7 липня 2014

Статті
Як виконати угоду з ЄС? Технічне регулювання та стандартизація. Інфографіка
У світі формується тотальна недовіра до системи стандартизації України, оскільки у нас досі ніхто не ставив питання про її ефективність. Обов’язкові стандарти, технічні умови та сертифікація продукції, успадковані від СРСР - все це нині працює як гальмівні регуляторні елементи.
Колонки
Україно-російський конфлікт як внутрішній виклик для Європи
У нас – навіть в про європейських колах – нині панує хибна думка про демократію... Ми повинні зрозуміти, що якщо ми бачимо себе складовою європейського проекту, то ключові проблеми ЄС, в тому числі відсутність єдності, вже зараз є і нашими проблемами.
Новини
18:18
Британія відмовляє у візах мешканцям Донбасу
Сполучене Королівство Великобританії і Північної Ірландії ввело нову причину відмови у видачі британської візи для жителів України. Підставою для відмови є проживання заявника в зоні АТО. Про це свідчать документи, отримані Європейською правдою.
17:15
Росія і Сербія готові підписати договір про будівництво "Південного потоку"
Росія і Сербія вже найближчими днями готові підписати договір про будівництво сербської ділянки газопроводу "Південний потік", заявив прем'єр Дмитро Медведєв.
16:47
Болгарія підтримує "Південний потік"?
Болгарія підтримує будівництво газопроводу "Південний потік", заявив міністр закордонних справ цієї країни Крістіан Вігенін.
16:00
Активісти "Грінпісу" блокують місце видобутку сланцевого газу в Румунії
Активісти "Грінпісу" в понеділок прикували себе до воріт на місці видобутку сланцевого газу компанії Chevron у східній Румунії, блокуючи доступ до нього і закликаючи уряд заборонити фрекінг.
15:50
ЄС опублікував дані про шукачів притулку. Росія – серед лідерів. Україна – потенційна загроза
Минулого року надійшло 435 760 заявок від шукачів притулку у країнах-членах ЄС. 34% з них задоволено. Одним з лідерів зростання стала Російська Федерація.
15:04
ICAO офіційно підтвердила належність повітряного простору над Кримом Україні
Раніше в російських ЗМІ з'явилася інформація з посиланням на заступника глави Мінтрансу РФ Валерія Окулова про те, що Міжнародна організація цивільної авіації визнала, що Росія має забезпечувати аеронавігаційне обслуговування над Кримом та територіальними водами (19-кілометрова зона).
14:38
Євросоюз виділив 7,5 млн євро на реконструкцію п'яти прикордонних пунктів пропуску на угорсько-українському кордоні – посол
Заплановано також будівництво пунктів пропуску "Вольськ", "Д‘якове", "Дзвінкове", "Косине", "Краковець", "Кельменці", "Д‘яківці", "Красноїльськ", "Порубне", "Рава-Руська".
14:31
Кризу в Україні не можна вирішувати військовим шляхом - МЗС Німеччини
Глава німецького МЗС закликав учасників контактної групи Україна-РФ-ОБСЄ дотримуватися домовленостей і продовжувати переговори щодо врегулювання української кризи.
13:57
Італійське село хочуть продати на eBay мінімум за 245 тис. євро
На онлайн-аукціон eBay виставлене італійське село, розташоване неподалік Національного парку Гран-Параді в Альпах. Його мінімальна вартість оцінюється у 245 тис. євро.
13:37
Німеччина може відмовитися від розробки сланцевого газу на найближчі 7 років
Влада Німеччини планує відмовитися від використання технології гідравлічного розриву пласта на наступні сім років, що фактично означає відмову від розробки родовищ сланцевого газу на території країни.
13:22
Єврокомісія нагадує, що завтра у Брюсселі відбудеться зустріч високого рівня для підтримки України
Єврокомісія нагадує, що у вівторок, 8 липня, у Брюсселі відбудеться зустріч високого рівня для обговорення основних пріорітетів підтримки України.
13:08
Франція виступає проти домінування долара США в торгівлі
Ідею впровадження євро як другої другої валюти до долара обговорять 7 липня в Брюсселі міністри фінансів єврозони.
12:32
Індія обійде Великобританію за обсягом ВВП до 2030 року - звіт
PricewaterhouseCoopers заявила, що до 2030 року Індія обжене Великобританію за обсягом ВВП і вийде на третє місце у світі, а Китай майже наздожене США.
12:23
Якщо Україна і Грузія ратифікують СА, можуть бути вжиті захисні заходи - Медведєв
Якщо парламенти України і Грузії також ратифікують Угоди про асоціацію з ЄС, як це зробив парламент Молдови, у торгівлі з цими країнами можуть бути вжиті аналогічні захисні заходи, заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.
