16 квітня 2019

Статті
Суд про війну та мир: чого чекати від трибуналу ООН у справі про напад РФ на Азові
Рішення трибуналу ООН може поставити крапку в дискусії, що ж за стан зараз у нас у відносинах з Росією – триваючий збройний конфлікт чи "мирне" співіснування...
Італія об'єднує популістів: чи здатні крайні праві кинути виклик ЄС
Чи вдасться популістам створити фракцію в Європарламенті, отримавши в ньому блокуючий голос? Такий сценарій здатний кинути виклик повноцінному функціонуванню ЄС. Але наскільки він реальний?
"Ми відбудуємо Нотр-Дам": як горів Собор Паризької Богоматері та що вдалося зберегти
Будівля не просто постраждала, вона вигоріла всередині та частково обвалилася, однак у Франції не мають сумніву, що зможуть відновити собор. Почалася кампанія зі збору коштів на його відновлення...
Новини
20:43
Порошенко заявив, що BBC виплатила йому 50 тисяч фунтів за некоректну статтю
Кандидат у президенти і чинний глава держави Петро Порошенко повідомив, що британська телерадіомовна корпорація BBC виплатила йому перший транш компенсації за некоректний матеріал, у якому йшлося, що сторона Порошенка заплатила гроші за продовження зустрічі з Дональдом Трампом.
20:19
Порошенко каже, що домовився з Меркель і Макроном про "нормандську зустріч" у червні
Президент України Петро Порошенко допускає, що зустріч лідерів "нормандської четвірки" може відбутися у червні під час святкування висадки учасників антигітлерівської коаліції в Нормандії.
19:57
Німецьку ультраправу партію оштрафували 400 тисяч євро за нелегальні пожертви
Правопопулістська "Альтернатива для Німеччини" має сплатити понад 400 тисяч євро за нелегальні пожертви для неї.
19:40
 "Собор Паризької Богоматері" Гюго очолив топ бестселлерів Amazon у Франції
Роман Віктора Гюго "Собор Паризької Богоматері" мовою оригіналу очолив топ бестселлерів Amazon у Франції.
19:05
фотоПосольство Франції просить росіян не нести готівку на відбудову Нотр-Даму
Посольство Франції в Росії подякувало жителям Москви за співчуття у зв'язку з пожежею в Соборі Паризької Богоматері, але попросило не приносити гроші до будівлі дипломатичної місії.
18:56
Росія вигнала одного з польських віце-консулів
МЗС РФ наказало одному з польських віце-консулів покинути територію Росії. Польського дипломата, який працював у Іркутську в Сибіру, визнали небажаною особою в Росії.
18:47
Лідерка німецьких правих пов'язала пожежу в Нотр-Дамі з антихристиянськими атаками
Лідерка ультраправої партії "Альтернатива Німеччини" (AfD) спробувала пов'язати пожежу у Нотр-Дамі з "нетерпимістю" стосовно християн у Європі, хоча французькі слідчі вважають, що вогонь спалахнув випадково.
18:34
На відновлення Нотр-Даму менш ніж за добу зібрали понад 700 млн євро
На відбудову Собору Паризької Богоматері протягом 24 годин після пожежі різні донори пообіцяли пожертвувати понад 700 мільйонів євро.
18:15
Польща надала всім дітям до 18 років право одержувати 500 злотих на місяць
Від 1 липня цього року всі діти і молодь у Польщі до 18-ти років матимуть право отримувати 500 злотих (понад 100 євро) на місяць. Досі така допомога призначалася лише на другу і кожну наступну дитину в сім’ї.
17:57
Європарламент схвалив захист інформаторів на європейському рівні
Європейський парламент у вівторок проголосував за законопроект, який допоможе захистити інформаторів, що повідомляють дані про корупцію чи інші зловживання.
17:55
Данська поліція заборонила акцію ультраправих після безладів у Копенгагені
Данська поліція з метою уникнення заворушень заборонила антимусульманському діячеві Расмусу Палудану провести другу демонстрацію в районі Копенгагена з великою кількістю іммігрантів.
17:33
Німецький комік програв суд Меркель у справі вірша про Ердогана
Німецький сатирик Ян Бемерман програв судову справу щодо коментарів канцлера Ангели Меркель про вірш 2016 року, в якому він жорстко висміяв президента Туреччини Таїпа Ердогана.
17:26
За тиждень у Гаазі може пройти зустріч Україна-РФ щодо позову до "морського" суду ООН
Наступного тижня у Гаазі можуть відбутися консультації між Україною та Росією в рамках позову України до Міжнародного трибуналу ООН щодо звільнення українських суден та полонених моряків.
17:08
Партія Ердогана подала апеляцію задля повторних виборів у Стамбулі
Керівна Партія справедливості і розвитку Туреччини подала апеляцію до Верховної виборчої ради, вимагаючи повторного проведення виборів мера у Стамбулі.
