12 листопада 2014

Статті
Нова болгарська коаліція та майбутнє Південного потоку
Перед новим урядом Болгарії на чолі з лідером ГЕРБ Бойко Борисовим стоїть безліч завдань та викликів на багатьох фронтах. Але одним з ключових питань є ставлення нового уряду до Південного потоку - газопроводу, який має доставляти російський газ до Італії та Центральної Європи в обхід України.
Що змінить "тимчасове виконання" Угоди про асоціацію? ІНФОГРАФІКА
...Особливо важливо, що з 1 листопада розпочалося застосування більшої частини додатків до Угоди, які фактично запускають низку важливих реформ... Також Україна та Євросоюз створюють двосторонні органи, які контролюватимуть виконання Угоди та навіть, за потреби, модифікуватимуть документ.
Новини
19:29
У Кракові з'явилися «зелені чоловічки». Фото
Акція в підтримку України в польському місті Кракові була зірвана кількома десятками людей в масках. Хулігани скандували: «Ми зелені чоловічки».
19:06
Європейський космічний апарат здійснив посадку на кометі
Вперше в історії людства створений землянами науковий апарат здійснив посадку на поверхні комети. Європейське космічне агентство підтвердило отримання сигналу з зонд «Філи» про здійснення успішної посадки комети Чурюмова - Герасименко.
18:55
РФ офіційно погрожує неповерненням в Страсбург
"Сподіваємося, що ці повноваження нам повернуть у повному форматі. Тільки в цьому випадку делегація повернеться в Страсбург", - наголосив заступник голови російської делегації в ПАРЄ.
18:50
Юнкер заперечив свою причетність до податкового скандалу у Люксембурзі
Голова Єврокомісії, люксембуржець Жан-Клод Юнкер заперечив свою причетність до податкового скандалу у Люксембурзі.
17:59
Швейцарія приєднується до економічних санкцій ЄС щодо Росії
До існуючого списку осіб і компаній, з якими заборонені нові бізнес-стосунки, було додано 24 назви. Також Швейцарія слідом за ЄС посилила санкції у фінансовій сфері, заборонивши інвестиції у фінансові інструменти російських держбанків з тривалістю 30 днів замість 90.
17:58
Українська криза змусила фінів більше читати національні медіа
Дослідження показало, що 44% респондентів вважають, що для них значення новин та аналітичних матеріалів вітчизняного виробництва збільшилося в зв'язку з українською кризою.
17:25
Сейм Литви збільшить фінансування розвідки
У комітеті з питань бюджету та фінансів Сейму Литви вважають, що в даний час литовській розвідці не вистачає коштів.
17:14
Росія прийняла рішення вийти з ПАРЄ, але її ще переконують - ЗМІ
Президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Анн Брассер здійснить візит до Москви з метою переконати керівництво Держдуми не втілювати в життя це рішення.
16:35
Латвія передала в зону АТО 9 енергогенераторів
Латвія передала на Донбас дев’ять потужних енергогенераторів через механізм захисту цивільного населення ЄС. Їх надішлють до дитячих центрів та лікарень Луганської та Донецької областей.
16:20
Нам заважають виконувати мінські угоди - генсек ОБСЄ
Він також підтвердив, що ОБСЄ спостерігає конвої з танками та важким озброєнням, що входять в буферні зони, передбачені мінськими домовленостями.
16:15
Ще лишається шанс на безвізовий режим наприкінці 2015 року - експерт
"В другій половині 2015 року реалістично отримати такий режим, але все залежатиме від того, як Україна впорається з тими викликами і тими завданнями, які є", - наголосив він.
15:55
Німеччина - найпопулярніша країна світу
Завдяки перемозі в чемпіонаті світу з футболу та активній участі у світовій політиці та економіці ФРН вдалося сформувати кращий імідж з усіх 50 країн, що увійшли до списку. Крім Німеччини, найулюбленішими європейськими країнами у світі є Велика Британія, Франція, Італія, Швейцарія і Швеція.
15:47
Польських депутатів звинувачують у шахрайстві
Прокуратура Варшави розпочала слідство у справі трьох депутатів сейму Польщі, які державним коштом подорожували до Мадриду, їх звинувачують у шахрайстві.
15:10
Референдуму про незалежність Каталонії не буде - прем'єр Іспанії
За його словами, єдиним законним способом просування інтересів каталонців стане ініціювання конституційної реформи парламентом Каталонії.
14:55
Франція голосуватиме за визнання Палестини
Французькі депутати 28 листопада голосуватимуть за резолюцію, яка закликає уряд до визнання Палестинської держави.
14:33
ЄС додатково виділив Україні майже 8 млн євро гуманітарної допомоги
Європейський Союз виділив додатково 7,8 млн євро гуманітарної допомоги Україні.
14:18
Банк Англії знизив прогнози зростання ВВП Великої Британії через проблеми єврозони
Банк Англії в середу 12 листопада знизив прогнози зростання ВВП Великої Британії на наступні два роки і зазначив ймовірність падіння рівня інфляції нижче 1% в річному вираженні в найближчі місяці.
14:18
В Німеччині скоротили прогнози зростання ВВП
Група радників німецького уряду знизила прогнози по зростанню ВВП НІмеччини з 1,9% до 1,2% у 2014 році через зростання міжнародної напруженості.
14:14
НАТО: Російські війська заходять в Україну
"Впродовж останніх двох днів ми спостерігаємо те ж, про що звітує ОБСЄ. Ми бачимо колони російської техніки, в першу чергу російських танків, артилерії, систем ППО і бойових підрозділів, що входять в Україну", – заявив Брідлав.
