27 червня 2014

Статті
Асоціацію - до кожної родини
Від створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС виграють всі категорії населення, хоча й різною мірою. Зокрема, зростання реальної заробітної плати для кваліфікованої робочої сили становитиме 8,5%, в той час як для некваліфікованої – 9,1%. Разом з тим близько 5% некваліфікованих працівників та 2% кваліфікованих муситимуть змінити місце роботи.
Угода про асоціацію. Харчові продукти: ціна, якість, відповідальні в уряді. ІНФОГРАФІКА
Вже в перший рік дії економічної частини Угоди Україна має виконати низку завдань. Від факту їх виконання і від якості цього виконання залежатиме, чи вийдуть українські товари на ринок ЄС, чи полегшаться умови ведення бізнесу, чи зменшиться кількість непотрібних бюрократичних процедур та документів.
Новини
17:54
Рада ЄС пропонує Юнкера наступним президентом Єврокомісії
Рада ЄС пропонує Жана-Клода Юнкера на посаду нового президента Європейської комісії.
17:12
Текст рішення саміту ЄС щодо України
17:12
Литва вводить євро з 2015 року - рішення самміту ЄС
Самміт ЄС, який стартував в Брюсселі в четвер, 26 червня, офіційно затвердив рішення про прийняття Литви до складу єврозони починаючи з 1 січня 2015 року.
16:53
Більдт: деескалація до 30 червня – відповідальність Росіїї
Якщо до 30 червня не будуть виконані вимоги, зазначені у документі, ЄС готуватиметься до введення санкцій.
16:44
Расмуссен привітав підписання УА з Україною, Грузією та Молдовою
Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен вітає підписання угод про асоціацію Європейського Союзу з Україною, Грузією та Молдовою.
16:43
BNP Paribas планує урізати дивіденди після сплати багатомільярдного штрафу
Французький банк BNP Paribas планує різко скоротити дивіденди і розмістити боргові зобов'язання на мільярди євро напередодні сплати штрафу за порушення санкцій США, повідомляє MarketWatch з посиланням на джерела, близькі до керівництва банку.
16:24
Німеччина може втратити 25 тис. робочих місць через українську кризу - експерти
Східний комітет німецької економіки побоюється втрати великої кількості робочих місць на тлі української кризи.
16:12
Транзит газу через Україну до Словаччини зріс на 2/3 і стабілізувався - оператор ГТС Словаччини
Транзит російського природного газу до країн Європейського Союзу через Словаччину, що зріс за останні дні на дві третини у зв'язку із зупинкою "Північного потоку", у четвер досяг 175 млн куб. м і в п'ятницю стабілізувався на рівні близько 170 млн куб. м, повідомив оператор словацької газотранспортної системи (ГТС) Eustream a.s.
16:07
В Києві вдвічі поменшало європейських туристів
Потік туристів, що в'їжджають до Києва з Європи з початку 2014 через нестабільну ситуацію в столиці та Україні скоротився приблизно на 50%.
16:00
Інфляція в Німеччині в червні прискорилася до 1%, сильніше прогнозу
Споживчі ціни в Німеччині, гармонізовані зі стандартами Євросоюзу, виросли в червні 2014 на 1% в річному вираженні, свідчать попередні дані Федерального статистичного управління країни.
15:46
Києву варто імплементувати УА, а не акцентувати на перспективі членства - Олександр Чалий
Посол України, екс-глава Міністерства закордонних справ Олександр Чалий переконаний, що українській владі та дипломатії нині необхідно сконцентруватися на імплементації належним чином Угоди про асоціацію з ЄС та отримання безвізового режиму з Євросоюзом, а не провадити розмови про перспективи вступу України до ЄС.
15:43
Порошенко очікує в п'ятницю заяву ЄС про перспективу членства України
Президент України Петро Порошенко очікує сьогодні заяву Європейського Союзу про перспективу членства України.
15:18
Порошенко: Асоціацію не буде ратифіковано на поточній сесії ВР
"Наступний тиждень - останній пленарний на даній сесії Ради. Технічні питання (підготовка до ратифікації) займуть не один тиждень… Тому угоду не буде ратифіковано протягом наступного тижня", - зазначив президент.
15:09
ОНОВЛЕНОЄвропейська Рада вимагає від Росії деескалації до 30 липня, погрожує санкціями
Європейська рада оприлюднила вимоги ради до російської сторони стосовно забезпечення миру в Донецькій та Луганській областях, котрі повинні бути виконані до понеділка, 30 червня.