17:06
Україна подала до міжнародного трибуналу позов проти РФ щодо полонених моряків
У вівторок Україна подала позов проти Росії щодо порушення нею Конвенції ООН з морського права, ті ініціює процедуру, здатну звільнити полонених росіянами українських моряків.
17:05
Французькі партії призупинили передвиборчу кампанію через Нотр-Дам
Головні політичні партії Франції призупинили кампанію перед виборами до Європейського парламенту у зв’язку з пожежею у Соборі Паризької Богоматері.
16:50
У НАТО відповіли на заяву Росії про припинення співпраці
НАТО спростувало заяву Росії про те, що альянс і Москва повністю припинили співпрацю.
16:34
фотоГерой Нотр-Даму: терновий вінець Христа з палаючого Собору рятував капелан
У Франції називають героєм капелана паризької пожежної бригади Жана-Марка Фурньє – саме завдяки його зусиллям з палаючого Нотр-Даму вдалося врятувати важливі християнські реліквії, у тому числі - терновий вінець Ісуса Христа.
16:18
Депутати партії Додона цілою фракцією полетіли в Москву
Фракція Партії соціалістів на чолі з головою Зінаїдою Гречаною на запрошення керівництва Держдуми Росії вирушила з одноденним візитом до Москви.
15:59
Пожежу в Нотр-Дамі допомагав гасити робот
Зважаючи на масштаби пожежі у Соборі Паризької Богоматері, французькі пожежники залучили для боротьби з вогнем робота, щоб не ризикувати людськими життями.
15:37
США оштрафували банк UniCredit на $1,5 млрд через порушення санкцій
Італійський банк UniCredit заплатить 1,5 млрд доларів, щоб врегулювати звинувачення уряду США в порушенні санкцій проти Ірану та інших країн.
15:29
На відновлення Нотр-Даму можуть піти десятиліття
Головний архітектор Кельнського собору прогнозує, що на відновлення шкоди, якої зазнав Собор Паризької Богоматері в результаті нищівної пожежі, можуть піти десятиліття.
15:16
Суд підтвердив вирок літньому чеху, який видавав диверсії на залізниці за теракти ісламістів
Апеляційний суд Чехії підтвердив чотирирічний тюремний термін для літнього чеха дві диверсії на залізниці, які він прагнув видати за теракти ісламістів.
15:15
Анкара каже про "позитивний відгук" від Трампа щодо російських С-400
Туреччина вирішила обговорити придбання російського зенітного ракетного комплексу С-400, а також стурбованість Вашингтона з цього приводу, безпосередньо з президентом США Дональдом Трампом.
14:58
Прем'єр Словенії, у минулому комік, прокоментував кандидатство Зеленського
Прем’єр-міністр Словенії, колишній комік Мар'ян Шарец, прокоментував президентські вибори в Україні, на яких лідирує шоумен Володимир Зеленський.
14:39
У Мадриді евакуюють 235-метровий хмарочос через загрозу вибуху
Національна поліція Іспанії з міркувань безпеки евакуює хмарочос Torrespacio висотою у 235 метрів.
14:38
На відбудову Нотр-Даму пожертвували ще 100 мільйонів євро
Представники французького Фонду спадщини в ніч на 16 квітня започаткували національну кампанію зі збору коштів на відновлення одного з головних символів Парижа.
14:28
Україна і Словаччина підписали доповнення до угоди про місцевий прикордонний рух
Україна і Словаччина підписали доповнення до угоди про місцевий прикордонний рух, яким розширюється перелік прикордонних населених пунктів та встановлюється строк безперервного перебування в прикордонній зоні (90 днів).
14:23
Дебати в Литві: кандидати в президенти висловились про відносини з РФ
Більшість кандидатів в президенти Литви вважають необхідним дотримуватися спільної з ЄС і НАТО позиції стосовно Росії.
13:44
фото"Полум'я і сльози": світові ЗМІ пишуть про пожежу в Нотр-Дамі
Пожежа у Соборі Паризької Богоматері стала головною темою для ЗМІ, у вівторок усі провідні видання помістили палаючий собор на перші шпальти.
13:33
Названа попередня причина пожежі в Соборі Паризької Богоматері
Паризький прокурор Ремі Хейц заявив, що у правоохоронців немає свідчень підпалу в Соборі Паризької Богоматері і що вони працюють над припущенням, що пожежа виникла випадково.
13:32
фотоCharlie Hebdo вийшов з карикатурою палаючого Нотр-Дам на голові у Макрона
На обкладинці нового випуску французького сатиричного журналу Charlie Hebdo з’явилася карикатура з палаючим Собором Паризької Богоматері на голові у президента Еммануеля Макрона.
