6 серпня 2022

Новини
22:07
фотоУ Британії збирають кошти на гральні карти з вибухонебезпечними об’єктами, які передадуть Україні
Британська компанія Fenix Insight, яка спеціалізується на знешкодженні вибухівки і розвідці, оголосила про збір коштів для створення наборів гральних карт із зображенням вибухонебезпечних об’єктів – їх хочуть передати українцям, аби ті вчилися в ігровій формі їх виявляти.
21:44
Стало відомо, які країни ЄС виступили проти плану Єврокомісії зі скорочення попиту на газ
Дві країни – Польща та Угорщина – у п’ятницю відмовились підтримувати пропозицію Європейської комісії скоротити попит на газ на 15% у зимовий період на тлі енергетичної кризи.
21:30
Стала відома попередня причина ДТП з польським автобусом у Хорватії
Одним із загиблих унаслідок масштабної аварії автобуса з польськими паломниками під Загребом у суботу став водій – це може вказувати, що ймовірною причиною ДТП стало те, що він заснув за кермом.
21:10
Посол Польщі: якби Україна отримала HIMARS раніше, вона б не відступила з Маріуполя
Посол Польщі в Україні Бартош Цихоцький вважає, що більш швидке постачання Києву далекобійних систем залпового вогню HIMARS могли б попередити окупацію Маріуполя російськими силами.
20:40
фотоСенатора з Чехії, який їздив до окупованого Криму, можуть позбавити мандата
У Сенаті Чехії будуть розслідувати дії відомого проросійськими поглядами депутата Ярослава Дубрави, який під час відпустки здійснив поїздку до Криму, де зокрема зустрічався з представниками російської окупаційної влади.
20:15
Судно з Туреччини вперше з початку війни прибуло до України
Уперше зі старту повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого в суботу ввечері до України прибуло судно під завантаження – балкер FULMAR S.
19:53
У Болгарії діти на узбережжі знайшли міну, коли ловили рапанів
На узбережжі Чорного моря в болгарському курортному місті Царево в суботу діти знайшли, імовірно, протипіхотну міну, коли пірнали за рапанами.
19:29
Опозиція Грузії назвала антидержавними заяви влади про "ксенофобію" щодо приїжджих росіян
В опозиції Грузії назвали антидержавними заяви голови правлячої партії "Грузинська мрія" Іраклія Кобахідзе про "ксенофобію" щодо приїжджих росіян, висловлені напередодні.
19:08
У Франції послабили вимоги до роботи п’ятьох АЕС через сильну спеку
У зв’язку із високою температурою повітря уряд Франції у суботу послабив екологічні вимоги щодо п’ятьох атомних реакторів – у Буше, Блайе, Сент-Альбані, Гольфеші та Трікастені.
18:44
Поліція Косова заявила, що її вдруге за тиждень обстріляли на кордоні із Сербією
Поліція частково визнаного Косова в суботу заявила, що невідомі обстріляли її під час патрулювання на штучному озері Газиводе, що на кордоні із Сербією.
18:15
У Болгарії пояснили, що не зупиняли видачу віз росіянам
Міністерство закордонних справ Болгарії в суботу пояснило, що не зупиняло, а лише сповільнило процес оформлення віз для громадян Росії.
18:02
Після Brexit майже 35 тисяч британців у Португалії відчувають труднощі з отриманням послуг у ЄС
Португалія не видала понад 34 тисячам британців, що мешкають у країні, спеціальні ID-картки на проживання, внаслідок чого деякі з них не можуть отримати доступ до послуг, як у часи до Brexit, а деякі можуть втратити роботу.
17:36
В Естонії засекретили імена членів комісії, яка вирішує долю радянських пам’ятників
Комісія Державної канцелярії (уряду) Естонії, мета якої – вирішити долю монументів радянської епохи, працює в умовах секретності, що викликало критику опозиції та керівників ЗМІ.
17:14
В ОП підтверджують, що Північна Македонія передала Україні Су-25
Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк у суботу підтвердив, що Північна Македонія передала Україні чотири штурмовики Су-25.
