3 червня 2019

Статті
Помста друзів Путіна: як скандал із націоналістами коштував посади прем'єру Австрії
186-та спроба висловити недовіру чинному урядові за всю новітню історію Австрії виявилася нарешті вдалою. Яким чином Відень планує вийти з гострої політичної кризи?
З Додоном у коаліцію: у Молдові готують оновлення влади за участі друзів РФ
Молдова – за крок до зміни курсу на помітно більш проросійський. Тривають переговори про коаліцію за участі "партії Додона". Альтернатива – не менш небезпечна....
Новини
20:51
Чехія подвоїла квоту на працевлаштування українців
Чеський уряд подвоїв річну квоту на прийом українських працівників з 19 600 до 40 тисяч осіб.
20:35
У МЗС оцінили заяву посла ЄС про неефективне використання фіндопомоги Україною
Україна повинна поліпшити свої інституційні спроможності, щоб ефективніше використовувати фінансову допомогу, яку виділяє ЄС.
20:07
Зіткнення теплоходів у Будапешті: пошукові роботи відновилися
У понеділок у Будапешті відновилися пошукові роботи на місці зіткнення двох теплоходів на річці Дунай, в результаті якого загинули семеро людей і ще 21 вважаються зниклими без вісти. 
19:40
Глава КС Чехії обурений ухвалою щодо готелю, що не селив росіян без осуду анексії Криму
Після того як Конституційний суд Чехії став на сторону готелю в Остраві, який вимагав від громадян Росії письмово підтверджувати свою незгоду з анексією Криму, його глава Павел Рихетський висловив свою незгоду з подібним вердиктом.
18:59
фото"Репресований" Кім Чен Ином чиновник з’явився на публіці - ЗМІ
Головний помічник лідера КНДР Кім Йон Чхоль, якого, за повідомленнями ЗМІ, репресували за наказом Кім Чен Ина, з’явився на публічному заході.
18:46
Дуда запросить Зеленського на відзначення 80-річчя початку Другої світової
Президент Анджей Дуда повторно запросить президента України на урочистості, пов’язані з відзначенням 80-ї річниці початку Другої світової війни.
18:41
МЗС: угода про ЗВТ з Туреччиною готова на 99%
Туреччина і Україна досі не узгодили певні деталі угоди про запровадження зони вільної торгівлі (ЗВТ).
18:06
Генсек НАТО висловив ідею врегулювання конфлікту між Белградом і Пріштіною
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що угода між Грецією і Північною Македонією щодо зміни назви може стати моделлю врегулювання конфліктів у всьому регіоні.
18:04
Україна обговорила з США закупівлю військової техніки
Представники оборонних відомств України і США обговорили питання реформування українських Збройних сил та підвищення прозорості у забезпеченні армії озброєнням та військовою технікою.
17:46
Чехія обурена проектом закону РФ про учасників радянського вторгнення 1968 року
Міністерство закордонних справ Чехії розкритикувало проект закону Росії, яким статус ветерана бойових дій може поширитися на військовослужбовців СРСР, які брали участь у вторгненні до Чехословаччини.
17:41
фотоПотужні зливи спричинили повені в центральній Сербії
Сильні дощі за останні 24 години викликали повені в центральній Сербії, підтопивши дороги і будинки, порушивши рух і пошкодивши мости.
17:21
Шведський суд відмовився заочно арештувати Ассанжа
Шведський суд відхилив запит на заочний арешт засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа, якого підозрюють в зґвалтуванні.
17:11
Парламент Естонії голосуватиме щодо вотуму недовіри ультраправому главі МВС
Парламент Естонії у понеділок проведе голосування щодо вотуму недовіри міністру внутрішніх справ Марту Хельме.
17:08
Сербія відновила пряме авіасполучення з Києвом
Сербський національний авіаперевізник Air Serbia відновив регулярні рейси за маршрутом Белград-Київ-Белград з 2 червня 2019 року.
16:48
Комітет ПАРЄ схвалив проект резолюції, що веде до повернення делегації РФ
Регламентний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи 3 червня схвалив резолюцію, яка може змінити правила організації щодо запровадження санкцій стосовно делегацій.