12:05
Угорщина підтримує безвізовий режим і перспективу членства України в ЄС - посол
Угорщина підтримує безвізовий режим і перспективу членства України в Європейському Союзі.
11:47
Франція виконає контракт на поставку "Містралів" до РФ без будь-яких проблем - посол
Франція виконає свої зобов'язання з постачання "Містралів" до Росії, якщо не буде заборонних санкцій з боку Євросоюзу, заявив посол Франції в Росії Жан-Моріс Ріпер.
11:11
Німці подали позов до "Газпрому" в стокгольмський арбітраж
Німецька E. Вп Global Commodities SE звернулася з позовом до "Газпрому" в стокгольмський арбітраж з вимогою перегляду цін за довгостроковими контрактами.
11:06
Світовий банк виділить Україні $300 млн кредиту
Як наголошується, мета проекту - розширення адресної програми соціальної допомоги для підтримки найуразливіших і найменш захищених верств населення.
10:52
В Німеччині судять 17 есесівців з Майданеку, котрі працювали в таборі смерті
В Німеччині перед судом постали 17 колишніх есесівців, які працювали в концентраційному таборі Майданек в окупованій Польщі під час Другої світової війни.
10:31
Еттінгер переконує Німеччину не відмовлятися від сланцевого газу
Однак уряд Німеччини може заборонити видобування сланцевого газу через можливість забруднення питної води.
10:10
В Німеччині падає промвиробництво
Натомість у міністерстві економіки ФРН заспокоюють, що зниження обсягу промвиробництва є тимчасовим фактором.
10:07
Лагард натякнула на майбутнє погіршення світових прогнозів МВФ
Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард у неділю дала сигнал про можливе погіршення прогнозів світового економічного зростання, але підкреслила, що економічна активність почне зростати у другому півріччі і підйом світової економіки прискориться у 2015 році.
10:02
Президент Німеччини критикує тих, хто з розумінням ставиться до політики Путіна
Німецький президент Йоахим Ґаук критично висловився щодо німців, які у розпал української кризи висловлюють розуміння стосовно політики російського президента Володимира Путіна.
10:01
Видобуток газу методом фрекінгу зможе лише на 10% забезпечити потреби Європи - Еттінгер
Видобуток сланцевого газу методом гідравлічного розриву пласта (фрекінг) не зможе істотно знизити залежність ЄС від поставок блакитного палива.
09:53
Угода Грузії з ЄС не перешкодить розвитку відносин з Азербайджаном - Усупашвілі
Підписання Грузією Угоди про асоціацію з Європейським союзом ніяк не заважатиме розвитку двосторонніх відносин Тбілісі й Баку, заявив спікер грузинського парламенту Давид Усупашвілі.
09:50
В ЄС сьогодні знов обговорюватимуть санкції щодо Росії
7 липня в Брюсселі на черговому засіданні Комітету постійних представників держав ЄС говоритимуть про можливі обмежувальні заходи проти Кремля.
09:44
За більшістю товарів безмитний експорт до ЄС поки не розпочався
Лише за двома групами товарів квоти, передбачені автономними торговими преференціями Євросоюзу, відкритими до 1 листопада 2014 року, обрані в істотних обсягах. Так, квота з натуральних фруктових соків обсягом 10 тис. т обрана на 100%, на мед натуральний обсягом 5 тис. т - на 50%.
09:41
Німеччина запроваджує додатковий дорожній збір. Європа проти
Німецький дорожній збір назвали в Європі "дискримінацією іноземців".
09:36
Європейські банки виведуть з обігу біткоїни
Європейське банківське управління поширило рекомендації, в яких закликало європейські банки не використовувати жодну віртуальну валюту, в тому числі біткоїни.
09:27
Іспанський wi-fi-гігант Gowex оголосив себе банкрутом
Американська дослідницька компанія Gotham City Research першою звернула увагу на невідповідності у звітності іспанської фірми, припустивши, що її прибуток в десять разів нижче задекларованої.
09:01
Туркменістан через Туреччину постачатиме газ до Європи
Туреччина офіційно заявила, що туркменський газ допоможе їй зменшити залежність від російського блакитного палива.
08:50
США шпигує проти Німеччини
Колишній держсекретар США Хілларі Клінтон, виступаючи в Берліні на презентації своїх мемуарів, назвала скандал "серйозною проблемою".
08:42
ОБСЄ закликає терміново врегулювати кризу в Україні
Контактна група вважає, що наступний раунд консультацій повинен пройти без затримки і якомога швидше.