10 квітня 2019

Статті
Майже добре: як експерти оцінили провали та успіхи зовнішньої політики України у 2018 році
Чи є успішною зовнішня політика України? 27 експертів різних інституцій, які оцінювали 49 географічних та тематичних напрямів зовнішньої політики України, виставили оцінку – четвірку з мінусом.
Санкції без зради Європи: як Україна наблизилася до нової перемоги над РФ
Друзям Москви не допоміг ані безпрецедентний тиск депутатів з Німеччини; ані підтримка з боку президента ПАРЄ; ані поява "антисанкційної пропозиції" в останній момент...
Колонки
Інвестор під мікроскопом: як і навіщо ЄС оцінюватиме безпеку інвестицій
Наскільки безпечними є іноземні інвестиції? За півтора року всі країни ЄС впровадять спільний механізм перевірки інвестицій і єдиний "опитувальник" для потенційних інвесторів.
Новини
20:58
ПАРЄ ухвалила рішення про Росію, прибравши з нього небезпечні норми
Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію "про виклики перед Парламентською асамблеєю Ради Європи", яка початково мала на меті зняття санкційного тиску з Російської Федерації.
20:32
Макрон чекає від Мей переконливих аргументів для продовження Brexit
Президент Франції Еммануель Макрон каже, що з нетерпінням чекає на обґрунтування від прем'єр-міністра Терези Мей продовження терміну Brexit.
20:18
В британському парламенті відбудуться дебати про анексію Криму
У британському парламенті 24 квітня відбудуться дебати щодо російської анексії Криму.
19:52
Скабеєва збрехала, що редактора ЄвроПравди покарали через його дії у ПАРЄ
Ведуча телеканалу "Росія" Ольга Скабєєва збрехала про вибачення перед нею редактора "Європейської правди" Сергія Сидоренка за інцидент, що стався на січневій сесії ПАРЄ, а також про те, що його нібито попросили не приїжджати на квітневу сесію Асамблеї.
18:56
У Британії через повідомлення про бомбу евакуювали верф, де будують нові субмарини
Верф у північно-західній Англії, на якій будують нове покоління британських атомних підводних човнів, евакуювали через повідомлення про бомбу.
18:30
Помпео: США працюватимуть з переможцем виборів в Україні, щоб зміцнити демократію
США працюватимуть із переможцем президентських виборів в Україні задля зміцнення демократії в країні.
18:13
Мей: Британії потрібен додатковий час для впорядкованого Brexit
Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявляє, що Британії потрібен додатковий час для впорядкованого виходу з ЄС, про що вона проситиме лідерів Євросоюзу.
17:59
Другий турецький аеропорт виправив Kiev на Kyiv
Аеропорт турецького міста Даламан з наступного тижня почне вживати написання назви української столиці Kyiv відповідно до української транслітерації.
17:40
Водії таксі влаштували протест у Німеччині
Водії таксі влаштували повільний протест в Берліні та інших німецьких містах, протестуючи проти планів уряду щодо лібералізації ринку.
17:33
Пограбування літака в Албанії: вкрали 10 млн євро, триває спецоперація
Пограбування сталося у вівторок близько 15:00 за місцевим часом, і спочатку повідомлялося, що грабіжники вкрали 2,5 млн євро.
17:01
Меркель: відтермінування Brexit має бути якомога коротшим
Ангела Меркель висловила підтримку у наданні Британії додаткового часу, щоб Лондон зміг знайти компроміс і затвердити  угодиу про вихід
16:31
У Франції засудили чоловіка, який незаконно вимагав компенсацію як жертва теракту у Парижі
Янн Абдельхамід Мухамаді стверджував, що перебував ресторані Casa Nostra, біля якого один із терористів відкрив вогонь, вбивши п'ять людей на вулиці.
16:30
Ватикан почав розслідування через зниклу десятки років тому дівчину
Ватикан вперше почав власне розслідування у справі Емануель Орланді, 15-річної дівчинки з  Ватикану, яка зникла влітку 1983 року.
16:00
Порошенко підписав Річну національну програму Україна-НАТО
Президент України Петро Порошенко підписав Річну національну програму Україна-НАТО - план стратегічних реформ, необхідних для забезпечення системної підготовки України до членства в Альянсу.