16:34
В АП розкрили очікування Зеленського від зустрічі з лідерами ЄС і НАТО
Президент України Володимир Зеленський під час робочого візиту до інституцій Європейського Союзу та НАТО у Брюсселі 4-5 червня вкотре запевнить партнерів у незмінності євроатлантичного курсу України.
15:59
Німеччина: керівництво в СДПН може тимчасово перейти до трьох політиків
Після відставки Андреа Налес з посади голови Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) соціал-демократи обговорюють варіант, при якому керувати ними тимчасово будуть відразу три політики.
15:41
В'ятрович відповів на протест Польщі й Ізраїлю через новий пам’ятник Шухевичу в Україні
Зміст листа меру Івано-Франківська, у якому посли Польщі та Ізраїлю опротестували відкриття в місті нового пам'ятника головнокомандувачу УПА Роману Шухевичу, повторює тези російської пропаганди проти українського визвольного руху. 
15:27
У Лондоні чоловік з молотком хотів скоїти напад у мечеті, його затримали прихожани
Прихожани лондонської мечеті, які перебували в ній з нагоди Рамадану, затримали чоловіка з молотком, який намагався атакувати їх.
15:08
Молдова ризикує втратити фінансову підтримку МВФ в разі дочасних виборів - Ган
Якщо Молдові доведеться проводити дострокові парламентські вибори, Міжнародний валютний фонд, найімовірніше, припинить програму фінансування країни, а також у неї виникнуть проблеми з фінансовою підтримкою з боку ЄС.
14:58
Росія представила в Гаазі аргументи дворічної давнини - Зеркаль
Позиція РФ у справі за позовом України до Міжнародного суду ООН, яка сьогодні була представлена в Гаазі, не відрізняється від аргументів дворічної давнини.
14:50
фотоТрамп зустрівся з королевою Британії
Президент США Дональд Трамп прибув до Букінгемського палацу, де разом з дружиною Меланією пообідає в товаристві королеви Великої Британії Єлизавети ІІ.
14:27
Czech Airlines відновила виконання рейсів Одеса-Прага
З 30 травня авіакомпанія Czech Airlines відновила польоти за маршрутом Прага-Одеса-Прага. Літати до чеської столиці можна буде до чотирьох разів на тиждень.
14:24
Перехідний уряд Австрії склав присягу
Перехідний уряд Австрії на чолі з до недавнього часу головою Конституційного суду Брігітте Бірляйн склав присягу.
14:18
Зеленський 4 червня зустрінеться у Брюсселі з президентом Польщі
Президент України Володимир Зеленський у вівторок зустрінеться із польським президентом Анджеєм Дудою у Брюсселі.
13:56
У Франції потонув британський солдат, що прибув на урочистості в Нормандії
Британський військовий, який прибув до Нормандії у складі контингенту для участі у заходах на честь 75-річчя висадки союзних військ, потонув у місцевому каналі.
13:53
Албанія може втратити безвіз з ЄС: Єврокомісія проведе оцінку
Європейська комісія підтвердила, що отримала від Нідерландів звернення з проханням переглянути безвізовий режим з Албанією через побоювання у зв’язку з загрозою албанської організованої злочинності.
13:47
Румунія відмовиться від суперечливих змін до антикорупційних законів
Прем'єр-міністр Румунії Віоріка Денчіле заявила, що відмовиться від спірних судових реформ, проти яких виступав Євросоюз.
13:32
У Єврокомісії розповіли, про що говоритимуть із Зеленським у Брюсселі
У Європейській комісії розповіли, про що президент Зеленський спілкуватиметься з найвищими посадовцями Євросоюзу під час свого першого візиту до Брюсселя.
13:26
У Німеччині розслідують "загадкову" смерть регіонального політика
Німецькі слідчі розпочали розслідування через "загадкову" загибель відомого у місті Кассель політика.
13:08
фотоПольща та Ізраїль опротестували відкриття нового пам’ятника Шухевичу в Україні
Посли Польщі та Ізраїлю в Україні висловили протест через відкриття в Івано-Франківську пам'ятника Роману Шухевичу - головнокомандувачу УПА.
