10 листопада 2014

Статті
Швейцарська ініціатива проти мігрантів: сидіть вдома і не розмножуйтесь
Розглядаючи Швейцарію як свого роду закритий "біотоп", автори ініціативи розрахували оптимальне, на їхню думку, "сальдо міграції". Однак у своїх викладках вони пішли ще далі, вказуючи на те, що причина імміграції до Швейцарії – занадто висока народжуваність, характерна для доіндустріальних патріархальних суспільств багатьох країн.
Колонки
"Референдум" у Каталонії: міф про розпад Іспанії
Цифри вражають - оголошено, що 80,76% учасників опитування хочуть незалежності Каталонії. Але питання в деталях. Влада Каталонії дозволили голосувати навіть підліткам - з 16 років. Лист із закликом прийти на дільницю отримав і я - громадянин України, який живе в Барселоні.
Триває конкурс для регіональних журналістів, що пишуть про асоціацію
"Угода про асоціацію відкриває нові можливості для малого і середнього бізнесу. Однак більшість підприємців – особливо в регіонах – не чула про ці можливості або вважає їх нездійсненними". Конкурс триватиме по 8 грудня 2014 року й завершиться церемонією вручення нагород переможцям.
Новини
23:01
Велика Британія готова до посилення санкцій проти РФ
Прем'єр-міністр Девід Кемерон заявив, що Велика Британія не хоче нової холодної війни з Росією, але готова посилити санкції. "Дії Росії представляють серйозну небезпеку для решти Європи", - зазначив Кемерон.
18:52
В Кабміні помилилися - Рада асоціації не збиратиметься в Києві
"Місце проведення Ради асоціації не підпадає під ротацію (як, приміром, місце проведення саміту Україна-ЄС - ЄП). Цей захід завжди проходить в тому ж місті, де відбувається засідання Ради ЄС у закордонних справах - в Брюсселі, або ж Люксембурзі", - йдеться у відповіді представництва на запит Європейської правди.
18:45
Україна відновить реверс газу з Угорщини
В грудні Україна відновить реверс газу з Угорщини, обіцяють у НАК "Нафтогаз".
18:45
В Нідерландах вшанували загиблих в авіакатастрофі рейсу МН17
Поминальна церемонія за жертвами катастрофи малайзійського літака Boeing-777 відбулась у Амстердамі.
18:20
Новим главою МЗС Румунії став екс-директор служби розвідки
Президент Румунії Траян Бесеску, приводячи до присяги нового міністра, висловив переконання, що ситуація з обмеженням прав голосу представників діаспори не повториться.
18:00
Порошенко в неділю поїде до Словаччини
16 листопада президент Петро Порошенко відвідає Братиславу для зустрічі з президентами Словаччини, Чехії, Польщі, Угорщини та канцлером Німеччини.
17:56
Україна хоче прискорити отримання другого траншу від Світового банку
Україна розраховує на прискорення процесу отримання другого траншу кредиту на політику розвитку в розмірі $500 млн від Світового банку (СБ).
17:48
В Україні з’явиться бізнес-омбудсмен
ЄБРР та Кабмін погодили створення в Україні інституту бізнес-омбудсмена. У Кабміні запевнили, що ним буде іноземець.
17:44
В Британії погрожують покаранням Russia Today за брехню про Україну
Санкції можуть включати штраф або, у крайніх випадках, відкликання ліцензії на мовлення.
17:37
В Німеччині викрали фрагменти інсталяції на честь падіння Берлінського муру
В Німеччині викрадені фрагменти інсталяції "Світлова стіна", спорудженої в честь 25-річниці падіння Берлінського муру.
17:04
Норвегія депортувала рекордну кількість іммігрантів
Попередній рекорд був встановлений за місяць до того, у вересні, коли 763 осіб були депортовані.
16:38
Громадянина Литви звинувачують у шпіонажі на користь Білорусі
Департамент держбезпеки Литви передав в окружний суд Вільнюса справу громадянина Литви, якого обвинувачують у шпигунській діяльності на користь Білорусі.
