19 жовтня 2019

Новини
17:44
Єврокомісія: уряд Британії повинен повідомити про наступні кроки якнайшвидше
Європейська комісія закликала британський уряд якомога швидше проінформувати Брюссель про подальші кроки після того, парламент Великої Британії відклав голосування за угоду про Brexit.
17:29
Джонсон заявив, що не проситиме ЄС про відтермінування Brexit
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон не вестиме переговори з Євросоюзом про відстрочку Brexit.
17:16
Парламент Британії відклав голосування за угоду про Brexit до наступного тижня
Після п'яти годин дебатів у Палаті громад, протягом яких британські депутати обговорювали нову угоду по Brexit, сьогодні голосування за неї не відбудеться.
16:53
Парламент Британії проголосував за поправку про відтермінування Brexit
Поправка зобов'язує прем’єр-міністра Бориса Джонсона написати лист в Брюссель з проханням продовжити термін дії Brexit до 31 січня наступного року.
16:03
У Єврокомісії виключили внесення змін до нової угоди про Brexit
Єврокомісар з питань бюджету Гюнтер Еттінгер попередив Велику Британію, що ніяких змін в договір про Brexit більше не вноситимуть.
15:35
Лідер Каталонії закликав Мадрид до переговорів після 5 днів протестів
Глава уряду Каталонії Кім Торра закликав до переговорів з центральним урядом Іспанії після п'яти днів заворушень, що відбулися через ув'язнення каталонських лідерів, які виступають за незалежність регіону.
14:41
Парламент Британії в суботу голосуватиме за поправку про відтермінування Brexit
Поправка зобов'язує Джонсона написати лист в Брюссель з проханням продовжити термін дії Brexit до 31 січня наступного року.
14:03
Прем'єр Північної Македонії запропонував дострокові вибори після відмови ЄС
Прем'єр-міністр Північної Македонії Зоран Заєв запропонував якнайшвидше провести в країні дострокові парламентські вибори.
13:58
У Грузії на лінії окупації з'явилися озброєні особи, МЗС заявило про провокацію
Міністерство закордонних справ Грузії заявило про провокацію у зв'язку з поновленням незаконної "бордерізації" на лінії окупації в районі села Атоці Карельського муніципалітету.
13:21
відеоРосія завдала потужних авіаударів у Сирії
Авіація Росії 19 жовтня здійснила масштабну атаку на декілька об'єктів в сирійській провінції Ідліб, контрольованій джихадистами.
12:58
Україна узгодила план дій щодо другого траншу макрофіну ЄС
Міністр фінансів України Оксана Маркарова заявила, що домовилася з виконавчим віцепрезидентом Єврокомісії з питань економіки, єврокомісаром з фінансових справ Валдісом Домбровскісом про план дій щодо другого траншу макрофінансової допомоги.
12:38
Топ-чиновник Держдепу заявив Конгресу, що піднімав питання Байдена й України - ЗМІ
Цього тижня американський дипломат заявив слідчим Конгресу, що він 2015 року висловлював занепокоєння щодо посади Хантера Байдена в українській компанії Burisma, але його стурбованість відкинув помічник тодішнього віцепрезидента Джо Байдена.
11:58
Міністр енергетики США відмовився надавати документи про свою роль в Україні
Міністр енергетики США Рік Перрі не передаватиме затребувані демократами Конгресу документи про його роль в Україні в рамках розслідування імпічменту президента Дональда Трампа.
11:19
Судний день Brexit: парламент Британії голосуватиме за угоду з ЄС
У суботу, 19 жовтня, на позачерговому засіданні британського парламенту відбудеться голосування, яке може визначити порядок виходу Великої Британії з Євросоюзу.
10:45
Італія пропонує відновити переговори про розширення ЄС у листопаді
Прем'єр-міністр Італії заявив, що Рим запропонує Європейському Союзу відновити переговори про розширення блоку з Албанією та Північною Македонією в листопаді.
10:19
відеоБарселону сколихнули заворушення у п'яту ніч протестів
Сотні протестувальників протистояли поліції в центрі Барселони в п'ятницю, встановлюючи вогняні барикади і кидаючи каміння в силовиків. Це був п'ятий поспіль день заворушень після ув'язнення каталонських лідерів сепаратистів.