25 червня 2019

Статті
Кінець Ради Європи: що має робити Україна у відповідь на скандальне рішення ПАРЄ
Про вихід України з Ради Європи не йдеться, як би не хотілося на емоціях гримнути дверима. Однак є й інші, безпечні варіанти дій...
Колонки
Компроміси з совістю: 6 тез від МЗС про повернення Росії до ПАРЄ
Парламентська асамблея Ради Європи запустила свій Ctrl+Alt+Delete. Тепер призупинення нашої участі в ПАРЄ – цілком логічний крок. Але не назавжди, аби не віддавати Раду Європи на поталу Росії та її друзям.
Новини
20:03
Делегація РФ висунула умову для появи у сесійній залі ПАРЄ
Глава російської делегації в ПАРЄ Пьотр Толстой заявив, що російські депутати прийдуть у сесійну залу Асамблеї у середу, коли відбуватиметься голосування за генсека Ради Європи, лише після підтвердження повноважень делегації.
19:12
У США вважають, що підсанкційних росіян не можна допускати в ПАРЄ
Тимчасовий повірений США у справах України Вільям Тейлор  заявив, що Рада Європи не повинна давати дозвіл на участь у роботі своїх статутних органів росіянам, проти яких ЄС і США запровадили санкції.
18:53
Клімкін просить G20 натиснути на РФ для звільнення моряків
Міністр закордонних спав України Павло Клімкін звернувся до міністрів закордонних справ країн "Великої двадцятки" та Євросоюзу з проханням тиснути на РФ під час саміту в Осаці для звільнення українських моряків.
18:37
Зеленський летить в Канаду на конференцію щодо реформ в Україні
Зеленський візьме участь у міжнародній Конференції з підтримки реформ в Україні, яка відбудеться у Торонто
18:14
Глава МЗС Німеччини нагадав Росії про гроші для Ради Європи, але забув про Україну
Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас у своїй офіційній заяві щодо членства РФ у Раді Європи закликав РФ якнайшвидше сплатити свій членський внесок в організацію та уникнув згадки про дії РФ щодо України.
17:52
Глава МЗС Латвії назвав рішення ПАРЄ абсолютно неправильним і нагадав про Крим
Глава МЗС Латвії вважає, що рішення ПАРЄ повернути Росії право голосу руйнує авторитет Ради Європи, її дієздатність і підриває престиж.
17:19
Зеленський просив Макрона і Меркель не повертати росіян в ПАРЄ, але вони вже дали команди - посол
Посол України при Раді Європи повідомив, що президент Володимир Зеленський під час зустрічей з главами Франції та Німеччини переконував їх запобігти поверненню росіян до ПАРЄ, але Париж та Берлін вже прийняли відповідне рішення.
17:19
Доповіді ПАРЄ щодо повноважень російських депутатів готуватимуть проукраїнські депутати
Моніторинговий та регламентний комітети Парламентської асамблеї Ради Європи призначили доповідачів, що готуватимуть проєкт рішення по оскарженню повноважень російської делегації.
16:57
МЗС Молдови: голосування депутатів у ПАРЄ не відображає позицію уряду
У міністерстві закордонних справ Молдови заявили, що голосування молдовських депутатів у ПАРЄ не відображає позицію уряду чи держави.
16:40
Чапутович пояснив Лаврову, чому росіян не запросять на 80-річчя початку Другої світової
Міністр закордонних справ Росії Сергєй Лавров у ході травневих переговорів з польським колегою Яцеком Чапутовичем підняв питання відсутності запрошення для Росії на вересневі меморіальні заходи до 80-річчя початку Другої світової війни.
16:36
Іран: нові санкції США закривають шлях для дипломатії
Тегеран вважає нові санкції США проти керівництва Ірану "кінцем дипломатії" та звинувачує Вашингтон у відмові від мирного шляху вирішення конфлікту.
15:54
Дії Франції з повернення Росії відгукнуться всій Європі - Клімкін
Сприяння французького головування в Раді Європи поверненню російської делегації до Парламентської асамблеї РЄ ще відгукнеться всій Європі.
15:52
Грузія: спікером парламенту обрали лідера більшості
Спікером парламенту Грузії обрали лідера парламентської більшості, представника керівної партії "Грузинська мрія" Арчіла Талаквадзе.
