5 червня 2014

Статті
Гучні "жертви" виборів до Європарламенту
До Європарламенту не пройшли лобісти України, Павел Коваль і Павел Залевськи, як і багато інших старожилів законодавчої гілки влади ЄС. Дехто з них вже заявили, що все одно не полишать політику.
Від євроімітації до євроінтеграції
Прозвучали заяви про створення міфічного європейського "урядового офісу", і про призначення заступників міністрів, відповідальних за євроінтеграцію. Але є приклад, як це відбуватиметься - вже призначений відповідальний за ЄС перший заступник голови Мін'юсту, у якого, як виявилось, відсутній досвід у сфері європейської інтеграції!
Колонки
Перші кроки Асоціації: стандартизувати треба не на шкоду
Економічна частина Угоди про асоціацію, яку ми маємо підписати в кінці червня, вимагає привести наші стандарти у відповідність з європейськими, в іншому випадку двері "європейського ринку" для українських товарів не відкриються.
Створюємо Платформу громадянського суспільства в рамках УА
Основним завданням для українського громадянського суспільства на ближчі місяці стане запровадження ефективного механізму співпраці між Україною та ЄС. У статті 469 Угоди про Асоціацію передбачено створення Платформи громадянського суспільства.
Новини
23:26
Путін та Кемерон відмовилися при зустрічі потиснути один одному руки
18:17
28 українців навчатимуться в ЄС за програмою Еразмус Мундус
28 громадян України зможуть навчатися на магістерських та кандидатських програмах Еразмус Мундус разом з 1383 студентами з ЄС та інших країн. Студенти представляють різні міста України: Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ, Київ, Львів, Макіївку, Одесу, Ужгород та Харків.
17:54
Німеччина хоче зняти заборону на сланцевий газ
Причиною такого рішення є тиск з боку бізнес кіл, які хочуть скоротити енергетичну залежність від Росії і підвищити конкурентоспроможність промвиробництва.
17:17
Ендрю Ланслі: хочу бути єврокомісаром
Ендрю Ланслі, лідер Палати громад, повідомив, що Девід Кемерон цікавився у нього, чи не хоче він стати єврокомісаром. На що Ланслі відповів, що з радістю виконуватиме роботу європейського комісара.
16:38
Торгові переговори між Африкою та ЄС зайшли в глухий кут
ЄС прагне якомога швидше завершити переговори з Африкою щодо запланованої Угоди про економічне партнерство. Якщо сторони не підпишуть договір до 1 жовтня, Африка втратить доступ до внутрішнього ринку ЄС. Такі перспективи тільки посилюють тиск на африканських дипломатів, котрим здається, що в ЄС їх просто не чують, повідомляє EurActiv.
16:34
Європа очікує на рекордний врожай пшениці. З українського зерна можуть збирати мито
Україна займає шосту позицію у світовому рейтингу експортерів пшениці. Ніні наша держава експортує в ЄС 8 млн. тонн зерна. Безмитна квота складе лише 1 млн
15:38
Проект «Південний потік» загрожує болгарському уряду відставкою
Рух за права і свободи, молодший член коаліції в болгарському уряді закликав провести дострокові вибори. Це відбулося сьогодні, 5 червня, після того, як партія відкрито виступила проти бажання уряду продовжити будівництво "Південного потоку" незважаючи на попередження Європейської Комісії про те, що проект порушує правила ЄС. Про це повідомив Дневник.
15:16
ЄЦБ знизив базову процентну ставку
Ставка по депозитах ЄЦБ вперше в історії валютного блоку стала негативною - центробанк опустив її з нуля до мінус 0,1%, як і очікувалося.
15:03
Олланд стане миротворцем між Україною та Росією
Президент Франції Франсуа Олланд з'явився викликався виступити у ролі миротворця під час робочої вечері Великої сімки (G7), що проходила в Брюсселі вчора (4 червня). Президент Франції буде вести подальші дипломатичні контакти за участю лідерів Росії і України, сьогодні та завтра.
13:41
Оновлено, ФОТОВ Польщі розбився український мікроавтобус - семеро загиблих
5 червня, об 11:15 за київським часом в Польщі сталося ДТП за участю українського мікроавтобуса. Внаслідок зіткнення автобус перекинувся і зайнявся.
13:30
Маму позбавили прав бачитись з дітьми
52 річна німкеня жалілась, що їй забороняють спілкуватись з її біологічними дітьми, яких кілька років тому вона передала на всиновлення іншій родині.
12:54
Рада скасувала збір на експорт газу до Енергетичного співтовариства
Законопроект повинен надати право європейським партнерам України закачувати газ в українські підземні сховища газу і вибирати його, коли це потрібно, не сплачуючи мито.
12:30
Крайньо праві отримають €50 млн. від ЄС
Нова крайньо права група в Європейському парламенті матиме право отримати до €50 млн. фінансування від ЄС протягом наступних п'яти років. Цей грошовий куш, визнають партійні лідери, може призвести або до небувалого успіху або до небувалого провалу правих парламентських сил на чолі з Національним фронтом Франції.
12:15
Італія планує надати громадянство дітям біженців
Уряд Італії планує законопроект, за яким громадянство зможуть отримати діти, які народились в Італії від батьків-біженців.
11:42
Мера Венеції арештували за корупцію.
Реакція Премєра Італії: "Я як дурак працюю та переконую інвесторів вкладати кошти в Італію, а тут бачите окремі політики намагаються повернути минуле".
11:19
Молдова готує штрафи за георгіївські стрічки
У Молдові запропонували штрафувати за носіння георгіївських стрічок - відповідний законопроект внесений до парламенту
11:04
Бізнес-активність в Європі падає
Президент ЄЦБ Маріо Драгі натякнув, що вже тепер банківська інституція буде вводити відповідні заходи щоб зменшити побоювання щодо падіння економічної активності в Європі.
10:43
Європейські виробники сонячних панелей звинувачують китайців в порушенні угоди
Європейські виробники сонячних панелей та батарей стверджують, що їхні китайські конкуренти встановили надто низьку ціну на свою продукцію, чим порушили відповідні угоди між Європейським Союзом і Китаєм щодо експорту сонячним панелей, повідомляє The Wall Street Journal. Цей крок може відновити спір, котрий минулого року мав всі шанси перерости в торгову війну.
09:54
Албанія може стати кандидатом ЄС
Протягом місяця ЄС вирішить, чи готовий прийняти Албанію кандидатом на членство За інформацією Financial Times про це у середу повідомив євро комісар з питань розширення та політики сусідства Штефан Фюле.
09:24
G7 підтримала Україну заявою, нові санкції проти РФ не вводяться
Україна додатково отримає $18 млрд доларів США від країн-членів G7, а також $17 млрд доларів США. по програмі співпраці України та МВФ.