Статті

Сардини йдуть у політику: які наслідки матимуть масштабні протести в Італії
Гасло "Немов сардини в банці" стало символом демократичного протесту проти ультраправих цінностей. Із паперовими намальованими сардинами італійці висловлюють свій протест.
Лондон вирішить долю боргу Януковича: розклади перед вирішальним судовим рішенням
Верховний суд Великої Британії має ухвалити рішення у справі між Україною та трастом, що вимагає повернення "боргу Януковича" на $3 млрд разом із відсотками.
Фінський політичний рекорд: чим здатна вразити наймолодша прем'єрка Європи
Нова фінська прем’єрка стала наймолодшою чинною головою уряду у світі, побивши рекорд Олексія Гончарука. Санна Марін також стала першою головою уряду, яка зростала в одностатевій родині.
Перша нормандська: як та у чому Зеленський переміг Путіна на саміті в Парижі
Зеленський, всупереч очікуванням Кремля, так і не став "легкою здобиччю". На додачу, "нормандський саміт" відбувся у найменш сприятливий для Росії момент...
Декларація саміту "нормандської четвірки": повний текст
Документ складається із трьох пунктів, які стосуються стабілізації ситуації на Донбасі. Зокрема, йдеться про необхідність припинення вогню до кінця року і відведення сил ще в трьох точках на лінії зіткнення.
Очищуй повільно: що сподобалося і що обурило "Венеціанку" в судовій реформі Зеленського
Венеціанська комісія підтримувала очищення українського суддівського корпусу, проте вважає, що очищення Верховного суду від недоброчесних суддів має відбуватися природним шляхом.
Коломойський, "Нормандія" та ризики турборежиму: що найбільше непокоїть Захід в Україні
Заяви української влади лише про потреби фінансової та інвестиційної допомоги вже викликають занепокоєння у ЄС. Адже це сприймається як ознака того, як легко Україна може поміняти партнерів. 
СОТ втрачає важелі впливу: чому торгова організація входить у глибоку кризу
З 10 грудня Світова організація торгівлі втрачає можливість добиватися виконання своїх рішень. Це відбулося через блокування США нових призначень членів Апеляційного органу.
Мовний закон штовхають до зміни: що рекомендує Україні Венеціанська комісія
Частину рекомендацій швидше за все доведеться втілити, змінивши закон про мову. До того ж, у висновках ВК справді є обґрунтовані та логічні претензії!
Вибори неможливі, але будемо працювати: як в ОБСЄ оцінюють перспективи "Нормандії"
В ОБСЄ визнають: за нинішніх умов проведення виборів в ОРДЛО виглядає неможливим. Проте у разі ухвалення політичних рішень є готовність до обговорення технічних моментів.
Ян Пєкло: у новому Сеймі стане простіше протистояти "друзям Путіна"
Ян Пєкло: "У попередньому складі Сейму друзі Путіна атакували українсько-польські відносини з різних флангів. Тепер вони зібрані на одному. Можливо, це спростить протистояння з ними".
Вибори, Конституція та "представники Донбасу": на що погодиться Зеленський на саміті в Парижі
Підготовка до "нормандського саміту" в Парижі вийшла на фінішну пряму. Лідери України, Росії, Німеччини та Франції зустрінуться у Парижі вже у понеділок.
Рушниця від Путіна: про що домовилися президенти Сербії та РФ
Геополітична невизначеність Белграда дійсно викликає багато запитань у Москві. І це породжує чутки, що РФ прагне змінити Вучича на посту президента Сербії на ще більш проросійського політика.
Нові бригади та план захисту від РФ: що ухвалили лідери НАТО за закритими дверима
Попри очевидне потепління у відносинах Заходу з РФ, попри постійні заяви про діалог із Путіним, НАТО чудово усвідомлює російську загрозу і посилює свою військову міць через неї.
Менше отруєнь: чому не варто боятися європейської системи безпеки харчових продуктів
Чи стане перехід на європейську систему контролю за безпекою продуктів харчування ударом по малих виробниках? Досвід ЄС вказує на протилежне!
