16 липня 2014

Статті
Роз'єднана Європа. Друзі України і друзі Путіна
На переході до третього етапу наполягають Польща, Швеція, Велика Британія та деякі інші країни, але є й ті, що більше проти, ніж за. До таких належать Італія, Болгарія, Люксембург, Кіпр... Враховуючи, що подібні питання в ЄС вирішують одностайно, санкції в разі їх введення повинні стати предметом великого компромісу сторін. Напередодні засідання звучала суперечлива інформація: одні джерела стверджували, що санкції не за горами; інші переконували у зворотному.
Новини
23:34
США ввели нові санкції проти Росії
США ввели санкції щодо низки компаній-представників російського військово-промислового комплексу.
19:43
Євросоюз ввів мита на імпорт зернових у розмірі 5,35 євро за тонну
Як повідомляють представники Єврокомісії, таке рішення зумовлене, в першу чергу, ситуацією, що складається на світовому ринку кукурудзи, яка характеризується профіцитом цариці полів, значним зниженням цін на неї, і як наслідок, формуванням масивного дешевої пропозиції, готового заповнити європейські ринки.
17:55
Джемілєв попросив Євросуд за сина, якого ув’язнили і шантажують у Криму
Мустафа Джемілєв просить Європейський суд із прав людини визнати незаконним утримання його сина Хайсера у СИЗО в анексованому Криму й звільнити його.
17:44
Янукович виявився власником 20 га землі на чорноморських курортах Болгарії
17:35
Винороби України просять продовжити до 10-15 років перехідний період для галузі за умов імплементації УА
Асоціація "Виноградарі та винороби України" (АВВУ) просить уряд продовжити термін перехідного періоду за умов імплементації Угоди про асоціацію з Європейським Союзом в середньому з 5 до 10-15 років.
17:32
Глава МЗС Норвегії потрапив під ракетний обстріл в Ізраїлі
Як зазначаєтсья в офіційному повідомленні відомства, 984 ракети вдарили по Ізраїлю, решта 228 були знешкоджені протиракетною системою Iron Dome.
17:25
Німецька поліція здійснила облаву на нелегальну студію звукозапису
"Суттєва кількість" піратських CD та вінілових дисків не потрапить на чорний ринок, заявляють в німецькій поліції за наслідками поліцейських облав на ряд об’єктів південного сходу країни.
16:52
Відомий грецький терорист затриманий, чотирьох осіб поранено
Відомий грецький терорист Нікос Маціотіс був зарештований після сутички з грецькою поліцією в Монастіракі, одному з найпопулярніших туристичних районів Афін.
16:35
В Білорусії вже шкодують про введені раніше спецмита
Найближчим часом у Мінську очікуються відповідні консультації з українськими експертами.
16:08
Європейському бізнесу можуть заборонити фінансування Росії – проект санкцій Європейської Ради
Європейська Рада проситиме Європейський інвестиційний банк призупинити фінансування нових проектів у Росії, а Європейську комісію - переоцінити відносини з Росією та продовжити розширяти обмежувальні заходи. Фінансування Росії призупинить і Європейський банк реконструкції та розвитку.
16:06
ЄС підвищив мито на ввезення кукурудзи до 5,3 євро за тонну, очікуючи гарного врожаю
Євросоюз встановив імпортне мито на кукурудзу, сорго і жито на рівні 5,32 євро за тонну з 16 липня замість нульового ввізного мита, що діяло раніше.
15:53
РФ самостійно покарає Молдову за асоціацію з ЄС
Рішення про можливе введення захисних заходів у торговельних відносинах з Молдовою прийматиме уряд РФ, а не Євразійська економічна комісія. Рішення про введення мита в односторонньому порядку може свідчити про те, що такі заходи не знайшли підтримки інших членів Митного союзу - Білорусі та Казахстану.
14:47
Офіційні представники ЄС не розкривають змісту можливих санкцій проти Росії
Європейська Рада, яка збереться у середу ввечері в Брюсселі, проаналізує розвиток ситуації в Україні з часу останнього саміту ЄС, що відбувся в кінці червня, і визначить реакцію Євросоюзу.
14:42
В італійському парламенті відбулися слухання щодо України
Під час зустрічі посол України в Італійській республіці Євген Перелигін та представники української громади представили італійським парламентарям факти порушення прав людини з боку російської влади, зокрема про затримання кінорежисера Олега Сенцова та льотчиці Надії Савченко.
14:36
У Франції жінка отримала дев'ять місяців в'язниці за порівняння міністра з мавпою
У Франції колишній кандидат на муніципальних виборах від правої партії "Національний фронт" Анн-Софі Леклер була засуджена до дев'яти місяців позбавлення волі за порівняння темношкірої Крістіан Тобіра - міністра юстиції Франції - з мавпою.
14:34
Житло в Лондоні вперше коштує в середньому вдвічі дорожче, ніж в решті Великобританії
Різниця у вартості житла на півдні та півночі Великобританії досягла рекордного рівня: вперше в історії житло в Лондоні коштує в середньому в 2,2 рази дорожче, ніж в інших містах і регіонах країни.