16:22
Глава МЗС Фінляндії не підтримує нові санкції. Каже, вони нічого не змінять
"Ефект санкцій буде відображатися в довгостроковій перспективі, і вони уже кусають економіку Росії, тому впровадження нових санкцій не обов'язково щось змінить", - зазначив він.
15:46
Microsoft більше не розроблятиме Skype в Росії
15:26
Прокуратура Грузії посилила звинувачення проти Саакашвілі
Головна прокуратура Грузії посилила звинувачення проти екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі у справі про побиття влітку 2005 року на той час депутата парламенту Валерія Гелашвілі.
15:09
Німецька розвідка посилить контроль за інтернетом
Федеральна розвідувальна служба Німеччини збирається в здійснювати контроль над інтернет-з'єднаннями, захищеними протоколами SSL (Secure Sockets Layer) і HTTPS (Hyper Text Transfer Protocol Secure), а також проводити моніторинг соціальних мереж.
15:07
Україна та Данія підписали угоду про спрощення віз, додавши пільгові категорії
"Данія завжди була однією з рушійних сил нашої підтримки, у тому числі всередині Європейського Союзу. І те, що ми сьогодні підписали угоду про спрощення видачі віз – це ще один доказ такої підтримки", - сказав Клімкін.
14:48
Перше засідання Ради асоціації Україна-ЄС планується провести у грудні в Києві
"Перше засідання Ради асоціації Україна-ЄС попередньо планується провести 15 грудня у місті Києві. Склад української частини, відповідно до Угоди про асоціацію, цієї Ради становлять всі члени Кабінету міністрів, з європейської частини - це є єврокомісари", - сказав Семерак.
14:45
Центробанк РФ готується до трьох років санкцій, але вірить у зростання економіки
Центробанк РФ прогнозує, що зростання російської економіки до 2017 року становитиме понад 3% навіть за негативного сценарію, що припускає збереження санкцій до кінця 2017 року.
14:25
Іноземна субмарина таки була у водах Швеції - джерело
"Цьому випадку було присвоєно серйозну другу категорію, можна назвати її "два плюс", якщо хочете", - сказало джерело газети.
14:15
Польща закупить безпілотники для зміцнення свого східного кордону
Польща витратить 1,5 млрд злотих (350 млн євро) на закупівлю безпілотників, обладнання прикордонних пунктів на кордоні з Україною, а також обмундирування для прикордонників.
13:28
Росія становить найбільшу загрозу для нашої безпеки - прем'єр Румунії
"Я вважаю, що Володимир Путін і Російська Федерація - тому що ми не говоримо про людей, ми говоримо про країни, - в даний час представляють для безпеки нашого регіону і Румунії найвищий ризик з 1989 року", - сказав він.
13:00
Обсяг реверсу газу зі Словаччини поновив добовий рекорд
Україна 7 листопада оновила рекорд добового максимуму імпорту газу через Словаччину
12:54
Стосунки Росії та Заходу сягнули піку напруженості – президент Фінляндії
Відносини між Росією і Заходом зараз сягають найбільшої напруженості з часів холодної війни, і це - наслідок кризи в Україні
12:49
Глава МЗС Румунії подав у відставку після масових протестів
Водночас глава МЗС підкреслив, що підтримує свою позицію щодо того, що не існує ніякої правової основи для створення нових виборчих дільниць за кордоном у другому турі.
12:31
Санкції змусять Росію піти на переговори - глава МЗС Польщі
Міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина вважає, що РФ насправді немає виходу та рано чи пізно через запроваджені західними державами санкції буде змушена сісти за стіл переговорів для мирного врегулювання ситуації в Україні.
12:25
В Будапешті масові протести проти корупції - мітинг зібрав десятки тисяч
Відставки глави податкової служби Угорщини вимагали більше десяти тисяч протестувальників, що вийшли на вулиці Будапешту.
