15 липня 2014

Статті
Експортери обирають ЄС
Частка країн Європейського Союзу становить 33,5% від загального обсягу українського експорту, тоді як частка трьох країн Митного союзу вже впала до 22,9%. "Зростання українського експорту до ЄС поки важко пояснити самим лише фактом відміни мит Євросоюзом. Як визнає бізнес, поки що він не зміг повною мірою скористатися такими преференціями. Скоріш, варто говорити про то, що, бачачи проблеми на ринках Митного союзу, бізнес поступово переорієнтовується на ринки ЄС, а також інших країн".
Головою МЗС Великобританії став євроскептик-торі
Після відставки міністра закордонних справ Великобританії Вільяма Хейга стало відомо, що на цю посаду був призначений нинішній міністр оборони країни Філіп Хеммонд. Його називають вражаючим виконавцем, який голосував за жорстке скорочення бюджету, підготовку до виходу з Афганістану та програму резервування при Міністерстві оборони, уникнувши уваги з боку преси.
Новини
22:27
Позачерговий саміт ЄС обговорить ситуацію в Україні
На порядку денному - ситуація в Україні та на Близькому Сході.
22:16
Джемілєв подав позов до ЄСПЛ проти Росії
Як відомо, Мустафі Джемілєву з квітня відмовлено у в'їзді на територію Криму.
17:52
В Німеччині оштрафували ковбасників на 338 млн євро за картельну змову
Найбільший виробник ковбас і сосисок Німеччини Zur-Muhlen-Gruppe, що володіє брендами Boklunder і Konecke, планує оскаржити стягнення в суді.
17:45
Баранчик Шон - найпопулярніший дитячий персонаж BBC
Найпопулярнішим цього персонажа визнали учасники голосування, влаштованого радіо Times і Британським інститутом кінематографії.
17:13
Меркель виступає за розширення ЄС
Раніше обраний глава Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Євросоюз не має наміру приймати нових членів протягом найближчих п'яти років.
16:53
Фюле вимагає від Росії змусити бойовиків в Україні скласти зброю
Дії українських збройних сил на сході Україні, зазначив він, "це не війна проти мирного населення, а війна проти добре навчених і озброєних бойовиків".
16:12
ЄС не буде розширюватися в найближчі п'ять років - Юнкер
Євросоюз не має наміру приймати нових членів протягом найближчих п'яти років, заявив у вівторок обраний головою Європейської комісії Жан-Клод Юнкер.
15:49
Росія не виконала умови Євроради з деескалації ситуації в Україні - посол Великобританії
Посол Великобританії в Україні Саймон Сміт заявив, що Росія досі не виконала умови, визначені Європейською радою у попередньому місяці щодо деескалації ситуації в Україні.
15:13
Україна очікує оцінки Росії щодо імплементації Угоди про асоціацію з ЄС до 20 липня - МЗС
До 1 вересня ці аргументи і оцінки будуть відпрацьовані на експертному рівні, і 12 вересня планується наступний раунд тристоронніх консультацій між Україною, ЄС і РФ.
15:06
БДІПЛ ОБСЄ рекомендує завершити виборчу реформу в Україні до наступних виборів
Президентські вибори в Україні, що характеризувалися високою явкою виборців, значною мірою були проведені у відповідності до міжнародних зобов’язань та з дотриманням основоположних свобод на переважній більшості території України, попри загрозливу ситуацію з безпекою в Донецькій та Луганській областях, а також спроби зірвати виборчий процес незаконними збройними формуваннями.
14:58
Жан-Клод Юнкер очолив Єврокомісію
Депутати Європейського парламенту обрали таємним голосуванням на пленарній сесії в Страсбурзі у вівторок колишнього прем'єр-міністра Люксембургу Жан-Клода Юнкера головою Європейської комісії.
14:47
Могеріні претендує на посаду єврокомісара із зовнішніх зв'язків
Під час офіційного візиту до України Федеріка Могеріні наголосила президенту Петру Порошенку, що конфлікт на сході України слід вирішувати тільки дипломатичним шляхом.
14:28
Банківська система Болгарії увійде до "єдиного банківського наглядового механізму" єврозони
На думку президента Болгарії, це єдина можливість врятувати фінансову систему країни від краху.
14:16
Єлісєєв передав ЄС та ЄП задокументовані факти підтримки Москвою терористів на сході України
Представник України при ЄС, посол Костянтин Єлісєєв передав Євросоюзу та Європарламенту задокументовані факти підтримки Росією проросійських збройних угруповань на сход України та закликав ухвалити на саміті 16 липня більш жорсткі санкції щодо Москви.