14:30
Єврокомісія відклала ухвалення рішення щодо газопроводу OPAL до середини вересня
Єврокомісія продовжила термін прийняття рішення щодо використання газопроводу OPAL, повідомила прес-секретар єврокомісара з енергетики Гюнтера Еттінгера Сабіне Бергер.
14:08
Попит на держоблігації країн єврозони зріс у 2013 році - ЄЦБ
Зміцнення довіри до економіки єврозони зумовило підвищення попиту на суверенні боргові папери країн валютного блоку в 2013 році, незважаючи на зниження частки євро у світових валютних резервах.
14:01
Литва з 1 січня 2015 увійде в зону євро
Литва стане дев’ятнадцятою країною в зоні євро в цілому та третьою з держав Балтії. Як зазначили експерти, Литва виконала всі необхідні умови для вступу в єврозону. Зокрема, за останні 12 місяців інфляція в країні склала 0,6% (нижче за допустимі 1,7%), загальний бюджетний дефіцит 2013 року склав 2,3% з 3% допустимих. Вже з 1 січня 2015 року Литва підпадатиме під всі зобов’язання єврозони. Зокрема, тут буде запроваджено єдину європейську валюту - євро.
14:00
В Єврокомісії не коментують інформацію про можливе припинення співпраці ЄІБ з Росією через ситуацію в Україні
У Європейській комісії не коментують інформацію про можливе припинення співпраці Європейського інвестиційного банку з Росією через ситуацію в Україні.
13:00
Доповнено по санкціяхНові санкції ЄС проти Росії вже готові. Їх ухвалять сьогодні
"Це буде як "друга стадія плюс". Посли країн-членів ЄС напередодні підготували відповідні пропозиції, але все будуть вирішувати на саміті", - сказав співрозмовник агенції.
12:28
ЄБРР може організувати кредит у 10 млн євро "Луцьктеплу" на модернізацію систем теплопостачання
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) розглядає питання виділення кредиту в обсязі до 10 млн євро комунальному підприємству "Луцьктепло".
11:58
Безробіття у Великобританії в березні-травні оновило мінімум за 5,5 роки - 6,5%
Кількість громадян Великобританії, які одержують допомогу з безробіття, скоротилася в червні цього року на 36,3 тис., що є найбільш значним зниженням з лютого, свідчать дані Національного статистичного управління (ONS) країни.
11:00
ДоповненоМеркель і Обама вважають, що Росія не виконала зобов'язань з деескалації кризи в Україні
Американський президент і канцлер ФРН єдині в думці, що Росія повинна вжити термінових кроків для врегулювання кризи на сході України.
10:52
Україна обмежить імпорт білоруської молочної, кондитерської продукції та міндобрив 55,29% мита
Україна запровадить спеціальне мито на імпорт білоруської кондитерської, молочної продукції, електричних ламп, мінеральних добрив, а також холодильного устаткування в розмірі 55,29% до 31 грудня 2016 року.
10:35
В Європі планують альтернативний "Південному потоку" газопровід
Одночасно президенти шести західнобалканських країн зобов'язалися під час будівництва нових газопроводів дотримуватися основних положень енергополітики Євросоюзу, яка не збігається з позицією Росії.
10:16
Польща сподівається на рішучість Заходу в розв’язанні конфлікту на сході України
Польща передбачає, яке рішення щодо санкцій буде ухвалено на засіданні Європейської ради, заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.
10:02
США тиснуть на дипломатів ЄС, вимагаючи розширення санкцій проти РФ - джерело
Адміністрація Обами готова ввести санкції самостійно, якщо лідери Євросоюзу на зустрічі в Брюсселі в середу утримаються від нових обмежувальних заходів, які вдарять як по російській, так і по європейській економіці, повідомили американські чиновники, які беруть участь у цих переговорах.
09:52
Меркель пообіцяла Україні підтримку на засіданні Європейської ради
У свою чергу президент Порошенко розповів про подальше надходження через українсько-російський кордон зброї та бойовиків на територію східних областей України.
09:47
Німеччина може повернутися до друкарських машинок, аби протистояти шпигунам
Німецькі політики розглядають можливість повернення до друкарських машинок при написанні важливих документів у відповідь на шпигунський скандал, котрий розігрався днями між ФРН та США.
09:30
Сепаратисти проігнорували зустріч тристоронньої групи
Контактна група висловила "серйозне занепокоєння тим, що, починаючи з 27 червня, такі консультації не відбулися".
09:25
ЄСПЛ надав справі льотчиці Савченко проти РФ статус пріоритетної - Теличенко
Європейський суд з прав людини 15 липня почав провадження у справі української льотчиці Надії Савченко проти Росії, надавши справі статус пріоритетної.
09:16
У європейських лідерів з’явилося бажання ввести санкції проти Росії
Очікується, що європейські лідери затвердять розширення санкцій проти Росії на саміті в середу, оскільки РФ не прислухалась до вимог, висунутих до неї два тижня тому і ніяким чином не вплинула на деескалацію конфлікту на сході України.
09:14
Хорватія виступає проти санкцій щодо РФ - російські ЗМІ
Разом з тим посол Хорватії в Росії зазначив, що проти Росії вже діють санкції, які вплинули на російсько-хорватський туристичний потік.