30 березня 2018

Статті
Київ, що загрався в помсту: як можливо відновити втрачену довіру до України в ЄС
Важливо зауважити: відносини ще можливо оживити. Хоча, звичайно, в Брюсселі не забудуть пусті обіцянки та маніпуляції, які лунали з Києва. Там зважатимуть, що і президент, і парламент готові ризикувати інтересами держави заради банальної помсти...
Колонки
Не лише ЄС: 10 ключових фактів про зону вільної торгівлі з Ізраїлем
Що варто знати про зону вільної торгівлі з Ізраїлем і чому це важливо для України? Угода дасть "зелене світло" для кооперації українських та ізраїльських підприємств, а крім того - створює додаткові можливості для експорту на ринки ЄС.
Новий російський програш у СОТ: ключові уроки для України
Росія знову програє суперечку в СОТ. Це рішення стосується й України - і не тільки тому, що наша країна вже подала ряд претензій на дії Москви. Тема захисту національного виробника є акутальною й для України - а тому нам варто врахувати і не повторювати помилки РФ (рос.).
Новини
20:06
Орбан заявив про список з 2000 осіб, яким заплатили для повалення його уряду
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, за дев'ять днів до загальних виборів, заявив, що має список з 2000 осіб, яким заплатили, щоб повалити його уряд та дозволити напливу мігрантів у країну.
19:37
ФотоСутички у Смузі Гази: щонайменше 12 палестинців загинули, сотні поранених
Щонайменше 12 палестинців загинули та сотні отримали поранення в результаті сутичок з ізраїльськими силами безпеки на кордоні Смуги Гази.
18:55
Висилка 13 дипломатів з РФ не вплине на українські консульства – МЗС
Рішення Російської Федерації про висилку 13 українських дипломатів не зашкодить здатності України захищати українських громадян за кордоном.
18:41
МЗС України закликає Захід продовжувати скоординований тиск на РФ
В МЗС України назвали висилку Росією українських дипломатів очікуваним кроком з боку Кремля та закликали іноземних партнерів продовжувати скоординований тиск на РФ.
17:58
Берлін не здивований рішенням Москви вислати німецьких дипломатів
Глава МЗС Німеччини Гайко Маас заявив, що рішення Росії про висилку чотирьох німецьких дипломатів не стала несподіванкою.
17:22
Клімкін вважає нонсенсом висилку Росією українських дипломатів
Глава МЗС України Павло Клімкін назвав нонсеном висилку Росією українських дипломатів у відповідь на оголошення Києвом персонами нон грата 13 російських дипломатів.
17:04
Росія видворяє дипломатів 23 країн через справу Скрипаля і обіцяє ще
У відповідь на висилку російських дипломатів у зв’язку з отруєнням екс-шпигуна Скрипаля Росія оголосила персонами нон грата дипломатів 23 країн світу.
17:03
Росія висилає 13 українських дипломатів
Росія висилає 13 українських дипломатів у відповідь на оголошення Києвом персонами нон грата 13 російських дипломатів у зв’язку з отруєнням Сергія Скрипаля в Британії.
16:45
МЗС Британії не дивує рішення РФ вислати західних дипломатів
МЗС Великої Британії висловило жаль з приводу видворення Росією дипломатів, втім наголосило, що Москва порушила міжнародне право, отруївши колишнього російського шпигуна та його доньку на британській землі.
16:40
Росіянка, інформаторка вбитої на Мальті журналістки, боїться за своє життя - адвокат
Грецький адвокат, що представляє росіянку, яка заговорила про порушення мальтійським банком "Pilatus", заявляє, що його клієнтка боїться за своє життя, якщо буде видана Мальті.
16:24
ЄС зобов'яже соцмережі надавати дані про користувачів протягом 10 днів - ЗМІ
Єврокомісія планує посилити тиск на технологічні компанії, які збирають так звані електронні докази, необхідні для кримінальних розслідувань, незалежно від того, де компанії розташовані або де зберігаються дані користувача.
16:16
ФотоУ Лейпцигу внаслідок пожежі у житловому будинку постраждали 14 осіб
У Лейпцигу внаслідок пожежі, що спалахнула у багатоквартирному будинку, постраждали 14 осіб.
16:04
Посольство РФ в Лондоні вимагає доступу до Юлії Скрипаль
Посольство Росії в Лондоні вимагає доступу до доньки колішнього російського подвійного агента Сергія Скрипаля Юлії, яка прийшла до свідомості після отруєння.