17:02
фотоПапа Римський обговорив можливий візит до Києва з українським послом
16:43
12-річного хлопчика з Британії відключили від системи життєзабезпечення – батьки програли всі суди
У Королівському шпиталі Лондона в суботу вдень від системи життєзабезпечення відключили 12-річного Арчибальда Батерсбі, батьки якого до останнього намагалися через суди перешкодити цьому.
16:25
Азербайджан заявив про захоплення стратегічної висоти в Нагірному Карабаху
Міністерство оборони Азербайджану в суботу заявило про взяття ще однієї стратегічної висоти в зоні карабаського конфлікту – гори Буздух.
16:07
фотоДо України вперше з початку повномасштабної війни підходить турецьке судно
До морського торговельного порту "Чорноморськ" підходить турецький суховантаж FULMAR S – це перше турецьке судно, яке наближається до України з початку повномасштабного вторгнення України 24 лютого.
15:52
15 Путіних та 82 Трампи: естонська держслужба опублікувала імена, які дають бикам у країні
Центр контролю продуктивності Естонії оприлюднив базу даних із іменами великої рогатої худоби, яка дозволяє перевірити, скільки корів і биків мають таке ж ім’я, як і ви.
15:35
У Фінляндії пропонують карати за поширення дезінформації на користь іноземної держави
Поліція безпеки Фінляндії (SUPO) пропонує ввести кримінальне покарання за навмисний інформаційний вплив та поширення дезінформації на користь чужої держави.
15:14
На Тайвані назвали останні військові навчання Китаю "симуляцією нападу"
Міністерство оборони Тайваню в суботу заявило, що під час військових навчань із застосуванням авіації та флоту Китай фактично репетирував атаку на острів.
14:50
Ердоган вважає, що "зернова угода" створює передумови для ширших перемовин України й Росії
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вважає, що домовленість для розблокування експорту зерна з українських портів створює сприятливий грунт для ширших перемовин між Києвом і Кремлем, та висловив готовність прийняти зустріч Путіна і Зеленського у Стамбулі.
14:06
ЄС засудив ведення Росією воєнної діяльності у зоні навколо ЗАЕС
Євросоюз засудив ведення Росією військової діяльності з території довкола Запорізької АЕС.
13:45
Аварія польського автобуса у Хорватії: кількість загиблих зросла до 12, посадовці їдуть на місце події
Кількість загиблих внаслідок аварії польського автобуса під Загребом зросла до 12.
12:59
У Раді пропонують визнати незалежність Косова - зареєстрували проєкт
Народний депутат України від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко пропонує, щоб Україна визнала незалежність Косова, та вніс відповідний проєкт постанови.
11:59
На півночі Італії близько 100 мешканців і туристів евакуювали через підтоплення і зсуви
На півночі Італії у долині Фасса превентивно евакуювали близько сотні людей через зсуви і підтоплення, спричинені негодою.
11:39
У польській Сілезії - велика пожежа на переробному підприємстві
У Польщі в Нижньосілезькому воєводстві гасять велику пожежу на підприємстві з переробки вторсировини, що виготовляє альтернативне паливо.
10:38
доповненоПольський автобус потрапив у ДТП в Хорватії: щонайменш 11 загиблих
У Хорватії вранці 6 серпня потрапив у ДТП автобус із Польщі, внаслідок чого 11 людей загинули і багато пасажирів отримали травми.
10:17
Самогубство лікарки в Австрії через погрози: у Німеччині провели обшуки в одного з підозрюваних
Прокуратура Мюнхена повідомила про проведення обшуків у помешканні чоловіка, якого серед низки антивакцинаторів підозрюють у погрозах австрійській лікарці, що довели її до самогубства.
09:29
Британська розвідка: РФ масово перекидає війська на південь, починається нова фаза війни
За оцінками британської розвідки, ближчим часом розпочнеться нова фаза війни, основний фронт якої протяжністю близько 350 км буде на півдні. 
09:01
У Швейцарії знайшли в льодовику рештки літака, що розбився 50 років тому
У Швейцарії високо в горах випадково виявили рештки малого літака, який розбився у 1968 році.
08:25
Держсекретар США окремо поговорив з  прем’єром Вірменії та президентом Азерабайджану
Держсекретар США Ентоні Блінкен провів телефонні розмови з прем’єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном та президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим щодо останнього загострення довкола Нагірного Карабаху.