12:55
На лікування до Литви прибули четверо українських військових
Литва до цього часу брала на лікування 22 українця, постраждалих у Києві під час протестів проти колишнього президента Віктора Януковича.
12:14
Жан-Клод Юнкер підготував амбіційний пакет реформ для ЄС
Зростання кількості робочих місць та покращення інвестиційного клімату дозволить збільшити інвестпакет до 300 млрд євро.
11:54
Юнкер виступив на підтримку України
В Європарламенті обирають главу Єврокомісії.
11:44
Головою МЗС Великобританії став євроскептик
Після відставки міністра закордонних справ Великобританії Вільяма Хейга стало відомо, що на цей пост був призначений нинішній міністр оборони країни Філіп Хеммонд.
11:14
Сьогодні Європарламент обиратиме главу Єврокомісії. Ним може стати Жан-Клод Юнкер
На підтримку Юнкера на посаду глави Єврокомісії виступили 26 з 28 країн ЄС. Проти - Велика Британія та Угорщина.
11:07
У Лондоні відбувся пікет перед посольством Франції проти продажу Росії військових кораблів класу "Містраль"
Українська громада Лондона пікетувала посольство Франції у Великій Британії на знак протесту проти продажу до Росії двох новітніх військових кораблів класу "Містраль".
10:31
Єврокомісар Фюле занепокоєний інформацією про важке російське озброєння на сході Україні
У вівторок Фюле візьме участь у дебатах з питань України в Європарламенті в Страсбурзі. Головною темою дебатів, за повідомленням прес-служби ЄП, буде ескалація насильства у протистоянні ополченців та українських силовиків на сході країни.
10:22
Росія кличе представників ОБСЄ перевірити східні кордони України
Міністерство оборони РФ запросило акредитованих у Москві військових аташе з США, Німеччини, Франції, Китаю та ще 14 країн відвідати у вівторок 15 липня ділянку кордону з Україною в Ростовській області для ознайомлення з ситуацією.
10:10
Глава МЗС Великобританії Вільям Хейг пішов у відставку
Глава МЗС Великобританії Вільям Хейг пішов у відставку. Очолити МЗС Великобританії може нинішній міністр оборони країни Філіп Хеммонд, відомий своїм небажанням допомагати Україні.
10:01
9 країн ЄС готові блокувати введення санкцій проти Росії - російське ЗМІ
Дев'ять країн Євросоюзу готові блокувати спроби ввести економічні санкції проти Росії на саміті 16 липня.
09:48
У Празі перед посольством Франції відбулася акція з вимогою не передавати Росії військові кораблі "Містраль"
Французька влада неодноразово заявляла, що має намір виконувати контракти з РФ щодо "Містралів".
09:40
Молдова збільшує експорт своїх товарів до ЄС після підписання асоціації
За перші п'ять місяців 2014 року Молдова зареєструвала рекордний обсяг експорту до країн Євросоюзу. Він склав майже $522 млн, або 54%.
09:25
Казахстан на рік запровадив безвізовий режим для громадян 10 країн
Ця ініціатива спрямована на "створення сприятливих умов для іноземних ділових осіб і туристів" у період перебування на території Казахстану, повідомили в прес-службі міністерства закордонних справ цієї країни.
09:15
Держдепартамент США звинуватив Росію в постачанні озброєнь терористам в Україні
Між тим МЗС РФ у понеділок заявив про намір запросити спостерігачів ОБСЄ на пункти пропуску на російсько-українському кордоні, щоб продемонструвати їм відсутність будь-яких переміщень техніки і збройного персоналу з території Росії.
09:12
В ОБСЄ говорять про необхідність переговорів тристоронньої групи з лідерами проросійських сепаратистів
Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхалтер підкреслює важливість переговорів тристоронньої контактної групи з лідерами незаконних збройних угруповань у Східній України, щоб підготувати ґрунт для проведення переговорів про припинення вогню.
09:01
Порошенко і Меркель хочуть відновити тристоронню групу для деескалації конфлікту на Сході
Порошенко і Меркель обговорили також підготовку до розгляду української проблематики на засідання Європейської Ради 16 липня в Брюсселі.
08:54
Прем'єр-міністр Іспанії запевнив Порошенка у підтримці України на засіданні Європейської Ради
Рахой висловив співчуття у зв'язку з втратами з боку українських військових.