19 червня 2014

Статті
Квота у подарунок. Україна має шанс вдвічі збільшити експорт в ЄС
Україна має намір скористатися правовою колізією, яка виникла в результаті одностороннього введення Євросоюзом торгових преференцій для українських експортерів. "Ми отримуємо унікальну ситуацію - річний обсяг наших квот ми використовуємо двічі - в режимі автономних преференцій і в режимі вільної торгівлі після підписання Угоди про асоціацію",-- пояснив урядовий уповноважений з питань євроінтеграції Валерій П'ятницький.
Новини
23:32
ЄС закликає Україну розслідувати смерті журналістів та активіста
23:15
Литва увійде в єврозону
Рада міністрів фінансів країн єврозони підтримала вступ Литви в зону євро з 2015 року.
23:09
Болгарія не дозволить "Південний потік" без схвалення ЄС
22:03
Клімкін провів телефонну розмову з французьким колегою - МЗС
Французький дипломат запевнив, що Франція і надалі надаватиме підтримку Україні.
17:24
В Іспанії відкрився аквапарк для собак
Неподалік від Барселони відкрився перший у світі аквапарк для собак. У спекотну погоду тварини тут можуть не просто скупатися, але і розважитися, а також отримати різні курортні послуги.
16:39
ArcelorMittal хоче приватизувати українські державні шахти - Міненерговугілля
Під час зустрічі обговорили питання закупівлі вугілля в Україні для "АрселорМіттал Кривий Ріг" та інших підприємств у Європі. У ході зустрічі міністерство надало компанії технічну документацію для вивчення характеристик вугілля і можливих обсягів їх видобутку у Центральному Донбасі.
16:18
"Єврогаз" заявляє, що рішення Росії припинити постачання газу для України не вплинуло на ЄС
Президент Європейського союзу газової промисловості (Єврогаз) Жан-Франсуа Сіреллі заявляє, що рішення "Газпрому" зупинити постачання газу для України на даний час на клієнтів у Євросоюзі не впливає.
16:06
ЄЦБ готовий приступити до купівлі активів, якщо погіршиться ситуація з інфляцією - віце-президент банку
Старт масштабної програми з купівлі активів може стати наступним кроком Європейського центрального банку (ЄЦБ), якщо ситуація з низькою інфляцією в єврозоні погіршиться, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на заяву віце-президента банку Вітора Констансіу.
15:57
Чехія готова допомагати з лікуванням українських бійців зі сходу України – глава МЗС Чехії
Чехія готова допомагати з транспортуванням та лікуванням українських бійців зі східних областей України, задіяних в антитерористичної операції.
15:51
Україна презентує мирний план президента на засіданні Ради ЄС - Порошенко
Україна презентує мирний план президента з урегулювання ситуації на сході країни на засіданні Ради ЄС на рівні глав МЗС у Люксембурзі 23 червня, повідомив глава держави Петро Порошенко.
15:06
Генсек НАТО підтвердив присутність російських військ на українському кордоні
Раніше активність російських військових біля східного українського кордону підтвердив також речник інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Володимир Чеповий.
14:56
Валерій Чалий призначений заступником голови адміністрації президента - указ
Президент України Петро Порошенко призначив Валерія Чалого заступником голови адміністрації президента.
14:35
Події в Україні є великою загрозою для свободи ЗМІ - представник ОБСЄ
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович заявляє, що події в Україні є „великою загрозою для свободи ЗМІ та свободи слова в регіоні".
14:17
В Європарламенті ліві партії об'єднались та обрали лідера
На останніх виборах до Європарламенту 24-25 травня "лівих" підтримали зокрема в 14 з 28 країнах ЄС. Найбільшу підтриму вони здобули в Німеччині, Італії, Іспанії, Греції та Швеції.
12:54
Польща на грані дострокових виборів - Туск
У Польщі можуть оголосити дострокові парламентські вибори через "Касетний скандал", що виник після оприлюднення у ЗМІ телефонних розмов високопоставлених політиків.
12:38
Новий король Іспанії Філіп VI склав присягу
Монарх приніс присягу на конституції Іспанії в Конгресі депутатів.
12:36
Дещиця буде послом України в однiй з країн - Порошенко
Президент України Петро Порошенко запропонував колишньому в.о. глави МЗС України Андрiю Дещицi очолити дипломатичне представництво України в однiй з країн.
12:28
Квоти України в торгівлі з ЄС в 2014 році будуть в 2 рази вище за передбачені - П'ятницький
Протягом 2014 року українські експортери зможуть двічі використати квоти для безмитного експорту в країни Євросоюзу, передбачені Угодою про асоціацію. Україна скористається правовою колізією, яка виникла в результаті одностороннього введення Євросоюзом торгових преференцій.
