25 жовтня 2022

Статті
Зброя для України, друзі Путіна та неофашисти: як планує працювати новий уряд Італії
До нового уряду Італії призначили лобіста зброярів, у зону відповідальності якого входитиме... постачання зброї в Україну!
У геноциді винний не лише Путін. Чи готовий світ до "вбивчого" позову проти Росії?
"Так само як Голокост – це були не тільки газові камери, так і геноцид в Україні починається з підбурювання. З демонізації, дегуманізації тощо".
Новини
23:37
Сунак підтвердив намір найближчим часом зустрітися із Зеленським
На Даунінґ-стрит у вівторок увечері підтвердили телефонні переговори президента України Володимира Зеленського та новопризначеного прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака.
23:29
фотоУ Чехії домалювали крадену пральну машину до пам’ятника солдату Червоної армії
У місті Літомержіце, що на півночі Чехії, невідомі у вівторок розмалювали передню частину постаменту, зведеного на честь полеглого солдата Червоної армії.
23:10
Росія сповістила США про свої навчання з ядерного стримування – Пентагон
Росія повідомила Сполучені Штати про наміри провести щорічні навчання "Гром" із застосуванням стратегічних ядерних сил.
22:50
Сербія не взяла участь у парламентському саміті Кримської платформи після вмовлянь РФ – ЗМІ
Сербія не прийняла запрошення на участь у першому парламентському саміті Кримської платформи в Загребі у вівторок через вплив з боку Росії.
22:38
Зеленський поговорив із новим прем'єром Британії та запросив його в Україну
Президент України Володимир Зеленський у вівторок провів телефонну розмову з Ріші Сунаком, який у вівторок став новим прем'єр-міністром Великої Британії.
22:17
Ізраїль має докази використання іранських безпілотників в Україні та передасть їх США
Президент Ізраїлю Іцхак Герцог представить президенту США Джо Байдену розвідувальні дані, які доводять, що Росія розмістила в Україні іранські безпілотники-камікадзе, під час свого візиту до Вашингтона у вівторок і середу.
22:03
Якщо Росія застосує ядерну зброю в Україні, це буде "надзвичайно серйозна помилка" – Байден
Президент США Джо Байден у вівторок укотре застеріг Росію від використання тактичної ядерної зброї в Україні, заявивши, що такий крок з боку Москви буде "серйозною помилкою".
ДайджестВ Британії новий уряд, додаткова арта з Німеччини, Італія обіцяє підтримку Україні: новини дня
21:47
Росія не має жодних нових доказів створення Україною "брудної бомби"– представник Британії в ООН
Рада Безпеки ООН у вівторок провела закрите засідання на запит Росії, де розглядала її звинувачення на адресу України у створенні "брудної бомби", але британська сторона заявила, що в Москви немає ніяких нових доказів.
21:27
Заяви Росії про "брудну бомбу" можуть свідчити про підготовку провокації – Кулеба
Україна все більше стурбована тим, що Росія готується підірвати "брудну бомбу" на українській території на тлі повторюваних заяв Москви про те, що Україна нібито створює таку зброю.
21:07
Німеччина передасть Україні дві РСЗВ MARS і чотири гаубиці – президент
Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр у вівторок оголосив про передання Україні двох додаткових реактивних систем залпового вогню MARS і чотирьох гаубиць Panzerhaubitze 2000.
20:53
Естонія з грудня забороняє імпорт російської нафти
Уряд Естонії планує запровадити заборону на імпорт нафти з Росії з 5 грудня – це на два місяці раніше встановленого санкціями Європейського Союзу крайнього терміну.
20:53
фотоКличко показав Штайнмаєру наслідки нещодавніх ударів РФ по Києву
Мер Києва Віталій Кличко показав президенту Німеччини Франку-Вальтеру Штайнмаєру наслідки недавніх ударів РФ по українській столиці.
20:37
Німецькій активістці, яка вилила пюре на картину Моне, загрожує три роки ув'язнення
25-річній німецькій екоактивістці Мір’ям Герман, яка взяла на себе відповідальність за забруднення картини Клода Моне вартістю понад 110 мільйонів доларів, загрожує кримінальна відповідальність.
20:13
доповнено 20:25Ліві демократи відкликали листа до Байдена з закликом до прямих переговорів з Росією
Група з тридцяти представників лівого крила Демократичної партії США у вівторок відкликали листа до президента Джо Байдена, де зокрема закликали переглянути політику щодо України та почати прямі переговори з Росією.
20:11
Пелосі: Іран зробив велику помилку, поставивши Росії безпілотники
Спікерка Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі вважає, що Іран робить світ менш безпечним, постачаючи Росії безпілотники, які використовуються для війни проти України. 
