6 січня 2020

Статті
Загрози стрімкого миру на Донбасі: що не так із "Мінськом" та швидкими виборами у ОРДЛО
Світовий досвід доводить: сценарій виборів на Донбасі, який пропонує Росія, не дозволить досягти стійкого врегулювання конфлікту і навіть загрожує його ескалацією.
Новини
19:38
У НАТО назвали умову для відновлення місії в Іраку
Генеральний секретар НАТО заявив, що Альянс готовий відновити свою тренувальну місію в Іраку, коли ситуація з безпекою на місцях це дозволить.
19:19
Болтон готовий свідчити в Сенаті у справі імпічменту Трампа
Колишній радник з національної безпеки президента США Джон Болтон заявив в понеділок, що готовий дати свідчення в рамках процедури імпічменту Трампа у Сенаті. 
18:58
НАТО: Іран ніколи не повинен отримати ядерну зброю
Всі країни НАТО мають єдину позицію щодо того, що Іран ніколи не повинен отримати ядерну зброю.
16:23
Посли НАТО обговорять загострення на Близькому Сході
Посоли НАТО у понеділок обговорять в Брюсселі загострення напруги на Близькому Сході після вбивства США іранського генерала Касема Сулеймані.
15:52
фотоТегеран: сотні тисяч вшановують вбитого генерала під вигуки "Смерть Америці"
Сотні тисяч іранців зібралися на вулицях Тегерана в понеділок на похорон військового командира Касема Сулеймані, убитого ударом безпілотника США.
15:22
ЄС шкодує через рішення Ірану щодо ядерної угоди
Євросоюз глибоко шкодує через остаточний вихід Ірану з "ядерної угоди", яка накладала обмеження на рівень та обсяги збагачення урану.
13:59
Держсекретар США кілька місяців вмовляв Трампа вбити іранського командувача – ЗМІ
Держсекретар США Майк Помпео тривалий час виступав за ліквідацію високопоставленого іранського генерала Касема Сулеймані.
12:37
У Кремлі анонсували візит Меркель на запрошення Путіна
У Кремлі заявили, що федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель відвідає Росію з робочим візитом 11 січня на запрошення президента РФ Владіміра Путіна.
12:18
У Франції заявили, що напруженість на Близькому Сході на руку ІДІЛ
Міністр фінансів Франції Бруно Ле Мер заявив, що нинішня напруженість на Близькому Сході може вплинути на глобальне економічне зростання і оживити угруповання "Ісламська держава".
11:51
225 днів без уряду: у Бельгії заговорили про дострокові вибори
Фламандський прем'єр-міністр Ян Ямбон заявив, що хоча нові вибори не розв'яжуть політичну кризу в Бельгії, це не означає, що його партія виключає таку можливість, якщо у переговорах про коаліцію не буде прогресу.
11:26
Новий президент Хорватії у першому виступі повторив тези новорічного виступу Зеленського
Новообраний президент Хорватії Зоран Міланович у своєму першому виступі заявив про повагу до відмінностей громадян, але пообіцяв не ділити їх за тим, що завдає їм болю.
11:20
Німецькі поліцейські застрелили чоловіка, який напав на них з ножем
Німецькі поліцейські застрелили чоловіка, який намагався напасти на них з ножем у західному німецькому місті Гельзенкірхен.
10:37
Пожежа у госпісі в Польщі забрала життя 4 пацієнтів, 22 постраждалих
У понеділок у госпісі в Польщі спалахнула пожежа, загинули чотири особи, 22 людини госпіталізували.
10:20
У Трампа тиснули на Нідерланди задля скасування продажу Китаю чіпової технології - ЗМІ
Адміністрація Трампа організувала масштабну кампанію з блокування продажу нідерландської технології виготовлення чіпів Китаю, при цьому держсекретар Майк Помпео лобіював уряд Нідерландів, а чиновники Білого дому поділилися секретним розвідувальним звітом з прем'єр-міністром країни.
10:02
Палата представників США хоче обмежити повноваження Трампа в Ірані
Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі заявила, що палата на цьому тижні представить і проголосує за резолюцію щодо воєнних повноважень, щоб обмежити військові дії президента США Дональда Трампа щодо Ірану.
09:35
Німецький міністр каже, що погрози Трампа Іраку "не дуже корисні"
Погроза Іраку санкціями "не дуже корисна", заявив міністр закордонних справ Німеччини в понеділок, після того як президент США Дональд Трамп попередив, що Багдад може зіткнутися із санкціями "яких ніколи раніше не бачив", якщо сили США будуть змушені покинути країну.
09:32
Колишній лівий прем’єр переміг чинну президентку Хорватії на виборах глави держави
Колишній прем'єр-міністр Хорватії від лівих сил Зоран Міланович стане наступним президентом своєї країни після перемоги над представницею консерваторів, чинною президенткою Коліндою Грабар-Кітарович  у другому турі голосування.