Віце-прем'єр Італії: якщо Орбан – злий, то Макрон – в 15 разів гірший

Вівторок, 26 червня 2018, 09:25

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан набагато кращий у питанні міграційної політики, ніж президент Франції Еммануель Макрон.

Про це заявив міністр внутрішніх справ і заступник прем'єр-міністра Італії Маттео Сальвіні, передає Le Point.

"Орбан для багатьох засобів масової інформації є ворогом номер один, бо не виконує свої зобов'язання з переселення 300 осіб, тобто, що Італія повинна переслати 300 осіб в Угорщину, але хороший французький Макрон не виконує свої зобов'язання перед 9000 осіб. Так що, якщо Орбан злий, Макрон в 15 разів гірший", - сказав він.

"Коли ЄС покаже його бажання захищати зовнішні кордони, можна буде думати про внутрішні переміщення в ЄС", - додав Сальвіні.

Сальвіні, лідер ультраправої "Ліги", зчинив переполох у Європі минулого тижня, коли відмовився прийняти благодійний човен, який перевозив понад 600 здебільшого африканських мігрантів до Італії. Зрештою, Іспанія прийняла човна, а Сальвіні сказав, що Італія більше не буде автоматично приймати човни з мігрантами.

Після цього Макрон заявив про "популістську проказу", якою страждають деякі сусіди французів. Також Макрон заявив, що підтримує запровадження фінансових санкцій проти країн, які відмовляються приймати прохачів притулку.

Сальвіні описав президента Франції Еммануеля Макрона як "ввічливого молодого чоловіка, який п'є занадто багато шампанського".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: