4 січня 2022

Колонки
4 формати від НАТО: як Альянс може допомогти Україні протистояти агресії РФ
Як НАТО може допомогти Україні стримувати російську агресію? І як зробити цю допомогу максимально ефективною?
Новини
ДайджестЕкстрена зустріч НАТО, вирок за "ДНР" у Чехії, виплати за збитий літак МАУ: головне за день
20:08
Британія вперше зареєструвала понад 200 тисяч заражень коронавірусом
Британія з населенням близько 67 млн осіб вперше за час епідемії коронавірусу перетнула позначку у 200 000 нових заражень за добу.
19:36
Німеччина більше готова підтримати членство України в ЄС, ніж у НАТО - посол
За словами посла України у Німеччині Андрія Мельника, у Берліні більш готові підтримати майбутнє членство України в ЄС, ніж у НАТО.
19:06
Посол у Німеччині: суперечки в новому уряді щодо "Північного потоку" - це шанс для України
Суперечки щодо "Північного потоку" у новому уряді Німеччини залишають шанси на більш позитивну розв’язку у цьому для України у цьому питанні. 
ВідеоНайважливіше про нову владу Німеччини та її ставлення до України
18:34
Кулеба поговорив з новим главою МЗС Чехії про стримування Росії від нової агресії
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів першу телефонну розмову з новим міністром закордонних справ Чеської Республіки Яном Ліпавським, в якій міністри скоординували позиції перед низкою дипломатичних контактів між  США, НАТО, ОБСЄ та Росією, що відбудуться найближчим часом.
18:15
У Чехії працівниць центру вакцинації запідозрили у підробці десятків ковід-сертифікатів
У Чехії почали розслідування щодо чотирьох жінок, з яких дві працювали в центрі вакцинації, за можливу фальсифікацію документів про щеплення від коронавірусу.
17:37
Король і королева Швеції заразилися коронавірусом
Король Швеції Карл XVI Гу́став і королева Сільвія заразилися коронавірусом.
17:02
У США побудують ще два патрульні катери Mark VI для України
У США замовили будівництво для України ще двох патрульних катерів Mark VI, вартість контракту складає понад 25 млн доларів.
15:48
Кулеба й глава МЗС Британії скоординували позиції перед низкою міжнародних зустрічей
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та держсекретар у закордонних справах і справах співдружності націй та розвитку Великої Британії Ліз Трасс у телефонній розмові скоординували позиції перед серією міжнародних зустрічей по лінії НАТО, ОБСЄ та Євросоюзу, що відбудуться найближчим часом.
15:16
У Чехії заочно засудили до 21 року в’язниці ексвійськового, що воював на Донбасі на боці бойовиків
Міський суд Праги засудив до 21 року позбавлення волі 44-річного громадянина Чехії Мартіна Сукупа, який воював на сході України на боці проросійських бойовиків і так і не повернувся батьківщину.
14:45
Чорногорія продовжила суперечливу програму "золотих паспортів" з жорсткішими умовами
Уряд Чорногорії продовжить на 2022 рік програму так званих "золотих паспортів" - економічного громадянства, що передбачає надання чорногорського паспорта за певні інвестиції в проєкти розвитку у сфері туризму, переробної промисловості та сільського господарства.
14:26
США нагадали Грузії про її прагнення до членства в ЄС і НАТО після останніх кроків правлячої партії
США негативно оцінили скасування у Грузії спеціальної служби, що розслідує зловживання з боку поліції, та зміни до закону про суди й призначення нового судді Верховного суду без дотримання передбачених процедур.
13:39
Міністри країн НАТО на екстреній зустрічі обговорять нарощування військ РФ і безпеку Європи
Північноатлантична рада на рівні глав МЗС країн-членів збереться 7 січня на позачергове засідання, щоб обговорити нарощування військової потужності Росії в Україні та на її кордонах.
13:14
Парламент Італії 24 січня збереться для обрання президента 
Парламент Італії та регіональні представники розпочнуть голосування за нового президента 24 січня.
12:46
У Німеччині пройшли нові акції протесту проти ковідних обмежень
Декілька десятків тисяч людей по всій Німеччині у понеділок ввечері вийшли на вулиці на знак протесту проти обмежувальних заходів влади, вжитих для боротьби з пандемією коронівірусу. 
12:14
Трамп підтримав Орбана напередодні виборів в Угорщині
Колишній президент США Дональд Трамп підтримав прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана напередодні парламентських виборів цієї весни. 
11:57
Ірландія ввела мінімальні ціни на алкоголь
В Ірландії почало діяти рішення уряду, яке вводить мінімальні ціни на алкоголь, який продається в алкогольних магазинах, звичайних магазинах і супермаркетах.
11:27
Торік через Ла-Манш перебралося утричі більше нелегальних мігрантів, ніж 2020 року
Кількість мігрантів, які перетнули Ла-Манш минулого року у спробі дістатися з Франції до Великої Британії на невеликих човнах, втричі перевищила число 2020 року.
10:55
Стефанішина розповіла про очікування України від саміту НАТО в Мадриді
Україна не має завищених очікувань, що на саміті у Мадриді буде ухвалено рішення щодо її членства у НАТО, але Україна не має знижувати ставок.
10:23
В уряді розповіли, що відбуватиметься з угодою про "промбезвіз" у 2022 році
Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина розповіла про свої очікування щодо угоди про так званий "промисловий безвіз" з Євросоюзом.
09:49
Стефанішина розраховує домовитись з ЄС про шосту програму позики у першій половині року 
Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина розраховує, що Київ домовиться про шосту програму макрофінансової допомоги Європейського Союзу у першій половині 2022 року.
09:32
Суд у Канаді присудив 107 млн канадських доларів родичам жертв збитого літака МАУ 
Верховний суд провінції Онтаріо постановив виплатити родичам шести жертв катастрофи літака МАУ в Тегерані 107 млн канадських доларів
08:55
Блінкен обговорив нарощування військ РФ з колегами з держав східного флангу НАТО
Держсекретар США Ентоні Блінкен у понеділок у розмові із колегами з країн Бухарестської дев'ятки, що представляють східний фланг НАТО, обговорив дестабілізуюче нарощування російської військової присутності біля кордону з Україною.
08:25
В РФ звинуватили у брехні чеську хокейну збірну, яку помилково покарали через паління та пияцтво росіян у літаку
У Росії назвали неправдивим чеський опис подій з аеропорту Калгарі напередодні Нового року, згідно з яким членів команди молодіжної збірної Росії з хокею зняли з рейсу