27 квітня 2024

Новини
19:45
BBC: Британським військам можуть доручити доставку допомоги в сектор Гази
Британським військовим можуть доручити доставляти гуманітану допомогу в Газу з морського пірсу, який зараз будують американські військові.
19:24
ЄС вимагає від Росії скасувати "зовнішнє управління" щодо "дочок" компаній Євросоюзу
У Євросоюзі вимагають від Росії скасувати рішення, яким  російські дочірні компанії італійської водонагрівальної компанії Ariston і німецького виробника побутової техніки BSH Hausgeraete були передані під "тимчасове зовнішнє управління".
18:51
фотоУ Норвегії туриста-поляка оштрафували на понад $1100 – заблизько підійшов до моржа
У Норвегії туриста, який відвідував норвезький арктичний архіпелаг Шпіцберген, оштрафували на понад $1100 за надмірне наближення до моржа.
18:27
Два літаки Finnair не змогли приземлитися в Естонії через проблеми з GPS
Два літаки фінського національного авіаперевізника Finnair, що прямували з Гельсінкі до естонського міста Тарту, були змушені повернути назад через перешкоди сигналу GPS.
17:53
Лувр допустив, що "Мону Лізу" можуть перемістити
"Мона Ліза", найвідоміший у світі портрет, може отримати окрему кімнату в Луврі.
17:32
США бачили докази спроб Китаю вплинути на майбутні вибори – Блінкен
Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати бачили докази спроб Китаю "вплинути та, можливо, втрутитися" у майбутні вибори в США.
17:04
фотоТисячі прихильників прем’єра Іспанії просять його не йти у відставку
Тисячі прихильників Соціалістичної партії приїхали з усієї Іспанії на мітинг у Мадриді в суботу, щоб закликати прем’єр-міністра Педро Санчеса залишитися на посаді.
16:41
Дрон США за $30 млн розбився в Ємені – хусити кажуть, що збили вони
Безпілотник ВПС США MQ-9 розбився в Ємені вранці в п'ятницю – за фактом події проводять розслідування.
16:14
Розвідка Британії: В РФ на 900% зросла кількість убивств, які скоїли військові
Розвідка Британії проаналізувала дані про різке зростання кількості убивств, які в Росії у минулому році скоїли російські військові. 
15:49
Фінського депутата затримали за стрілянину біля ресторану в Гельсінкі
У Фінляндії затримали депутата від партії "Істинні фіни" Тімо Ворнанена – він вистрелив у землю у центрі фінської столиці.
15:25
Глава Єврокомісії: Якби Угорщина сьогодні хотіла вступити у ЄС, ми б її також перевірили
Якби Угорщина подала сьогодні заявку на членство в Європейському Союзі, у Єврокомісії б перевірили, чи відповідає вона, як і інші країни, умовам членства.
14:55
У Європарламенті допустили ослаблення підтримки України у разі успіху "голосів Кремля" на виборах
Депутатка Європарламенту, заступниця голови делегації ЄП до комітету Асоціації Україна-ЄС Віола фон Крамон занепокоєна можливим ослабленням підтримки України, якщо за результатами загальноєвропейських виборів свою присутність у Європарламенті посилять радикальні партії.
14:36
Сирський розповів "Рамштайну", що ситуація на фронті загострюється
Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський взяв участь у 21-му засіданні Контактної групи з обороноздатності України,  на якому розповів про ситуацію на фронті, що "має тенденцію до загострення".
14:15
Президент Литви: Грузія віддаляється від європейських ідей
Президент Литви Гітанас Наусед заявив, що Грузія не наближається, а віддаляється від європейських ідей. 
13:51
Євродепутатка порадила Україні включити опозицію у виконавчі органи влади
Депутатка Європарламенту, заступниця голови делегації ЄП у комітеті парламентської асоціації ЄС-Україна Віола фон Крамон вважає, що Україні необхідно включити представників опозиції до виконавчих органів влади.
13:31
WSJ: Розвідка США вважає, що Путін не наказував убити Навального
Розвідувальні служби США вважають, що лідер Росії Владімір Путін, ймовірно, не наказував убити опозиційного політика Алексєя Навального.
13:06
Прем’єр Польщі: Одна з ракет РФ впала за 15 км від нашого кордону
Прем’єр Польщі Дональд Туск заявив, що у ніч на суботу одна з ракет Росії, що атакували Україну, впала за 15 км від польського кордону.
