4 червня 2022

Новини
22:09
Партія Додона погрожує відправити уряд у відставку, хоча не має достатньо голосів
Партія соціалістів Молдови, яку раніше очолював проросійський експрезидент Ігор Додон, заявила, що ініціює вотум недовіри уряду - хоча не має достатньої кількості голосів, щоб відправити уряд у відставку.
21:26
Глава Пентагону підтвердив наступну зустріч формату "Рамштайн" щодо зброї для України
Міністр оборони США Ллойд Остін анонсував серію міжнародних візитів, у тому числі - для проведення наступної зустрічі Контактної групи з оборони України, перша з яких відбулася на базі ВПС США "Рамштайн" у Німеччині.
20:54
Спікер парламенту Угорщини заявив про "психічні проблеми" Зеленського
Спікер парламенту Угорщини Ласло Кевер висловив думку про "психічні проблеми" у президента України Володимира Зеленського через те, що він рішуче, іноді жорстко просить партнерів про підтримку.
20:22
Посол США відвідала понищену війною Бородянку
Нова посол США в Україні Бріджит Брінк відвідала Бородянку, яка зазнала катастрофічних руйнувань під час бойових дій у перші тижні повномасштабної війни.
20:01
У передмісті Афін частково евакуювали жителів через сильну лісову пожежу
У південно-східному передмісті Афін евакуювали частину місцевих мешканців через сильну лісову пожежу, яка загрожує будинкам та лініям електропередач.
19:42
У Польщі розповіли, що хотіли б бачити у сьомому пакеті санкцій проти Росії
Польща хотіла би включення до наступного санкційного пакету ЄС проти Росії обмежень щодо російського газу та відключення від SWIFT усіх російських банків.
19:12
Німці скаржаться на переповнені потяги через святкові вихідні і проїзні за 9 євро
У Німеччині повідомляють про переповнені регіональні потяги на багатьох напрямках - у зв’язку з вихідними перед Трійцею та початком дії проїзних за 9 євро.
18:46
Аварія потяга у Баварії: кількість загиблих зросла до п’яти
Кількість підтверджених загиблих внаслідок аварії потяга у німецькій Баварії зросла до п’яти, ще семеро пасажирів вважаються зниклими.
18:18
Прем’єр Грузії: ЄС "зіграє на руку Росії", не давши Грузії статус кандидата 
Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що Євросоюз зробить помилку та зіграє на руку Росії, якщо Грузія не отримає статусу кандидата на вступ до ЄС.
17:29
фотоУ Вільнюсі Марш рівності пройшов з традиційною символікою та прапорами України 
У Вільнюсі учасники цьогорічного маршу рівності принесли на акцію, окрім традиційної символіки ЛГБТ+, українські прапори, щоб висловити солідарність з боротьбою України.
16:57
В Україні загинули ще троє добровольців - з Нідерландів, Німеччини та Австралії
Інтернаціональний легіон, у лавах якого воюють за Україну добровольці з інших країн світу, повідомив про нових загиблих у своїх лавах. 
ВідеоЗа яких умов Лукашенко піде на вторгнення в Україну?
16:25
Кулеба відповів на заклик Макрона "не допустити приниження Росії"
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відповів на заклик президента Франції Еммануеля Макрона не допускати приниження Росії, щоб спростити подальші переговори.
16:01
У французькому Ліллі почали розслідування через антиукраїнські написи і свастики
Мерія Лілля подала скаргу до поліції у зв’язку з вчинком невідомих, які напередодні футбольного турніру на підтримку України намалювали у кількох місцях антиукраїнські написи та свастики.
15:29
В Естонії почалися перемовини про коаліцію після вигнання з уряду центристів
В Естонії розпочалися перемовини про нову урядову коаліцію після того, як прем’єрка Кая Каллас, представниця Партії реформ, ініціювала відставку усіх міністрів від Центристської партії.
13:39
Поліція Лондона евакуювала Трафальгарську площу
Британська поліція повідомила в суботу, що ненадовго евакуювала лондонську Трафальгарську площу, неподалік від місця, де пізніше відбудуться урочистості з нагоди платинового ювілею королеви Єлизавети.
13:13
Макрон виступив проти приниження Росії і за дипломатичне врегулювання
Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що дуже важливо не принижувати Росію, щоб, коли бойові дії в Україні припиняться, можна було знайти дипломатичне рішення.
12:47
Словаччина відклала постачання гаубиць власній армії, щоб передати їх Україні
Дата поставки останніх восьми замовлених гаубиць Zuzana 2 до Збройних сил (ОС) Словацької Республіки поки невідома, пріоритет надаватиметься будь-яким подальшим замовленням з України.
12:08
Медведєв, обурений санкціями проти сімей політиків РФ, згадав про суди Лінча і Ку-клукс-клан
Заступник голови Ради безпеки РФ, експрезидент РФ Дмитрій Медведєв назвав санкції щодо членів сімей російських чиновників подвійним беззаконням і порівняв їх із практиками з минулого.
11:51
Річне скасування мит ЄС набуло чинності
Регламент Європейського парламенту і Ради №2022/870 про тимчасові заходи щодо лібералізації торгівлі, що звільняють на рік український експорт від мит, набув чинності в суботу.
10:44
У Єревані під час сутичок на антиурядовому протесті постраждали 50 осіб
Біля урядових дач в Єревані в п’ятницю відбулася акція протесту опозиції, яка супроводжувалася зіткненнями, правоохоронці застосували спецзасіб - світлошумові гранати, а також провели затримання протестувальників.
10:15
Британська розвідка назвала ключовий фактор останніх тактичних успіхів РФ на Донбасі
Британська розвідка вважає поєднання авіаційних і артилерійських ударів ключовим фактором останніх тактичних успіхів РФ на сході України.
09:52
Два журналісти Reuters поранені на сході України, їх водій загинув
Двоє журналістів Reuters отримали поранення, а їх водій загинув у п’ятницю після того як автомобіль, у якому вони перебували, потрапив під обстріл, коли прямував до східноукраїнського міста Сєвєродонецьк.
09:36
В результаті зіткнення потягів у Словаччині постраждали десятки людей
Біля словацького міста Врутки локомотив врізався в пасажирський потяг, постраждали десятки людей.
09:05
В ЄС готують загальноєвропейське визнання водійських прав українських біженців – ЗМІ
Щоб допомогти українським біженцям і транспортним компаніям, Єврокомісія планує спеціальні правила для загальноєвропейського визнання українських водійських прав.
Аналітика короткоЧому в України є проблеми з отриманням статусу кандидата на членство в ЄС і як їх вирішити
08:48
Туреччина викликала посла Греції на тлі зростання напруженості між країнами
Туреччина викликала посла Греції до міністерства закордонних справ, щоб висловити протест проти того, що, за її словами, Греція надає можливості для терористичних груп.
08:20
Західні країни проводять регулярні зустрічі для розробки умов припинення вогню в Україні – ЗМІ
США та їх союзники знову роблять наголос на необхідності врегулювання шляхом переговорів для припинення війни в Україні.