15:42
Клімкін просить не вважати Зеленського чи Порошенка винуватцем програшу в ПАРЄ
Рішення про повернення російської делегації до ПАРЄ було прийняте до президентських виборів в Україні.
15:38
Криза в Раді Європи: Київ відкликає посла зі Страсбурга для консультацій
Міністерство закордонних справ України відкликає посла зі Страсбурга для консультацій через рішення про повернення Росії до ПАРЄ.
15:32
Суд знову арештував експрезидента Вірменії
У Вірменії апеляційний суд скасував рішення про звільнення з-під варти експрезидента Роберта Кочаряна, якому закидають повалення конституційного ладу під час протестів у Єревані 2008 року.
15:17
Лідер ультраправих у Нідерландах оскаржує засудження
Адвокати найвідомішого ультраправого політика Нідерландів Герта Вілдерса, які оскаржують його вирок 2016 року за підбурювання до дискримінації, закликали у вівторок до перенесення судових слухань задля проведення розслідування того, чи обвинувачення не є "політично мотивованими".
14:57
Нового прем'єра Британії назвуть 23 липня
Консервативна партія заявила, що голосування близько 160 тисяч її членів закриється 22 липня, а переможця оголосять наступного дня.
14:45
МЗС Литви про рішення ПАРЄ: це підрив цінностей і авторитету Ради Європи
Міністерство закордонних справ Литви оприлюднило офіційну заяву, у якій висловило жаль з приводу схвалення резолюції про повернення російської делегації до ПАРЄ
14:26
Суд в Австрії дозволив екстрадицію Фірташа у США
У США олігарху загрожує до 50 років тюрми та конфіскація всіх активів.
14:25
Голова МЗС Німеччини привітав повернення РФ до ПАРЄ
Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас привітав рішення про повернення делегації РФ до Парламентської асамблеї Ради Європи.
14:13
Близько 1% дорослих в ЄС щоденно вживають канабіс
Новий звіт Європейського центру моніторингу наркотиків і наркоманії (EMCDDA) підкреслює зростання різноманітності продуктів каннабісу, підвищення міцності та необхідність ретельного моніторингу наслідків для здоров'я.
13:55
фотоГлава вірменської делегації назвав помилкою свій голос проти повернення РФ до ПАРЄ
Глава вірменської делегації у ПАРЄ Рубен Рубінян заявив, що не голосував проти резолюції про повернення РФ до Асамблеї, а його голос помилково зарахували не туди з технічних причин.
13:29
У Молдові спробували виправдати голос за повернення РФ до ПАРЄ
Міністр внутрішніх справ Молдови Андрій Нестасе заявив, що проголосувати за повернення російської делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи було нелегко, але "ПАРЄ може позитивно вплинути на всі держави".
13:19
Польський депутат, який голосував за повернення РФ до ПАРЄ, назвав це технічною помилкою
Польський депутат Кшиштоф Мешковський заявив, що через технічну помилку під час голосування за повернення Росії до ПАРЄ, його голос був зарахований "за".
13:01
У Росії громадянина Польщі засудили до 14 років в'язниці за шпигунство
Справа розглядалася в закритому режимі, оскільки матеріали були засекречені.
13:00
Стали відомі конкуренти Грибаускайте на високу посаду в ЄС
До кола жінок, які є кандидатами на високі посади в ЄС, належать данська єврокомісарка Маргарет Вестагер, голова Світового банку Кристаліна Георгієва з Болгарії, іспанський міністр економіки Надіа Кальвіно, французький ексміністр з питань ЄС Наталі Луазо, чеська єврокомісарка Вера Юрова і президент Литви Даля Грибаускайте.
12:34
Генсек НАТО: у Росії залишилося 5 тижнів, щоб врятувати ядерний договір
У Росії є час до 2 серпня, щоб повернутися до дотримання Договору про заборону ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД) і знищити свої крилаті ракети, що порушують цей документ.
12:18
Українська делегація у ПАРЄ офіційно оголосила про рішення зупинити роботу в Асамблеї
Українська делегація вирішила припинити участь в роботі ПАРЄ, крім питань, пов’язаних з позбавленням повноважень російської делегації.
12:16
відеоУ Ніцці масивний літак врізався в будівлю аеропорту
Boeing-777 компанії Kuwait Airways після посадки в аеропорту Ніцци врізався в посадковий міст аеропорту, що призвело до низки затримок.
