13 березня 2019

Статті
Неможливе – можливе: як фізики з Ужгорода зуміли дійти до "Горизонту-2020"
Вітчизняні науковці, мріючи про брюссельські гроші, з великим ентузіазмом захопилися написанням проектів. Утім, реальність швидко остудила запал багатьох. Але не всіх.
Ультиматум для Орбана: чим завершиться конфлікт Угорщини з найбільшою партією ЄС
Чергова інформаційна провокація Віктора Орбана викликала набагато потужнішу відповідь, аніж очікували у Будапешті. Під загрозою виключення партії "Фідес" із ЄНП Орбан показує, що готовий іти на поступки.
Військова євроінтеграція: як Україна виконує свої безпекові зобов'язання за угодою з ЄС
Україні необхідне активне зовнішнє співробітництво у безпековій сфері з дружніми державами. Така співпраця є одним із зобов’язань, які Київ взяв на себе відповідно до Угоди про асоціацію з ЄС.
Новини
22:12
Прем’єрка Британії: Brexit буде відкладений, якщо парламент не поверне відхилену угоду
Прем’єр-міністр Британії Тереза Мей попередила парламентарів, що буде змушена повідомити Євросоюз про відтермінування Brexit, імовірно на тривалий період, якщо парламентарі не схвалять той варіант угоди про вихід, який вони раніше відхилили.
21:51
Brexit: парламент Британії відмовився виходити з ЄС без угоди
Палата громад парламенту Великої Британії проголосувала проти того, щоб 29 березня країна вийшла зі складу Європейського союзу без угоди з Брюсселем.
20:27
Манафорту висунули нові звинувачення після оголошення вироку
Пола Манафорта звинувачують у шахрайстві з іпотекою, фальсифікації ділових записів і змові. Обвинувачення загалом складається із 16 пунктів.
19:58
У Словенії колишнього мера засудили за сексистські образи на адресу журналістки
Борис Попович, який керував Копером з 2002 по 2018 рік, у 2013 році прокоментував груди репортерки телеканалу RTV Slovenija Євгенії Карл.
19:28
Макрон: відкласти Brexit можливо, але Британія має назвати причину
Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що "технічна відстрочка" для Brexit після 29 березня можлива, але Велика Британія повинна буде представити чітку причину для цього.
19:03
Албанія та Північна Македонія очікують на початок переговорів з ЄС про членство у червні
Лідери Албанії та Північної Македонії вірять, що Європейський союз у червні ухвалить рішення про початок переговорів з обома країнами про членство у ЄС.
18:51
Європарламент закликав офіційно призупинити переговори про вступ Туреччини до ЄС
У МЗС Туреччини раніше розкритикували рішення комітету, назвавши його неприйнятним.
18:25
Манафорту додали майже 3,5 років ув'язнення за роботу з українськими клієнтами
Раніше Манафорт визнав, що порушив американське законодавство щодо лобізму в інтересах закордонного уряду та відмивання грошей, працюючи з клієнтами з України.
17:59
Cальвіні жартома закликав Францію повернути портрет "Мона Лізи" Італії
Віце-прем’єр Італії Маттео Сальвіні закликав Париж повернути Риму легендарний портрет "Мона Лізи", після чого поспішив уточнити, що він пожартував.
17:32
ЄС хоче почути план Британії, перш ніж вирішувати щодо затримки Brexit
Британські депутати у середу будуть голосувати за те, чи хочуть вони вийти з ЄС без угоди, а у четвер – чи потрібно відкласти Brexit.
17:09
НАТО: Росія використовує Крим для перекидання сил на Близький Схід
Росія нарощує мілітаризацію анексованого Криму і перетворила півострів на базу для відправки військ у Середземне море та на Близький Схід.
17:02
Голови МЗС Євросоюзу порадяться, що робити з Молдовою після виборів
Міністри закордонних справ ЄС на засіданні 18 березня обговорять стратегію взаємодії з Молдовою після проведення там парламентських виборів.
16:28
У НАТО обіцяють зберегти тиск на РФ і допомагатимуть Україні
Північноатлантичний альянс зберігатиме тиск на Росію і підтримуватиме санкції ЄС, а також продовжить надавати політичну і практичну підтримку Україні.
16:25
Відень вдесяте визнали найкращим у світі містом для життя, Київ - на 173 місці
Відень десятий рік поспіль визнано найкращим для проживання містом світу.
