28 серпня 2022

Новини
22:07
У Франції судитимуть 19-річного волонтера-пожежника, причетного до близько 30 підпалів
У французькому Бордо в неділю арештували 19-річного студента, який, працюючи на волонтерських засадах у пожежній службі, був причетний до близько трьох десятків пожеж у муніципалітеті Леспарр-Медок.
21:51
У Швейцарії пропонують дозволити будівництво нових АЕС на тлі енергетичної кризи
Комітет обраних представників правих партій і представників бізнесу Швейцарії розпочав публічну кампанію під гаслом "Електрика для всіх і завжди", мета якої – зняти заборону на будівництво нових атомних електростанцій.
21:30
У Польщі вже понад 13 тисяч людей записались на добровільну службу у війську
Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак у неділю заявив, що на добровільну основну військову службу в країні записалося понад 13 тисяч людей, і в найближчі тижні це число може зрости.
21:07
Газосховище країн Балтії та Фінляндії заповнене лише на 55%
Газосховище у Латвії, де зберігаються запаси трьох країн Балтії та Фінляндії, заповнено лише на 55%.
20:42
фотоУ Туреччині туравтобус впав в урвище: п’ять загиблих, 38 поранених
У Туреччині в неділю вдень упав в урвище туристичний автобус, який прямував до міста Муданья прибережної провінції Бурса – у результаті п’ятеро людей загинули, а ще 38 зазнали поранень.
ДайджестПідводні дрони для ЗСУ, крок до передачі МіГ-29, ЄС ускладнить візи для росіян: новини вихідних
20:20
Канцлер Австрії пропонує розмежувати ціни на електрику й газ, щоб стримати їхнє зростання
Канцлер Австрії Карл Негаммер у неділю запропонував Європейському Союзу відв’язати вартість електроенергії від ціни на газ, що, на його думку, допоможе стримати їхнє подальше зростання.
19:59
У Європі готуються до подорожчання картоплі фрі через неврожай
Через засушливу погоду влітку в Європі очікується найнижчий за останні роки урожай картоплі, що своєю чергою може призвести до подорожчання популярних продуктів, як-от картоплі фрі.
19:29
Росія не хоче визнавати серйозну радіологічну небезпеку на ЗАЕС – США
Державний департамент США у неділю заявив, що Росія не хоче визнавати серйозний радіологічний ризик на Запорізькій атомній електростанції, через що і заблокувала заключний документ конференції Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.
19:06
В уряді Франції хочуть забезпечувати дітей безкоштовним шкільним приладдям
Міністр-делегат уряду Франції з питань міст і житлобудування Олів’є Кляйн запропонував забезпечити дітям доступ до "мережі" безкоштовного шкільного приладдя у наступному навчальному році.
18:36
Боррель не підтримує створення армії ЄС
Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель вважає, що у створенні спільної армії ЄС немає необхідності.
18:17
Італія отримає ще два розвідувальні літаки від Ізраїлю – ЗМІ
Італія уклала з ізраїльською компанією Israel Aerospace Industries (ІАІ) контракти на суму близько 550 мільйонів доларів, які передбачають придбання двох літаків-розвідників раннього попередження разом із їхнім обслуговуванням.
17:52
У США стріляли в трьох спецпризначенців з Нідерландів, які приїхали на навчання
В американському місті Індіанаполіс троє військовослужбовців Корпусу спеціального призначення Нідерландів, які приїхали до США на навчання, отримали вогнепальні поранення біля готелю, де заселилися.
17:35
"Ворожі акти": Туреччина знову звинуватила Грецію в перешкоджанні її авіації в Середземномор’ї
Міністерство оборони Туреччини в неділю заявило, що Греція перешкоджала турецьким винищувачам F-16 під час здійснення місії в міжнародному повітряному просторі раніше цього тижня.
17:01
Кулеба їде до Швеції та Чехії для посилення тиску на Росію
На доручення президента Володимира Зеленського міністр закордонних справ Дмитро Кулеба наступного тижня здійснить візити до Швеції та Чехії з метою консолідації міжнародної підтримки України та посилення санкційного тиску на Росію.
16:52
НАТО і США мають посилити присутність в Арктиці через Росію – Столтенберг
Генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберг вважає, що НАТО і Сполучені Штати мають посилити присутність в Арктиці на тлі зростання військової активності Росії в регіоні.
16:29
У Британії підрахували, що понад 40% українських біженців уже знайшли роботу
Згідно з попередньою оцінкою Бюро національної статистики Великої Британії, 42% біженців із України змогли працевлаштуватися на новій території – на противагу 9% у квітні.
