17 червня 2014

Статті
Молочні ріки. Чи готові українські аграрії до експорту в ЄС?
Вже у липні в Україну прибуде велика комісія Генерального директорату ЄС з питань охорони здоров’я та захисту прав споживачів. За оцінками керівництва МінАПК, ревізія буде безпрецедентною: буде перевірено готовність до експорту в ЄС українських підприємств молочної та м’ясної (свинина, яловичина, м’ясо страусів та кролів) галузей.
Новини
22:40
У Словаччині кажуть, що обсяги транзиту газу через Україну не знизилися
19:57
Томбінський: Україні необхідні швидкі реформи по енергозбереженні
Сьогоднішню "газову кризу з РФ" Київ має розглядати як "додатковий поштовх" для вирішення проблеми підвищення енергоефективності української економіки.
18:16
Італія попереджає, що не буде рятувати далі іммігрантів з моря
Міністр внутрішніх справ Італії Анджело Алфано наголосив, що Італія завершить рятувальну місію іммігрантів з Африки в Середземному морі, якщо ЄС належно не реагуватиме на наплив африканців.
17:33
Вибух на ділянці магістрального газопроводу не впливає на транзит газу до Європи - "Укртрансгаз"
Вибух на ділянці магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" у Полтавській області, який стався сьогодні, 17 червня, близько 14.00, не впливає на транзит російського газу до Європи, йдеться в повідомленні "Укртрансгазу".
17:16
Росія повинна до 17 червня надати ЄСПЛ інформацію стосовно вивезених в України дітей
Росія зобов’язана до 17 червня надати в Європейський суд з прав людини інформацію стосовно вивезення на російську територію 16 дітей та їх двох учителів.
17:13
Сорос створив свою групу підтримки України
Відомий американський фінансист Джордж Сорос ініціював створення стратегічної групи радників для допомоги українській владі у проведенні реформ.
16:51
Експорт української тваринницької продукції в ЄС розпочнеться в 2015
Відкриття ринку ЄС має суттєво збільшити об’єми українського експорту, насамперед – аграрного. Для отримання всіх необхідних дозволів українським підприємствам потрібно пройти сертифікацію.
16:25
Росія намагається впливати на деякі уряди ЄС – депутат Європарламенту
У ході засідання політичної групи президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу заявив про те, що Росія намагається впливати на деякі країни ЄС у сфері енергетики.
16:23
Доповнено (інфографіка)Український внутрiшнiй ринок має хороший потенцiал для розвитку - посол ЄС
Після зміни влади та заходів по боротьбі з корупцією інвестиційна привабливість України росте. Однак інвестори все ще бояться розвивати бізнес на сході України через військові дії.
16:22
Посли НАТО засудили агресію Росії проти України
У Брюсселі відбулося засідання Ради Євроатлантичного партнерства на рівні послів, присвячене 20-річчю програми "Партнерство заради миру", в ході якого, зокрема, обговорювалася ситуація в Україні.
15:54
МЗС України висловлюється за введення ЄС та США проти Росії санкцій третього рівня
МЗС України висловлюється за введення Євросоюзом та США проти Росії санкцій третього рівня.
15:04
Колишній міністр сільського господарства може стати наступним єврокомісаром від Іспанії
Іспанія ще офіційно не визначилась з кандидатурою свого наступного євро комісара, але існують високі шанси, що ним стане євродепутат-консерватор Мігель Аріас Канете, колишній міністр сільського господарства, відомий своїми сексистськими ремарками під час виборчої кампанії до Європарламенту.
14:40
В Європі ростуть зарплати
Погодинна оплата праці зросла в єврозоні на 1,5%, а в ЄС загалом – на 1,7%.
14:34
Україна та ЄС не зможуть підписати угоду про авіаційний простір 27 червня
Представник Єврокомісії зазначила, що віце-президент Сіїм Каллас продовжує вживати дії для прискорення процесу ухвалення цього рішення.
14:23
Україна неефективно використала кошти на укріплення кордонів - Томбінський
Українська влада неефективно витратили десятки мільйонів євро, які Європейський Союз раніше надав для зміцнення державного кордону
13:58
Через Росію вже майже половина українців хочуть в НАТО
За останній рік в Україні кількість громадян, які підтримують вступ до НАТО, зросла до 47,3%.
13:23
Баррозу звинуватив банк Іспанії у брехні
Одночасно президент ЄК заперечив, що криза була спровокована слабкими позиціями євро.
12:45
ЄК: Туристичні візи, запропоновані ЄС, не допоможуть звичайним туристам
Представники Єврокомісії визнають, що запропоновані ними "туристичні візи" (touring visas) НЕ полегшать візову практику для більшості громадян третіх країн, у тому числі України.