19:50
Росія забороняє в'їзд депутатам ПАРЄ через резолюцію про терористичний режим
Росія у вівторок оголосила про заборону в’їзду для деяких громадян Європейського Союзу та депутатів Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) у відповідь на "недружні дії".
19:45
Радбез ООН обговорить брехню РФ про "брудну бомбу" у закритому режимі - ЗМІ
Рада Безпеки ООН проведе засідання за зачиненими дверима у першій половині дня вівторка, щоб обговорити бездоказові звинувачення Росії про те, що Україна планує створити "брудну бомбу".
19:33
Єврокомісія закликає уряди й бізнес у ЄС допомогти енергетичному сектору України
Єврокомісарка з питань енергетики Кадрі Сімсон у вівторок закликала уряди та приватні компанії Європейського Союзу пожертвувати більше грошей на обладнання для енергетичного сектору України.
19:27
"Уряди змінюються, але підтримка буде до перемоги": Кулеба поговорив з главою МЗС Британії
Глава МЗС України Дмитро Кулеба провів розмову з британським колегою Джеймсом Клеверлі, якого перепризначили на посаду у новий уряд Ріші Сунака. 
19:10
Україну, Молдову і Грузію запросили на зустріч глав МЗС країн НАТО в Бухаресті - ЗМІ
Україну, Молдову та Грузію, а також Боснію та Герцеговину, Фінляндію і Швецію запросили взяти участь у саміті міністрів закордонних справ країн НАТО, що відбудеться 29 та 30 листопада у Бухаресті. 
19:09
При Кримській платформі можуть створити міжпарламентський комітет
Учасники першого парламентського саміту Кримської платформи висловили намір створити при ній постійно діючий міжпарламентський комітет.
18:57
Урядова коаліція в Латвії може бути створена в середу або четвер
Лідер латвійської партії "Нова Єдність", яка здобула перемогу на останніх парламентських виборах, Кріш’яніс Каріньш у вівторок заявив, що в наступні один-два дні може бути підписаний меморандум про співпрацю між партіями майбутньої коаліції.
18:39
Румунія планує активізувати оборонні закупівлі і переговори щодо безпеки у Чорному морі
Румунія прискорить оборонні закупівлі та активізує переговори з країнами з узбережжя Чорного моря, щоб протистояти потенційним наслідкам війни Росії в Україні для регіону.
18:32
доповненоСунак не став міняти міністра оборони й главу МЗС Британії
Новий прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак вирішив не змінювати очільників міністерств оборони та закордонних справ – Бена Воллеса й Джеймса Клеверлі.
18:28
Байден очікує від нового прем'єра Британії продовження спільної допомоги Україні
Президент США Джо Байден очікує співпрацю з новим прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком, в тому числі у питаннях допомоги Україні.
18:20
У Грузії ще на пів року продовжили програму допомоги біженцям з України
Міністр охорони здоров'я Грузії Зураб Азарашвілі на брифінгу у вівторок анонсував продовження програми допомоги українським біженцям ще на шість місяців.
18:18
У Європі раптово з'явилося більше газу, ніж вона може використати - Bloomberg
Газові сховища майже заповнені ще до того, як європейці встигли підняти температуру в своїх оселях.
18:18
Послів Росії і Білорусі не запросять на вручення Нобелівської премії у Стокгольмі
Нобелівський фонд вирішив не запрошувати послів Росії та Білорусіі на церемонію вручення Нобелівських премій цього року у Стокгольмі.
18:09
У Німеччині розслідують напад на дівчат з України на ґрунті ксенофобії
У районі німецького міста Баутцен, що у федеральній землі Саксонія, на групу молодих українок напали кілька німецьких чоловіків – дві дівчини отримали легкі поранення.
18:02
Понад 29 тисяч мігрантів загинули з 2014 року дорогою до Європи
Згідно зі звітом Міжнародної організації з міграції, понад 29 тисяч людей загинули під час спроб дістатися до Європи з 2014 року, з них 5 тисяч загинули за останні два роки.
17:48
У Польщі закликають перевірити заяви ексглави МЗС Сікорського: підігрують роспропаганді
Заступник міністра клімату та навколишнього середовища Польщі Яцек Оздоба заявив, що подає заяву до Агентства внутрішньої безпеки країни, аби там перевірили заяви колишнього глави польського МЗС, а нині – депутата Європарламенту Радослава Сікорського.
17:33
Резніков обговорив з новим міністром оборони Швеції проєкти для посилення захисту України
Міністр оборони України Олексій Резніков обговорив з новим очільником міністерства оборони Швеції Полом Йонсоном посилення обороноздатності України.
17:27
Польща: довіра до уряду Моравецького на рекордно низькому рівні – опитування
Уряд прем’єр-міністра Матеуша Моравецького наразі підтримують лише 26% громадян Польщі, а не підтримують – 47%, що стало найгіршим результатом за весь час його роботи.