11:54
Демарш у Страсбурзі: Україна призупиняє участь у роботі ПАРЄ
Українська делегація вирішила зупинити роботу у Парламентській асамблеї Ради Європи на знак протесту проти рішення про знищення санкційного механізму.
11:53
Зеленський про рішення ПАРЄ: європейські партнери нас не почули
Він заявив, що минулого особисто обговорював це питання з президентом Франції та канцлером Німеччини і намагався переконати їх, що повернення російської делегації до ПАРЄ можливе лише після того, як Росія виконає принципові вимоги Асамблеї.
11:44
фотоПід Радою Європи протестують проти повернення Росії у ПАРЄ
У Страсбурзі українці та друзі України проводять демонстрацію проти безумовного повернення Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи.
11:38
Україна заблокувала автоматичне призначення росіянина Слуцького віцепрезидентом ПАРЄ
Росія подала голову комітету Державної думи у міжнародних справах  Леоніда Слуцького до призначення на посаду віцепрезидента Парламентської асамблеї Ради Європи.
11:19
Президентка Естонії: повернення Росії є ганебним для ПАРЄ
Президент Естонії Керсті Кальюлайд розкритикувала ПАРЄ за прийняття резолюції, що відкриває шлях до повернення російської делегації без виконання умов.
11:15
фотоБілборди словенської партії до Дня державності обурили Сербію
Словенська демократична партія (SDS) привітала словенців з Днем державності білбордами, на яких зображений солдат Югославської народної армії з піднятими руками (під час здачі в полон) та написом "25 червня. День державності. Вітаємо. SDS".
11:11
Україна та Грузія оскаржили повноваження російської делегації у ПАРЄ
Парламентська асамблея Ради Європи розпочала процедуру оскарження повноважень російської делегації на вимогу представників кількох національних делегацій.
10:56
Розкол лібералів ускладнив переговори про новий уряд Іспанії
Два провідні члени ліберальної іспанської партії Ciudadanos подали у відставку в понеділок, що ускладнює питання підтримки з боку партії прем'єр-міністра соціалістів Педро Санчеса у формуванні нового уряду після квітневих виборів.
10:49
Росія подала заявку на підтвердження своїх повноважень в ПАРЄ
Російська делегація у вівторок подала заявку на підтвердження своїх повноважень в Парламентській асамблеї Ради Європи.
10:35
Берлін зробив пропозицію Макрону для підтримки Вебера на президента Єврокомісії
Новий лідер німецького Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Аннегрет Крамп-Карренбауер запропонувала президентові Франції Еммануелю Макрону обговорити майбутні транснаціональні виборчі списки на виборах до Європарламенту.
10:19
Прем'єр Франції на зустрічі з Медведєвим заявив про необхідність "нового діалогу з РФ"
09:49
Климпуш-Цинцадзе: ПАРЄ відкрила "скриню Пандори" заради грошей Росії
ПАРЄ ухвалила резолюцію про зміну санкційного механізму, у якій запросила Росію для повернення до роботи в Асамблеї без обмежень права голосу.
09:36
відеоТрамп запровадив санкції проти верховного лідера Ірану
За словами міністра фінансів США Стівена Мнучіна, нові санкції заблокують іранські активи на мільярди доларів.
08:46
Франція, Італія, Німеччина: хто голосував за повернення Росії у ПАРЄ
Делегації Франції та Італії в повному складі підтримали резолюцію ПАРЄ, що дозволяє повернути російську делегацію до роботи в Асамблеї.
08:21
Українська делегація в ПАРЄ може призупинити роботу через повернення росіян
На користь припинення або призупинення роботи в Асамблеї висловлюється більшість членів української делегації, включаючи її керівника Володимира Ар'єва.
07:56
Рада Європи вже не матиме старої ролі - заява МЗС про повернення росіян до ПАРЄ
ПАРЄ ухвалила резолюцію про зміну санкційного механізму, у якій запросила Росію для повернення до роботи в Асамблеї без обмежень права голосу.
01:48
Рішення ПАРЄ: механізм санкцій скасований, Росія може повертатися
Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про зміну санкційного механізму, у якій запросила Росію для повернення до роботи у ПАРЄ без обмежень права голосу.