14:40
До економіки України можливий приплив європейських інвестицій, вважає експерт
Після підписання економічної Угоди про асоціацію між Україною та ЄС можна очікувати певного пожвавлення припливу інвестицій в країну і виграшу в короткостроковій перспективі для частини українських сільгоспвиробників, металургів та легкої промисловості, вважає директор Центру світової економіки і міжнародних відносин НАН України Олег Устенко.
14:31
Оцінка зростання ВВП Великобританії в I кварталі підтверджена на рівні 0,8%, як і очікувалося
Оцінка зростання ВВП Великобританії в першому кварталі 2014 року по порівнянні з попередніми трьома місяцями підтверджена на рівні 0,8%, свідчать остаточні дані Національного статистичного управління (ONS).
14:25
Кількість банкрутств у Німеччині знизилася з початку 2014 до мінімуму за 15 років
Число зареєстрованих в Німеччині підприємств і компаній, що оголосили про неспроможність з початку року, скоротилося на 9,1% в порівнянні з тим самим періодом 2013 року - до 12,1 тис.
14:21
Європейська Рада закликає сторони конфлікту на сході України до виконання мирного плану Порошенка
Європейська Рада закликала всі сторони конфлікту в Україні виконувати мирний план президента Петра Порошенка з врегулювання ситуації на сході.
14:20
Конференція донорів України намічена на 8 липня у Брюсселі
В Європейській Раді очікують, що у Брюсселі 8 липня може відбутися координаційна нарада донорів високого рівня щодо України.
14:13
Українські виробники відповідають техстандартам ЄС на 70-80% - експерт
Українські виробники відповідають технічним стандартам Євросоюзу на 70-80%.
13:23
Біля Дніпропетровської міськради піднято прапор ЄС
У будівлі Дніпропетровської міської ради на знак підписання Україною Угоди про асоціацію з Євросоюзом піднято прапор ЄС.
13:19
Саміт ЄС підтримає мирний план Порошенка і закличе Росію вплинути на бойовиків
Учасники саміту Європейського Союзу мають намір заявити про підтримку мирного плану президента України Петра Порошенка і закликати Росію використати свій вплив на сепаратистів та припинити потік зброї і бойовиків через кордон з Україною.
13:14
Порошенко, Меркель та Олланд вважають, що позиція ЄС щодо налагодження миру має бути рішучішою
Президент України Петро Порошенко, Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Франсуа Олланд погодилися, що позиція ЄС має бути більш рішучою щодо налагодження миру в Україні.
13:07
ЄБРР просить Україну не поспішати зі зміною тарифів щодо альтернативної енергетики
Європейський банк реконструкції та розвитку просить Кабінет міністрів України не поспішати зі зміною тарифної політики щодо альтернативної енергетики.
13:04
Фюле сподівається, що ЄС позитивно відреагує на заяву Порошенка про членство України
Єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле сподівається, що держави-члени Європейського Союзу позитивно відреагують на заяву президента України Петра Порошенка про амбіції України набути членства в ЄС.
12:59
Українців кличуть на Євромайдан: святкувати підписання асоціації
12:50
ЄС поки не готовий до розширення – євродепутат Хармс
Депутат Європарламенту Ребекка Хармс (група "зелених", Німеччина) вважає, що ЄС не зможе найближчим часом позитивно відреагувати на заклик президента України Петра Порошенка зробити заяву про те, що Україна стане членом ЄС, коли буде готова до цього.
12:46
ЄБРР збільшив програму фінансування альтернативної енергетики України – до 140 млн євро
Європейський банк реконструкції та розвитку вдвічі збільшив обсяги фінансування програми реалізації проектів альтернативної енергетики в Україні (USELF) - до 140 млн євро.
12:44
Єлісєєв сподівається, що Угода про асоціацію буде ратифікована не пізніше вересня
Глава Представництва України при ЄС Костянтин Єлісєєв сподівається, що Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом буде ратифікована не пізніше вересня цього року.
12:38
Угода про асоціацію з ЄС має бути ратифікована ВР наступного тижня – експерт
Дипломат, колишній заступник голови секретаріату президента Олександр Чалий вважає, що Угода про асоціацію з ЄС має бути ратифікована Верховною Радою наступного тижня.
12:35
Дипломати у Twitter радіють підписанню Угоди про асоціацію
З моменту підписання Угоди про асоціацію не минуло й кількох годин, а мікроблоги дипломатів у Twitter вже повні численних привітань та заяв.
12:14
Молдова хоче подати заявку на членство в ЄС в 2015 – Лянке
Як заявив прем’єр-міністр Молдови Юрій Лянке, він сподівається, що його країна подасть заявку на членство в Європейському Союзі у другій половині 2015 року.