12:33
Єврокомісія виділила Україні 500 млн. євро макрофінансової допомоги
Це – перший кредитний транш нової програми макрофінансової допомоги для країни (MFA II). Ці кошти були виділені після того, як Україна отримала 100 млн. євро.
12:14
ЄС розпочав консультації з РФ щодо угод про асоціацію, діалог переходить на політичний рівень
Представники європейських інституцій розпочали двосторонні консультації з Російською федерацією щодо змісту угод про асоціацію з країнами Східного партнерства. Досі діалог був технічним і не публічним, про нього ніде не повідомлялося.
12:03
Глави МЗС Балтії та Німеччини підтримують план Порошенка
На зустрічі було розглянуто також питання регіональної безпеки у світлі майбутнього саміту НАТО, який пройде в Уельсі. Мінітсри наголосили на важливості укріплення безпеки та розширення Альянсу.
12:00
Європейська Бізнес Асамблея допоможе Україні знайти іноземних партнерів
16 червня на Київському інвестиційному саміті лідерів представники ділових і комерційних структур Швейцарії, України, Англії, Італії, Литви обговорили інвестиційні пріоритети України.
11:34
Уряд в середу схвалить законопроект про спiльну з ЄС експлуатацiю української ГТС
Кабiнет Мiнiстрiв України на своєму засiданнi в середу, 18 червня, має намiр схвалити законопроект про спiльну з Європейським Союзом експлуатацiю i модернiзацiю української газотранспортної системи, повiдомив прем'єр-мiнiстр України Арсенiй Яценюк.
11:11
Юнкер відкинув план реформ Єврокомісії, запропонований Камероном
Ведучий кандидат на посаду президента Європейської комісії, Жан-Клод Юнкер, відкинув прохання прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона зробити наступного британського комісара відповідальним за цілий "кластер" ключових портфелів.
10:58
Британці працюють гірше за інших європейців - Банк Англії
Продуктивність праці британців зараз на 16% нижче, ніж у докризові роки, йдеться в останньому випуску щоквартального бюлетеня Банку Англії. Причини цього явища неясні.
10:49
Німеччині варто ввести пенсійний вік 76 років – експерт
Тільки радикальні заходи, а саме підвищення пенсійного віку до 76 років та залучення до трудової активності 14 мільйонів мігрантів, можуть врятувати Німеччину.
10:41
Норвежська газова компанія Statoil може частково замінити російський газ в Європі
В компанії на даний момент не бачать проблем з наявністю газу в Європі, оскільки спостерігається тепла погода, а підземні сховища газу заповнені.
10:18
Продажі автомобілів в ЄС зросли в травні дев'ятий місяць поспіль
Число зареєстрованих нових автомобілів в 27 країнах Європейського союзу (без урахування Мальти, дані по якій відсутні) збільшилася в травні 2014 дев'ятий місяць поспіль.
10:07
Найвищі податки платять в Данії - Євростат
Данія, Бельгія та Франція – країни-члени ЄС з найвищим оподаткуванням, показало дослідження Євростату.
09:49
Європа може розколотись через кризу в Україні - Штайнмаєр
За словами глави МЗС Німеччини, газові суперечки між Росією і Україною також не сприяють врегулюванню ситуації.
09:40
Росія припинила постачання газу Україні з політичних причин - лідер зелених у Європарламенті Хармс
Президент групи зелених у Європейському парламенті Ребекка Хармс заявляє, що Росія відмовляється постачати газ в Україну з політичних причин, примушуючи Київ змінити свій курс.
09:30
Сильні темпи відновлення британської економіки наближають підйом ставки - Центрбанк Британії
Очікування підвищення базової процентної ставки Банком Англії ростуть: ще один представник британського ЦБ - член Комітету з кредитно-грошової політики Девід Майлз дав зрозуміти, що ставка може бути збільшена раніше, ніж очікують ринки
09:21
США і ЄС мають намір запровадити санкції проти Росії - Нуланд
США та ЄС мають намір запровадити санкції щодо банківського, енергетичного та оборонного секторів російської економіки через розвиток подій в Україні.
09:20
Делегація України у вівторок відбуде на переговори про закупівлю газу в Європі - голова "Нафтогазу"
Українська делегація у вівторок ввечері 17 червня відбуде в Європу на переговори щодо постачання газу від європейських компаній, повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України".
09:07
Словаччина готова імпортувати більше газу з Європи
Словаччина має можливість імпортувати до 90 млн. кубометрів газу на день з західної Європи, якщо буде потреба