11 лютого 2024

Новини
20:06
відеоПольські фермери на кордоні висипали зерно з кількох українських вантажівок
Протестуючі біля пункту перетину польсько-українського кордону польські аграрії висипали частину зерна з трьох українських вантажівок, поліція розслідує інцидент.
19:41
фотоУ прикордонні Молдови знайшли уламки "Шахеда"
Після нічної атаки РФ по українських містах з використанням безпілотників у Молдові неподалік від кордону виявили уламки "Шахеда".
ДайджестТрамп заохочував напад РФ на НАТО, відставка соратниць Орбана, зміна “Рамштайну": все за вихідні
19:17
Орбан: Україна має бути "буферною зоною" поза ЄС і НАТО, тому що Путін продовжить її нищити
Прем’єр Угорщини Віктор Орбан вважає, що Україну не варто приймати у ЄС чи НАТО і краще залишити як "буферну зону" між Росією і рештою Європи, надавши певні безпекові гарантії.
18:15
США у суботу завдали нових ударів по хуситах
Центральне командування США повідомило про нові удари по єменських бойовиках-хуситах з метою захисту торгових суден у Червоному морі. 
17:43
Cтолтенберг жорстко відреагував на розповідь Трампа про залякування союзників
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запевнив, що Альянс захищатиме у разі нападу усіх своїх союзників, та розкритикував заяви, які ставлять це під сумнів, прямо не згадуючи Дональда Трампа.
17:22
Посол США відреагувала на трагедію у Харкові
Посол США Бріджит Брінк висловила співчуття Харкову, де під час одного з останніх обстрілів загинула ціла родина, та нагадала, що це один з доказів, чому союзники мають продовжувати підтримку України.
16:47
Президент Євроради відреагував на скандальні слова Трампа про залякування союзників
Президент Європейської ради Шарль Мішель засудив розповіді Трампа про те, як він погрожував комусь із союзників "заохотити Росію до агресії", втім, не згадавши його прямо.
16:29
Уряд Польщі і Дуда розійшлися у реакціях на розповіді Трампа про залякування союзників
Уряд Польщі та президент розійшлися в думках у своїй реакції на скандальні слова Дональда Трампа про те, що він погрожував комусь із лідерів союзинків "заохотити Росію до агресії", та розкритикували одне одного. 
15:14
Глава МЗС Франції не думає, що Трамп неодмінно втілить свої заяви про НАТО у разі перемоги
Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне вважає, що у разі перемоги на майбутніх виборах у США Дональда Трампа це не означає, що він обов’язково реалізує свої погрози зменшити залученість США у НАТО чи зовсім вийти з Альянсу.
14:43
Глава МЗС Франції поділяє думку про загрозу РФ для НАТО і необхідність доозброюватися
Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне серйозно сприймає побоювання про те, що потенційно Росія у майбутньому може напасти на когось із членів НАТО і Європі важливо більше інвестувати в свою обороноздатність.
14:18
У Грузії близько сотні родин евакуйовані зі своїх домівок через загрозу зсувів
Близько сотні родин з різних грузинських селищ вимушено залишаються за межами своїх домівок через загрозу зсувів у цих районах. 
13:47
ЗМІ: Макрон відклав візит до України
Президент Франції Емманюель Макрон відклав візит до України, який планувався на 13-14 лютого.
13:25
В Естонії не вірять заявам Путіна про відсутність планів нападати на країни НАТО
Естонія має намір продовжувати будівництво лінії оборони на кордоні з Росією попри твердження президента РФ Владіміра Путіна про те, що він не збирається нападати на Польщу або країни Балтії.
13:07
Розвідка Британії повідомила про брак лікарів в РФ через війну проти України
Розвідка Великої Британії проаналізувала вплив розв’язаної Кремлем проти України на медичний сектор Росії.
12:42
ЗМІ: Коаліція на чолі зі США відбила атаки на нафтове родовище в Сирії
Сили протиповітряної оборони коаліційних військ на чолі з США, що базуються на сході Сирії, відбили шість атак безпілотників на їхню базу на нафтовому родовищі Коноко в суботу.
12:21
У Франції через пожежу на АЕС зупинили роботу двох реакторів
На атомній електростанції "Шинон" на заході Франції зупинили роботу двох реакторів після пожежі в неядерному секторі станції напередодні вранці.
12:05
У Берліні проходять часткові перевибори до Бундестагу
У неділю, 11 лютого, в сотнях виборчих округів німецької столиці Берліна проходять часткові перевибори у Бундестаг-2021.
11:44
Обов’язки президента Угорщини тимчасово виконуватиме спікер парламенту
Спікер парламенту Угорщини Ласло Кьовер тимчасово виконуватиме обов’язки президента після відставки Каталін Новак з посади.
11:27
Сунак назвав "смішними" виправдання Путіна в інтерв’ю Карлсону щодо вторгнення в Україну
Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак назвав "смішними" аргументи президента РФ Владіміра Путіна, якими він намагався виправдати своє вторгнення в Україну під час інтерв’ю Такеру Карлсону.
11:03
Глава МЗС Британії відмовляє Ізраїль від операції у місті Рафах
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон висловився проти запланованої армією Ізраїлю операції у місті Рафах на півдні сектора Гази.
10:40
Король Чарльз подякував за підтримку після новини про виявлений у нього рак
Король Великої Британії Чарльз висловив "сердечну подяку" за повідомлення про підтримку від людей після того, як в нього діагностували рак.
10:23
Жителі Фінляндії обирають нового президента у другому турі
У неділю, 11 лютого, у Фінляндії проходить другий тур президентських виборів – за найвищу посаду змагаються колишній прем’єр-міністр Александр Стубб і ексглава МЗС Пекка Хаавісто.
10:00
Білий дім назвав "ненормальним" погрози Трампа заохотити РФ до агресії проти союзників
У Білому домі відреагували на нещодавні заяви експрезидента США Дональда Трампа, який згадав, як він погрожував "заохотити Росію" напасти на одного з членів НАТО, які не виконують фінансові зобов’язання перед Альянсом.
09:42
ФотоВ музеї Ліона екоактивісти облили супом картину Моне
Двоє екоактивістів з руху Riposte Alimentaire облили супом картину "Весна" художника Клода Моне в Музеї витончених мистецтв у Ліоні.
09:29
ВідеоВ Іспанії загинули двоє поліцейських через зіткнення з катером ймовірних наркоторговців
Двоє іспанських поліцейських загинули, коли швидкісний катер ймовірних контрабандистів наркотиків врізався у патрульний корабель.
09:08
Естонія разом з союзниками провела навчання з ведення бойових дій у зимових умовах
В Естонії пройшли щорічні військові навчання Talvelaager ("Зимовий табір"), в яких брали участь Сили оборони країни і союзники.
08:42
Трамп розповів, як погрожував союзникам "заохотити Росію" до агресії проти них
Колишній президент США Дональд Трамп згадав, як він перебуваючи на посаді погрожував "заохотити Росію" напасти на одного з членів НАТО, які не виконують фінансові зобов’язання перед Альянсом.
08:20
Глава МЗС Польщі озвучив пом’якшені вимоги щодо репарацій від Німеччини
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський значно пом'якшив вимоги Варшави щодо репарацій від Німеччини і запропонував альтернативне вирішення давньої суперечки.
08:03
Трамп хоче, щоб США більше не надавали допомогу Україні та іншим країнам
Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що Сенат не має голосувати за пакет допомоги, який передбачає підтримку, зокрема, України та Ізраїлю.