29 листопада 2018

Статті
Зруйнувати план Путіна: як Україні отримати перспективу членства в ЄС до 2027 року
Наша мета – 2027 року, коли Литва головуватиме в Євросоюзi, домогтися ухвалення рішення про надання Україні статусу країни-кандидата. Що для цього треба зробити?
Несподівані друзі та байдужі сусіди: хто підтримав Україну після нападу РФ у Керченській протоці
Ми проаналізували, як західні уряди та політики реагували на російську агресію. І хоча від деяких партнерів ми почули дивні заяви, та загалом у цій інформаційній битві ми перемогли, а Росія – програла.
Новини
20:35
Глава МЗС Словаччини йде у відставку через міграційний пакт ООН
Міністр закордонних справ Словаччини Мірослав Лайчак вирішив піти у відставку після того як парламент відкинув приєднання країни до міграційного пакту ООН.
20:02
Стали відомі обставини скасування зустрічі Трампа і Путіна
Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс повідомила, що президент США Дональд Трамп вирішив скасувати зустріч з президентом РФ Владіміром Путіним в літаку по дорозі на саміт G20.
19:47
Кремль прокоментував скасування Трампом зустрічі з Путіним
У Кремлі поки не бачили офіційної інформації про рішення президента США Дональда Трампа скасувати зустріч з російським колегою на саміті G20.
19:35
Німецький парламент схвалив підписання міграційного пакту ООН
Німецький парламент більшістю голосів у четвер підтримав приєднання Німеччини до Глобального договору ООН.
18:43
Трамп скасував призначену зустріч із Путіним через захоплених українських моряків
Президент США Дональд Трамп вирішив скасувати зустріч з російським колегою Владіміром Путіним через те, що Росія не повернула захоплені кораблі Україні і не звільнила моряків.
18:35
Трамп заявив, що зустріч з Путіним на саміті G20 ймовірно відбудеться
Президент США Дональд Трамп заявив, що ймовірно зустрінеться зі своїм російським колегою Владіміром Путіним на саміті G20 попри події в Керченській протоці.
18:15
Вбивство Хашоггі: Канада ввела санкції проти 17 громадян Саудівської Аравії
Канада запровадила санкції щодо 18 громадян Саудівської Аравії, яких вважає причетними до вбивства журналіста Джамаля Хашоггі.
17:57
У НАТО заявили, що вже мають значну присутність у Чорному морі
У НАТО заявили, що їхня присутність у Чорному морі є досить значною після заклику президента України Петра Порошенка направити кораблі в Азовське море.
17:25
Обрана президент Грузії: зараз не час для дружби з Росією
Саломе Зурабішвілі, яка виграла президентські вибори в Грузії, не вважає, що зараз відповідний час для співпраці з Росією.
17:13
На Комісії Україна-Грузія-НАТО Київ пропонуватиме Альянсу патрулювання Чорного моря
На зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО з очільниками МЗС України та Грузії 4-5 грудня українська сторона й аргументуватиме необхідність військово-морського патрулювання в Чорноморському регіоні.
17:03
У Болгарії шахтарі протестують проти відмови від електростанцій на вугіллі
Більше 1000 осіб закликали уряд гарантувати, що він не буде закривати шахти та електростанції на півдні Болгарії.
16:33
Чорногорія вимагає доступу до посольства Сербії
Чорногорія попросила посольство Сербії у Подгориці надати компетентним органам доступ до будівлі диппредставництва, де перебуваж Бранка Міліч, звинувачена у спробі теракту в день парламентських виборів у 2016 році.
16:27
Panama Papers: поліція обшукала офіси Deutsche Bank у справі про відмивання коштів
Deutsche Bank підтвердив обшуки і заявив, що "повністю співпрацює" з владою. "Справа пов'язана з панамським документами", - додали в банку.
15:42
фотоУ Польщі державний телеканал обіграв нацистську символіку у назві "Роssія"
Польський інформаційний телеканал TVP Info, власником якого польська державна телекомпанія TVP, в ефірі однієї з програм в оформленні студії використав символіку нацистської організації SS у назві Росії.
15:31
Генсек НАТО: нова російська ракета підриває європейську безпеку
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг знову закликав Росію дотримуватися Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності і не розміщувати нові ракети в Європі.
15:13
У Німеччині почали розслідування щодо співробітників Siemens через "кримські турбіни"
Німецька прокуратура почала розслідування щодо трьох санкт-петербурзьких співробітників компанії Siemens за звинуваченнями у порушенні ембарго ЄС щодо поставок в окупований Крим.
14:57
Європарламент: внутрішні перевірки в Шенгені необхідно обмежити 1 роком
Депутати Європарламенту погодилися з тим, що початковий період для прикордонних перевірок повинен бути обмежений двома місяцями замість поточного шестимісячного періоду.
14:51
У Чехії розбився військовий гелікоптер
У Чехії в районі військової бази Намешть над Ославою розбився гелікоптер Мі-24.
14:42
Німеччина відмовилася надіслати військові кораблі в Чорне море
Уряд Німеччини відхилив заклик України надіслати німецькі військові кораблі до Чорного моря у зв'язку з агресивними діями Росії в Керченській протоці.
14:31
Сербія має тісніше пов'язувати з ЄС свою політику щодо Росії - Європарламент
Сербія також повинна бути більш узгодженою з політикою ЄС у сфері зовнішньої політики і безпеки, в тому числі по Росії і всередині Організації Об'єднаних Націй".
14:25
Меркель нагадала про український референдум в Криму та ядерну зброю
Канцлер Німеччини Ангела Меркель засудила будівництво Керченського мосту і нагадала, що Крим на референдумі вирішив бути частиною України, коли та голосувала за незалежність.