15:39
Франція вимагає, щоб Британія втратила право вето в ЄС у разі відтермінування Brexit
Франція має намір вимагати, щоб Велика Британія втратила своє право вето на рішення Європейського союзу в обмін на отримання ще однієї відстрочки Brexit.
15:36
Зеленський і Порошенко зібрались у п'ятницю в Париж до Макрона - Медведєв
Кандидати у президенти Петро Порошенко і Володимир Зеленський планують у п’ятницю зустрітися в Парижі з президентом Франції Емманюелем Макроном. 
15:29
Суд в Італії: зовнішність не має жодного значення у справах про згвалтування
Вищий суд Італії виніс рішення, згідно з яким гвалтівники не можуть бути виправданими на підставі того, що жертва була "занадто чоловікоподібною" і "непривабливою".
15:18
Європа розділена щодо Лівії - президент Європарламенту
Президент Європарламенту Антоніо Таяні заявив, що Франція та Італія розділені у питанні політики щодо Лівії, незважаючи на офіційну єдину позицію ЄС, висловлену очільницею зовнішньої політики блоку.
15:07
Битва за Тріполі посилюється, Радбез ООН готує засідання
Лівійська національна армія (LNA), що контролює регіони на сході країни, заявила, що після "жорстоких зіткнень" вона захопила казарми приблизно в 50 кілометрах на південь від Тріполі.
14:52
Саміт ЄС затвердить нове перенесення Brexit - проект рішення
Європейський союз на екстреному саміті в середу погодиться на друге відтермінування Brexit, проте Лондону висунуть умови, щоб не допустити, аби в майбутньому будь-який британський лідер поставив ЄС під загрозу.
14:41
Британія переглядає статус сімнадцяти F-35 після катастрофи в Японії
Британське міністерство оборони перебуває у тісному контакті з американськими посадовцями і переглядає статус своїх 17 винищувачів F-35B після катастрофи японського F-35 у Тихому океані у вівторок.
14:31
Чеський проросійський міністр заявила, що її замінять
Міністр промисловості і торгівлі Чехії Марта Новакова заявила в середу, що прем'єр-міністр Андрей Бабіш попередив її про відставку.
14:28
В Євросоюзі заявили про готовність до "жорсткого" Brexit
Європейський Союз готовий до виходу Великої Британії без угоди і не боїться такого варіанту розвитку подій.
14:04
Польща втратила понад 23 млрд євро через газову залежність від РФ - уряд
Представник уряду Польщі з питань стратегічної енергетичної інфраструктури Пьотр Наїмський заявив, що через залежність від монопольного постачальника газу, тобто Росії, Польща в 2001-2018 роках втратила від понад 11,5 млрд до понад 23 млрд євро.
14:02
Угорщина попри тиск ЄС не змінюватиме закони, щоб дозволити роботу університету Сороса
Угорщина не пом’якшуватиме правила для іноземних університетів попри тиск з боку ЄС і пропозиції Німеччини стати посередником у суперечці довкола заснованого мільярдером Джорджем Соросом Центральноєвропейського університету.
13:39
Фінляндія виявила кібератаку на портал, що публікує результати виборів
Менше ніж за тиждень до парламентських виборів у Фінляндії розслідують кібератаку на онлайн-сервіс, що публікує результати голосування.
13:34
Половина британців за другий референдум про Brexit - опитування
Більше половини громадян Великої Британії підтримують проведення другого референдуму щодо Brexit після завершення переговорів між британським урядом і ЄС.
13:26
Спецслужби Німеччини з 2010 року запобігли 13 терактам
З 2010 року спецслужби Німеччини запобігли 13 терористичним актам.
13:09
Рада Європи призупинила участь Боснії і Герцеговини у роботі ПАРЄ
Рада Європи призупинила участь Боснії і Герцеговини у роботі Парламентської Асамблеї, оскільки країна досі не призначила нових представників протягом шести місяців після виборів.
13:00
Україна затвердила угоду з НАТО про трастовий фонд зі знешкодження вибухівки
Кабмін затвердив угоду про реалізацію проекту трастового фонду НАТО зі знешкодження саморобних вибухових пристроїв.
12:43
Мацеревич: британці підтвердили вибух на борту літака Качинського
Голова Підкомісії з питань повторного розслідування Смоленської катастрофи Антоні Мацеревич заявив, що дії пілотів чи інших осіб на борту польського президентського Ту-154М не призводили до трагедії, яка сталася у квітні 2010 року.
