11 грудня 2022

Новини
21:53
Цікавість до "золотих віз" у Португалії різко підскочила на тлі можливого припинення програми
Інвестиції в "золоті візи" Португалії, які дають іноземцям право на проживання в країні в разі вкладення певної суми, підскочили майже на 50% у листопаді на тлі намірів португальського уряду скасувати програму.
21:36
Глава Міноборони Швеції: допомога Україні – інвестиція в загальну безпеку
Міністр оборони Швеції Пол Йонсон, який приїхав із візитом до України в неділю, заявив, що Стокгольм розширює підтримку Україні та розглядає її як інвестицію у загальну безпеку.
21:05
доповненоВучич звинуватив Косово у спробі "вирішити сербську проблему", закликав зберігати мир
Президент Сербії Александар Вучич заявив, що Косово має намір спробувати "вирішити сербську проблему", й звинуватив "частину міжнародної спільноти" в бездіяльності, водночас закликав косовських сербів та албанців до спокою.
20:46
У Польщі почнуться навчання українських медиків із повітряної евакуації
Група українських медиків прибула до Польщі для участі в тренуваннях із повітряної евакуації поранених із зони бойових дій на основі стандартів, що діють в Європейському Союзі.
20:31
доповнено 21:15Парламент Нідерландів пропонує заморозити вступ Сербії в ЄС через неприєднання до санкцій проти РФ
Нижня палата парламенту Нідерландів – Палата представників – ухвалила резолюцію із закликом надати Європейській комісії повноваження для покарання Сербії через відмову приєднатися до санкцій Європейського Союзу проти Росії.
20:12
Німеччина посилить контроль над зброєю після спроби держперевороту
Федеральна міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер анонсувала посилення законодавства, яке регулює обіг зброї, у відповідь на зірваний державний переворот, що готувала група "Райхсбюргер".
19:54
Президент Фінляндії сумнівається, що відносини з РФ вдасться налагодити найближчим часом
Президент Фінляндії Сауле Нііністьо вважає, що Гельсінкі повинні співпрацювати з Москвою з огляду на великий спільний кордон, але нормалізація фінсько-російських відносин з огляду на війну в Україні може зайняти тривалий час.
19:36
Організатори зірваного путчу в Німеччині купували зброю в Хорватії – ЗМІ
Німецький радикальний рух "Райхсбюргер", члени якого підозрюються в організації державного перевороту, кілька років тому купували зброю в Хорватії, а один із їхніх членів жив у країні після укладання шлюбу.
19:10
Корупція в Європарламенті: обшук відбувся в будинку євродепутата, який публічно хвалив Катар
У межах антикорупційної операції федеральної прокуратури в суботу ввечері відбувся обшук у будинку депутата Європейського парламенту від Бельгії Марка Тарабелли, який в останні місяці публічно підтримував Катар.
18:53
фотоСтрілянина в Римі: троє загиблих, четверо поранених
Троє жінок загинули в результаті стрілянини, яку влаштував 57-річний чоловік на зборах жителів об’єднання управителів будинку на півночі Рима.
ДайджестЄС поборов угорське вето, арешти в Європарламенті, теракт у Дрездені: новини вихідних
18:25
Колишні топпосадовці ЄС відхрещуються від організації, яка фігурує в корупційному скандалі
Із почесної ради громадської організації "Боротьба з безкарністю", чий засновник, депутат Європейського парламенту П’єр-Антоніо Панцері, був арештований у зв’язку з корупційним скандалом, вийшли відомі колишні європейські посадовці.
18:03
До США за програмою для біженців прибули понад 82 тисячі українців із близькими
Понад 82 тисячі українців і членів їхніх родин скористалися програмою "Єднання для України" (United for Ukraine) і в’їхали до Сполучених Штатів Америки з початку повномасштабної війни.
17:50
Українці в Ризі зможуть безкоштовно їздити на громадському транспорті у 2023 році
Комітет Ризької думи з питань дорожнього руху і транспорту підтримав поправки до обов'язкових правил самоврядування, які передбачають, що громадянам України, зареєстрованим у Ризькому центрі підтримки, дозволять безкоштовний проїзд у громадському транспорті у 2023 році.
17:37
Боррель занепокоєний економічним зближенням Туреччини й Росії
Високий представник Європейського Союзу із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель висловив "велике занепокоєння" тим, що Туреччина поглиблює економічні відносини з Росією, незважаючи на повномасштабну війну в Україні.
17:14
Переговори не повинні бути "фіговим листком" для переозброєння РФ – глава британського МЗС
Будь-які мирні переговори щодо війни в Україні не повинні стати прикриттям для переозброєння Росії, вважає міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі.