17:14
Домогосподарства ЄС викидали 70 кг їжі на людину за рік - Євростат
Домогосподарства виробляють 55% харчових відходів, що становить 70 кг на одного мешканця.
17:10
Поліція Кишинева демонтувала "наметове містечко" проросійської партії біля генпрокуратури
Поліція Кишинева у вівторок повідомила, що демонтувала 20 наметів, встановлених учасниками протесту проросійської партії "Шор" у неділю.
16:57
У Молдові схвалили пакет економії електроенергії, просять не користуватись ліфтами 
Національна комісія з надзвичайних ситуацій Молдови затвердила заходи економії електроенергії під час кризи - людей попросили не користуватись ліфтами у визначені години, понизити температуру у приміщеннях, обмежити роботу ескалаторів, скоротити освітлення в будинках.
16:39
Макрон попросив Папу Римського зателефонувати Путіну та Байдену
Президент Франції Еммануель Макрон попросив Папу Римського Франциска закликати Владіміра Путіна, патріарха РПЦ Кирила і президента США Джо Байдена "сприяти мирному процесу" в Україні.
16:37
Повернення Криму відновить справжній мир - Зеленський  
Президент Володимир Зеленський вважає, що справжній мир, який закінчить війну Росії проти України, можливий лише після повернення окупованого Криму.
Аналітика короткоЩо відбувається зі звинуваченнями у геноциді, який скоїла Росія та росіяни
15:59
Держдеп США: Росія відчує наслідки за використання "брудної бомби" або іншої ядерної зброї
Росія зіткнеться з наслідками у випадку, якщо застосує так звану "брудну бомбу" чи будь-яку іншу ядерну зброю.
15:43
Прем'єр Норвегії очікує 70 000 українських біженців за два роки
Наразі 34 000 шукачів притулку прибули до Норвегії цього року, понад 30 000 з них - з України.
15:29
У Норвегії арештували бразильського вченого: спецслужби вважають, що він насправді росіянин і шпигун
Правоохоронці затримали чоловіка по дорозі на роботу в місті Тромсе в понеділок вранці. У вівторок його доставили до будівлі суду.
15:23
Німеччина надасть Україні 20 мільйонів євро на резервне обладнання
Німеччина виділить Україні 20 млн євро на закупівлю резервного обладнання, яке допоможе впоратися з наслідками атак Росії на критичну інфраструктуру.
15:03
фото, відеоШтайнмаєр ховався в укритті під час повітряної тривоги на Чернігівщині 
Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр під час візиту в Корюківку на Чернігівщині був змушений вирушити в бомбосховище через повітряну тривогу. 
14:57
У Німеччині на 4000 євро оштрафували водія, який наклеїв на скло символ "Z"
Суд визнав водія винним у потуранні кримінальним злочинам, повідомив прессекретар суду.
14:50
Прем’єр Польщі: хто зараз не підтримує Україну - або зрадив цивілізаційні цінності, або обдурений
Прем’єр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що у нинішній ситуації підтримка України - в інтересах безпеки західного світу, і хто не робить цього - зраджує цивілізаційні цінності або ж не розуміє реальної картини подій. 
14:39
Зеленський привітав Сунака: готовий зміцнювати партнерство з Британією
Президент Володимир Зеленський готовий продовжувати зміцнювати стратегічне партнерство України та Британії після призначення Ріші Сунака новим британський прем’єр-міністром.
14:07
Німеччина навряд чи заблокує портову угоду з Китаєм, але запропонує меншу частку - ЗМІ
Правляча коаліція Німеччини близька до досягнення компромісу, який дозволить китайському судноплавному гіганту Cosco отримати меншу частку в портовому терміналі Гамбурга, ніж планувалося спочатку.
13:33
Ріші Сунак офіційно став прем’єр-міністром Британії
Король Британії Чарльз ІІІ попросив колишнього міністра фінансів Ріші Сунака сформувати уряд.
13:32
Німецька компанія передасть Україні сучасний польовий госпіталь
Госпіталь, який складається з наметів і контейнерів, включає відділення невідкладної допомоги, сортувальну, операційну, відділення інтенсивної терапії, комп'ютерну томографію, стерилізацію та зберігання медикаментів.
13:26
Данська компанія починає випробування своєї вакцини від коронавірусу 
У Данії, Бельгії та США починаються випробування на людях потенційної вакцини від коронавірусу, розробленої компанією Bavarian Nordic.
13:10
Мелоні: Італія лишиться партнером хороброго народу України у боротьбі з РФ
Прем’єрка Італії Джорджія Мелоні заявила, що Рим не піддасться на енергетичний шантаж Путіна і залишиться партнером України.
12:41
Шольц: Німеччина не готова прийняти продиктований Росією мир
Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Берлін не погодиться на окупацію частини України і на продиктований Росією мир.