15:54
ЄСПЛ: Україна повинна реформувати процедуру перегляду довічних вироків
Європейський суд з прав людини закликав Україну реформувати свою процедуру перегляду довічних вироків.
15:39
НАТО: треба готуватися до нестабільності в Чорному морі у найближчі роки через дії РФ
Чорноморський регіон в найближчі роки буде осередком напруженості через нарощування Росією військової присутності і мілітаризації анексованого Криму.
15:28
Європарламент: Росія – головне джерело дезінформації в Європі
Європейський парламент у середу ухвалив резолюцію, яка визнає Росію головним джерелом дезінформації в Європі, поряд з Китаєм, Іраном і Північною Кореєю.
15:20
Берлін прокоментував попередження США обмежити співпрацю розвідок
Лист американського посла в Берліні із застереженням Німеччини щодо використання обладнання компанії Huawei у мережі 5G стимулював подальші дискусії з цього питання.
15:12
Європарламент затвердив план дій на випадок "жорсткого" Brexit
Депутати Європарламенту проголосували за низку заходів, які мають обмежити негативний вплив на права громадян можливого виходу Британії з ЄС без угоди.
15:07
Європарламент рекомендує призначити спецпредставника ЄС з питань України
Європейський парламент ухвалив у середу резолюцію з рекомендацією призначити спеціального представника ЄС по Україні.
14:51
США мають намір закрити міжнародні імміграційні офіси
Американська служба громадянства та імміграції (USCIS) планує  закрити всі свої міжнародні відділення на місцях.
14:44
У МЗС прокоментували можливість лібералізації візового режиму з Британією на тлі Brexit
У МЗС очікують на ясність щодо формату виходу Британії з ЄС, перш ніж вийти на переговорний процес з британцями щодо лібералізації візового режиму для громадян України.
14:33
У Клімкіна назвали "заграванням з агресором" заяву глави МЗС Австрії про відносини з РФ
"Напрошується один висновок: загравання з агресором - це аж ніяк не нейтралітет, який сповідує Австрія", - заявила речниця МЗС.
14:19
МЗС про заборону в’їзду австрійському журналісту: це наслідок зневажливого ставлення
Заборона в’їзду в Україну для австрійського журналіста Крістіана Вершютца не пов’язана із цензурою, а є наслідком зневажливого ставлення журналіста до українського законодавства.
13:54
Молдова приєдналась до заборони польотів Boeing 737 Max
Управління цивільної авіації Молдови (AAC) заборонило молдовським і іноземним авіакомпаніям, які виконують рейси до та з Кишинева, та які пролітають над повітряним простором країни, використовувати для польотів літаки Boeing 737-8 Max і 737-9 Max.
13:50
Глава Естонії різко відповіла журналісту на запитання про "президента-жінку"
Президентка Естонії Керсті Кальюлайд різко відповіла журналісту на запитання про те, як вона почувається в ролі "жінки-президента".
13:49
У Німеччині зростає дефіцит робочої сили - доповідь
Торік про труднощі із заповненням вакансій повідомляли 47% підприємств. Надто великі проблеми з пошуком працівників має будівельна галузь.
13:07
ЄС розраховує, що Британія вирішить відтермінувати Brexit
Єврокомісар з питань бюджету та людських ресурсів Гюнтер Еттінгер розраховує, що Велика Британія вирішить відкласти вихід з Євросоюзу.
12:56
Туреччина слідом за ЄС призупинила експлуатацію літаків Boeing 737 Max
Туреччина слідом за ЄС ввела заборону на польоти літаків Boeing 737-8 MAX і Boeing 737-9 MAX у своєму повітряному просторі.
12:40
Авіація РФ атакувала табір біженців в Ідлібі, є загиблі - ЗМІ
Російська авіація завдала удару по табору біженців в районі Серакіб, що входить в зону деескалації в сирійському Ідлібі, погоджену між президентами Туреччини та Росії півроку тому.
12:36
Міносвіти назвало три освітні моделі для дітей, які навчаються мовою нацменшин
Проектом закону "Про загальну середню освіту" передбачено три моделі для дітей, які навчаться мовою національних меншин.
12:28
Правозахисники звинуватили ЄС у причетності до насильства над мігрантами
Правозахисники заявили про причетність європейських урядів до систематичного насильства над шукачами притулку і їх примусового видворення до таборів у Боснії.