16:57
Глава МЗС Британії: Путін має відповідати за злочини в Україні
Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі вважає, що до відповідальності за воєнні злочини й звірства в Україні має бути притягнуте керівництво Росії включно з президентом Владіміром Путіним.
16:40
доповнено 18:33Після Путіна Ердоган поговорив із Зеленським
Президенти України й Туреччини Володимир Зеленський і Реджеп Таїп Ердоган у неділю провели телефонну розмову.
16:18
Україна домовилася з Німеччиною про нові постачання зброї – посол
Німеччина надала Україні нові зобов’язання про постачання зброї для протистояння повномасштабному російському вторгненню.
16:02
Російські неонацисти, які воюють в Україні, почали збирати інформацію про країни Балтії
Неонацистське воєнізоване угруповання "Русич", пов’язане з Кремлем, закликало своїх членів повідомляти про прикордонну і військову активність у країнах Балтії, що викликає занепокоєння з приводу того, чи планують ультраправі російські групи напад на країни НАТО.
15:36
Корупція в Європарламенті: в Бельгії взяли під варту віцепрезидентку Кайлі та ще трьох людей – ЗМІ
Суд у Бельгії в неділю ухвалив узяти під варту чотирьох людей, зокрема віцепрезидентку Європейського парламенту Єву Кайлі, у справі про незаконний лобізм з боку Катару.
15:09
доповнено 16:50Зеленський поговорив із Макроном про "формулу миру", співпрацю в енергетиці й обороні
Президент Володимир Зеленський у неділю провів телефонну розмову із французьким візаві Емманюелем Макроном.
14:59
Напруга на півночі Косова: повідомляють про напад на місію ЄС, Боррель закликав до стриманості 
Цивільна місія Євросоюзу EULEX у Косові повідомила про напад на свій патруль 10 грудня; головний дипломат блоку у зв’язку з цим закликав до стриманості і закликав косовських сербів розібрати барикади. 
14:23
оновлено 15:20В Анкарі й Москві розповіли про розмову Ердогана з Путіним
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган і президент РФ Владімір Путін провели телефонну розмову, під час якої піднімали питання про "зернову угоду", війну та ситуацію на півночі Сирії.
13:54
фотоНа британському острові у Ла-Манші стався вибух у будинку, під завалами близько десятка людей
На британському острові Джерсі, що розташований у Ла-Манші поруч з берегами Франції, стався вибух у багатоквартирному будинку, внаслідок чого загинули щонайменш троє людей. 
13:06
У МЗС Молдови відповіли Москві на критику нового виборчого кодексу за "утиски російськомовних" 
У Міністерстві закордонних справ Молдови відповіли на критику в МЗС Росії нового виборчого кодексу, який передбачає друк бюлетенів лише румунською мовою. 
12:33
Британська розвідка вважає надто оптимістичними очікування Путіна щодо бюджету на 2023 рік
У британській розвідці припускають, що Кремль надто оптимістично оцінює свої доходи у 2023 році і для фінансування воєнної машини доведеться "різати" інші статті видатків.
11:51
Німеччина з наступного тижня почне підготовку для переміщення Patriot до Польщі - ЗМІ
Бундесвер з наступного тижня почне приготуванн ядля переміщення систем протиповітряної оборони Patriot до Польщі.
11:03
фотоУ Словаччині загинули в горах двоє туристів - потрапили у лавину
У словацьких Високих Татрах загинули двоє туристів 36 і 41 років, громадян Словаччини.
10:15
У Європарламенті пропонують відкласти всі ініціативи щодо Катару через розслідування про лобізм
Вже від кількох політичних груп у Європарламенті пролунали заклики на найближчий час відкласти розгляд питань, які стосувалися Катару, на тлі корупційного розслідування щодо посадовців Європарламенту стосовно можливого лобізму на користь цієї країни.
09:22
Косово готується офіційно подати заявку на вступ до ЄС
Косово готується найближчими днями офіційно подати заявку на вступ до ЄС, заплановану як сигнал для європейських столиць про серйозні наміри Приштини реформуватися і наближатись до необхідних критеріїв.
08:55
МЗС запускає інформкампанію для світу про українців у полоні
Міністерство закордонних справ України анонсувало інформаційну кампанію "Captured", щоб привернути увагу світу до долі військових і цивільних українців у російському полоні.
08:22
Президентка Європарламенту призупинила мандат заступниці, що фігурує у корупційному розслідуванні
Президентка Європарламенту Роберта Метсола призупинила мандат своєї заступниці, євродепутатки Єви Кайлі, яка фігурує у справі про незаконний лобізм на користь Катару в установі ЄС.