26 серпня 2019

Статті
Привид Путіна та торговельні війни: про що домовилися на саміті G7 ключові лідери світу
Дійшло аж до того, що лідери G7 – вперше в історії цього клубу – навіть не пробували домовитися про підсумкову спільну декларацію. Мовляв, все одно не вийде...
Новини
17:50
У Нідерландах почався знаковий суд щодо евтаназії
У Нідерландах розпочався знаковий суд щодо евтаназії, який має визначити, що робити з пацієнтами з деменцією, які спершу заявляли про бажання померти за певних обставин, але пізніше, можливо, матимуть другу думку.
16:57
У Греції туристів евакуювали через потужні лісові пожежі
Сотні людей евакуювали з готелів та пляжів Греції через лісові пожежі, що вирують по всій країні.
16:15
У Мальме жінка загинула внаслідок стрілянини на вулиці
30-річна жінка загинула внаслідок стрілянини поблизу Ріберсборга, популярного пляжу в Мальмо.
15:50
Німеччина торік визнала понад 1100 українських дипломів
Німеччина торік повністю або частково визнала професійну кваліфікацію 36400 фахівців, які отримали свої дипломи за межами країни. 2018 року було схвалено на 20% заявок більше, ніж 2017-го.
15:33
відео, оновленоВ Іспанії розбився військовий літак
Іспанський військовий літак впав у море біля південно-східного узбережжя країни рано в понеділок, пілоту вижити не вдалося.
15:15
Сербія підпише угоду з очолюваним Росією ЄAЕС
Сербські чиновники заявляють, що Белград підпише угоду про вільну торгівлю з Євразійським економічним союзом, яка може нашкодити зусиллям балканської країни зі вступу до Європейського союзу.
14:43
Сербія назвала таємним контракт на отримання російських танків
Міністерство оборони Сербії повідомило, що контракт на отримання 30 танків від Росії є конфіденційним, і деталі передбачуваної пожертви не можуть бути оприлюднені без згоди Москви.
14:23
Двох шведів затримали за перестрілку з поліцією Фінляндії
Фінська поліція заявила, що затримала двох шведів за підозрою у причетності до стрілянини по двох офіцерах на півдні Фінляндії.
14:00
Україна і ще 14 країн зробили спільну заяву про "вибори президента" Абхазії
Болгарія, Чехія, Канада, Естонія, Фінляндія, Ірландія, Латвія, Литва, Норвегія, Польща, Румунія, Швеція, Україна, Британія та США не визнають так званих "президентських виборів" в окупованому грузинському регіоні Абхазія, які відбулися 25 серпня.
13:43
Кремль відкинув можливість повернення до G7 на запрошення однієї країни
Росія заявила в понеділок, що не вважає можливим повернення до G7 / G8 на запрошення "лише однієї країни", оскільки всі рішення Група ухвалює на підставі консенсусу.
13:24
Путін звільнив посла Росії у Британії
Посол Росії у Великій Британії Александр Яковенко звільнений з посади. Відповідний указ підписав президент Владімір Путін.
12:52
Путіна можуть запросити на G7 у США навіть попри вето друзів України
Президент США Дональд Трамп може запросити представників Росії в статусі гостей приїхати на наступний саміт G7, який має відбутися наступного року у Сполучених Штатах.
12:20
Трюдо і Меркель закликали Україну до реформ
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо та канцлерка Німеччини Ангела Меркель в рамках саміту G7 обговорили підтримку України і закликають її до продовження шляху реформ.
11:58
Італія: партії не можуть домовитися щодо нового прем'єра
Термін, який президент Італії Серджо Маттарелла надав партіям для розв'язання політичної кризи, майже закінчився, але лівоцентристська Демократична партія та популістична "5 зірок" не можуть дійти згоди щодо формування нового уряду.
11:31
Меркель: "нормандський" саміт має відбутися якнайшвидше у Парижі
Берлін і Париж виступають за якнайшвидше проведення саміту лідерів держав "нормандської четвірки", заявила 25 серпня на полях саміту G7 канцлерка ФРН Ангела Меркель.
11:00
Майже 100 компаній переїхали до Нідерландів перед Brexit - нідерландське агентство
Близько 100 компаній переїхали з Британії до Нідерландів або створили там офіси, щоб бути в межах Європейського союзу через запланований вихід Великої Британії з блоку, заявило в понеділок нідерландське урядове агентство.
10:37
Лідери G7 обговорюють Іран та прагнуть прориву в економіці
Лідери країн Групи семи завершують саміт, де панує напруженість щодо торговельної політики США та несподіваного візиту головного дипломата Ірану.
10:15
ЗМІ: Трамп посварився з лідерами G7 через Росію
Президент США Дональд Трамп посварився з іншими лідерами країн Групи семи під час саміту у французькому Біарриці.