14:12
Єврокомісія перерахувала Україні 260 млн євро макрофінансової допомоги
Європейська комісія переказала в середу на рахунок України 260 млн євро макрофінансової допомоги. Ця виплата доповнює 600 млн євро, переказаних із травня цього року в рамках двох поточних програм макрофінансової допомоги ЄС.
14:08
ФотоНорвегія виявила біля своїх кордонів новітній російський бомбардувальник
"Су-34 було виявлено та ідентифіковано біля кордонів інших країн НАТО. Але ми ніколи не бачили його на півночі, біля берегів Норвегії", - зауважив представник міністерства оборони країни капітан Бріньяр Стурдал.
13:20
МЗС Великої Британії закликає РФ відвести війська та попереджає про наслідки
"Росія повинна поважати суверенітет України та її територіальну цілісність. В іншому випадку вона повинна розуміти, що будуть подальші наслідки для її відносин з міжнародним співтовариством", - заявив глава МЗС Великої Британії Філіп Хеммонд.
12:55
В Іспанії заарештували 32 чиновника за підозрою у політичній корупції
Високопосадовців підозрюють у відмиванні грошей, шахрайстві, фальсифікації бухгалтерських документів та отриманні хабарів від компаній, які прагнули отримати держзамовлення.
12:54
В Литві пропонують узаконити подвійне громадянство
Спікер литовського парламенту Лорета Граужинене запропонувала провести референдум про подвійне громадянство разом з виборами в сейм.
12:50
Делегація з Гааги з'ясує, чи можна судити Януковича
Делегація Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду вивчить у Києві, чи підпадають під їхню юрисдикцію дії вищих посадових осіб України під час подій на Майдані.
12:35
Промвиробництво в єврозоні у вересні зросло менше прогнозу
Обсяг промислового виробництва в єврозоні у вересні 2014 року збільшився на 0,6% порівняно з попереднім місяцем. Про це свідчать дані Статистичного управління Європейського союзу.
11:54
В Німеччині арештували постачальників ісламських терористів
Німецька поліція заарештувала кілька людей, підозрюваних в підтримці озброєних угруповань, у тому числі "Ісламської держави".
11:47
В Литві хочуть виділити кошти для підтримки проєвропейських партій в Україні
З такою пропозицією виступили голова парламентського Комітету у закордонних справах соціал-демократ Бенедиктас Юодка, віце-голова комітету Аудронюс Ажубаліс, голова Комітету з європейських справ соціал-демократ Гядімінас Кіркілас і лідер парламентської опозиції консерватор Андрюс Кубілюс.
11:10
Від Юнкера вимагають пояснень щодо участі в податкових махінаціях у Люксембурзі
Кілька груп депутатів Європарламенту попросили пояснення щодо участі голови Єврокомісії Жан-Клода Юнкера у податкових мінімізаціях у Люксембурзі.
10:55
ФотоВнаслідок заворушень у Варшаві поранено 50 осіб
В результаті зіткнень між поліцією і демонстрантами, які зібралися на марш на честь Дня незалежності, поранення отримали 50 осіб, половина з них - поліцейські. Поліція повідомила про арешт 300 осіб.
10:40
Глава МЗС Німеччини відвідає Москву і Київ для переговорів щодо України
Глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр у наступний вівторок, 18 листопада, планує відвідати Москву, щоб обговорити ситуацію в Україні.
10:24
Військова активність РФ – це демонстрація сили – головнокомандувач ЗС Литви
Військова активність Росії - це демонстрація сили, цілями якої може бути ослаблення відчуття безпеки і перевірка готовності.
10:18
Меркель "занепокоєна", що з РФ до бойовиків надходить нове озброєння. Обговорять на G20
Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові з президентом України Петром Порошенком повідомила, що ситуація в Україні стане однією з домінуючих тем саміту G20, запланованого на 15-16 листопада.
10:05
У Фінляндії вірять, що Путін анексував Крим "в паніці"
"Росія просто скористалася моментом, але якщо б вона порахувала, що ризики і витрати будуть занадто високими, вона утрималася б від подібних дій", - сказав міністр закордонних справ Фінляндії Ерккі Туоміоя.
09:48
ЄС про візову лібералізацію: прогрес значний, але скасування віз поки не буде
Технічно на сьогоднішній день залишається можливість того, що Україна доб'ється надання безвізового режиму з Євросоюзом у першій половині 2015 року, проте на практиці досягти цієї мети нереально.
09:39
П'ять банків заплатять $3 млрд штрафу регуляторам США і Британії
09:17
Під нові санкції ЄС потраплять представники "ДНР" та "ЛНР" - російські ЗМІ
Як пише видання, представник структур ЄС уточнив, що нові персоніфіковані санкції, "якщо вони будуть прийняті", торкнуться переважно представників так званих "ДНР" і "ЛНР".
08:50
Турецький банк Сбербанку намагається вийти з-під санкцій ЄС
"Denizbank звернувся до OFAC для зняття накладених обмежень і 6 жовтня OFAC повідомив про повне виключення Denizbank зі списку. Denizbank зараз також намагається вийти з-під обмежень, накладених ЄС", - йдеться в повідомленні банку.
08:45
Росія оскаржила рішення Гаазького суду у справі ЮКОСа
Росія повідомила колишніх акціонерів ЮКОСа, що оскаржила в голландському суді липневе рішення постійної палати третейського суду в Гаазі.
08:40
Уряд Іспанії обіцяє не допустити незалежності Каталонії
"Якщо те, чого вони хочуть, це незалежність Каталонії, то вони ніколи не отримають підтримки уряду", - зауважила віце-прем´єр Іспанії Сорайя Саенс де Сантамарія.
08:30
Ніякого зменшення санкцій проти РФ не може бути - єврокомісар
Більше того, на його переконання, окремі країни домагатимуться посилення санкцій проти Росії.