12 лютого 2022

Новини
20:23
У Білому домі розповіли про зміст розмови Байдена з Путіним
Президент США Джо Байден попередив російського колегу Владіміра Путіна про наслідки для Росії у разу вторгнення до України
18:41
Почалася телефонна розмова Байдена і Путіна 
Президент США Джо Байден та президент РФ Владімір Путін почали телефонну розмову на тлі побоювань, що Росія готується до нової агресії проти України.
18:00
Ще три країни ЄС закликали своїх громадян залишити Україну
Італія, Швеція та Чехія приєдналися до країн, які рекомендували своїм громадянам в Україні виїхати через загрозу військової ескалації.
17:09
У Сенаті США пропонують покарати Білорусь у разі сприяння агресії РФ проти України
У Сенаті США внесли проєкт щодо відповідальності Білорусі у випадку, якщо Александр Лукашенко дозволить Росії використати її територію для вторгнення до України.
16:38
Британія забирає з України своїх військових інструкторів
Британські інструктори, що перебувають в Україні з різними тренувальними місіями, цими вихідними залишать країну.
16:02
На в’їзді до Парижа розвернули сотні автівок з "конвоїв свободи" проти ковід-обмежень
На в’їздах до столиці Франції поліція розвернула сотні автомобілів так званих "конвої свободи" проти обмежень для протидії пандемії коронавірусу.
Аналітика короткоЯк Путін “відкриває очі” французам щодо України
15:29
Блінкен і Лавров провели телефонну розмову щодо України
Держсекретар США Ентоні Блінкен та глава МЗС РФ Сєргєй Лавров провели телефонну розмову на тлі побоювань нової агресії РФ проти України.
14:57
Зеленський про оцінку на Заході загрози вторгнення РФ: "беремо до уваги"
Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна отримує "різну інформацію" щодо ризиків поточної ситуації, та вважає за необхідне бути готовим до поганих сценаріїв "у будь-який день".
13:44
доповненоНімеччина рекомендувала своїм громадянам виїздити з України
Міністерство закордонних справ Німеччини рекомендувало своїм громадянам, які перебувають в Україні, зважити необхідність подальшого перебування з огляду на ризик військового конфлікту; роботу консульства у Дніпрі призупиняють.
13:04
У НАТО припускають термінову зустріч щодо Росії у неділю - ЗМІ
Північноатлантичний альянс розглядає можливість скликати термінову зустріч у неділю 13 лютого на тлі побоювань нової агресії РФ проти України.
12:30
Держдеп США наказав виїздити з Києва другорядним дипломатам посольства
Державний департамент США через зростаючу загрозу нової агресії РФ проти України віддав розпорядження виїздити з посольства США у Києві другорядним дипломатам.
12:15
"Зберігаймо спокій": МЗС України виступив із заявою щодо російської загрози
Міністерство закордонних справ України закликало зберігати спокій на тлі ризиків нової російської агресії та запевнило, що країна робить усе можливе, щоб відвернути найгірші сценарії.
11:39
Байден і Путін проведуть телефонну розмову 12 лютого
11:14
Кулеба провів розмови з держсекретарем США, головним дипломатом ЄС і главою МЗС ФРН
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба ввечері 11 лютого провів телефонні розмови з держсекретарем США, головним дипломатом ЄС та німецькою колегою Анналеною Бербок.
10:48
Посол Британії залишається у Києві з основною командою співробітників
Посол Британії Мелінда Сіммонс повідомила, що вона та основна команда співробітників посольства продовжать роботу у Києві.
10:23
Ще кілька країн Європи порадили своїм громадянам негайно їхати з України
Велика Британія, Латвія, Фінляндія та Норвегія порадили своїм громадянам негайно виїздити з України у зв’язку з непередбачуваністю ситуації.
Аналітика короткоЯк Україні та ЄС захиститися від енергетичної агресії РФ
09:32
Посол ЄС залишиться у Києві, частині персоналу дозволили виїхати з України
Посол Євросоюзу в Україні Матті Маасікас залишається у Києві, всупереч чуткам про нібито від’їзд, проте другорядному персоналу посольства дозволили за бажання виїхати.