29 червня 2024

Новини
19:56
Глава МЗС Польщі розповів, як Захід може перемогти Путіна грою на ескалацію
Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський вважає, що Росія не є непереможною і Захід все ще може перемогти Владіміра Путіна.
19:34
"Альтернатива для Німеччини" повідомила про значне поповнення своїх лав 
Лідери ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" в суботу повідомили про різке зростання кількості членів і пообіцяли розвивати свій успіх на виборах до Європейського парламенту.
19:13
Глава МЗС Австрії різко відповів депутату проросійської партії щодо підтримки України
Глава МЗС Австрії Александер Шалленберг розкритикував позицію правопопулістської проросійської Австрійської партії свободи, яка виступила проти підтримки Віднем України.
18:54
На заморських територіях Франції стартували дострокові вибори
Жителі крихітного французького архіпелагу Сен-П'єр і Мікелон, розташованого біля берегів Канади, почали голосувати в першому турі дострокових виборів до парламенту Франції.
18:15
Дебати майже не змінили думку виборців про Байдена і Трампа – опитування
Президентські дебати у США, після яких Джо Байдена критикували за слабкий виступ, практично не змінили думки багатьох виборців щодо жодного з кандидатів.
17:54
Стефанішина розповіла про успіх у відносинах зі "специфічним" урядом Орбана 
Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції вважає, що у відносинах з Угорщиною вдалось досягти успіху попри те, що уряд Віктора Орбана, за її словами, охоплює "специфічну групу людей".
17:30
Трамп вдруге виведе США з Паризької кліматичної угоди, якщо виграє вибори
Дональд Трамп вдруге виведе Сполучені Штати з Паризької кліматичної угоди, якщо переможе на президентських виборах у листопаді.
16:51
фотоЩе одна безпекова угода: Кулеба провів переговори на Балканах
Глава МЗС Дмитро Кулеба в Хорватії зустрівся з новопризначеним міністром закордонних справ Північної Македонії Тимчо Муцунським – дипломати обговорили підготовку двосторонньої безпекової угоди.
16:31
Кулеба зустрівся з главою МЗС Вірменії, яка віддаляється від Росії
Глава МЗС Дмитро Кулеба у Хорватії провів зустріч з міністром закордонних справ Вірменії Араратом Мірзояном.
16:14
фотоПрезидентка Словенії у Львові вшанувала полеглих українських захисників
Президентка Словенії Наташа Пірц Мусар у Львові вшанувала пам’ять полеглих українських захисників.
15:53
Ультраправа "Альтернатива для Німеччини" переобрала своїх лідерів 
Члени ультраправої "Альтернативи для Німеччини" ("АдН") переобрали в суботу Тіно Хрупаллу і Алісу Вайдель на наступний дворічний термін співлідерами партії.
15:43
Орбан перед головуванням у ЄС написав про занепад Євросоюзу та згадав про комуністів
Глава угорського уряду Віктор Орбан, чия країна перебирає з 1 липня піврічне головування у Раді ЄС, заявив, що Європейський Союз занепадає, у той час як брюссельські посадовці нагадують йому комуністів.
15:13
Орбан написав статтю, де пообурювався через угоду про нове керівництво ЄС
Глава угорського уряду Віктор Орбан опублікував статтю, у якій назвав "ганебним пактом" домовленість Європейської народної партії (ЄНП), соціал-демократів та лібералів про розподіл топ-посад у ЄС.
14:46
У Белграді біля посольства Ізраїлю стався напад з арбалетом, влада каже про теракт
В Белграді у суботу, 29 червня, нападник поранив із арбалета сербського поліцейського, це сталось поруч із посольством Ізраїлю.
14:24
Обама висловився про виступ Байдена на дебатах
Колишній президент США, демократ Барак Обама став на захист президента Джо Байдена після критики, яка пролунала на його адресу після дебатів з Дональдом Трампом.
13:35
фотоВ Естонії обрали заміну прем’єрці Каллас, яка очолить дипломатію ЄС
Провідна урядова партія Естонії, Партія реформ, визначила свого кандидата у прем’єри, який повинен замінити на посаді Каю Каллас, що має стати наступною керівницею дипломатії Європейського Союзу. 
