20 листопада 2022

Новини
21:58
У Польщі поштарка закохалася й не мала часу розносити листи – тепер їй загрожує ув'язнення
У польському місті Легніца оголосили підозру працівниці пошти, яка замість доправляти листи адресатам переховувала їх спільно з подругою – поліцейським вона пояснила, що не мала на це часу, бо зустріла хлопця.
21:44
Британія не фіксувала випадків потрапляння зброї з України в руки злочинців
Керівник Національного агентства по боротьбі зі злочинністю Великої Британії Грем Біггар заявив, що ризик потрапляння західної зброї з України в руки злочинців існує, але таких випадків ані Лондон, ані Європол не фіксували.
21:26
Прем’єри Польщі та Фінляндії підтримали конфіскацію російських активів на користь України
Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час візиту до Фінляндії в неділю вкотре запропонував конфіскувати активи Росії в Європейському Союзі на користь України, а фінська прем’єрка Санна Марін підтримала цю ідею.
21:09
У Литві пропонують узаконити п’ять додаткових вихідних, щоб люди частіше йшли до лікарів
Депутат литовського Сейму від соціал-демократів Лінас Йонаускас запропонував ухвалити закон про гарантовані додаткові п’ять вихідних днів для працівників, які ті можуть використати для відвідування лікарів.
20:51
фотоВ італійській Умбрії знешкодили 250-кілограмову бомбу часів Другої світової
У муніципалітеті Орв’єто італійського регіону Умбрія в неділю знешкодили авіаційну бомбу часів Другої світової війни вагою близько 243 кілограми.
20:35
Прихильники жорсткого Brexit обурені намірами уряду Британії пом’якшити умови торгівлі з ЄС
Уряд Великої Британії намагається вгамувати обурення прихильників жорсткого курсу відносин із Європейським Союзом після того, як стало відомо, що в Лондоні розглядають можливість укладання торговельної угоди з Брюсселем за "швейцарським" зразком.
20:11
У Молдові партія, яку очолював олігарх-утікач Плахотнюк, змінила назву й лідера
Демократична партія Молдови на конгресі в неділю вирішила змінити назву – тепер це Соціал-демократична європейська партія (Partidul Social Democrat European).
19:57
Лідер республіканців у Палаті представників США хоче сформувати комітет із розслідування дій Китаю
Член Республіканської партії США Кевін Маккарті, який нині очолює групу однопартійців у Палаті представників Конгресу, оголосив про наміри сформувати спеціальний комітет з питань Китаю в разі, якщо його оберуть спікером.
ДайджестПрем’єр Британії у Києві, Twitter розблокував Трампа, Туреччина атакувала Сирію: новини вихідних
19:35
У Косові підтвердили зміну правил для автомобільних номерів, через які виникла криза із Сербією
Поліція частково визнаного Косова в неділю опублікувала роз’яснення нових правил для автомобільних номерних знаків, підтверджуючи наміри Приштини запровадити їх із 22 листопада.
19:09
У Єврокомісії розповіли подробиці плану фінансування України на 18 млрд євро
Програма макрофінансової допомоги Європейського Союзу на 18 мільярдів євро передбачає надання Україні безвідсоткових кредитів на строк до 35 років, причому до 2033-го ЄС не вимагатиме платежів від українського уряду.
18:43
У Польщі поки не знають, звідки була запущена ракета, яка впала у Пшеводуві – прем’єр
Дані, які зібрало слідство у справі вибуху ракети в польському селищі Пшеводув, поки що не дозволяють достеменно встановити, звідки вона була випущена.
18:30
Австрія збільшить витрати на оборону на понад 22%
Парламент Австрії після триденних дебатів затвердив бюджет на 2023 рік, який передбачає суттєве збільшення витрат на оборону.
18:04
фото, відеоУ Молдові влаштували автопробіг під гаслом "Слава Україні!"
Ліберальна партія Молдови в неділю організувала автопробіг, який відбувся під гаслом "Слава Україні!".
17:44
фотоУ Білорусі заявили, що на її територію з України зайшов чоловік з автоматом
Державний прикордонний комітет Білорусі в неділю звинуватив Україну в провокаціях через те, що напередодні через білорусько-український кордон нібито пройшов чоловік із автоматом.
17:24
фотоУ Польщі поховали другого загиблого внаслідок падіння ракети у Пшеводуві
У Пшеводуві в неділю відбувся похорон 59-річного Богдана Ч., другого загиблого внаслідок падіння ракети в селищі в Люблінському воєводстві біля кордону з Україною.
17:08
Британія імпортувала нафти з РФ на понад £200 млн, офіційно не вважаючи її російською – The Times
З березня 2022 року до Великої Британії ввезла нафти з Росії вартістю понад 200 мільйонів фунтів стерлінгів, хоча в офіційній статистиці як російський імпорт це не фігурувало – це через те, що РФ використовує лазівки в обмеженнях, запроваджених Лондоном.
