10 березня 2017

Статті
Між бюлетенем і тюрмою: як слідство змінило хід виборів президента Франції
Навіть якщо 15 березня Фійон стане офіційно підозрюваним, він все ж продовжить кампанію... Макрон, новий лідер передвиборчих перегонів, змінив стратегію і оприлюднив програму. Але дарма шукати в ній зовнішню політику поза Євросоюзом, програма фактично відсутня...
За лаштунками Суду ООН: де заховані ризики для України
Україна зробила чимало, щоби спростувати в Гаазі російську брехню, але для перемоги цього точно недостатньо. Наразі жодна зі сторін не може бути впевненою, що виграє цю справу. Все вирішить непублічна робота... Перемогою України стане навіть запровадження тимчасових обмежень...
Новини
21:29
Порошенко сподівається на продовження санкцій ЄС проти РФ наступного тижня
Президент України Петро Порошенко сподівається на продовження санкцій ЄС проти РФ через окупацію Криму вже наступного тижня.
20:57
Верховна Рада може ратифікувати угоду про ЗВТ з Канадою 14 березня
Верховна Рада Україна розгляне питання ратифікації Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою 14 березня.
20:39
Україна може отримати летальну зброю з Канади - посол
Посол України в Канаді Андрій Шевченко заявив, що очікує врешті почути ствердну відповідь від Канади на звернення щодо постачання зброї для України.
20:11
Делегація РФ вимагала змінити правила ПАРЄ для свого повернення - Ар'єв
Російська делегація в Парламентській Асамблеї Ради Європи вимагала змінити правила, аби вона могла повернутися до роботи в Асамблеї.
19:44
В ЄС назвали протиправними "націоналізацію" та введення валюти РФ в ОРДЛО
У Євросоюзі заявили, що рішення ватажків в "ДНР/ЛНР" про так звану "націоналізацію" підприємств та використання російської валюти на непідконтрольних уряду Україні територіях є протиправними та не відповідають Мінським домовленостям.
19:16
"Укроборонпром" запропонував Польщі співпрацю у сфері протиповітряної оборони
Держконцерн "Укроборонпром", що об'єднує багатопрофільні підприємства різних галузей оборонної промисловості України, запропонував Польщі співпрацю у сфері протиповітряної оборони та бронетехніки для створення нових зразків озброєння та військової техніки.
18:44
Трамп проситиме у Меркель поради щодо конфлікту в Україні та Путіна
Президент США Дональд Трамп наступного тижня буде просити у канцлера Німеччини Ангели Меркель поради щодо того, як США можуть допомогти у врегулюванні конфлікту на сході України.
18:38
В Польщі змирилися з переобранням Туска: Дуда офіційно привітав його
Президент Польщі Анджей Дуда, що є представником керівної партії Польщі "Право і Справедливість" привітав Дональда Туска, який, як відомо, повʼязаний з нині опозиційною "Громадянською платформою" з переобранням на посаду глави Європеської ради.
18:24
Президент Чехії іронічно назвав себе "агентом" Росії, Китаю та США
Президент Чехії Мілош Земан, якого часто вважають проросійським політиком, іронічно назвав себе "агентом" Росії, Китаю, США та Ізраїлю.
17:49
Катастрофа вертольота в Стамбулі: кількість загиблих зросла до 7 осіб
Число загиблих внаслідок катастрофи вертольота в Стамбулі, що сталася 10 березня, зросло до семи осіб.
17:44
Суд зобов'язав погоджувати з владою Німеччини виступи турецьких міністрів
Федеральний конституційний суд Німеччини у Карлсруе постановив, що федеральний уряд має право накладати заборону на виступи членів турецького кабміну на території країни.
17:34
Туск: очевидно, що мої контакти з владою Польщі триватимуть
Голова Європейської ради Дональд Туск заявив, що попри спротив польського уряду щодо його переобрання на пост президента Європейської ради, він буде продовжувати контактувати з владою Польщі.
17:02
Юнкер: мені не подобається Brexit, але це не кінець ЄС
Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер вкотре заявив, що на його думку, вихід Великої Британії зі складу ЄС не означатиме кінець самого союзу.
16:18
Ще одному помічнику Ле Пен у Європарламенті висунули звинувачення – ЗМІ
Минулого тижня звинувачення щодо фіктивного працевлаштування висунули ще одному помічнику кандидата у президенти Марін Ле Пен у Європарламенті.
16:17
Туск закликав лідерів ЄС до єдності у переговорах щодо Brexit
Голова Європейської ради Дональд Туск закликав до політичної єдності 27 країн-членів ЄС у майбутніх переговорах щодо Brexit.
15:59
В МЗС нагадали, що безвіз з ЄС дає українцям не лише права, але й обов'язки
Заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця нагадав громадянам України, що безвізовий режим з ЄС – це не лише права, але й обовʼязки, які варто виконувати, аби не ставити піж загрозу дію безвізу.