12:05
ОБСЄ встановило контакт зі зниклими на Донбасі спостерігачами
ОБСЄ встановило контакт з двома групами своїх спостерігачів, які зникли наприкінці травня в Донецькій і Луганській областях.
11:55
ВР ПРИЗНАЧИЛА КЛІМКІНА ГЛАВОЮ МЗС
Верховна Рада України призначила Павла Клімкіна міністром закордонних справ.
11:46
В ЄС можуть заборони імпорт продуктів з Крима
Джерела в дипломатичних колах ЄС, стверджує, що рішення щодо заборони імпорту з Крима може бути прийнято без дискусії представниками 28 країн ЄС.
11:37
Європейська освіта не допоможе знайти роботу – Євробарометр
Чверть громадян ЄС (23%) вважають, що їхня освіта не дала їм навиків, необхідних для пошуку роботи, що відповідає їхній кваліфікації, показало дослідження Євробарометра.
11:19
Люксембург узаконив цивільний шлюб для одностатевих пар
Прийнявши закон про "рівноправність" Люксембург увійшов до числа 16 країн, які теж зрівняли в правах сексменшини та традиційні пари.
11:14
Росіяни повідомили ЄС, що вони хочуть купити RWE Dea
L1 Energy, яка належить російській "Альфа-груп", 11 червня повідомила Європейську комісію про заплановану угоду з купівлі у німецької RWE AG нафтогазового бізнесу (RWE Dea).
10:26
Британці не хочуть виходити з ЄС – опитування
У референдумі за від’єднання Великобританії від Європейського Союзу 44% британців проголосували б проти, і всього 36% за.
10:21
Виробництво автомобілів у Великобританії впав у травні на 9,8%
Виробництво автомобілів у Великобританії в травні 2014 року впало на 9,8% порівняно з попереднім місяцем - до 116,7 тис. машин, однак з початку року обсяги виробництва збільшилися на 3,5% - до 654,9 тис. автомобілів.
10:11
Найщасливіші в Європі данці, а найнещасніші – болгари – дослідження ЄС
Згідно до дослідження, опублікованого в середу, 18 червня, Національним бюро статистики Великобританії, в Скандинавії живуть найщасливіші народи Європи, тоді як болгари – найнещасніші.
10:09
В проекті рішення Ради ЄС щодо України немає третього етапу санкцій – джерело
Комітет постійних представників країн-членів ЄС у Брюсселі погодив проект рішення Ради міністрів закордонних справ ЄС, яке буде затверджено в понеділок, 23 червня. Попри очікування, в цьому документі Євросоюз не планує запуск третього етапу санкцій щодо Російської федерації.
09:33
Майбутній глава уряду Болгарії не піде на поводу Росії щодо "Південного потоку"
Борисов зазначив, що якщо формуватиме наступний уряд після виборів, він також виключить з торгів за право будівництва проекту будь-яку компанію, якщо на неї будуть накладені санкції Сполучених Штатів чи ЄС щодо українського конфлікту.
09:21
Австралія розширила список санкцій
Австралія ввела санкції проти 50 українців і росіян з-за ситуації на південному сході України.
09:19
США заявляють, що Росія продовжує направляти до України бойовиків і зброю
США категорично засудили бездіяльність Росії щодо становища на сході України.
09:15
З санкціями щодо енергетики РФ не треба поспішати - Еттінгер
Еттінгер наголосив, що Росія є найважливішим імпортером нафти та газу до ЄС. Енергетичний сектор Росії в цілому не є кращим сектором для можливих санкції з боку ЄС
09:13
Саміт ЄС обговорить пропозицію про створення енергетичного союзу - Еттінгер
Глави держав і урядів країн Європейського союзу на саміті 27 червня розглянуть пропозицію прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска про створення енергетичного союзу в рамках ЄС, повідомив європейський комісар з енергетики Гюнтер Еттінгер.
09:00
В Брюсселі прибрали останню бюрократичну перепону асоціації з Україною
Комітет постійних представників країн-членів ЄС у Брюсселі в середу схвалив юридично обов'язковий дозвіл на підписання угоди про ассоціацію. Про це ЄвроПравді повідомило джерело в європейських структурах, додавши, що це була остання бюрократична перешкода для підписання угоди.
00:44
Порошенко обговорив з Фюле підписання асоціації з ЄС
00:42
Путін сподівається, що ЄС і Україна порадяться з РФ, перш ніж підписувати асоціацію