Макрон-ефект: як скандальні заяви президента Франції примирили НАТО і Трампа
План спрацював: Дональд Трамп, який недолюблює французького колегу, перетворився із затятого критика Альянсу на його безкомпромісного прибічника...
Аншлюс чи імітація від Лукашенка: що відбувається між Білоруссю та РФ
Наскільки обґрунтованими є побоювання скорого "поглинання" Білорусі Росією? Заяви про створення спільного парламенту та уряду країн активізували побоювання в Україні.
Торгівля із преференціями: які країни надають переваги українському експорту
Українські виробники мають змогу використовувати систему торгових преференцій на ринках США, Канади та Японії. Як максимально ефективно скористатися такими можливостями?
Імпічмент як засіб: які приховані наслідки несе відсторонення Трампа
Імпічмент може дискредитувати найвищі посади в США як такі. Адже скандал підриває не тільки авторитет Трампа, а загалом усю гілку виконавчої влади.
За Путіна чи проти Трампа: що означають заяви Макрона про "Росію – не ворога НАТО"
Багато хто здивується, але за 5,5 років від початку російської агресії від генсека НАТО жодного разу не лунала навіть фраза про те, що "Росія є противником Альянсу".
Балтійський веловізит: якими є результати Зе-поїздки до Таллінна і Вільнюса
За пів року перебування на посаді Володимир Зеленський вже відвідав усі країни Балтії, а з президентом Естонії провів уже четверту зустріч. Які результати візиту українського президента до Таллінна та Вільнюса?
Без України, але із Грузією: чому Київ вирішив ігнорувати зустріч лідерів НАТО
Грузія все одно буде представлена в Лондоні – нехай і не на рівні президента. А от Україна цього вирішила не робити...
Щеплення від пацифізму: як Швейцарія хотіла розпустити свою армію
30 років тому третина швейцарських виборців проголосувала за розпуск армії. Такий результат став шоком для всієї країни. Які висновки зробила Швейцарія з цього референдуму?
Ставка на "середняків": чотири німецькі уроки підтримки бізнесу
В чому секрет німецької якості та які уроки німецьких підприємств може вивчити Україна? Один із ключових – гарні умови для середнього бізнесу, з якого виростають "приховані чемпіони".
Німецький виклик для експорту: як збільшити продаж українських товарів до Німеччини
Німеччина вже стала п’ятим найбільшим ринком для українського експорту. Втім, український експортний потенціал використовується ще не повною мірою.
Американський Макрон: суперником Трампа може стати 37-річний відкритий гей
Дебати претендентів на висунення в кандидати в президенти США відкрили нову зірку Демпартії – 37-річного Піта Буттіджича. У нього з'явився реальний шанс кинути виклик Трампу.
Повернення до "нормальної" країни: які наслідки матимуть президентські вибори у Румунії
Чинний президент виграв нові вибори з гаслом "Повернення до нормальної Румунії". Крах соціал-демократів дає шанс на прорив у боротьбі з корупцією. Проте в парламенті президент може покластися лише на меншість.
Шпигун для союзника: як гучний скандал вплине на відносини Белграда та Москви
Гучний шпигунський скандал почався напередодні запланованого візиту сербського президента до Москви. Белграду все складніше робити вигляд, що його відносини з РФ залишаються безхмарними.
Кінець диктату "Газпрому": як Польща змогла відмовитися від російського газу
Епоха російського газового диктату щодо Польщі остаточно минула. Варшаві знадобилося 10 років, щоб отримати реальну можливість відмовитися від поставок газу з РФ.
Україна як Молдова: які проблеми судової реформи Зеленського покаже "Венеціанка"
Скоригувати закон за результатами оцінки Венеціанської комісії буде складно – але західні партнери України бачать важелі, які переконають Україну це зробити.
Успіхи та провали євроінтеграції: що дасть відкриття системи "Пульс угоди"
"Це зміна філософії. Так, ми підставляємося під якусь критику, але ми готові до цієї розмови. Критикуйте, підказуйте. Це нам і самим корисно", – заявив віцепрем'єр.
Зовнішній Зе: хто формує міжнародну політику президента Зеленського
"Міжнародний Зеленський" функціонує принципово відмінно від попередників. За нової влади немає єдиного центру генерування ідей щодо зовнішньої політики...