13:17
Кулеба у Хорватії розповів, що стане перемогою України
Перемога України повинна передбачати не тільки відновлення кордонів чи притягнення агресора до відповідальності, а й створення реальності, в якій нова агресія стане неможливою.
13:04
У Берліні скаржаться на "руйнівні наслідки" закону про канабіс
Менш ніж через три місяці після широкої легалізації канабісу у Німеччині сенаторка з питань юстиції і захисту прав споживачів Берліна Фелор Баденберг поскаржилась на надмірне завантаження і без того перевантаженої системи правосуддя. 
12:42
ЄС розширив санкції проти Білорусі, щоб вирішити проблему їх обходу
Рада ЄС 29 червня ухвалила санкції проти білоруської економіки, які покликані віддзеркалити деякі з обмежувальних заходів проти Росії і таким чином вирішити проблему обходу санкцій. 
12:25
відеоУ празькому метро на платформу обвалилась частина стелі
У суботу вранці, 29 червня, на станції празького метро Hlavní nádraží (Головний залізничний вокзал) на платформу зі стелі впали шматки бетонної штукатурки.
12:00
Дуда розпорядився щодо перебування контингенту за кордоном і союзних військ у Польщі
Президент Польщі видав розпорядження щодо продовження терміну використання польських військових контингентів у Туреччині, Іраку та Латвії, а також ухвалив рішення щодо об’єднаних сил США, Великої Британії та Канади на території Польщі.
11:37
Європейські політики шоковані виступом Байдена на президентських дебатах
Чимало європейських політиків були вражені та приголомшені невдалим виступом Джо Байдена під час президентських дебатів у четвер.
11:01
відеоУ Польщі через негоду розмило залізничні колії, перекинувся кран верфі
У п’ятницю в Польщі через негоду – дощі та сильний вітер – надзвичайникам довелося реагувати на майже дві тисячі інцидентів по всій країні. 
10:44
фотоУ німецькому Ессені сталися сутички перед початком з’їзду ультраправих 
У суботу поліція застосувала перцевий газ і кийки, щоб зупинити велику групу протестувальників, які зібралися перед початком з’їзду ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" ("АдН"), що починається в Ессені в суботу.
10:13
Чотири країни ЄС вимагають зупинити візову лібералізацію з Грузією – євродепутатка
Депутатка Європарламенту Маркета Грегорова повідомила, що чотири країни вимагають введення санкцій проти Грузії, зокрема – припинення візової лібералізації з країною.
09:56
Трамп: Росія не буде ворогом, якщо США очолить "розумний президент"
Дональд Трамп заявив, що якщо у США буде "розумний президент", то такі країни як Росія, Китай і КНДР перестануть бути ворогами Сполучених Штатів. 
09:32
У Польщі суворим штрафом покарали чоловіка, який зруйнував гніздо з ластів’ятами
У Польщі мешканця міста Свебодзіце у Нижньосілезькому воєводстві оштрафували на 9540 злотих (понад 95 тисяч гривень або понад 2200 євро) за те, що він зруйнував гніздо ластівок у його будинку.
Аналітика короткоХто у ЄС змусив Орбана надіслати Зеленському сигнал про потепління з Україною
09:06
60% виборців хочуть заміни Байдена як кандидата після дебатів
60% виборців-респондентів свіжого опитування у США вважають, що президента Джо Байдена слід "точно" або "ймовірно" замінити як кандидата від Демократичної партії після його виступу на дебатах у четвер. 
08:43
Трамп позловтішався над поганим виступом Байдена на дебатах
Колишній президент США Дональд Трамп у п'ятницю зрадів поганому виступу свого конкурента на виборах Джо Байдена на президентських дебатах у четвер.
08:11
У новому пакеті допомоги від США можуть бути ракети для комплексу ППО HAWK
Адміністрація Байдена у рамках нового пакета допомоги на суму 150 мільйонів доларів надасть Україні, серед іншого, ракети-перехоплювачі до ППО HAWK.