18 червня 2014

Статті
Промисловість. Результати кращі за очікування
За даними Держстату, падіння промислового виробництва в Україні у травні склало лише 2,1%. Для порівняння, місяцем раніш падіння складало 6%, а у березні – 6,8%. «Статистка травня – неочікувано позитивна. Важливо, що покращення результатів демонструють цілий ряд галузей. Це може свідчити про довгостроковий ефект»,-- заявив керівник аналітичного відділу компанії SP Advisors Віталій Ваврищук.
Єврокомісія: Битва за Юнкера, битва проти традицій
Ангела Меркель в останні тижні довела, що Німеччина – це головная країна Євросоюза, а керівник уряду ФРН нехай не юридично, але фактично є ключовою особою в європейській владі. Подолавши спротив Лондона та інших столиць, вона заблокувала невигідного кандидата на посаду президента Єврокомісії та майже забезпечила обрання свого соратника Жана Клода Юнкера. (рос)
Новини
18:53
Україна дозволила ввозити м'ясо з Польщі
Заборона на поставки з Польщі яловичини було введено в 2008 році, а свинини було введено у лютому цього року, через підозру африканської чуми свиней і диких кабанів на території РП.
17:05
Дещиця підтримує кандидатуру Клімкіна на пост глави МЗС
Виконуючий обов'язки міністра закордонних справ України Андрій Дещиця підтримує подання президента України Петра Порошенка кандидатури Павла Клінкіна на пост глави МЗС.
16:47
В Італії хочуть узаконити одностатеві шлюби
Італійський Прем’єр вже на вересень ініціює широкі дебати щодо законопроекту про права секс-меншин. Ватикан та праві проти.
16:11
Кабмiн готується до надзвичайного стану в енергетиці та до модернізаціі ГТС
Уряд України схвалив законопроекти про надзвичайний стан в енергетичній сфері та про спільну з європейськими та американськими інвесторами експлуатацію, модернізацію української газотранспортної системи, повідомив мiнiстр Кабiнету Мiнiстрiв Остап Семерак.
16:06
ЦБ Норвегії не буде підвищувати ставки до кінця 2015 року - прогноз
Центробанк Норвегії, швидше за все, не буде посилювати кредитно-грошову політику і піднімати базові ставки довше, ніж очікувалося раніше, на тлі закінчення інвестиційного буму в країні, що є найбільшим виробником нафти в Західній Європі, прогнозують аналітики, опитані агентством Bloomberg.
15:29
Ліхтенштейн заблокував рахунки Януковича і Ко – ГПУ
За словами Генерального прокурора України, разом із рахунками Януковича заблокували ще й рахунки близько 20 людей із його оточення.
15:03
Китай вперше дозволив прямі торги між юанем і британським фунтом стерлінгів
Китай вперше дозволив прямі торги між юанем і британським фунтом стерлінгів, повідомляє Bloomberg.
14:58
З 1 вересня розпочнуться реверсні поставки зі Словаччини - "Укртрансгаз"
З 1 вересня 2014 року ПАТ "Укртрансгаз" буде надавати транспортні потужності по входу в ГТС України через точку підключення Будінце в добових об’ємах до 27 млн. кубометрів.
14:51
Президент ПАРЄ стурбована ситуацією на сході України
Президент Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Анн Брассер заявляє про те, що розвиток подій на сході України продовжує викликати стурбованість.
14:02
Найкращими сусідами визнано кіпріотів
Близькі та дружні стосунки зі своїми сусідами підтримує 80.8% кіпріотів, що значно перевищує середньоєвропейські показники.
14:00
Держмитслужба спростовує інформацію про неефективне використання допомоги ЄС
Представник відомства нагадав, що в українських прикордонників немає важкої військової техніки та озброєнь, з якими вони могли б обороняти кордон, тому говорити про неефективне використання коштів некоректно.
13:54
Посол України закликає ЄС до третього етапу санкцiй стосовно Росiї
Посол України при ЄС Костянтин Єлiсєєв вiдзначає активну участь Росiї в бойових дiях на сходi України.