15:34
ФБР розслідує "дивний" зв'язок між компанією Трампа та російським банком
Федеральні слідчі та комп'ютерні експерти проводять розслідування "дивного" зв'язку серверів між компанією The Trump Organization та російським "Альфа-банком".
15:25
Президент Молдови засудив рекомендації уряду щодо обмеження поїздок посадовців в РФ
Президент Молдови Ігор Додон засудив заяви і дії парламенту і уряду, які передали російському послу ноту через затримки молдовських чиновників на кордоні при в’їзді в РФ.
15:09
Уряд Асада просить ООН змусити Туреччину вивести війська з Сирії
Сирійська влада закликала ООН змусити Туреччину вивести свої війська, які "вторглися на сирійську землю".
14:50
Кількість постраждалих від нападу у Дюссельдорфі зросла до дев’яти осіб
Під час нападу на пасажирів на головному вокзалі Дюссельдорфа постраждали дев'ятеро людей.
14:49
Бундесрат не визнав Марокко, Алжир і Туніс "безпечними країнами"
Верхня палата німецького парламенту, Бундесрат, відхилив пропозицію федерального уряду Німеччини зарахувати Марокко, Алжир і Туніс до так званого списку безпечних країн.
14:47
ЄС та 10 країн Азії погодилися відновити переговори щодо вільної торгівлі
ЄС та Асоціація держав Південно-Східної Азії, куди входять 10 держав, домовилися в п'ятницю, 10 березня, працювати в напрямку відновлення переговорів про вільну торгівлю і протистояти тенденції до протекціонізму.
14:20
ООН закликає Туреччину розслідувати вбивства та руйнування на курдських територіях
Офіс ООН з прав людини закликає уряд Туреччини розслідувати сотні незаконних убивств і знищення близько 1800 будинків в ході операцій сил безпеки країни на курдській території протягом 18 місяців.
14:12
Україна і Туреччина підпишуть угоду про безвізові поїздки за ID-картками
Відповідно до документа громадяни обох країн зможуть в'їжджати, виїжджати і знаходитися протягом 90 днів на території країн Угоди без звичайних паспортів, а за ID-картками, які містять електронний носій інформації.
14:01
Поліція Бельгії провела антитерористичні рейди, затримано підозрюваного
Федеральна прокуратура Бельгії повідомила, що обшуки були проведені у брюссельському передмісті Андерлехт і у місті Гент.
13:55
Росія заявила про знищення в Сирії 600 бойовиків ІДІЛ за тиждень
Авіація РФ протягом тижня завдала 452 ударів по позиціях бойовиків "Ісламської держави" на сході сирійської провінції Алеппо, в результаті чого знищено понад 600 бойовиків.
13:40
У Франції сім кандидатів зібрали підписи для участі в президентських виборах
У Франції сім кандидатів зібрали достатню кількість підписів народних обранців різних рівнів для участі у президентських виборах.
13:29
Польська опозиція хоче висловити вотум недовіри уряду Шидло
Найбільша опозиційна "Громадянська платформа" наступного тижня подасть у Сеймі пропозицію про висловлення недовіри нинішньому польському уряду.
13:24
Президент Чехії Мілош Земан має намір балотуватися на другий термін
Земан відомий своєю проросійською позицією. Він неодноразово виступав за скасування санкцій проти Росії, попри те, що уряд Чехії притримується загальноєвропейської лінії збереження санкцій.
12:57
З початку квітня повністю запрацює безвіз між Україною та Албанією
Громадяни зможуть в’їжджати, виїжджати, прямувати транзитом та перебувати без віз на території держави іншої договірної сторони упродовж строку, що не перевищує 90 днів протягом 180.
12:55
Країни Бенілюксу та Вишеграду обговорять майбутнє ЄС
Бельгія, Нідерланди і Люксембург, чи так званий Бенілюкс, запропонували Польщі, Чехії, Угорщині та Словаччині зустрітися у Нідерландах для обговорення майбутнього Європейського Союзу.
12:44
МЗС РФ підтвердило загибель чотирьох росіян після падіння вертольота в Стамбулі
Ситуаційно-кризовий центр Міністерства закордонних справ Росії підтвердив загибель чотирьох росіян при катастрофі вертольота в Стамбулі.
12:32
В аеропортах Берліна скасовано сотні рейсів через страйк
Майже всі рейси, заплановані на п'ятницю, 10 березня, у двох аеропортах Берліна, були скасовані внаслідок страйку наземного персоналу.
12:27
Вища рада правосуддя "зарубала" закон про антикорупційні суди, на яких наполягає ЄС
На засіданні 9 березня Вища рада правосуддя затвердила відповідний консультативний висновок, який спрямує Верховній Раді.
