11 травня 2024

Новини
23:02
відеоГрету Тунберг вивели з пропалестинської акції біля місця проведення Євробачення
Поліція шведського міста Мальме ввечері 11 травня затримала й вивела екоактивістку Грету Тунберг, яка брала участь в акції протесту проти участі Ізраїлю в пісенному конкурсі "Євробачення".
21:29
фото, відеоУ Тбілісі – ймовірно найбільший протест проти закону про “іноагентів”, на вулицях тисячі людей
Тисячі громадян Грузії зібралися на площі Європи у Тбілісі, протестуючи проти ухвалення скандального закону про "іноагентів".
20:13
Трамп заперечив, що розглядає кандидатуру Гейлі на посаду віцепрезидента
Майбутній кандидат в президенти США від республіканців Дональд Трамп заявив, що не розглядає кандидатуру Ніккі Гейлі на посаду віцепрезидента.
19:48
Трюдо повідомив, що приїде на Саміт миру у Швейцарії
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що братиме участь у Саміті миру в Швейцарії в червні.
19:28
У Бундестазі пропонують збивати дрони над Україною військами НАТО
Члени німецького парламенту від урядових "Зелених" та "Вільних демократів", а також опозиційної ХДС виступають за те, щоб системи протиповітряної оборони країн НАТО збивали дрони над західною частиною України.
18:59
Посол: Латвія надаватиме Україні дрони й радіолокаційні системи власного виробництва
Посол України в Латвії Анатолій Куцевол повідомив, що незабаром Рига зможе передавати Україні дрони та радіолокаційні системи захисту, які вона виробляє.
18:31
Axios: Трамп розглядає кандидатуру Гейлі на посаду віцепрезидента
Майбутній кандидат в президенти США від республіканців Дональд Трамп активно розглядає кандидатуру Ніккі Гейлі на посаду віцепрезидента.
17:57
Президент Чехії: Потрібно встановити чіткі кордони для РФ, вона не задовольниться Україною
Президент Чехії Петр Павел заявив, що Європа знаходиться на початку тривалої конфронтації з Росією, але вона не обов'язково буде військовою.
17:30
ФотоУ Мальме зібрався протест з вимогою усунити Ізраїль від участі в Євробаченні
У шведському місті Мальме, де у суботу відбудеться фінал цьогорічного пісенного конкурсу Євробачення, організували демонстрацію із закликом відсторонити Ізраїль через його військову операцію проти тероритистичного угруповання ХАМАС в Газі.
16:58
Німеччина запропонувала Канаді співпрацю в Арктиці на тлі загрози від РФ
Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус запропонував союзнику по НАТО Канаді вступити у спільне партнерство з Норвегією для захисту інфраструктури на крайній півночі.
16:29
Макрон сподівається, що Франції не доведеться воювати в Україні
Президент Франції Емманюель Макрон знову не виключив втручання Парижа на боці України, проти якої загарбницьку війну веде РФ, але водночас висловив сподівання, що його країні не доведеться воювати.
15:57
Глава МЗС Литви засудив насильство щодо протестувальників у Грузії
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс висловив засудження щодо нападів на демонстрантів та активістів у Грузії, які виступають проти скандального закону про "іноагентів".
15:29
ЗМІ: Міноборони Німеччини підготувало три плани відновлення призову
Міністерство оборони Німеччини підготувало три пропозиції щодо можливого повернення обов'язкової військової служби.
14:53
Туск оголосив про плани Польщі побудувати укріплення на східному кордоні
Прем'єр Польщі Дональд Туск заявив, що Варшава починає роботу над подальшим зміцненням всього східного кордону, оскільки країна стикається з тим, що він назвав зростаючою "гібридною війною" у вигляді нелегальної міграції з Білорусі.
14:25
США схвалили терміновий продаж трьох установок HIMARS для України
Державний департамент США схвалив терміновий продаж уряду України трьох пускових установок для реактивних систем залпового вогню HIMARS за приблизно 30 мільйонів доларів.
13:53
У Швеції зафіксували відчутний землетрус
На північному сході Швеції біля узбережжя Ботнічної затоки зафіксували землетрус магнітудою майже 3, що був відчутним для місцевих мешканців.
13:24
У Нідерландах чотири партії наближаються до коаліційної угоди
У Нідерландах потенційні коаліційні партнери наближаються до домовленості про уряд, а лідер "Партії свободи" натякнув, що вже має кандидата на посаду прем’єра. 
12:48
У мережі з’явився лист членів Конгресу США до грузинської влади щодо закону про "іноагентів"
Група членів Конгресу США звернулися з листом до прем’єра Грузії, у якому закликають грузинську владу не ухвалювати скандальний проєкт закону "Про прозорість іноземного впливу".
12:09
Грузинська влада хоче ліквідувати дорадчу групу при ЦВК з громадськими експертами
Керівна партія Грузії "Грузинська мрія" підготувала проєкт змін до Виборчого кодексу, який передбачає ліквідацію дорадчої групи громадських та міжнародних експертів при ЦВК.
11:17
ЗМІ: посли ЄС погодили проєкт безпекової угоди з Україною, її хочуть фіналізувати до липня
Посли ЄС нібито вже погодили проєкт двосторонньої безпекової угоди між Україною та Євросоюзом у продовження декларації G7 про "гарантії безпеки", її планують фіналізувати до кінця червня.
10:49
Розвідка Британії проаналізувала інциденти в РФ із падінням бомб з літаків на власній території
Непоодинокі інциденти з аварійним сходженням боєприпасів з російських літаків на власній території вказують на системну проблему, що створює велику загрозу для російського цивільного населення. 
10:14
В Англії поліцію, що приїхала на виклик, атакували з арбалета
В англійському графстві Бакінгемшир затримали 54-річного чоловіка, який вистрілив у поліцейського з арбалета.
09:38
Прем’єр Грузії натякнув на готовність до дрібних змін у проєкті закону про "іноагентів"
Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе вважає, що грузинській владі вдасться "примирити позиції" із західними партнерами щодо скандального закону "Про прозорість іноземного впливу" і натякнув на готовність до незначних поступок.
09:14
Білий дім ще раз попередив владу Грузії через скандальний закон про "іноагентів"
Радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван повторив попередження для грузинської влади через закон про "іноагентів", наголосивши, що Штати вважають його неприйнятним. 
08:50
Пожежа на полігоні з відходами у Польщі триває, хімікати потрапили у місцеву річку
Через пожежу на полігоні з відходами у польській Сілезії, де були у тому числі хімічні речовини, вони потрапили у місцеву річку Бриниця.
Аналітика короткоВід кого чекати проблем на шляху до членства України в ЄС
08:23
фото, відеоВ ніч на суботу по всій Європі бачили полярне сяйво
У багатьох країнах Європи в ніч на 11 травня спостерігали яскраве полярне сяйво у тих регіонах, де це є рідкісним явищем – як і в Україні.