11:49
Половина британців хоче відставки Терези Мей
Половина британців хоче відставки прем'єр-міністра країни Терези Мей після принизливої поразки в ході голосування за її угодою з ЄС.
11:33
фотоУгорщина сховала білборди з Юнкером до візиту Вебера - ЗМІ
У Будапешті до візиту лідера найбільшої фракції Європарламенту Манфреда Вебера зафарбували частину білбордів зі звинуваченнями на адресу президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера і американського мільярдера угорського походження Джорджа Сороса.
11:24
Словаччина відмовилася від інвестицій США у військові аеропорти
Міністерство оборони Словаччини офіційно відмовилося від американських інвестицій у 105 мільйонів євро в програму Європейської ініціативи стримування, ініційовану Вашингтоном 2014 року.
11:19
У Криму анонсували прибуття французьких політиків на річницю анексії
Окупаційна влада Криму заявила, що група французьких політиків на чолі з екс-депутатом парламенту Франції Тьєррі Маріані прибуде 13 березня на півострів для участі в заходах, присвячених п'ятій річниці анексії.
11:00
Німецький міністр: відмова Лондона від Brexit без угоди може стати поворотним моментом
Міністр економіки Німеччини Петер Альтмаєр висловив сподівання, що британські законодавці 13 березня проголосують проти виходу Британії з ЄС без угоди.
10:52
фото, відеоРозсипані яблука і палаючі шини: у Варшаві протестують фермери
Польські фермери, які протестують у Варшаві проти низьких закупівельних цін на продукти, розсипали на проїжджій частині яблука і підпалили шини.
10:40
У Орбана після зустрічі з Вебером відкинули компроміс
Дебати про членство в Європейській народній партії угорської урядової "Фідес" стосуються насамперед питання міграції, в якому Будапешт не піде на компроміс.
10:25
У парламенті Британії вперше показали фільм про російсько-українську війну
У британському парламенті 12 березня вперше показали документальний фільм про російсько-українську війну "Заручники Путіна".
10:00
Британія оголосила плани щодо кордону в разі виходу з ЄС без угоди
Велика Британія заявила в середу, що знизить імпортні мита на широкий спектр товарів, щоб уникнути так званого жорсткого кордону між Ірландією і Північною Ірландією у разі виході з ЄС без угоди.
09:50
Парламент Франції остаточно схвалив суперечливий "антихуліганський" закон
Сенат Франції у вівторок ввечері схвалив так званий "антихуліганський" закон проти насильства під час акцій протесту.
09:44
Дуда: якщо НАТО не реагуватиме на провокації РФ, літаки можуть опинитися над Прагою і Берліном
Президент Польщі Анджей Дуда наголосив на необхідності реагування НАТО на російські провокації - наприклад, порушення повітряного простору літаками. 
09:25
Генерал США заявив про ризики війни з Китаєм та окупації Росією Одеси й Румунії
Колишній командувач сухопутними військами США в Європі, генерал-лейтенант Бен Ходжес заявив, що протягом найближчих десяти років може початися війна з Китаєм.
09:23
Пентагон запровадив обмеження на трансгендерів у війську
Пентагон підписав меморандум, який вводить обмеження на службу трансгендерних людей в армії США.
08:59
Глава МЗС Німеччини: Берлін готовий до "жорсткого Brexit"
Відмова британського парламенту схвалити угоду про вихід Британії з ЄС збільшує ймовірність сценарію Brexit без угоди з Брюсселем.
08:39
Держсекретар США: ми не хочемо залежності наших союзників від російського газу
Держсекретар США Майк Помпео заявив, що Вашингтон не бажає, щоб американські союзники в Європі перебували в залежності від російського газу.
08:16
Парламент Британії спробує заблокувати вихід з ЄС без угоди
Британський парламент проведе у середу голосування для того щоб заблокувати Brexit без угоди з ЄС.
07:58
Палата представників США схвалила заборону визнавати Крим російським
Палата представників Конгресу США схвалила законопроект, що забороняє американському уряду визнавати Крим російським.
07:43
Brexit: в ЄС заявили, що зробили все можливе, тепер все залежить від Британії
В ЄС заявили, що зробили все можливе для укладення угоди про Brexit і тепер все залежить тільки від Британії.