13:32
Єврокомісія обговорила підписання економічної частини Угоди про асоціацію з Україною та газове питання
Одночасно комісар з енергетичних питань Еттінгер повідомив, що надалі тривають пошуки рішення по врегулюванні газової кризи між Україною та Росією.
13:07
Мартін Шульц очолив групу соціалістів у ЄП
12:56
ЄС має негайно заявити про перспективу членства для України - екс-прем'єр Литви
Екс-прем'єр-міністр Литви Андріус Кубілюс вважає, що Євросоюз має негайно заявити про перспективу членства для України.
12:48
США надасть Україні 10 млн дол. на боротьбу з корупцією
За останні 20 років USAID інвестувало в Україну майже 2 млн доларів для зміцнення та стабілізації економіки, розвитку демократичних структур, утвердження громадянського суспільства та покращення у сфері охорони здоров’я.
12:35
ДоповненоПОРОШЕНКО ПРОПОНУЄ КЛІМКІНА МІНІСТРОМ ЗАКОРДОННИХ СПРАВ УКРАЇНИ
Вiдповiдний проект постанови оприлюднено на сайтi парламенту 18 червня.
12:11
Україна пропонує ЄС спільний облік газу в своїх ПСГ
11:55
США планують переглянути торгову угоду з Росією
США планують переглянути торгову угоду з Росією з приводу імпорту гарячекатаного прокату.
11:50
Катайнен стане комісаром ЄС з економіки та фінансів
Раніше Юркі Катайнен заявив, що готовий стати еквромісаром з економічних та монетарних питань.
11:46
Українці Единбурга переконали главу уряду Шотландії більше не хвалити Путіна
Алекс Салмонд, перший міністр Шотландії, провів "теплу і конструктивну" зустріч з членами української громади, які були ображені його висловлюваннями, зроблених про Володимира Путіна.
11:34
В Болгарії відбудуться дострокові парламентські вибори через газовий контракт з Росією
Депутати та президент Болгарії обговорили актуальну політичну ситуацію в країні і зазначили, що вона не сприяє стабільності та розвитку.
11:20
ЄС стурбований насильством над мусульманами в Шрі-Ланці
Європейський союз дуже стурбований насильством проти мусульман в Шрі-Ланці, в результаті якого загинули три людини і більше 50 отримали поранення.
10:38
Британцям радять припинити мити курку
На цьому тижні Агентство з питань продовольчої безпеки Великобританії випустило нові рекомендації щодо гігієни споживання птиці в домашніх умовах: так, британцям радять уникати миття сирої курки перед приготуванням, оскільки це може стати причиною кампілобактера, форми харчового отруєння.
10:17
Польща збільшить постачання газу до кордону з Україною до 2017 року
В ЄІБ зазначили, що польський газовий проект "критичний" для європейської енергетичної безпеки. Газопровід Львовек-Одоланов матиме довжину майже 161 кілометр після завершення в 2017 році.
09:17
Джемілєв звернеться до Європейського Суду з прав людини, якщо окупаційна влада Криму не звільнить його сина
Лідер кримсько-татарського народу Мустафа Джемілєв має намір звернутися до Європейського Суду з прав людини, якщо окупаційна влада Криму не звільнить його сина з тюрми.
09:11
Україні необхідна допомога ЄС і США для посилення контролю за державним кордоном - Порошенко
Президент України Петро Порошенко закликав ЄС і США надати Україні допомогу в посиленні контролю над державним кордоном країни.
09:11
Сенат Іспанії прийняв закон про зречення короля Хуана Карлоса
Останнім часом в Іспанії пройшли масові акції протесту з вимогою провести референдум про майбутнє монархії.
09:05
ЄС бачить у місцевих виборах у Грузії новий крок до демократії, незважаючи на факти насильства
Євросоюз привітав виборців і кандидатів на виборах 15 червня до місцевих органів влади Грузії з проведенням першого туру.
08:52
Влада Хорватії дозволила іноземцям купувати нерухомість
Раніше при укладенні договору купівлі-продажу нерухомості іноземні громадяни повинні були створювати компанію і реєструвати нерухомість на юридичну особу, повідомляє Міністерство юстиції Хорватії.