Прем’єрка Данії відмовилася від "війни слів" з Трампом

Четвер, 22 серпня 2019, 11:32

Прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен заявила, що не збирається вступати у війну слів з американським президентом.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Фредеріксен сказала в інтерв'ю телеканалу TV2.

Суперечка за Гренландію: Трамп образився на слова прем’єрки Данії

Раніше Фредеріксен назвала наміри Трампа купити Гренландію "абсурдною дискусією" і сказала, що розчарована та здивована тим, що президент США скасував свій візит до Данії. Трамп назвав заяву прем’єрки про абсурдність його ідеї "огидною".

На запитання, чи буде вона знову використовувати слово "абсурд" у контексті продажу Гренландії, Фредеріксен відповіла: "Я не збираюся вступати в словесну війну ні з ким, включаючи американського президента. Кім Кілсен (прем’єр Гренландії. – ЄП.) дав зрозуміти, що острів не продається, і я це підтримую", - сказала вона.

У коментарях ЗМІ в середу Фредеріксен підкреслила важливість збереження відносин між двома країнами, а також сказала, що не очікує значного впливу "гренландського епізоду" на питання, пов'язані з торгівлею чи безпекою.

ЗМІ розкрили, скільки Трамп хотів заплатити за Гренландію

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп вирішив не здійснювати візит до Данії на початку вересня через небажання країни обговорювати продаж Гренландії.

За даними джерел, Трамп обговорював можливість запропонувати уряду Данії виплати в розмірі $600 млн на рік за передачу автономії Гренландії.

Раніше Трамп підтвердив чутки про свої наміри купити Гренландію для США. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.