12:34
Уряд України розширив торговельні санкції проти Росії
Кабінет міністрів України розширив перелік товарів з Російської Федерації, на поставку яких введено ембарго, включивши в нього банки для консервування, пляшки і скляні ємності для харчових продуктів та напоїв.
12:10
У Литві розглянуть обмеження щодо "Россия 24" через заяви Жириновського
Литовська комісія з питань радіо і телебачення 10 квітня розгляне питання про обмеження ретрансляції в Литві зареєстрованого в Росії телеканалу "Россия 24".
11:30
Вибори в ЄС: австрійські "друзі Путіна" приєднаються до націоналістичного альянсу
Австрійська Партія свободи (FPÖ) приєднається до націоналістичного і антиміграційного альянсу, очолюваного італійським ультраправим лідером Маттео Сальвіні.
11:23
Україна в 2019 році прийме 3000 національних стандартів, гармонізованих із нормами ЄС
Україна за кілька років ліквідує всі радянські державні технічні стандарти, цього року планується прийняти близько 3000 національних стандартів, гармонізованих із нормами Європейського Союзу.
11:08
Туреччина не виключає купівлі у Росії ще одного комплексу С-400
Туреччина може купити у Росії ще один комплекс С-400, якщо США відмовляться продавати їй зенітні ракетні комплекси Patriot.
11:00
У Німеччині облава на соратників ісламістів: обшукали 90 об'єктів
Німецька влада провела рейди на групи, підозрювані в наданні допомоги палестинському воєнізованому угрупованню ХАМАС під прикриттям надання гуманітарної допомоги.
10:40
Глава делегації Німеччини у ПАРЄ: Росія повинна залишатися членом Ради Європи
Глава делегації Німеччини у ПАРЄ Андреас Нік назвав "повним абсурдом" твердження про те, що на нинішній сесії ПАРЄ німецька делегація фактично очолила рух з повернення Росії до Асамблеї.
10:35
оновленоУ Раді Європи спростовують, що генсек просив збільшити йому пенсійну виплату
В офісі генсека Ради Європи наполягають, що він не просив збільшити йому розмір допомоги після відставки і не буде отримувати постійної пенсії від організації.
10:10
Лідер "Справжніх фінів" планує відзначати результат виборів українською горілкою
Голова євроскептичної партії "Справжні фіни" Юссі Халла-ахо розповів, що планує відзначити результат парламентських виборів, зокрема, з українською горілкою.
09:36
Британія і Нідерланди обмежили обмін розвідданими з Австрією через Росію
Австрійський депутат Петер Пільц заявив, що британські та нідерландські розвідувальні служби значно обмежили обсяг інформації, якою вони діляться з Австрією, насамперед через зв'язки між правлячою ультраправою Партією свободи і Росією.
09:34
"Блюзнірство, глум, цинізм": РФ обурена через заборону радянської форми у Латвії
МЗС РФ висловило обурення з приводу ухвалення Сеймом Латвії у другому читанні законопроекту, який забороняє носити форми тоталітарних режимів, в тому числі Червоної армії, на громадських заходах.
09:13
Лідери ЄС на позачерговому саміті розглянуть можливість відтермінування Brexit
Лідери ЄС у середу зберуться у Брюсселі на позачерговому саміті, на якому мають вирішити, чи надавати Британії ще одне відтермінування Brexit.
08:46
У Сенаті США попередили Туреччину про санкції, якщо вона отримає російські С-400
08:41
Уряд розгляне нові торговельні санкції проти РФ
Кабінет міністрів під час засідання 10 квітня розгляне питання розширення торговельних санкцій проти РФ.
08:27
В аеропорту Тірани озброєні грабіжники поцупили з літака кілька мільйонів євро
В аеропорту албанської столиці Тірани група озброєних людей викрала 2,5 млн євро, які завантажували на літак, щоб відправити до Відня.
07:56
Держсекретар США вказав на різницю ситуацій з Голанськими висотами і Кримом
Держсекретар США Майк Помпео висловився про відмінності анексії Голанських висот Ізраїлем і півострова Крим Росією.
07:43
Туреччина викликала посла Італії через наміри Рима визнати геноцид вірмен
МЗС Туреччини викликало посла Італії в Анкарі Массімо Гаяні після того як в італійському парламенті зареєстрували законопроект про визнання геноциду вірмен.