16:11
Глава МЗС Німеччини: за дешевий газ із РФ ми заплатили безпекою і незалежністю
Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок назвала "самообманом" твердження, що Берлін отримував дешевий природний газ із Росії.
15:42
Глава МЗС Німеччини: війна в Україні може затягнутися на роки, а перемир’я залежить від Путіна
Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок закликала готуватися до того, що повномасштабна війна в Україні може тривати не один рік, а також скептично висловилася щодо можливості досягнення перемир’я.
15:21
ЄС готується ускладнити оформлення віз для росіян – FT
Міністри закордонних справ країн Європейського Союзу наступного тижня під час неформальної зустрічі в Празі готуються підтримати призупинення угоди про спрощений візовий режим із Росією, що обмежить можливості для росіян їздити в країни ЄС.
15:04
Ще одне держвідомство Латвії відмовляється від російської мови в комунікації
Мінекономіки Латвії оголосило, що з осені разом з пов’язаними установами відмовиться від використання російської мови у комунікації.
14:22
Лідерка "Зелених" і глава МЗС Німеччини не хоче відкладати закриття АЕС, попри енергетичну кризу
Співлідерка німецьких "Зелених", міністерка закордонних справ Анналена Бербок називає "божевіллям" відтермінування відмови від останніх АЕС у Німеччині, попри загрози для енергобезпеки через надвисокі ціни і ризик повного припинення постачання російського газу.
13:27
У Грузії майже приборкали пожежу у горах біля Боржомі, з якою борються більше тижня
У Грузії майже приборкали масштабну лісову пожежу в гірській ущелині поблизу Боржомі, з якою борються вже дев’ятий день.
13:09
Інцидент з вантажівкою у Нідерландах: у поліції повідомили кількість загиблих і поранених
Наїзд вантажівки на компанію людей, що відпочивали з пікніком біля дороги в селищі під Роттердамом, спричинив загибель шести осіб.
12:41
Військові кораблі США пройшли через Тайванську протоку вперше з часу візиту Пелосі
Два кораблі Військово-морських сил США 28 серпня пройшли через Тайванську протоку вперше після візиту спікерки Палати представників на Тайвань, що розлютив Пекін.
ВідеоГенерал Ходжес про контрнаступ ЗСУ, стан армії РФ і роль Заходу
11:26
У Латвії повідомляють про зростання кількості нелегальних мігрантів на кордоні з Білоруссю
Кількість спроб нелегального перетину кордону з території Білорусі до Латвії досягла майже таких самих показників, як у серпні 2021 року - один з перших місяців штучної міграційної кризи, створеної режимом Александра Лукашенка. 
11:10
Франція та Німеччина і далі проти візових обмежень для звичайних росіян - ЗМІ
Франція та Німеччина у дискусії з європейськими колегами продовжують наполягати, що ЄС має і далі видавати візи громадянам Росії, якщо вони не пов’язані з керівництвом РФ.
10:52
Мельник скасував запрошення в Україну прем’єру Саксонії після закликів до перемир’я
Посол України в Німеччині Андрій Мельник, який з жовтня завершить роботу на цій посаді, заявив про скасування запрошення відвідати Україну земельному прем’єру Саксонії Міхаелю Кречмеру після його закликів добиватися перемир’я у війні РФ проти України.
10:26
У Нідерландах вантажівка в’їхала у групу людей, що влаштували пікнік на газоні, є загиблі
У Нідерландах в селищі Нью-Беєрланд вантажівка з’їхала з дороги і влетіла у компанію людей, які влаштували пікнік на газоні, точна кількість загиблих і поранених досі невідома.
09:39
Британська розвідка: наказ Путіна про збільшення армії навряд чи суттєво допоможе РФ у війні
За оцінками аналітиків розвідки Британії, останній наказ президента РФ про збільшення чисельності російської армії навряд чи суттєво відобразиться на її спроможності у війні проти України. 
09:08
Джонсон закликав британців потерпіти високі ціни задля підтримки України
Борис Джонсон, який поки залишається прем’єр-міністром Британії і невдовзі передасть посаду новому лідеру чи лідерці своєї партії, опублікував колонку, в якій пояснює громадянам причини стрімкого зростання цін на енергоносії та аргументує, що підтримка України й покарання Росії за агресію вартують таких жертв.
08:24
фотоУ Румунії потрапив в ДТП автобус з українцями, що прямував з Туреччини
У Румунії потрапив у ДТП автобус, що прямував з Туреччини до України, внаслідок чого половина пасажирів потребували медичної допомоги.