14 жовтня 2019

Статті
Стара влада та друзі Кремля: яку небезпеку несуть Україні результати польських виборів
Впевнена перемога PiS була прогнозованою - Польща зберегла свій нинішній курс ще на 4 роки. Водночас польські вибори подарували також низку несподіванок, значна частина яких є досить неприємними для України.
Новини
17:55
Справа Марківа: правозахисники наполягають, що суд не довів вину нацгвардійця
Правозахисники стверджують, що суд не зумів довести провину нацгвардійця Віталія Марківа, якого в Італії засудили до 24 років ув'язнення за звинуваченням у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Рокеллі в 2014 році.
17:10
Могеріні назвала задовільними плани Києва щодо Донбасу і реформ
Глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні назвала комплексними і задовільними плани Києва щодо Донбасу, які в Люксембурзі у понеділок представив міністр закордонних справ Вадим Пристайко.
16:54
Партія Орбана програла вибори мера в Будапешті
Угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан зазнав найбільшої політичної невдачі за десятиліття в неділю, коли кандидат від опозиції переміг чинного мера, свого опонента від партії влади.
16:21
Опозиція "взяла" Сенат Польщі
Партія влади Польщі "Право і справедливість" отримала найбільшу кількість сенаторів у новому складі верхньої палати парламенту, проте депутатів від опозиції сукупно буде більше.
15:51
Пристайко: "нормандська зустріч" в листопаді – останній шанс "Мінська"
Лідери України, Росії, Франції та Німеччини можуть провести саміт у Парижі в середині листопада, якщо Київ та проросійські сепаратисти на сході України зможуть підтримувати припинення вогню.
15:26
Іспанія видала європейський ордер на арешт екслідера Каталонії 
Суддя Верховного суду Іспанії Пабло Лларена розпорядився видати новий європейський ордер на арешт колишнього глави уряду Каталонії Карлеса Пучдемона.
15:07
відеоКаталонія: протестувальники оголосили блокаду аеропорту Барселони
Протестувальники, незгідні з вироком суду для лідерів каталонських сепаратистів, вирушили у напрямку аеропорту Ель-Прат у Барселоні, другого найбільшого в Іспанії.
14:35
Майбутній глава дипломатії ЄС і Пристайко обговорили Донбас і санкції щодо РФ
Глава МЗС Вадим Пристайко і кандидат на посаду високого представника ЄС із закордонних справ і безпекової політики Жозеп Боррель у понеділок обговорили питання антиросійських санкцій і врегулювання на Донбасі.
14:21
Представники українців Польщі не пройшли до нового парламенту
Представникам українців Польщі не вдалося пройти до нового складу польського Сейму на парламентських виборах, які відбулися напередодні, 13 жовтня.
13:51
фото, відеоЗаблоковані дороги та загальна мобілізація: Каталонія опротестовує вирок лідерам
Акціями протесту і блокуваннями доріг зустріли у Барселоні вирок іспанського суду для лідерів каталонських сепаратистів, які брали участь в організації референдуму про незалежність регіону в 2017 році.
13:11
Члени ЦВК Косова отруїлися під час перевірки бюлетенів, надісланих з Сербії
Спеціальна прокуратура Косова розпочала розслідування щодо можливого отруєння працівників Центральної виборчої комісії під час перевірки бюлетенів, надісланих поштою з Сербії.
12:41
У ЄС допустили відкладення початку роботи нової Єврокомісії
Жозеп Боррель, наступний глава дипломатії ЄС, допустив у спілкуванні з журналістами в Люксембурзі, що новий склад Єврокомісії може не запрацювати вчасно через затримку в слуханнях у Європарламенті.
12:10
Kyiv, а не Kiev: BBC змінила написання столиці України
Британська телерадіомовна корпорація ВВС ухвалила рішення змінити написання столиці України Києва англійською мовою з "Kiev" на "Kyiv".
11:55
Уряд Сирії розгортає війська на кордоні, щоб зупинити Туреччину
Сирійські курди, у минулому союзники США, домовилися з урядом Башара Асада, аби той відправив свої війська на північ Сирії, щоб зупинити наступ Туреччини на курдів.
11:28
Євросоюз на рік продовжив санкції за отруєння в Солсбері
Європейський союз у понеділок продовжив на рік санкції щодо застосування хімічної зброї, введені, зокрема, через напад за участі росіян в Солсбері.
10:58
Верховний суд Іспанії засудив лідерів каталонських сепаратистів до 9-13 років в’язниці
Верховний суд Іспанії засудив дев'ятьох лідерів каталонських сепаратистів від 9 до 13 років тюремного ув'язнення за їх участь у референдумі про незалежність у 2017 році.
10:33
Вибори у Польщі: партія влади перемогла, проходить і блок ультраправих
Партія влади Польщі "Право та Справедливість" перемогла на парламентських виборах в суботу, зумівши трохи покращити свій результат у порівнянні з виборами 2015 року.