16:36
Глава Пентагону заявив про ризики поширення ядерної зброї через вторгнення РФ в Україну
На думку міністра оборони США Ллойда Остіна, повномасштабне вторгнення Росії в Україну може спонукати автократів по всьому світу до гонки за розробкою ядерної зброї, що потенційно може призвести до небезпечної ери ядерного розповсюдження.
16:15
Трамп відмовився повертатися до Twitter
45-ий президент США Дональд Трамп заявив, що не буде повертатися у соціальну мережу Twitter, де його акаунт був заблокований після штурму Капітолія у 2021 році за підбурювання до насильства.
15:49
Форум для діалогу між Німеччиною і РФ, який започаткували Путін і Шредер, планується закрити
Форум громадянських суспільств "Петербурзький діалог", заснований у 2001 році для поглиблення взаєморозуміння між Німеччиною та Росією, планується остаточно ліквідувати на загальних зборах 22 листопада.
15:26
"Кіготь-меч": Туреччина здійснила операцію на півночі Сирії та Іраку у відповідь на теракт у Стамбулі
Туреччина у відповідь на теракт у Стамбулі в ніч проти неділі здійснила операцію "Меч-кіготь" на півночі Сирії та Іраку, в межах якої, як вона стверджує, військова авіація знищила 89 цілей, пов’язаних із терористичними організаціями.
14:32
Кулеба закликає до повної заборони пропагандистських ресурсів РФ за підбурювання до геноциду
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зауважив, що в ефірах підконтрольних Кремлю телеканалів фактично здійснюється підбурювання до геноциду українців і ці ресурси варто заборонити в усіх країнах світу.
14:01
Вучич їде на переговори до Брюсселя у день, коли Косово почне штрафувати за сербські номери
Президент Сербії Александар Вучич повідомив, що поїде на переговори до Брюсселя у той день, коли Косово планує почати застосовувати штрафи для автомобілів на сербських номерах, що загрожує перерости у масштабну кризу в регіоні.
13:34
Стефанішина вважає, що вступ до ЄС можливий навіть без завершення війни
Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина переконана, що вступ України до ЄС не можна прив’язувати до питання завершення війти або деокупації.
12:46
Британія показала брендовані запальнички-подарунок для українських військових, які проходять вишкіл
У Міноборони Британії показали брендовані запальнички, які створили як особливий подарунок для українських військових, які приїздять на вишкіл до Сполученого Королівства.
12:19
Україна отримала від Франції зенітні системи Crotale для захисту неба - міністр
Міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню розкрив деталі щодо військової допомоги, переданої Україні, зазначивши, що серед останніх наданих систем - ЗРК Crotale.
11:34
Росія домовилася з Іраном про виробництво дронів – WP
11:09
Пенітенціарна служба Грузії відповіла на заяви про отруєння Саакашвілі: "не бачили жодних доказів"
У Пенітенціарній службі Грузії прокоментували заяву адвоката і матері експрезидента Саакашвілі про те, що його могли отруїти після арешту і свідченням цього є результати експертизи.
10:37
У Польщі завершили обстеження місця вибуху ракети у прикордонному селі
У прикордонному польському селі Пшеводув завершили обстеження місця вибуху ракети, яка вбила двох людей.
10:02
Південь Швеції накрили снігопади: для водіїв оголосили попередження, можливі перебої зі світлом
На півдні Швеції через сильні снігопади оголосили попередження для водіїв та попереджають про можливі проблеми з електропостачанням.
09:37
У Болгарії затримали п’ятьох осіб у зв'язку з терактом у Стамбулі
У Болгарії затримали п’ятьох осіб у зв'язку з терактом у Стамбулі за підозрою, що вони займалися контрабандою людей і могли допомагати причетним.
09:00
Британська розвідка: відступ росіян з-під Херсона був набагато організованішим за попередні
Британська розвідка вважає, що відступ російських сил з правобережжя Херсонщини був набагато організованішим, на відміну від інших випадків масштабного відступу, що, можливо, є заслугою кращого командування.
08:35
Адвокат Саакашвілі каже, що експрезидента отруїли після арешту, посилається на експертизу
Адвокат колишнього президента Грузії Саакашвілі заявив про отримання результатів експертизи, які підтверджують, що Саакашвілі після арешту отруїли та пояснюють його проблеми зі здоров’ям. 
06:02
Маск відновив акаунт Дональда Трампа, лишивши позначки на його фейк-постах
За рішенням нового власника та керівника соціальної мережі Твіттер Ілона Маска, адміністрація мережі відновила акаунт 45-го президента США Дональда Трампа.