16:02
Суд Греції прирівняв електронні сигарети до звичайних
Електронні сигарети повинні мати ті самі юридичні обмеження, що й традиційні, коли йдеться про заборону куріння в громадських місцях та рекламу.
15:34
Росія висилає західних дипломатів: список країн
Росія у п’ятницю оголосила про висилку дипломатів країн, які вирішили видворити російських дипломатів у зв’язку зі справою Скрипаля.
15:20
Лідери розділеного Кіпру проведуть неформальну зустріч 16 квітня
Лідери двох етнічних громад розділеного Кіпру домовилися про неформальну зустріч 16 квітня, вперше після провалу мирних переговорів минулого року.
15:15
Лукашенко порадив білоруським підприємцям знайти заміну російському ринку
Президент Білорусі Александр Лукашенко доручив білоруським підприємцям шукати нові ринки для експорту білоруських товарів через проблеми з поставками в Росію.
15:13
МЗС РФ вимагає від Британії за місяць скоротити штат посольства і консульств
До російського відомства у Москві сьогодні був викликаний посол Британії, "якому заявлено рішучий протест у зв'язку з провокаційними і нічим не обґрунтованими діями британської сторони".
14:51
Україна домовилась про збільшення частоти рейсів з Німеччиною та Угорщиною
Державна авіаційна служба України домовилась про збільшення частоти рейсів на основних маршрутах до Німеччини та Угорщини.
14:46
Уряд Німеччини не планує втручатися у питання екстрадиції Пучдемона - ЗМІ
Німецькі ЗМІ стверджують, що уряд Німеччини не буде втручатися у питання можливої екстрадиції екс-глави уряду Каталонії Карлеса Пучдемона, якого затримали 25 березня на території Німеччини.
14:45
Росія видворяє двох нідерландських дипломатів
Росія висилає двох нідерландських дипломатів у відповідь на висилку двох дипломатів РФ через справу Скрипаля.
14:20
Президент Польщі ветував закон про позбавлення звань комуністичних військових
Президент Польщі Анджей Дуда застосував вето до закону, що передбачає можливість позбавлення військового рангу осіб та солдатів запасу, котрі у 1943-1990 роках в органах державної безпеки своїми діями підтримували комуністичний режим і зрадили державним інтересам Польщі.
14:12
Болгарія пояснила, чому не видворятиме російських дипломатів
Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов заявив у п’ятницю, що Болгарія не висилатиме російських дипломатів у зв’язку з отруєнням колишнього подвійного російського агента Сергія Скрипаля у Солсбері.
14:00
Представник посольства України прибув в МЗС РФ
Представник посольства України прибув в Міністерство закордонних справ Росії, яке сьогодні вручає ноту протесту ряду країн через висилку російських дипломатів.
13:52
Генсек ООН: необхідно повернути механізми безпеки часів "холодної війни"
Антоніо Гутерріш пропонує повернути механізми зв'язку та контролю, які діяли за часів "холодної війни".
13:49
Пєсков поскаржився, що США змусили Росію до "дипломатичної війни"
13:37
МЗС РФ вручає ноти протесту європейським послам через висилку дипломатів
Міністерство закордонних справ Росії викликає до себе європейських послів, яким вручає ноту протесту через висилку російських дипломатів.
13:34
Посли Британії та Німеччини розповіли подробиці виклику в МЗС Росії
Посли Великої Британії та Німеччини, яких у п’ятницю викликали до МЗС РФ, розповіли подробиці візиту.
13:19
Чехія видала США російського хакера, екстрадиції якого домагалась Росія
Чехія вирішила видати США російського хакера Юрія Нікуліна, екстриції якого домагалась Росія.
13:18
ДМС: 675 тисяч закордонних паспортів очікують у черзі на персоналізацію
У зв'язку з можливою затримкою видачі на сайті ДМС ввели форму звернення.
13:11
ОновленоМЗС РФ викликало послів європейських країн
Міністерство закордонних справ Росії викликало до себе послів Британії, Франції та Німеччини.
13:06
У Кремлі кажуть, що Трамп не обіцяв Путіну перемогти в гонці озброєнь
Американський телеканал NBC сьогодні повідомив, що Трамп під час розмови з Путіним 20 березня заявив, що США готові до гонки озброєнь і виграють її.
12:50
Україна пропонує меншинам новий діалог щодо закону Про освіту
Україна гарнатує дотримання прав національних меншин та пропонує розпочати новий діалог у межах виконання закону України "Про освіту".
