6 квітня 2024

Новини
20:00
ЗМІ: Прем'єра Британії можуть замінити після місцевих виборів у травні
Консервативна партія, яка перебуває при владі у Великій Британії, розглядає можливість заміни прем'єра Ріші Сунака та створення уряду єдності на чолі з лідеркою Палати громад в парламенті Пенні Мордант після місцевих виборів, що відбудуться 2 травня 2024 року.
19:26
Підтримка німецьких ультраправих впала через підозру у зв’язках з РФ
Підтримка виборцями у Німеччині ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" знизилася через ймовірні зв'язки її депутатів із проросійською мережею впливу, яку викрили минулого тижня в Європі.
18:59
CNN: У США вважають "неминучою" атаку з боку Ірану після ударів по його консульству в Сирії
Сполучені Штати активно готуються до "значної" атаки, яка може статися вже протягом наступного тижня з боку Ірану проти об'єктів Ізраїлю та США у відповідь на удар по будівлі його консульства в Сирії, в якому Тегеран звинуватив Ізраїль.
18:28
ФотоГрету Тунберг двічі затримали на акціях у Нідерландах
Кліматичну активістку Грету Тунберг у суботу двічі затримала поліція під час акцій протесту в нідерландській Гаазі.
17:58
Генсек НАТО припустив можливість компромісів з боку України у війні з РФ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг припустив, що Україні, можливо, доведеться вирішувати, чи йти на "певні компроміси".
17:26
Столтенберг впевнений, що до липня НАТО погодить фонд військової підтримки України
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг очікує, що до липня, коли відбудеться саміт Альянсу у Вашингтоні, союзники по блоку погодять створення нового багаторічного фонду підтримки України.
16:44
У Будапешті очікують новий кількатисячний протест проти Орбана
Колишній посадовець, а нині опозиціонер Петер Мадяр має намір очолити вже другу масову акцію протесту за кілька тижнів у Будапешті, намагаючись заручитися підтримкою, щоб кинути виклик правлінню прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.
16:11
Посол США про нічний удар РФ по Харкову: Не можна втрачати жодної секунди в підтримці України
Посол Сполучених Штатів в Україні Бріджит Брінк відреагувала на російський обстріл Харкова, який стався вночі, 6 квітня.
15:49
На грецькому острові Крит вирує лісова пожежа: населення евакуювали
На грецькому острові Крит у суботу вийшла з-під контролю лісова пожежа, через що влада наказала евакуювати чотири населених пункти.
15:22
ФотоЛитва відправила Україні бронетранспортери М577
Литва повідомила, що 5 квітня передала збройним силам України бронетранспортери М577.
14:59
Іспанія припинила продаж зброї Ізраїлю після загибелі волонтерів у Газі
Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес на тлі авіаудару Ізраїлю, внаслідок якого в Газі загинули семеро гуманітарних працівників, заявив, що Мадрид припинив продаж зброї Ізраїлю.
14:31
Грузія і Молдова візьмуть участь у великих навчаннях НАТО в Румунії
Грузія і Молдова будуть серед країн-учасниць навчань НАТО "Sea Shield 24", які наступні два тижні проходитимуть у Румунії.
14:28
Розвідка Британії: РФ могла збити власний літак через удари України по Севастополю
Розвідка Великої Британії розповіла, що через українські атаки по Севастополю Росія могла збити 28 березня власний винищувач СУ-27 – інцидент, про який повідомляв один із кримських Telegram-каналів.
13:55
У німецькому місті висловлюють солідарність з єврейською громадою після спроби підпалу синагоги
У німецькому місті Ольденбург, що у Нижній Саксонії, вдень у п’ятницю невідомий спробував здійснити підпал синагоги, але пожежа не встигла розгорітися.
13:09
ЗМІ: Частка пального для авіації Данії може походити з Росії
Принаймні частина пального, яке використовують літаки Повітряних сил Данії, ймовірно походить з Росії.
12:19
Проросійський експрезидент Молдови мріє відновити стратегічне партнерство з Росією
Колишній президент Молдови Ігор Додон заявив, що хоче відновлення стратегічного партнерства Молдови з Росією і цього нібито прагнуть більшість громадян Молдови. 
11:53
США у підвищеній готовності через можливу відповідь Ірану після ударів по його консульству у Сирії
Сполучені Штати підвищили рівень готовності у зв’язку з можливою відповіддю Ірану на удар по будівлі його консульства, в якому Тегеран звинуватив Ізраїль.
11:30
У Франції через повітря з Сахари фіксують майже літню спеку
У п’ятницю на півдні Франції повітря місцями прогрілося до 31°C, що є рідкісним, хоча й не цілковито винятковим явищем для початку квітня; у суботу надзвичайно тепло буде на більшій частині території країни.
10:48
FT: США стурбовані зростаючою співпрацею між Китаєм і Росією
Держсекретар США Ентоні Блінкен нібито повідомив союзникам тривожну інформацію про масштаби співпраці між Китаєм та Росією, а від Мінфіну США пролунали попередження, що компанії, які допомагають РФ товарами і технологіями для ВПК, чекають серйозні наслідки.
10:07
У парламентах низки країн Європи закликали Тбілісі відмовитись від закону про "іноагентів"
Очільники парламентських комітетів більш як десятка країн Європи закликали грузинську владу відмовитися від законопроєкту "про прозорість іноземного впливу".
09:30
Польща знову піднімала авіацію під час масованої ракетної атаки РФ по Україні
Польща вранці 6 квітня піднімала у небо винищувачі своїх збройних сил і союзників, які базуються на території країни, через масовану ракетну атаку Росії на українські міста.
09:06
ДПСУ: у пункті "Гребенне – Рава-Руська" почали пропускати невелику кількість вантажівок
Польські протестувальники частково відновили пропуск вантажівок на в’їзд до Польщі у пункті пропуску "Рава Руська-Гребенне".
Аналітика короткоЩо відбувається з ідеєю Макрона про війська НАТО в Україні
08:48
Стефанішина: ключових противників запрошення України в НАТО серед країн-членів лише двоє
США та Німеччина є ключовими союзниками у НАТО, які не готові на такий формат запрошення України в Альянс, який дав би юридично зобов'язальний характер і створив визначеність щодо майбутнього вступу України у НАТО. 
08:20
Словаччина починає голосування у другому турі президентських виборів
У Словаччині починається голосування у другому турі президентських виборів, в якому змагаються кандидат з керівної коаліції, спікер парламенту Петер Пеллегріні та колишній міністр закордонних справ Іван Корчок.