12:23
Росія відновлює імпорт сухофруктів з Грузії
Зокрема, тепер в Росію дозволені поставки сушених яблук, персиків, абрикос, груш, ківі, вишні, черешні, малини, гуави, обліпихи, чорниці та іншого.
11:31
Керівництво ЄС не зустрічатиметься з Путіним під час саміту G-20
Керівництво ЄС не планує зустрічатися з російським президентом Володимиром Путіним під час саміту G-20 в Австралії, який відбудеться 15-16 листопада.
11:29
Російський банк ВТБ може піти з Лондонської біржі
За словами глави ВТБ, претензії банку до Лондонської біржі пов'язані з підвищеними вимогами цього майданчика, які він оцінив як більш жорсткі, ніж санкційні вимоги США.
11:14
24 мови в Європі опинились під загрозою зникнення
На території Європи нарахували 24 мови, які опинились під загрозою зникнення. Серед них караїмська, 6 носіїв якої мешкає в Україні.
11:12
Штайнмаєр закликав Росію повернутися до мінських домовленостей
"На жаль, очевидно, ситуація знову серйозна, і я тепер думаю, що ми маємо закликати всіх, хто бере участь у цьому конфлікті, українських сепаратистів, а також російську сторону, щоб вони знову повернулися до Мінського протоколу", - сказав він.
11:07
Російські олігархи втратили $50 млрд через політику Путіна - ЗМІ
10:58
Прем’єр Албанії відвідає Сербію вперше за 68 років
Прем’єр-міністр Албанії Еді Рама відвідає Сербію. Це буде перший візит глави албанського уряду до Белграда за 68 років.
10:40
Міноборони Британії попереджує офіцерів про небезпеку сексу з росіянками
Документ попереджує, що офіцери ФСБ можуть отримати цінну інформацію, використовуючи знання про "подружню невірність чи сексуальну активність британських чиновників, які хочуть її приховати".
10:24
У Польщі скандал через депутатів, які розважалися за державний кошт
У Польщі розгортається скандал через трьох депутатів державним коштом їздили до Іспанії розважатись, а не працювати.
10:16
Центробанк РФ підвищив прогноз відтоку капіталу до $128 млрд
"За підсумками 2014 року чистий відтік приватного капіталу оцінюється на рівні 128 мільярдів доларів США, що значно вище прогнозу", - йдеться в документі.
09:20
США закликають РФ припинити підтримувати сепаратистів та вивести війська
США занепокоєні загостренням протистояння на сході України, а також численними даними про те, що сепаратисти, яких підтримує і забезпечує Росія, перевозять у конвоях важке озброєння і танки на передову конфлікту.
08:53
Китай і Корея затвердили ЗВТ
Китай і Південна Корея 10 листопада підпишуть угоду про вільну торгівлю.
08:50
Російські металурги подають до суду на Єврокомісію
Згідно з матеріалами суду, з якими ознайомилося видання, Челябінський електрометалургійний комбінат розраховує через суд ЄС скасувати мита тільки стосовно своїх підприємств, посилаючись на те, що демпінг в Європу проходив не через них, а через Братський феросплавний завод.
08:43
Збитки німецької залізниці через страйк перевищують 100 млн євро
За даними Німецької профспілки машиністів (GDL), загальні втрати від шести страйків залізничників становить 200 мільйонів євро.
08:37
Термін дій санкцій залежить від політики РФ - прем'єр Фінляндії
"Це залежить від самих росіян. Санкції вводяться, оскільки вони мають вплив, в першу чергу, на економіку Росії. В цьому році вона знизиться. Стан російської економіки вкрай тривожний", - зазначив він.
08:31
Каталонія проголосувала за незалежність від Іспанії
Більшість жителів Каталонії підтримали незалежність регіону від Іспанії.
08:30
Канадські винищувачі перехопили розвідувальний літак РФ
Як повідомляється, два канадських винищувача перебували в повітрі під час їх звичайного тренування, проте навчальні плани були зірвані після обіду в суботу, оскільки над Балтійським морем з'явився літак, не належить країнам НАТО.