4 грудня 2021

Новини
ВідеоЗахист НАТО для України: детально про рішення Альянсу
19:10
У Кремлі назвали дату відеозустрічі Байдена і Путіна
Зустріч президентів США Джо Байдена і Росії Владіміра Путіна відбудеться 7 грудня. Таку дату називає речник Путіна Дмітрій Пєсков та джерела ЗМІ з американського боку.
18:34
Держприкордонслужба: заяви Білорусі про порушення кордону не відповідають дійсності
У навчальній операції українських сил біля кордону з Білоруссю застосовується авіація та безпілотники, але заяви білоруської сторони про нібито порушення українським гелікоптером повітряного простору не відповідають дійсності, заявив речник ДПСУ Андрій Демченко.
18:18
У Нідерландах пройшла кількатисячна акція проти карантинних обмежень
В Утрехті у Нідерландах 4 грудня кілька тисяч людей вийшли на акцію проти нових карантинних обмежень для стримування епідемії коронавірусу, які запровадили минулого тижня.
17:53
доповненоУ Білорусі заявили про порушення кордону українським вертольотом, ДПСУ спростовує
Державний прикордонний комітет Білорусі заявив про нібито порушення українським вертольотом Мі-8 повітряного простору Білорусі. 
17:17
Україна планує придбати ще близько 20 турецьких безпілотників "Байрактар" - Bloomberg
Україна планує придбати у турецької компанії ще близько двох десятків безпілотників "Байрактар", та за увесь час купила більше турецьких безпілотників, ніж розкривалося.
16:38
Президентські вибори у Франції: праві "Республіканці" вперше обрали кандидатом жінку
Французька партія з правим ухилом "Республіканці" (LR, колишня UMP) обрала своїм кандидатом на президентські вибори 2022 року Валері Пекрес - нинішню президентку регіональної ради столичного регіону Іль-де-Франс.
16:02
У Польщі після поштовхів на шахті шукають двох гірників
Після поштовхів магнітудою 2,5 на шахті у Бєльшовіце, на південному заході Польщі, триває рятувальна операція для пошуку двох гірників.
15:29
Bild: План-максимум Кремля – дві третини України, включно з Києвом
15:02
МЗС РФ побачило "підготовку чергової революції" у санкціях Заходу проти режиму Лукашенка
В Міністерстві закордонних справ Російської Федерації розкритикували нові санкції країн Заходу проти режиму Александра Лукашенка, назвавши їх "нелегітимними", "антигуманними" та "втручанням у внутрішні справи Білорусі".
14:38
У Фінляндії підтвердили сім випадків зараження штамом "Омікрон", всі пов’язані між собою
У Фінляндії підтвердили сім випадків зараження штамом "Омікрон", усі вони пов’язані між собою.
14:07
У Варшаві проходить з’їзд консерваторів і "правих" ЄС за участі Орбана й Ле Пен
У Варшаві 4 грудня проходить з’їзд консервативних і правих партій з різних країн ЄС, які раніше анонсували намір створити спільну фракцію у Європарламенті.
13:06
Франція евакуювала з Афганістану ще понад 300 афганців і громадян країн ЄС
Франція за допомогою Катару організувала евакуаційний рейс з Афганістану для людей, яких не встигли вивезти до остаточного виходу з Кабула військ союзників у серпні 2021 року.
12:32
Посли G7 привітали початок роботи Етичної ради для судової реформи
Посли Групи семи привітали початок роботи Етичної ради при Вищій раді правосуддя, від якої залежить успіх судової реформи. 
12:18
У Польщі серед затриманих за допомогу "мігрантам Лукашенка" знову є українці
Минулої доби у Польщі затримали ще п’ять осіб за допомогу нелегальним мігрантам, які потрапили на територію країни з Білорусі, серед них є громадяни України.
11:58
У Польщі заявили про "диверсійні дії" білоруських прикордонників: ламали паркан і сліпили лазерами
У Прикордонній службі Польщі заявили, що білоруські колеги неодноразово руйнували паркан з колючого дроту на кордоні та потім заважали усувати пошкодження. 
11:20
"ЄС втратить Білорусь, а Білорусь - державність": Мінськ про нові санкції проти режиму Лукашенка
Міністр закордонних справ Білорусі Владімір Макей заявив, що тиск нових санкцій Заходу загрожує країні втратою державності, а Євросоюз внаслідок такого кроку "назавжди втратить Білорусь".
Аналітика коротко"Подвійне" громадянство: пояснюємо, що саме запропонував Зеленський
10:48
Партія Меркель вперше проведе референдум серед членів для вибору нового лідера
"Християнсько-демократичний союз", який після поразки на останніх федеральних виборах йде в опозицію, в суботу проведе референдум серед членів для визначення, хто є кращим кандидатом на посаду лідера партії замість Арміна Лашета.
10:15
РФ допускає наступ на Україну на початку 2022 року за участі до 175 тисяч військових - Washington Post
Кремль розглядає наступальну операцію проти України на початку 2022 року за участі до 175 тисяч військових, одночасно з кількох напрямків. Таку інформацію оприлюднили The Washington Post, наводячи дані з документа американської розвідки.