6 червня 2014

Статті
Енергетичні зобов'язання України – стан та перспективи
Уже більше ніж три роки Україна є членом Енергетичного Співтовариства. Багато для того, щоб розпочати глибокі реформи в секторі, і мало для того, щоб повноцінно інтегрувати свій ринок у ринок європейський. Але ми не виконали навіть першу частину
Інтерв'ю
"У бізнесу має бути довіра до того, що європейський процес дійсно йде"
Президент Європейської бізнес-асоціації Томаш Фіала: "Прем'єр-міністр та половина міністрів знаходяться на своєму місці, та ряд міністрів все ж викликають питання. Крім того, з трьох сьогоднішніх керівників Минсдоха тільки один пройшов узгодження з бізнесом та відповідає критеріям, які заявлені прем'єром в березні..." (рос)
Новини
20:33
Путін погрожує Україні скасуванням вільної торгівлі у разі підписання асоціації
Президент РФ Володимир Путін підтвердив, що Росія (і, відповідно, інші країни Митного союзу) введуть захисні торговельні заходи в разі підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.
20:01
Порошенко у Франції домовився з Путіним про переговори Україна-РФ
Обраний президентом Петро Порошенко, а також президент РФ Володимир Путін перед завершенням перебування Франції коротко розповіли журналістам про підсумки своїх переговорів.
19:40
Ради Європи очікує відновлення судді ВСУ Волкова на виконання рішення ЄСПЛ
Комітет міністрів РЄ наводить інформацію, надану українською владою, про те що проект резолюції про відновлення Волкова вже зареєстрований в парламенті, а також "висловлює впевненість, що цей проект резолюції буде прийнятий без затримок"
17:22
Меркель блокує кандидатуру Шульца на будь-яку посаду в Єврокомісії
Канцлер Німеччини в будь-який спосіб намагається заблокувати кандидатуру Шульца, президента Європарламенту в 2012-2014, на посаду президента Єврокомісії чи навіть комісара ЄС від Німеччини
16:59
Іспанія достроково починає повертати борг ЄС
Іспанія почне повертати борг у розмірі €41 млн., котрий вона отримала від Європейського Союзу в 2012 році.
16:07
Путін зізнався Олланду, що "має вплив" на сепаратистів в Україні
Президент РФ Володимир Путін у розмові з президентом Франції Франсуа Олландом 5 червня визнав, що має вплив на сепаратистів в Україні.
16:01
WiFi в літаках над всією Європою може з'явитися в 2016 році
Нова високотехнологічна мережа забезпечить європейські літаки Wi-Fi Інтернетом, повідомляє Expert Reviews.
15:24
ОновленоПутін і Порошенко провели кілька зустрічей, а згодом потисли руки, запевняє Олланд
Два раунди спілкування президента РФ Володимира Путіна і новообраного президента України Петра Порошенка відбулося в Нормандії в п'ятницю, 6 червня. Посередником виступила канцлер ФРН Ангели Меркель.
14:38
Німеччина не полишає спроб домовитися з РФ про Україну, переговори у вівторок
10 червня, в Санкт-Петербурзі відбудуться тристоронні переговори між Німеччиною, Польщею та Російською федерацією на рівні міністрів закордонних справ. Вони говоритимуть про Україну, водночас українська влада не запрошена до цієї зустрічі
14:38
Лагард не хоче бути президентом Єврокомісії
Глава МВФ повідомила, що не має наміру міняти роботу. Раніше її кандидатуру пропонувала Ангела МЕркель
14:32
Суд ЄС змусив картелі відшкодувати збитки споживачам
Компанії, участь котрих в картелях буде доведено, будуть судитися з ще більшою кількістю своїх жертв, постановив Європейський Суд справедливості.
12:49
Йоббік – не крайньо права партія, постановив суд
Медіа не зможуть називати Йоббік, угорську крайньо праву партію, "крайньо правою". Так постановив Верховний суд Угорщини у вівторок 3 червня.
12:31
Новим президентом Єврокомісії має бути жінка - Прем'єр Італії
Симпатії Ренці впали на Крістін Лагард. Однак в ЄК тривають дискусії щодо кандидатури на посаду президента.Сьогодні багато говорять про Жана Поля Юнкера, як найбільш ймовірного кандидата. Його кандидатуру лобіює канцлер Німеччини Ангела Меркель. Проти Юнкера виступає Британія та Франція.
12:20
Яценюк переконаний, що Україна повинна стати членом ЄС
Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк переконаний, що Україна повинна стати членом Європейського Союзу, повідомляє УНІАН.
12:10
Експорт агропродукції в ЄС цього року досягне $ 7 мільярдів
Експорт агропродукції до Європейського Союзу в цьому році може досягти майже $ 7 млрд, повідомляє Укрінформ.
12:08
Угорські ЗМІ масово протестують проти підвищення податків
Пакет з підвищення податку на рекламу був запропонований право-центриським урядом Віктора Орбана і принесе незначне поповнення в бюджет держави, стверджують експерти. На думку урядовців такі заходи хоча б якось покращать фінансову ситуацію в країні.
11:56
ЄС обіцяє відправити звалища в минуле до 2030
Європа перероблятиме 70% сміття і не матиме жодного звалища до 2030 р., якщо Європейська комісія затвердить закон, що зобов’яже країни-члени застосовувати методи утилізації сміття нового покоління.
11:27
У Відні арештували екс-зятя Назарбаєва
За словами захисника Алієва, колишній зять Нурсултана Назарбаєва добровільно здався правоохоронцям
11:26
ЄС погрожує вжити заходів проти ізраїльтян в Палестині
ЄС пригрозив вжити заходів проти єврейських поселенців після того, як Ізраїль почав будівництво 1466 будинків на палестинській території.
10:44
G7 не підтримала жодного з кандидатів на пост президента Єврокомісії
Велика сімка не підтримала ані Юнкера, а ні будь-якого іншого кандидата на пост президента Європейської комісії. Про це повідомив журналістам прем’єр-міністр Італії Маттео Ренці в четвер, 5 червня, після саміту G7 у Брюсселі.
10:37
Головний податківець Греції подав у відставку, через те, що багаті греки не хочуть платити податки
Глава податкової служби Греції наглосив, що його до цього кроку підштовхнула недосконала система оподаткування в Греції, яку вправно використовували багатії, щоб не платити податки.
10:24
Для реформ в єврозоні потрібно більше часу – Дейсселблум
Країнам єврозони треба надати більше часу для виконання бюджетних вимог аби реформи були ефективними, заявив глава Єврогрупи міністрів фінансів, Йерун Дейсселблум на семінарі ЄС вчора, 5 червня.
09:57
Франсуа Олланд домовляється про рукостискання Путіна та Порошенка
Президент Франції Франсуа Олланд сподівається, що в п'ятницю Путін потисне руку Порошенку, тим самим визнавши легітимність українського президента.
09:24
В ЄС попит на українські товари подвоївся після відміни мита
Попит на продукти харчування українського виробництва збільшився удвічі після відміни в травці цього року мита при імпорті в країни ЄС. Про це заявляє швейцарська компанія Nestle, один з найбільших виробників продуктів харчування та напоїв у світі.
09:02
Причиною ДТП у Польщі, де загинуло 7 українців, могла бути недбалість дорожніх служб
Причиною аварії могла бути вина польських дорожніх служб. Зокрема, йдеться про можливо несправну стрілку оповіщення, яку згідно правил технічні служби мають виставляти на трасі.