14:11
Канцлер Австрії: "Північний потік-2" - важливий і позитивний для нас проект
Канцлер Австрії Себастьян Курц заявив, що його країна не відмовиться від проекту "Північний потік-2", попри скепсис США щодо нього.
13:45
Німеччина планує запровадити "податок на мечеті"
Новий захід може бути аналогічним церковному податку, відповідно до якого держава збирає близько 12 мільярдів євро на рік з 46 мільйонів німців, що належать до різних християнських і єврейських організацій.
13:43
фотоНерухомість батька віце-прем'єра Італії арештували через сміття
Двоє поліцейських прибули в четвер до будівлі біля Неаполя, співвласником якої є батько заступника італійського прем'єр-міністра Луїджі ді Майо.
13:33
Канцлер Австрії закликав РФ звільнити українських моряків і повернути Україні кораблі
Канцлер Австрії Себастьян Курц у четвер закликав Росію звільнити українських моряків та повернути Україні захоплені кораблі.
13:25
Голова Пентагону: Росія порушила договір з Україною і показала, що не дотримує слова
Міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив у середу, що Росія, захопивши українські судна у Азовсько-керченській акваторії, порушила договір з Україною, і це продемонструвало, що Москві не можна довіряти.
13:03
У комітеті Ради Європи жодна країна не підтримала позицію РФ щодо нападу на Азові
У Комітеті міністрів Ради Європи висловили Україні беззастережну підтримку після акту агресії Росії у районі Керченської протоки.
12:47
Данському банку висунули звинувачення у справі про відмивання російських коштів
Danske Bank причетний до скандалу з відмиванням 28 мільярдів євро російських коштів. Ця справа може стати чи не найбільшим скандалом з відмиванням грошей у європейській історії, зазначає видання.
12:37
Полякам розіслали фейкові СМС про мобілізацію через "кризу" в Україні
Агентство внутрішньої безпеки Польщі отримало сигнал про надсилання фальшивих попереджень на телефони громадян від нібито Урядового центру безпеки (RCB) і почало з’ясовувати усі обставини цього інциденту.
12:17
Меркель: ми накладаємо санкції на РФ за порушення міжнародного права
Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Захід запроваджує санкції проти Росії, щоб стати на захист міжнародного права, і додала, що вона буде розглядати питання Азовського моря з президентом Російської Федерації Владіміром Путіним на майбутньому саміті G20 в Аргентині.
11:58
У Кремлі назвали провокацією заклик Порошенка про кораблі НАТО в Азові
Петро Порошенко в інтерв'ю німецькій газеті Bild заявив, що країни НАТО повинні надіслати кілька кораблів у Азовське море, щоб допомогти Україні і гарантувати безпеку.
11:50
фото"Кримська неволя": розкрито ім'я української дівчини сина прем’єра Чехії
Син прем'єр міністра Чехії, Андрей Бабіш-молодший, перебуваючи в Україні, написав електронного листа в чеську поліцію з проханням про допомогу.
11:26
Пропаганда РФ зосередилася на виправданні нападу в Азовському морі - дослідження
Кремлівські ЗМІ цього тижня повністю зосередилися на загостренні ситуації в Азовському морі і всіляко виправдовують обстріл і захоплення українських кораблів і моряків.
11:06
Норвегія: екс-міністра звинуватили у сексуальному насильстві над трьома шукачами притулку
Колишнього норвезького міністра рибної промисловості звинуватили у сексуальному насильстві стосовно трьох шукачів притулку.
10:53
Парламент Італії посилив антиміграційне законодавство
Нижня палата парламенту 396 голосами проти 99 ухвалила законопроект, який скасовує дворічні дозволи на проживання в рамках "гуманітарного захисту".
10:25
"Північний потік-2": німецький міністр відповів на хвилю критики після ескалації на Азові
Міністр економіки Німеччини відкинув зауваження про те, що прихильність його країни до газопроводу "Північний потік-2" дозволить Росії обійти Україну в постачанні газу до Європи і таким чином підриває зусилля, спрямовані на деескалацію кризи між двома країнами.
10:19
Чехія включила Україну до списку безпечних країн
Відтепер заяви на отримання притулку в Чехії розглядатимуться лише від тих громадяни України, які прибули з окупованих Росією українських регіонів - Автономної Республіки Крим та ОРДЛО.
09:52
Порошенко закликає НАТО надіслати кораблі в Азовське море
"Німеччина також має запитати себе: що буде робити Путін, якщо ми його не зупинимо?" - каже Порошенко.
09:40
Порошенко: Путін хоче приєднати ще частину України
Президент України дав інтерв'ю німецькому виданню Bild.
09:08
Путін і Трамп зустрінуться 1 грудня на полях саміту G20 - документ Кремля
Президент РФ Владімір Путін і президент США Дональд Трамп мають намір провести переговори 1 грудня о 16:30 за київським часом на полях саміту "Великої двадцятки" в Аргентині.
09:00
США закликають ЄС перевірити дотримання санкцій проти Росії
Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер, коментуючи дії Росії в Керченській протоці заявив про необхідність перевірити, наскільки ретельно Євросоюз виконує рішення про санкції проти Москви.
08:35
фотоВибори президента Грузії виграла кандидат від правлячої партії
За даними з 100% виборчих дільниць, що надійшли до Центральної виборчої комісії Грузії, Саломе Зурабішвілі - незалежний кандидат, підтриманий "Грузинською мрією", отримала 59.52% голосів виборців.
08:16
Могеріні: ЄС стежить за ситуацією на Азові і налаштований діяти належним чином
Європейський Союз стурбований з приводу застосування сили Росією у Керченській протоці, а також вимагає звільнити захоплені українські судна, їхні екіпажі і оснащення.