18 квітня 2021

Новини
17:51
Рада ЄС із закордонних справ обговорить погіршення стану Навального
Міністри закордонних справ країн Євросоюзу розглянуть ситуацію з погіршенням стану здоров'я російського опозиціонера Алексєя Навального на онлайн-засіданні в понеділок.
17:34
ЄС і США закликали парламентарів Грузії підписати угоду для виходу з кризи
ЄС та США закликали членів парламенту Грузії підписати компромісну угоду, запропоновану главою Євроради, щоб вийти з політичної кризи.
16:55
"Аерофлот" відправить більший літак до Праги на тлі висилки дипломатів
Ескалація відносин між Чехією і Росією внесе зміни в повітряний транспорт між Прагою і Москвою - у понеділок "Аерофлот" як виняток відправить на рейс до Праги літак Airbus A330-200.
16:31
Партія Додона вимагає відставки Санду і дострокових виборів президента
Партія соціалістів Молдови (ПСРМ) вимагає відставки президентки Маї Санду і проведення дострокових виборів глави держави.
15:54
Чехія відмовиться від допуску росіян до побудови АЕС через підрив складів зброї агентами РФ
Віцепрем'єр-міністр і міністр промисловості і торгівлі Чехії Карел Гавлічек заявив у неділю, що російська компанія "Росатом" буде виключена з участі в тендері на будівництво нового блоку на АЕС "Дуковани". 
15:29
РФ побачила слід США у видворенні дипломатів з Чехії
Росія висловила рішучий протест Чехії у зв'язку з висилкою 18 співробітників посольства РФ та пригрозила заходами у відповідь. 
15:03
Папа Римський стривожений загостренням на Донбасі
Папа Римський Франциск стривожений через зростання порушень режиму тиші на Сході України.
14:37
Вибухи в Чехії: "Петров" і "Боширов" заклали вибухівку, вона спрацювала раніше - ЗМІ
Дво офіцери російської військової розвідки були на місці вибуху у чеському Врбетице 15 жовтня 2014 року, за день до того, як склад боєприпасів злетів у повітря.
13:58
Британія, згадавши про Солсбері, підтримала рішення Чехії видворити росіян
Британія повністю підтримує Чехію та її рішення вислати 18 співробітників російського посольства через організацію вибуху на військовому складі в 2014 році. 
13:26
Чехія думає не допустити РФ до будівництва блоку АЕС 
Віцепрем'єр, міністр промисловості і торгівлі Чехії Карел Гавлічек вважає малоймовірним, що російська компанія "Росатом" зможе брати участь в тендері на будівництво нового блоку на АЕС "Дуковани". 
12:54
Посол закликав Німеччину допомогти Україні якнайшвидше вступити в НАТО
На тлі загострення агресії Росії посол України Андрій Мельник закликав Німеччину надати більшу підтримку Україні, зокрема, в контексті швидкого приєднання країни до НАТО.
12:26
Кулеба на зустрічі з міністрами ЄС запропонує кроки для підтримки України
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запропонує главам МЗС країн-членів Європейського Союзу практичні кроки для зміцнення підтримки України з боку Євросоюзу. 
12:11
Україна підтримала висилку 18 російських дипломатів з Чехії
Україна підтримує дії Чехії у відповідь на підтверджену правоохоронцями причетність Росії до вибухів на складах озброєнь 2014 року, які призвели до людських жертв. 
11:58
Вибухи в Чехії: опозиція каже про тероризм Росії, комуністи засумнівалися
Частина парламентської опозиції Чехії називає причетність Росії до вибухів на складах боєприпасів у 2014 році терористичною діяльністю, у той час як комуністична партія засумнівалася у звинуваченнях влади на адресу Росії. 
11:32
Росія готує відповідь на висилку 18 дипломатів з Праги і натякає на "закриття посольства Чехії"
Російські посадовці обіцяють пропорційну відповідь на висилку 18 дипломатів з Праги у зв’язку зі звинуваченнями в організації російськими агентами вибуху на складах боєприпасів у комплексі Врбетице в 2014 році.
11:01
фото, відеоСтіну посольства Росії в Празі облили кетчупом 
У Празі поліція затримала сімох людей, які минулої ночі облили кетчупом стіни навколо території посольства Росії в Чехії. 
10:29
Лукашенко звинуватив США в підготовці замаху на нього і його дітей 
Самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко заявив про затримання групи, яка готувала замах на нього і його дітей, та звинуватив спецслужби США і адміністрацію Джо Байдена.
10:06
МЗС Росії пообіцяло відповідь на "фокуси" Чехії з висилкою 18 дипломатів
Офіційна представниця МЗС Росії Марія Захарова відреагувала на рішення влади Чехії про висилку 18 російських дипломатів через організований російськими агентами вибух на складах боєприпасів у комплексі Врбетице.
08:41
У військових складах, які росіяни підірвали у Чехії, була зброя для України – ЗМІ
Організований російськими агентами вибух на складах боєприпасів у комплексі Врбетице був найімовірніше здійснений для зриву постачання зброї, у тому числі в Україну.