12:14
МЗС України жорстко відповів на "маячню Глазьєва"
Дипломати нагадали, що Глазьєву заборонений в'їзд "до всіх демократичних країн світу, в тому числі й до України": "Мабуть, йому нічого іншого не лишається, як періодично подавати голос зі своєї будки".
12:01
Грузія не згодна з Україною, що потрібна європерспектива - асоціації достатньо
Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі в ході брифінгу в Брюсселі сьогодні, 27 червня, прокоментував відсутність європейської перспективи в угодах про асоціацію між ЄС та країнами Східного партнерства - Україною, Молдовою, Грузією.
11:22
Після підписання УА необхідно департизувати всю систему державної влади - експерти
Для виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС насамперед необхідно здійснити департизацію системи державного управління, переконані експерти.
11:19
Порошенко: ЄС має визнати європейську перспективу України
Перед початком церемонії підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС президент Петро Порошенко зробив односторонню декларацію про європейський вибір України. З його промови випливало, що це – відповідь на небажання Євросоюзу визнавати європейську перспективу Києва.
11:03
Порошенко підписав асоціацію ручкою, яка їздила до Вільнюсу з Януковичем. ФОТО
Виступаючи з вітальним словом на церемонії підписання угод про асоціацію з Україною, Грузією та Молдовою, президент України Петро Порошенко показав ручку, котрою підпише Угоду.
10:59
ЄС ПІДПИСАВ АСОЦІАЦІЮ З УКРАЇНОЮ
З Україною де-юре буде підписано два документи - саму угоду, а також "заключний акт", що підтвердить підписання всіх її глав. Така процедура пов'язана з тим, що угода вже була підписана у березні. Під документом вже стояли підписи всіх сторін, включаючи українського прем’єра Арсенія Яценюка.
10:58
Євросоюз підписав угоду про асоціацію з Молдовою та Грузією
Сьогодні в Брюсселі, в рамках саміту глав держав та урядів країн Євросоюзу, було підписано угоди про асоціацію з Молдовою та Грузією. Відразу після завершення цієї церемонії очікується підписання "економічної частини" угоди про асоціацію з Україною.
10:41
Ромпей та Баррозу: Підписання асоціації – не останній етап у наших відносинах
Підписання Угоди про асоціацію – це не кінцевий пункт співпраці між Україною та Європейським Союзом, а перший крок по втіленню в життя цього амбітного договору, заявив президент Європейської ради Герман Ван Ромпей на церемонії підписання угод про асоціацію з Україною, Грузією та Молдовою.
10:27
Споживчі витрати у Франції виросли в травні більше прогнозу - на 1%
Споживчі витрати у Франції у травні 2014 зросли на 1% щодо попереднього місяця, свідчать дані французького національного статистичного інституту Insee.
10:23
Порошенко та прем'єр Фінляндії поговорили про санкції щодо Росії
У рамках візиту в інститути Європейського Союзу в Брюсселі президент України Петро Порошенко провів зустріч з прем'єр-міністром Фінляндії Олександром Стуббом.
10:02
Угоди про асоціацію України, Грузії і Молдови з ЄС будуть підписані, незважаючи ні на що - Баррозу
Україна, Грузія і Молдова підпишуть у п'ятницю угоди про асоціацію з Європейським союзом, незважаючи на всі складнощі, заявив голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу.
09:58
Довіра споживачів у Великобританії в червні побила рекорд за останні 9 років
Індекс споживчої довіри у Великобританії в червні оновив максимум з березня 2005 року.
09:56
Глазьєв назвав Україну "нацистським Франкенштейном"
Радник президента Росії Володимира Путіна Сергій Глазьєв назвав новообраного президента України Петра Порошенка нацистом.
09:39
Підписання Угоди про асоціацію з ЄС – історичний момент для України – Порошенко
Президент України Петро Порошенко назвав очікуване остаточне підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом одним "з історичних днів для України після отримання незалежності".
09:28
В Росії вважають, що Угода про асоціацію їм зашкодить
Підписання Україною угоди про асоціацію з Євросоюзом може зашкодити економіці Росії, вважають у Москві.
09:02
Україна та ЄС сьогодні мають завершити підписання Угоди про асоціацію
Україна та Європейський Союз сьогодні мають завершити підписання Угоди про асоціацію в повному обсязі.
08:56
Порошенко закликав Італію до спрощення видачі віз українцям
Президент України Петро Порошенко закликав Італію до подальшого спрощення процедури отримання віз громадянами України, а також удосконалення заходів із захисту прав української громади в Італії.
08:16
Терористи відпустили чотирьох спостерігачів ОБСЄ
СБУ повідомляла про причетність до викрадення спостерігачів "казацьких" структур, які підтримують терористів на Донбасі.