В РФ відреагували на слова екс-президента Естонії про втрату Петербурга

Вівторок, 5 червня 2018, 11:30

Депутат законодавчих зборів Санкт-Петербурга Олексій Ковальов назвав "ідіотизмом" заяву про можливу загрозу Росії для Естонії.

Про це він заявив у коментарі "РБК".

Нагадаємо, колишній президент Естонії Тоомас Гендрік Ільвес в інтерв’ю "Європейській правді" заявив, якщо Росія атакує Естонію, вона втратить "Омськ і Томськ, не кажучи вже про Санкт-Петербург".

"На мою думку, це якийсь ідіотизм. У людей просто дах зносить. Якщо Естонія захоче вступити в якийсь військовий конфлікт з Росією, НАТО їй цього, природно, не дозволить. Хто ж буде вписуватися за інтереси Естонії від імені НАТО? Це просто абсурд ", - сказав Ковальов.

Інший депутат Денис Четирбок заявив, що заява Ільвеса є безвідповідальною і зроблена "на догоду кон'юнктурним інтересам"..

"Дивно чути це від людини, яка займала за період своєї політичної кар'єри досить високі посади: був і послом в США, Канаді, Мексиці, і міністром закордонних справ, і президентом. Нічого спільного з реальністю ця заява не має. Військова доктрина Росії оборонна, а не наступальна ", - сказав Четирбок.

Детальніше читайте в інтерв'ю на сайті ЄвроПравди: "Екс-президент Естонії: Україна хоче до НАТО? Тоді вам спершу доведеться вступити до ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.