12:42
Ердоган розкритикував Францію за пропозицію посередництва між Анкарою та курдами
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган розкритикував Францію за пропозицію президента країни Еммануеля Макрона стати посередником між Туреччиною та "Сирійськими демократичними силами" (SDF), яких Анкара вважає терористами.
12:29
Франція не планує окремих військових операцій на півночі Сирії
Адміністрація президента Франції виступила з коментарем після того, як курдські чиновника заявили, що Еммануель Макрон на зустрічі з ними в Парижі пообіцяв відправити "нові війська" в північну Сирію.
12:26
Прем’єр Косова звільнив керівництво силового блоку через депортацію турків
Прем'єр-міністр Косова Рамуш Харадінай звільнив в п'ятницю міністра внутрішніх справ і начальника служби розвідки через арешт і екстрадицію до Туреччини шести турецьких громадян.
12:24
До Косова знову їде сербський дипломат, якого затримував спецназ
Глава сербської канцелярії з питань Косова та Метохії Марко Джурич, якого нещодавно затримали та депортували з Косовської Митровиці, планує здійснити поїздку в Косово 20 квітня.
12:11
Американські дипломати почали залишати генконсульство у Санкт-Петербурзі
Автомобілі з дипломатичними номерами у п'ятницю почали залишати територію генерального консульства США в Санкт-Петербурзі.
11:49
Глава Пентагону жартома назвав нового радника Трампа "втіленням диявола"
Міністр оборони Джеймс Меттіс пожартував , що новий радник з національної безпеки Дональда Трампа Джон Болтон є "втіленням диявола".
11:46
Віце-президент Єврокомісії їде до Польщі через конфлікт із судовою реформою
Віце-президент Європейської комісії Франс Тіммерманс 9 квітня відвідає Варшаву на тлі конфлікту з приводу спірних судових реформ в Польщі.
11:13
Угорці Закарпаття заперечують домовленості щодо мови з міністром освіти
Угорська меншина Закарпаття заперечує досягнення домовленостей з міністром освіти Лілією Гриневич щодо закону Про освіту.
11:08
Парламент Нідерландів обговорить санкції проти фігурантів списку Магнітського
Голландські депутати мають намір обговорити заморожування активів та заборону на отримання віз для кремлівських чиновників.
10:55
Юлія Скрипаль почала самостійно їсти і пити – Sky News
Дочка колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля Юлія, яка прийшла до свідомості після отруєння в Солсбері, почала самостійно їсти та пити.
10:42
Рейдерство і корупція підривають довіру інвесторів до України – посол Франції
Французькі компанії, які працюють в Україні, стикаються з корупцією та рейдерством, і це підриває довіру іноземних інвесторів.
10:31
Франція пропонує посередництво між Туреччиною та курдами, Анкара - проти
Туреччина сьогодні вже заявила, що виступає проти посередництва Франції і не хоче діалогу з сирійськими курдами
10:11
Президент Чехії заявив про відсутність доказів у справі Скрипаля
Президент Чехії Мілош Земан заявив, що Велика Британія не надала достатньо переконливих доказів відповідальності РФ за отруєння подвійного російського агента Сергія Скрипаля.
09:49
Португалія закрила базу з ремонту російських вертольотів
База з ремонту вертольотів розташовується в місті Понте-ді-Сор, там знаходяться шість вертольотів російського виробництва, куплених в 2006 році.
09:21
фотоУ Туреччині мікроавтобус з нелегалами потрапив у ДТП, 17 загиблих
В мікроавтобусі знаходилися біженці з Афганістану і Пакистану, які незаконно перетнули турецько-іранський кордон
09:07
Трамп заявив Путіну, що виграє гонку озброєнь - ЗМІ
Трамп додав, що він сподівається, що коментарі Путіна були просто виборчою риторикою, а також похвалився, що підписав оборонний бюджет на $700 мільярдів, найбільший в історії США.
08:48
США: висилка американських дипломатів з РФ означає погіршення відносин
Рішення Москви про вислання 60 американаських дипломатів та закриття консульства в Санкт-Петербурзі ознаменувало подальше погіршення відносин між США та Росією.
08:28
РФ висилає 60 дипломатів США і закриває консульство в Санкт-Петербурзі
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров оголосив про вислання 58 американських дипломатів та двох співробітників генконсульства США в Єкатеринбурзі.
08:07
Донька Скрипаля притомна і може розмовляти – ЗМІ
Напередодні лікарі офіційно підтвердили, що Юлія Скрипаль вже не перебуває в критичному стані і її здоров’я "швидко покращується".