7 грудня 2019

Новини
17:58
У Зеленського кажуть, що Мінські угоди потребують уточнення
У команді президента Володимира Зеленського вважають, що Мінські угоди потребують уточнення, оскільки вони були укладені п'ять років тому.
17:41
Євродепутати засипають Apple листами через "російський Крим"
Понад півтора десятка депутатів Європейського парламенту звернулися до керівництва компанії Apple з листом, у якому нагадали, що Крим є частиною України, та закликали коректно вказувати приналежність півострова у додатках Apple Maps і Weather.
16:43
В Грузії затонуло риболовецьке судно
Риболовецьке судно затонуло минулої ночі недалеко від курортного грузинського міста Кобулеті.
16:12
Польща хоче купити в Австрії територію колишнього нацистського табору смерті
Прем'єр-міністр Польщі заявив у п'ятницю, що його уряд хоче купити у Австрії території колишнього нацистського табору смерті Маутгаузен-Гузен, де десятки тисяч поляків були вбиті під час Другої світової війни.
15:44
Заблоковані автомагістралі і паралізований транспорт: у Франції тривають протести
Франція у суботу залишається паралізованою акціями протесту - до страйку громадського транспорту, викликаного пенсійною реформою, додалися перекриття магістралей через протести транспортних компаній проти зростання цін на дизельне паливо.
15:12
Le Monde заявила, що має докази зламу пошти штабу Макрона хакерами з РФ
Французька газета Le Monde заявила, що здобула докази причетності двох хакерських груп, пов’язаних з російською розвідкою, до зламу електронної пошти виборчого штабу французького президента Еммануеля Макрона.
14:33
фотоУ Мінську опозиція протестує проти поглибленої інтеграції з Росією
У Мінську в суботу відбуваються акції протесту проти поглибленої інтеграції з Росією, не узгоджені з міською владою.
13:52
США напередодні "нормандського саміту" заявили про непохитну підтримку України
США висловили непохитну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України напередодні зустрічі у "нормандському форматі" в Парижі.
13:26
фотоВибух у багатоповерхівці в Словаччині: 7 загиблих, 1 зниклий безвісти
Кількість загиблих в результаті вибуху газу в багатоквартирному будинку на сході Словаччини зросла до семи, заявили представники місцевої влади в суботу.
12:51
Представник України увійшов до керівного органу "Венеціанки"
Українського юриста та політика Сергій Головатого обрали головою підкомітету Венеційської комісії з верховенства права.
12:24
В Європарламенті похвалили Україну за амбітний європейський порядок денний
Глава делегації комітету з міжнародних справ Європейського парламенту, яка відвідала Україну 5-7 листопада, похвалив нову українську владу за амбітний європейський порядок денний і кроки, спрямовані на ефективнішу євроінтеграцію.
11:51
Францію чекає "чорний вівторок": профспілки продовжили страйк
У Франції профспілки вирішили продовжити страйк до вівторка, 10 грудня – на цей день призначена нова масова демонстрація проти запланованої пенсійної реформи президента Еммануеля Макрона.
11:34
США запідозрили найманців РФ в атаці на американський безпілотник
Військові США підозрюють російських найманців в атаці на беззбройний американський безпілотник у Лівії, яка сталася в Тріполі минулого місяця.
11:13
В Угорщині оштрафували Facebook на $4 млн за оману користувачів
Угорське агентство з питань конкуренції оштрафувало Facebook на 4 мільйони доларів за те, що компанія нібито ввела в оману своїх користувачів в Угорщині, заявивши, що її послуги є безкоштовними.
10:47
У витоку закритих документів уряду Британії знайшли російський слід
Портал Reddit, на якому були опубліковані скандальні документи про можливість часткового продажу Національної служби охорони здоров'я Британії (NHS) приватним американським компаніям, заявив, що їх публікація має російський слід.