27 січня 2024

Новини
19:50
фотоУ Німеччині – знову багатотисячні демонстрації проти правого екстремізму
Хвиля протестів проти правого екстремізму по всій Німеччині тривала і в суботу, 27 січня, збігшись із відзначенням у країні Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту.
19:29
фотоРосЗМІ знайшли у Брюсселі агента ГРУ, який допомагає постачати Росії обладнання для оборонки
Російське видання The Insider стверджує, що знайшло в Брюсселі агента російської розвідки (ГРУ) Віктора Лабіна, який разом із сім’єю забезпечує російський оборонний комплекс координатно-вимірювальними машинами.
18:47
фотоУ майже 20 містах Португалії вимагали вирішення проблем із житлом
У щонайменше дев’ятнадцяти містах Португалії тисячі людей 27 січня вийшли на акції протесту, вимагаючи від влади вирішення житлової кризи.
18:15
Німецька "подруга Путіна" на з’їзді своєї партії захотіла "переговорів з Росією"
Співголова новоутвореної політичної сили в Німеччині "Альянс Сари Вагенкнехт – за розум і справедливість" (BSW) Сара Вагенкнехт на з'їзді цього утворення 27 січня вкотре закликала уряд ФРН вести переговори з Росією, щоб зупинити війну в Україні.
17:54
У Німеччині достроково завершиться масштабний страйк залізничників
Німецька профспілка машиністів поїздів GDL погодилася достроково припинити страйк і повернутися до роботи раніше, ніж планувала.
17:40
фотоУмєров: Україна пропонує провести форум оборонних індустрій з країнами Балтії
Міністр оборони Рустем Умєров під час зустрічі з міністром закордонних справ Литви Габріелюсом Ландсбергісом у Києві 27 січня запропонував провести спільний оборонний форум України й держав Балтії.
17:28
Третина британської молоді відмовилась би служити в разі світової війни
Майже 40% британців віком від 18 до 40 років відмовились би від служби у війську в разі світової війни, а в разі загрози вторгнення у Британію таких було б 30%.
16:57
Салліван і голова МЗС Китаю домовились працювати над розмовою Байдена і Сі
Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван і член Політбюро Компартії Китаю міністр закордонних справ Ван Ї 26-27 січня провели зустріч у Бангкоку.
16:38
Французькі фермери невдоволені поступками уряду, погрожують блокадою Парижа
Голова французької профспілки фермерів Jeunes agriculteurs Максим Бюзар заявив, що в ніч проти понеділка, 29 січня, планує блокаду Парижа та його передмість через невиконання урядом вимог протестувальників.
16:15
Угорщина, як і Словаччина, "не отримала доказів", що КНДР постачає Росії зброю
Державний секретар Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Штарай пояснив, чому його країна не засудила постачання Північною Кореєю зброї Росії для війни проти України, як це зробили практично всі інші члени ЄС.
15:53
Білий дім підтвердив зустріч Байдена і Шольца в лютому
Канцлер Німеччини Олаф Шольц приїде до Вашингтона 9 лютого для зустрічі з американським президентом Джо Байденом.
15:37
Нідерланди долучились до ІТ-коаліції в межах "Рамштайну"
Нідерланди на останньому засіданні Контактної групи з питань оборони України оголосили про долучення до так званої ІТ-коаліції, покликаної допомагати розбудові цифрових та кіберспроможностей українських Збройних Сил.
15:15
Італія та Британія призупинили фінансування агенції ООН через ймовірну допомогу ХАМАС
Міністерства закордонних справ Італії та Великої Британії 27 січня оголосили про призупинення фінансової підтримки Агентства ООН для допомоги палестинським біженцям (БАПОР) після того, як кількох його співробітників запідозрили в причетності до нападу ХАМАС на Ізраїль.
14:53
Кулеба: Україна здатна повернути контроль над небом у 2024 році
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що мета України повернути контроль над повітряним простором, зокрема за рахунок винищувачів F-16, є досяжною за однієї умови.
14:33
Голова МЗС Литви каже про оптимізм стосовно фонду ЄС для підтримки України зброєю
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс сказав, що "більш оптимістично" ставиться до майбутнього Європейського фонду миру, який використовувався для компенсації поставок військової допомоги Україні членами ЄС.
14:04
Кулеба в Києві обговорив з головою МЗС Литви спільне виробництво дронів
Міністри закордонних справ України та Литви Дмитро Кулеба та Габріелюс Ландсбергіс під час візиту останнього до Києва 27 січня обговорили насамперед спільне оборонне виробництво.
13:47
фотоУ Мюнхені у 66-річного українця знайшли 455 тисяч євро готівкою
Митники в аеропорту Мюнхена конфіскували майже 455 тисяч євро готівкою, які намагався ввезти із собою 66-річний пенсіонер із України.
