу
Опозиційний кандидат в мери Стамбула, який випереджає свого суперника від влади на приблизно 25 тисяч голосів, закликав турецьку виборчу комісію затвердити його перемогу і попросив президента Реджепа Таїпа Ердогана співпрацювати.
09:52
інфографікаНазвані найбільші виробники ядерної енергії серед країн ЄС
Загальний обсяг виробництва ядерної теплової енергії в ЄС у 2017 році склав 210 726 тис. тонн нафтового еквівалента, зменшившись на 10,0% порівняно з 2009 роком і на 1,3% - з 2016 роком.
09:37
Віце-президент США попередив Туреччину про наслідки за купівлю С-400 в Росії
Віце-президент США Майк Пенс застеріг Туреччину у зв'язку з придбанням російського зенітного ракетного комплексу С-400, який Вашингтон вважає загрозою американській авіації.
09:09
Польський генерал: існує план ядерного удару в разі атаки Путіна
Колишній головнокомандувач Сухопутних військ Польщі, генерал Вальдемар Скшипчак, вважає, що Захід застосує ядерну зброю проти Росії в разі атаки на Польщу.
08:50
У Німеччині дозволили позбавляти громадянства осіб, що воювали за терористів
Уряд Німеччини схвалив пропозицію Міністерства внутрішніх справ, згідно з якою німців з подвійним громадянством можуть позбавити німецького за участь в бойових діях на боці терористичних угруповань.
08:16
У 2018 році українці перерахували з-за кордону майже $11 млрд
Сума приватних грошових переказів з-за кордону в Україну минулоріч склала 10,888 млрд доларів. Це на 17,5% більше, ніж 2017 року. Кількість подібних операцій зростає щороку.
08:00
Британські депутати з перевагою в один голос підтримали перенесення Brexit
Нижня палата британського парламенту проголосувала за законопроект, який зобов'язує уряд попросити у ЄС знову відтермінувати Brexit.
07:40
Комітет Сенату США затвердив резолюцію проти агресії РФ у Чорному морі
Комітет із закордонних справ Сенату США затвердив і рекомендував до схвалення резолюцію, яка закликає забезпечити свободу навігації у Чорному морі та підтримує скасування газопроводу "Північний потік-2".