12:31
Уряд Нідерландів видав понад 90 дозволів на звільнення від санкцій проти РФ
Можливість надавати винятки мають міністерства закордонних справ, економіки, фінансів, інфраструктури та освіти.
12:20
В уряді Німеччини хочуть, щоб РФ була фінансово залучена у відбудову України
Федеральний міністр розвитку Німеччини Свенья Шульце висловилася за те, щоб переконати Росію зробити фінансовий внесок у відбудову України.
12:16
Чехія з 25 жовтня не пускає росіян за туристичними й студентськими візами
У Чехії з 25 жовтня набуло чинності рішення, згідно з яким росіяни з чинною шенгенською візою, виданою будь-якою державою-членом Євросоюзу, не можуть в'їжджати на територію країни.
12:03
Зеленський просить партнерів про "фінансовий Рамштайн", щоб закрити нагальні потреби України
Президент України Володимир Зеленський закликав західних партнерів створити "фінансовий Рамштайн" для підтримки України - за аналогією з форматом, який ініціювали США для надання Україні озброєння.
11:33
Глава Єврокомісії розповіла, що слід зробити, щоб відбудова України стала історією успіху
Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн вважає, що успіх відбудови України залежатиме від забезпечення трьох ключових моментів.
10:59
"Ми інвестуємо в майбутнього члена ЄС": Шольц розповів, як бачить “план Маршалла” для України
Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що відбудова України стане складним проєктом "на покоління", але це також можливість і зробити її більш передовою і сучасною, ніж до війни, поєднуючи цей процес із наближченням до вступу у Євросоюз.
10:25
Глава МЗС Литви: не варто легковажити звинуваченнями РФ щодо "брудної бомби"
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс вважає, що до заяв Москви про те, що Україна майже закінчила розробку "брудної бомби", слід ставитися дуже серйозно.
10:16
В уряді Молдови підготували план економії електроенергії 
Уряд Молдови підготував проєкт рішення комісії з надзвичайних ситуацій щодо заходів економії електроенергії для уникнення віялових відключень.
09:54
Україна очікує від Німеччини $500 млн фіндопомоги щомісячно
Україна сподівається, що Німеччина буде перераховувати 500 мільйонів доларів щомісяця для фінансування українського бюджету воєнного часу.
09:31
Проросійський президент Хорватії проігнорував парламентський саміт Кримської платформи у Загребі
Президент Хорватії Зоран Міланович, відомий своїми проросійськими поглядами, утримався від участі у присвяченому Україні міжнародному саміті в Загребі та відмовився від зустрічі зі спікеркою Палати представників США Ненсі Пелосі.
09:24
фотоСША можуть надати Україні системи ППО HAWK - ЗМІ
Сполучені Штати розглядають можливість відправки старого обладнання протиповітряної оборони HAWK в Україну, щоб допомогти їй захиститися від атак російських безпілотників і крилатих ракет.
Аналітика короткоЩо відомо про нового прем'єра Британії
09:11
Британська розвідка: РФ не має переваги в повітрі і все частіше ризикує вертольотами на полі бою
Британська розвідка стверджує, що РФ все частіше вдається до високоризикованих вертолітних місій  для безпосередньої підтримки військ у бою.
08:57
У Бельгії думають над постійним житлом для 60 тисяч вимушених переселенців з України
У Бельгії загострюється проблема з розселенням на постійне проживання українців, які опинилися в країні через війну. 
08:33
У Бельгії 10 пасажирів отримали пів року в’язниці і 1600 євро штрафу  за підроблений ковід-сертифікат
У Бельгії десятьох осіб засудили до пів року позбавлення волі та штрафу за спробу потрапити на авіарейс з підробленими сертифікатами про щеплення від коронавірусу.
08:33
Кулеба і Блінкен обговорили безпекову допомогу Україні і російський фейк про "брудну бомбу"
Глави зовнішньополітичних відомств України і США обговорили питання військової підтримки України і ядерний шантаж Росії.
08:10
Парламент Угорщини позбавив імунітету трьох опозиційних депутатів
У понеділок парламент Угорщини позбавив імунітету трьох представників опозиції.
07:54
Кілька тисяч осіб протестували у Східній Німеччині проти високих цін і санкцій проти РФ
У кількох містах східних земель Німеччини відбулися демонстрації проти зростання цін на енергію і санкцій проти РФ.
ВідеоВ Італії новий уряд з друзями Кремля. Чи означає це "зраду" для України?
07:40
Президент Німеччини прибув до Києва
Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр прибув до Києва для зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.
07:25
У Норвегії затримали двох росіян, які фотографували військові об’єкти
У норвезькому районі Нордланд затримали двох росіян, які займалися зйомкою військових об’єктів.