13:19
Єврокомісія підготує вердикт у справі прем'єра Чехії до 15 травня
Європейська комісія до 15 травня підготує остаточний звіт свого розслідування з приводу можливого конфлікту інтересів з боку чеського прем'єр-міністра Андрея Бабіша.
13:10
фотоАвстрійський журналіст Вершютц прибув в Україну після скасування заборони в'їзду
Шеф українського бюро австрійського телеканалу ORF Крістіан Вершютц, якому був заборонений в’їзд в Україну, прибув до Києва.
13:01
фотоНімецький урядовий літак невдало приземлився в Берліні і порушив роботу аеропорту
Протягом останніх років німецькі урядові літаки часто стикаються з технічними проблемами.
12:51
відеоКліматичні протести в Лондоні: поліція затримала понад 100 осіб
Поліція заявила, що заарештувала понад 100 осіб після того, як протестувальники, які вимагають рішучих дій влади у зв'язку зі зміною клімату, заблокували великі мости та перехрестя в центрі Лондона.
12:49
Прем'єр Фінляндії піде з поста голови своєї партії після поразки на виборах
Голова партії "Центр Фінляндії", прем’єр-міністр країни Юха Сіпіля оголосив, що йде зі своєї посади.
12:09
В РФ норвежця, звинуваченого у шпигунстві, засудили на 14 років
Московський суд засудив до 14 років колонії суворого режиму підданого Норвегії Фруде Берга за звинуваченням у шпигунстві.
12:06
Главу МВС Італії знову звинувачують у викраденні через мігрантів
Міністра внутрішніх справ Італії і заступника прем'єр-міністра Маттео Сальвіні знову звинувачують у викраденні в зв'язку з блокадою рятувального судна з врятованими в морі мігрантами.
11:56
У Європарламенті організують збір коштів на відбудову Нотр-Дам
Президент Європарламенту Антоніо Таяні закликав євродепутатів долучитися до збору коштів на реконструкцію постраждалого від руйнівної пожежі Собору Паризької Богоматері.
11:11
фотоЗнамениті вітражі собору Нотр-Дам вціліли у пожежі, орган пошкоджений водою
Вітражі ХІІ і ХІІІ століть, в тому числі і вікно-троянда, не були пошкоджені під час пожежі у Соборі Паризької Богоматері 15 квітня.
11:06
фотоПожежу в Соборі Паризької Богоматері повністю загасили
Французьким пожежникам вдалося повністю ліквідувати пожежу в Соборі Паризької Богоматері, яка розпочалася в понеділок ввечері.
10:41
Власник Louis Vuitton пожертвує 200 млн євро на відновлення Нотр-Даму
Французький бізнесмен, президент групи компаній LVMH Бернар Арно оголосив, що виділяє 200 мільйонів євро на відновлення Собору Паризької Богоматері після пожежі.
10:35
Пожежа у Соборі Паризької Богоматері: постраждали пожежник і двоє поліцейських
В результаті масштабної пожежі у Соборі Паризької Богоматері постраждали пожежник і двоє поліцейських.
10:16
Дональд Туск повернувся до трійки найбільш популярних серед поляків політиків
Поляки найбільше довіряють президенту Анджею Дуді, президент Європейської ради, екс-прем’єр Польщі Дональд Туск – на третьому місці.
10:07
фотоНімеччина відкриває велику вітрову електростанцію у Балтійському морі
Проект складається з 60 турбін, розташованих в морі між німецьким островом Рюген і шведською береговою лінією на півночі.
09:30
Собору Паризької Богоматері виділять 10 млн євро екстреної допомоги
Столичний регіон Іль-де-Франс виділить 10 млн євро екстреної допомоги на проведення початкових робіт у постраждалому від пожежі Соборі Паризької Богоматері.
08:58
Французький мільярдер надасть 100 млн євро на відновлення Нотр-Даму
Французький мільярдер Франсуа-Анрі Піно пообіцяв перерахувати 100 мільйонів євро на допомогу у відновленні Cобору Паризької Богоматері після масштабної пожежі.
08:23
З'явилися перші фото з Нотр-Даму після пожежі
Кам’яна частина Собору Паризької Богоматері вціліла після пожежі, яка розпочалася в понеділок ввечері.
08:04
З палаючого Собору Паризької Богоматері вдалося врятувати частину святинь
З палаючого Собору Паризької Богоматері вдалося врятувати частину святинь, в тому числі терновий вінець Ісуса Христа.
07:41
фото, відеоПожежа у Нотр-Дамі: вогонь гасили 9 годин, дах і шпиль згоріли
Пожежникам вдалося зберегти 850-річну головну кам'яну споруду готичної будівлі, включаючи дві її вежі, але шпиль і дах повністю згоріли і обвалилися.