12:20
Блок Меркель випереджає соціал-демократів – опитування
Консерватори Німеччини (блок ХДС/ХСС) на чолі з Ангелою Меркель утримують свій відрив від соціал-демократичної партії Німеччини.
12:13
Климпуш-Цинцадзе: є небагато реальних інструментів примусити РФ виконати рішення суду ООН
Рішення про введення тимчасових заходів щодо Росії Міжнародний суд ООН винесе до кінця квітня.
11:49
У Росії назвали причини аварій двох літаків з авіаносця "Адмірал Кузнєцов"
Обидва літаки після обриву тросів викотилися за межі палуби корабля і впали в море. В обох випадках пілоти встигли катапультуватися.
11:47
На борту вертольота, що розбився у Стамбулі, було четверо росіян
На борту пожежного вертольота, який у п’ятницю розбився у Стамбулі, було четверо росіян.
11:29
Віце-спікер Сейму Литви йде у відставку через "російські зв'язки"
Віце-спікер Сейму Литви, соціал-демократ Міндаугас Бастіс прийняв рішення піти з керівництва парламенту через підозри в непрозорих зв'язках з представниками злочинного світу і російських енергетичних компаній.
11:28
Жюппе заявив, що продовжить підтримувати Фійона на виборах
Раніше на цьому тижні Жюппе розкритикував Фійона і заявив, що він зіпсував лідерські позиції "республіканців", які втрачають підтримку виборців.
11:14
фотоУ Стамбулі впав пожежний вертоліт, п'ятеро загиблих
У Стамбулі пожежний вертоліт врізався у телевізійну вежу і впав на прилеглу дорогу.
11:04
Телекомпанії з Рівного та Маріуполя отримають гранти на інформування про євроінтеграцію
Маріупольска телерадіокомпанія ТВ-7 та ТРК "Сфера-ТВ" з Рівного отримають гранти на реалізацію проектів з інформування про євроінтеграційні реформи.
10:51
США вивчають варіанти розміщення двох військових баз в Німеччині - ЗМІ
Число потенційних військових, яких можуть розмістити на нових базах, може сягати 4000 осіб – це приблизно розмір бойової бригади.
10:46
Майже три чверті французів проти виходу країни з єврозони
Майже три чверті французів є противниками виходу Франції з єврозони, що є однією з основних обіцянок лідера ультраправих Марін Ле Пен на президентських виборах.
10:26
В Британії вважають невідворотним другий референдум про незалежність Шотландії – ЗМІ
Другий референдум про незалежність Шотландії зараз є практично невідворотний.
10:17
ЄС застерігає Косово від погіршення відносин із Сербією
9 березня парламент Косова прийняв резолюцію, в якій вимагає призупинити діалог із Сербією до звільнення косовського екс-прем’єра Рамуша Харадіная.
09:58
Рейтинг Меркель найвищий з вересня 2015 року – опитування
Популярність канцлера Німеччини Ангели Меркель найвища від вересня 2015 року.
09:48
Екс-радник Трампа, звільнений за контакти з РФ, лобіював на користь Ердогана
Колишній радник Трампа, звільнений за контакти з РФ, лобіював на користь Ердогана
09:44
Прем'єр Британії: настав час вийти з ЄС, Brexit буде запущено до кінця березня
Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що Лондон і Європейський союз готові перейти до переговорів щодо Brexit.
09:23
Прем'єр Британії закликала боротися з російським впливом на Балканах
Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей закликала Захід активніше протистояти спробам РФ дестабілізувати Балкани.
09:14
Уряд Нідерландів нехтував потребами армії, необхідне збільшення витрат - звіт
НАТО вже давно критикує Нідерланди за недостатні військові витрати, зокрема по наземним військам та оперативній підтримці.
08:48
США можуть продовжити і розширити військову присутність в Сирії
До недавнього часу військова присутність США в Сирії складаласяч з бійців сил спеціальних операцій, які тренували місцевих військових і підтримували сирійські війська.
08:29
Прем'єр Нідерландів закликав главу МЗС Туреччини не приїжджати з агітацією
Напередодні влада міста Роттердам скасувала запланований виступ Чавушоглу, проте він заявив, що все одно приїде зустрітися з турецькою громадою.
08:17
Туск звернувся до Польщі: будьте обережні з мостами, які спалюєте
Польща була проти переобрання свого земляка на посаді президента Європейської ради.
08:03
У Швейцарії в кафе сталася стрілянина: двоє загиблих, один важко поранений
Нападники втекли після скоєння злочину і попрямували в бік залізничної станції після нападу. Мотиви злочину поки невідомі. Дороги поруч з кафе була перекриті.
07:52
У Дюссельдорфі чоловік з сокирою напав на людей: семеро поранених
Троє з них перебувають у тяжкому стані. Люди були евакуйовані з будівлі вокзалу. За даними правоохоронців, напад не має терористичного підґрунтя.