12:37
Лідер французьких "Республіканців" пішов у відставку через провал на виборах в Європарламент
"Республіканці" набрали всього 8,48% голосів на європейських виборах, зайнявши четверте місце. Це – найгіршій результат в історії партії.
12:28
Трамп обізвав мера Лондона "відмороженим невдахою"
Президент США Дональд Трамп назвав "відмороженим невдахою" мера Лондона Садіка Хана, який неодноразово критикував американського президента у минулому.
12:02
У Порошенка розповіли, як Орбан уникав зустрічей із ним
Колишній зовнішньополітичний радник Петра Порошенка Костянтин Єлісєєв розповів, як угорський прем’єр Віктор Орбан уникав зустрічей і контактів із Порошенком на тлі його намагань вирішити суперечку довкола мови освіти.
11:42
У Порошенка розказали, як він завоював увагу Трампа не дуже етичним анекдотом
Колишній зовнішньополітичний радник Петра Порошенка Костянтин Єлісєєв розкрив деталі підготовки Порошенка до телефонних розмов і зустрічей з президентом США Дональдом Трампом.
11:13
Зеркаль пояснила, як РФ намагається перекрутити справу у Міжнародному суді ООН
Заперечення РФ у справі за позовом України до Міжнародного суду ООН спрямовані на те, щоб заплутати і перекрутити справу.
11:08
Аварія з круїзним лайнером у Венеції розсварила уряд Італії
Нещодавня аварія з круїзним лайнером у Венеції в неділю 2 червня вилилась у нову перепалку між італійськими коаліційними партіями після того, як минулого тижня вибори до Європарламенту змістили баланс сил у бік крайньої правої партії "Ліга" Маттео Сальвіні.
10:45
В Угорщині – протест дослідників і студентів через плани уряду
В Угорщині кілька тисяч вчених і студентів провели акцію протесту проти плану уряду Віктора Орбана зі встановлення контролю над дослідницькою мережею Угорської академії наук.
10:29
Партія прем’єра Греції провалилася на місцевих виборах
Кандидати "Нової Демократії" перемогли у 12 з 13 регіонів країни своїх головних суперників від партія прем’єра Греції Алексіса Ципраса.
10:08
інфографікаПартія ексканцлера Австрії впевнено лідирує перед достроковими виборами
Австрійська народна партія ексканцлера Себастіана Курца, уряд якого минулого тижня парламент відправив у відставку, лідирує в соціологічних опитуваннях з великим відривом.
09:54
фотоПротести в Албанії: сутички з поліцією і вимога відставки уряду
Прихильники опозиції, очолювані правоцентристською Демократичною партією, зібралися біля будівлі уряду, звинувачуючи прем'єр-міністра в корупції та зв'язках з організованою злочинністю.
09:31
Міжнародний суд ООН в Гаазі розгляне заперечення РФ на позов України
Міжнародний суд ООН 3 червня почне розгляд справи щодо порушення Росією Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.
09:23
ЄС, РФ і США відправили посланців у Молдову на тлі можливої проросійської коаліції
У понеділок, 3 червня, до Молдови прибудуть троє високопоставлених чиновників з ЄС, США та РФ на тлі ознак того, що новий уряд країни може розвернутися у бік Росії.
08:58
Папа Римський в Румунії попросив вибачення у ромів
Папа Римський Франциск під час свого візиту до Румунії вибачився перед ромським народом від імені католицької церкви за дискримінацію та жорстоке поводження.
08:41
США перевірятимуть соцмережі при подачі на візу
Держдепартамент США ухвалив правила, згідно з якими більшості прохачів американської візи доведеться показати візовим офіцерам свої імена користувачів в соціальних мережах, адреси електронної пошти і номери телефонів.
08:16
Меркель обіцяє, що уряд працюватиме попри відставку партнерки по коаліції
Уряд Німеччини після відставки лідерки соціал-демократів Андреа Налес продовжить роботу, запевнила німецька канцлерка Ангела Меркель.
07:57
Правозахисники: повернення РФ до ПАРЄ стане капітуляцією Ради Європи
Безумовне повернення російської делегації до ПАРЄ при повному нехтуванні Росією вимог організації стане моральною капітуляцією Ради Європи та поширенням і множенням непокараного зла.