29 вересня 2019

Новини
17:57
Суд в Німеччині дозволив називати ультраправого політика фашистом
Адміністративний суд у Німеччині за терміновою процедурою виніс рішення, у якому дозволив називати лідера ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" (AfD) в Тюрингії Бьорна Гьокке фашистом.
17:29
Демократи вимагають доступу до розмов Трампа з Путіним
Голова комітету з розвідки Палати представників США заявив в неділю, що Конгрес має намір отримати доступ до телефонних розмов президента Дональда Трампа з президентом Росії Владіміром Путіним та іншими світовими лідерами.
16:52
Захисники російських шкіл готують протест у Латвії
Партія "Російський союз Латвії" на наступних вихідних організовує акцію протесту на захист російських шкіл. 
16:21
Перехід на електромобілі обійдеться Німеччині втратою понад 100 тисяч робочих місць
Експерти вважають, що після відмови від двигунів внутрішнього згоряння в Німеччині будуть скорочені 125 тисяч робочих місць.
15:49
фотоВ Парижі прощаються з колишнім президентом Шираком
У Парижі в неділю, 29 вересня, проходить народна церемонія прощання з колишнім президентом Франції Жаком Шираком.
15:33
Прем'єр Британії заперечив неналежні зв’язки з американкою
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заперечив неналежні зв'язки з американською підприємницею Дженніфер Аркурі.
14:52
відеоДії Байдена в Україні опинились в центрі передвиборчої реклами Трампа
Передвиборчий штаб президента США Дональда Трампа розпочав політичну рекламну кампанію, у центрі якої - діяльність колишнього віцепрезидента Джо Байдена в Україні. 
13:52
фотоКаталонія: тисячі осіб протестували проти арешту сепаратистів
Кілька тисяч людей в суботу влаштували демонстрацію біля Барселони на знак протесту проти ув'язнення семи каталонських сепаратистів за підозрою в тому, що вони планували здійснити напади із застосуванням вибухівки.
13:32
У Палаті представників заявили, що американці стали на бік імпічменту Трампу
Спікер американської Палати представників Ненсі Пелосі заявила в суботу, що громадська думка зараз стоїть на боці проведення розслідування імпічменту президенту Дональду Трампу.
12:51
Словаччина призупинила польоти радянських МіГ-29
У Словаччині під час навчального польоту розбився радянський військовий літак МіГ-29 військово-повітряних сил країни.
12:12
Польща хоче спорудити в Україні нові кладовища
Віцеголова польського Інституту національної пам’яті Кшиштоф Швагжик заявив про сподівання Польщі отримати згоду від України на на спорудження кладовищ, де можна буде поховати віднайдені останки поляків.
11:51
Президент Грузії виступила за налагодження діалогу з Росією
Президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що її країна не може не спробувати вести діалог з Росією, щоб вирішити проблему окупованих територій.
11:36
Трамп намагався шукати докази втручання України у вибори в США - NYT
Президент США Дональд Трамп і його особистий адвокат Руді Джуліані проводили стосовно України "тіньову зовнішню політику", яка розгорнулася довкола трьох виборів - президентських в Україні цього року та виборів у США в 2016 і 2020 роках.
10:52
Австрія обирає новий парламент після Ібіца-скандалу
В Австрії у неділю проходять дострокові парламентські вибори після травневого оприлюднення скандальних відеозаписів, які призвелу до розвалу уряду Себастіана Курца в коаліції з ультраправими.
10:18
Трамп: слова Зеленського мають покласти край "полюванню на відьом"
Президент США Дональд Трамп продовжує наполягати, що заява Зеленського має покласти край звинуваченням про його тиск на українського президента.