12:54
Україна не зверталась до Польщі за допомогою з поверненням чоловіків – посол
Посол України Василь Зварич повідомив, що офіційний Київ не звертався до Польщі з приводу повернення українських чоловіків призовного віку.
12:31
Орбан нарікає на "жалюгідний стан" свободи слова у Європі
Глава угорського уряду Віктор Орбан поскаржився, що стан свободи слова у Європі є жалюгідним на відміну від Угорщини, де, як він стверджує, людей не карають за особисту думку.
12:14
ВПС США уклали контракт на $13 млрд для розробки нового літака "судного дня"
Військово-повітряні сили США заявили в п’ятницю, що вони уклали контракт на 13 мільярдів доларів з компанією Sierra Nevada Corporation на розробку наступника E-4B, відомого як літак "судного дня" через його здатність вижити в ядерній війні.
11:56
Посол Матернова: Вірите чи ні, під час вступу Польщі ЄС непокоїли польські сантехніки
Посол ЄС у Києві Катаріна Матернова провела паралелі між процесом вступу країн Східної Європи та України, відзначивши, що свого часу польські сантехніки та далекобійники колись також непокоїли старших членів Євросоюзу.
11:42
У Словаччині зібрали вже майже 4 млн євро на снаряди для України всупереч уряду
Громадяни Словаччини, невдоволені тим, що уряд Роберта Фіцо не підтримує Україну зброєю, зібрали вже майже 4 мільйони євро на закупівлю снарядів для України.
11:31
Посол оцінила ризики для України від головування Угорщини у Раді ЄС
Посол ЄС в Україні Катаріна Матернова вважає, що угорське головування у Раді Євросоюзу у другому півріччі цього року навряд чи негативно вплине на темпи просування переговорів з Україною, які можуть розпочатися у червні.
11:15
Посол ЄС сподівається на старт переговорів з Києвом в кінці червня: Україна готова
Посол ЄС в Україні Катаріна Матернова вважає, що Україна готова розпочати переговори про вступ до Євросоюзу та сподівається на їхній початок наприкінці червня.
10:52
Угорщина не відступає від своєї ключової вимоги для зустрічі Орбана і Зеленського
Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто повторив, що Будапешт вимагає відновлення всіх прав угорської меншини, які та мала у 2015 році, для проведення зустрічі між президентом Володимиром Зеленським і прем’єром Віктором Орбаном.
10:33
Глава МЗС Чехії пояснив Будапешту, чому треба підтримувати Україну 
Глава МЗС Чехії Ян Ліпавський в присутності свого угорського колеги Петера Сійярто заявив, що російський імперіалізм є найбільшою загрозою для Європи, тому для захисту від нього необхідно надавати підтримку Україні.
09:56
У Польщі хочуть поговорити з Україною про студентів-українців на тлі обмежень Києва
Польський міністр науки і вищої освіти Даріуш Вєчорек розповів, що хоче проконсультуватися з Міністерством освіти і науки України та польським МЗС щодо того, як зміни у законі про мобілізацію вплинуть на студентів-українців у Польщі.
09:34
У школах Фінляндії почали відмовлятись від підносів з екологічною метою
У школах Фінляндії почали позбуватися обідніх таць в екологічних цілях – учні багатьох шкіл змушені тепер обходитися без них.
09:19
У Польщі показали декларацію про майно прем’єр-міністра Туска
На сайті канцелярії прем'єр-міністра Польщі опублікували декларацію про майно прем'єра Дональда Туска за 2023 рік. 
08:54
Грузію попередили про загрозу зміни політики США у разі схвалення закону про "іноагентів"
Двопартійна група Сенату США 26 квітня надіслала лист прем'єр-міністру Грузії, в якому попередила, що якщо нововнесений законопроєкт про "іноагентів" стане законом, вони будуть змушені домагатися зміни політики США щодо Грузії.
Аналітика короткоЯк Сербія розхитує Косово і чому дії Заходу лише посилюють кризу
08:35
У Фінляндії проаналізували, чи загрожує витік метану з "Північних потоків" світовому клімату
Фінський метеорологічний інститут стверджує, що кількість метану, яка витекла з пошкодженого газопроводу "Північний потік" у 2022 році, навряд чи матиме помітний вплив на клімат у всьому світі.
08:19
На тлі російської атаки на Україну Польща двічі за ніч підіймала у небо авіацію
У зв'язку з черговою хвилею російських повітряних атак на територію України у ніч на суботу в Польщі двічі піднімали у повітря свою та союзницьку авіацію.