13:24
фотоГерб Бухареста змінять через помилку 150-річної давнини
Рада румунської столиці Бухареста 31 січня розгляне рішення про зміну герба міста через допущену у 1864 році помилку, в результаті якої там помилково зобразили іншого святого.
12:57
Нідерланди готові за потреби скидати гумдопомогу в Газу з літаків
Уряд Нідерландів 26 січня оголосив, що розглядає можливість використання військових літаків для скидання гуманітарної допомоги в секторі Гази.
12:33
Прем’єр Греції подякував США за схвалення продажу винищувачів F-35
Грецький прем’єр-міністр Кіріакос Міцотакіс 27 січня привітав рішення Державного департаменту США дозволити продаж Греції винищувачів F-35.
12:09
Британська розвідка: Останні військові здобутки РФ в Україні "стратегічно несуттєві"
Розвідувальне співтовариство Міністерства оборони Великої Британії останній огляд подій війни в Україні 27 січня присвятило аналізу ситуації на полі бою та просуванню російських військ.
11:55
В Україні кажуть, що почали технічні переговори з Польщею щодо експортних ліцензій
Перший заступник міністра аграрної політики Тарас Висоцький заявив, що Україна та Польща почали обмін листами на технічному рівні стосовно запровадження механізму експортних ліцензій на українську сільгосппродукцію.
11:37
У парламенті Чехії підтримали посилення контролю за зброєю після стрілянини в Празі
Нижня палата парламенту Чехії схвалила поправки до законодавства, які посилять вимоги для контролю над зброєю після стрілянини в університеті Праги, в якій загинули 14 людей.
11:14
фотоУ Сербії мітингували біля Конституційного суду, вимагаючи переглянути результати виборів
Близько двох тисяч противників президента Сербії Александара Вучича ввечері 27 січня мітингували біля будівлі Конституційного суду, вимагаючи скасувати вибори минулого місяця та провести їх повторно через повідомлення про масові порушення.
10:49
ексклюзив, доповненоВ МЗС розповіли деталі ДТП з українцями в Польщі
У дорожньо-транспортній пригоді за участю автобуса, що сталась у ніч проти 27 січня в Польщі, попередньо постраждали 20 українців.
10:39
Голова Пентагону з наступного тижня вийде з лікарняного
Міністр оборони США Ллойд Остін, як очікується, з понеділка, 29 січня, повернеться до роботи в Пентагоні після госпіталізації через медичне ускладення.
10:16
У Польщі повідомили про аварію автобуса з 59 українцями
Біля прикордонного переходу "Угринів-Долгобичув" з боку Польщі вранці 27 січня перекинувся автобус із 59 українцями.
10:03
ЄС призупинив спір у СОТ щодо економічних санкцій Китаю проти Литви
Європейський Союз у п’ятницю, 26 січня, "з технічних причин" призупинив спір із Китаєм у Світової організації торгівлі стосовно економічного тиску на Литву після відкриття там представництва Тайваню у 2021 році.
09:44
Макрон підписав суперечливий закон про міграцію після висновку топ-суду Франції
Канцелярія президента Франції Емманюеля Макрона 27 січня опублікувала офіційний текст нового імміграційного закону в офіційному віснику після того, як Конституційна рада – аналог конституційного суду – визнала незаконними третину його положень.
09:20
США повідомили про удар по військовій інфраструктурі хуситів
Сили Центрального командування Збройних сил США (CENTCOM) повідомили, що в ніч проти 27 січня завдали удару по протикорабельній ракеті хуситів, яка готувалась до запуску в Червоне море.
09:08
Трамп має заплатити ще понад $83 млн письменниці, яка звинуватила його в домаганнях
Суд присяжних штату Нью-Йорк 26 січня зобов’язав експрезидента Дональда Трампа виплатити 83,3 мільйона доларів письменниці Джин Керролл, яка звинуватила його в домаганнях, за наклеп у період, коли він був у Білому домі.
08:46
Байден закликав Конгрес схвалити компроміс щодо кордону, що розблокує допомогу Україні
Президент США Джо Байден заявив про готовність підписати погоджений двопартійною групою сенаторів компроміс щодо посилення безпеки кордону з Мексикою, щойно його схвалять обидві палати Конгресу.
08:29
Україна та Франція перейшли до обговорення проєкту угоди про "гарантії безпеки"
Українська переговорна група 26 січня провела черговий раунд переговорів із Францією про безпекові зобов’язання в межах декларації "Групи семи", перейшовши до опрацювання проєкту двосторонньої угоди.
08:12
США розблокували продаж Туреччині F-16 після схвалення вступу Швеції до НАТО
Державний департамент США схвалив продаж Туреччині винищувачів F-16 і засобів для їхньої модернізації, що сталось після ратифікації нею протокол про вступ Швеції до Північноатлантичного Альянсу.