2 червня 2024

Новини
19:51
опитуванняФранцузькі ультраправі впевнено лідирують на виборах до Європарламенту
Ультраправа французька партія "Національне об'єднання" залишається впевненим лідером уподобань виборців на виборах до Європейського парламенту, які відбудуться наступного тижня.
19:24
ФотоУ Стамбулі обвалився багатоквартирний будинок: під завалами опинилися люди
У турецькому Стамбулі рятувальники намагаються звільнити людей з-під завалів після того, як в одному з районів міста обвалився багатоквартирний будинок.
ДайджестНапад на українців в Чехії, Зеленський критикує Трампа, удари ATACMS по Росії: все за вихідні
18:50
У Німеччині повідомили про затримання тисяч мігрантів під час перевірок на кордонах
У Німеччині заявили, що завдяки перевіркам на кордонах із Польщею, Чехією, Австрією та Швейцарією з жовтня 2023 року поліції вдалося виявити понад 36 тисяч випадків нелегального перетину кордону і тисячі інших правопорушень.
18:23
Трамп готовий, що його посадять
Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що "не проти" відсидіти у в'язниці або перебувати під домашнім арештом за звинуваченнями у фальсифікації ділової документації, за якими його визнали винним у Нью-Йорку.
17:58
Біля Ейфелевої вежі залишили труни з гіпсом і написом "Французькі солдати в Україні"
Французька поліція заарештувала трьох людей після того, як знайшла біля Ейфелевої вежі п'ять трун, обгорнутих у французькі прапори з написом "Французькі солдати в Україні".
17:25
У Латвії завершили перевірку щодо "спецрейсів" колишнього прем'єр-міністра
У Латвії завершили службову перевірку, ініційовану на початку квітня прем'єр-міністеркою Евікою Сілінею, під час якої було оцінено обставини авіаперельотів колишнього глави латвійського уряду Кріш’яніса Каріньша.
16:56
Розвідка Британії розповіла про наслідки затримання "дуже компетентного" генерала РФ
Розвідувальне співтовариство Міністерства оборони Великої Британії в останньому зведенні 2 червня проаналізувала інформацію про затримання російського генерал-майора Іван Попов за звинуваченнями у шахрайстві та корупції.
16:31
Шольц знову обіцяє захищати "кожен квадратний сантиметр" НАТО
Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що загроза з боку Росії триватиме, тому Берлін буде укріплювати власну оборону та допомагати в обороні членів Північноатлантичного Альянсу.
16:14
Глава МЗС Німеччини пропонує розмістити в Газі міжнародні сили
Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок виступає за розміщення міжнародних сил захисту в секторі Гази.
15:48
фотоУ Нормандії розпочали урочисті заходи до 80-річчя операції часів Другої світової війни
У французькій Нормандії в ніч протии неділі, 2 червня, відкрили тиждень церемоній на честь 80-річчя операції союзних військ часів Другої світової війни, яка відкрила другий фронт у Європі та допомогла перемогти нацистську Німеччину.
15:23
В Егейському морі через зіткнення з катером берегової охорони загинув мігрант, п’ятеро поранені
Один мігрант загинув і п'ятеро отримали поранення в східній частині Егейського моря, коли їхній човен врізався в судно грецької берегової охорони, яке їх переслідувало.
14:59
Біля Копенгагенського університету згорнули пропалестинський табір
Учасники акції "Студенти проти окупації", які розгорнули наметове містечко на території Копенгагенського університету на знак протесту проти дій Ізраїлю в секторі Гази, оголосили про завершення протесту.
14:40
У Латвії передали до суду справу ексдепутатки Сейму про виправдання воєнних злочинів РФ
У Латвії передали до суду кримінальну справу проти колишньої депутатки Сейму Глорії Гревцової щодо виправдання воєнних злочинів Росії та розпалювання національної ворожнечі.
14:15
ФотоКліматична активістка пошкодила картину Моне в музеї Парижа
У Франції затримали кліматичну активістку, яка приклеїла постер до картини Клода Моне "Макове поле" в паризькому музеї Орсе.
13:50
Блінкен обговорив з главою МЗС Єгипту пропозицію щодо перемир’я в Газі
Держсекретар США Ентоні Блінкен обговорив з міністром закордонних справ Єгипту Самехом Шукрі пропозицію щодо досягнення тривалого миру в Газі. 
13:30
Нетаньягу виступить у Конгресі США на тлі критики дій Ізраїлю в Газі
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху прийняв запрошення лідерів Конгресу США виступити на спільному засіданні обох палат на тлі критики ізраїльської військової операції в секторі Гази.
13:22
У Венеції заборонили збирати великі туристичні групи та використовувати гучномовці
В італійській Венеції набули чинності нові правила, що забороняють використання гучномовців та обмежують розмір туристичних груп до 25 осіб.
13:12
відеоНа українських волонтерів у Празі напали російськомовні іноземці
На Староміській площі Праги напередодні, 1 червня, російськомовні іноземці напали на волонтерів ініціативи Prague Maidan, які збирали гроші на підтримку України.
12:55
Зеленський вважає, що США мають дозволити бити по Росії ракетами ATACMS
Президент Володимир Зеленський вважає, що Сполучені Штати повинні дозволити Україні уражати військові об'єкти на території Росії далекобійними ракетами ATACMS.
12:37
Німецькі урядовці їдуть в охоплені повенями райони
Віцеканцлер Німеччини Роберт Габек у неділю вирушає до баварських районів, що постраждали від повені.
12:18
На півдні Німеччини, де тривають повені, загинув рятувальник
У Баварії вранці 2 червня підтвердили смерть 42-річного рятувальника-добровольця, який допомагав із евакуацією людей з районів, де внаслідок сильних злив піднялась вода.
12:04
Зеленський: Є шанс, що Байден приїде на Саміт миру
Президент України Володимир Зеленський заявив, що США підтвердили свою участь у Саміті миру на високому рівні, і висловив сподівання, що у заході візьме участь глава Білого дому Джо Байден.
12:03
Мелоні підтвердила участь Зеленського в саміті G7
Президент Володимир Зеленський візьме участь у саміті "Групи семи", який відбудеться 13-15 червня в місті Бриндізі на півдні Італії.
11:40
Зеленський: Китай допомагає РФ тиснути на інші країни, щоб вони не брали участь у Саміті миру
Президент України Володимир Зеленський звинувачує Китай у тиску на інші країни для того, щоб вони не брали участь у майбутньому Саміті миру.
11:17
У Португалії 10 осіб постраждали внаслідок падіння з трибуни на стадіоні
У столиці Португалії Лісабоні десять осіб постраждали, впавши з трибуни університетського стадіону.
11:00
У сербському Белграді проходять перевибори, яких вимагала опозиція
У неділю, 2 червня, у сербській столиці Белграді проводяться повторні вибори, які були призначені після виявлених порушень під час голосування 17 грудня.
10:38
Головна опозиційна партія Німеччини зазнала кібератаки
У Німеччині опозиційна партія Християнсько-демократичний союз (ХДС) стала жертвою кібератаки за тиждень до проведення виборів у Європейський парламент.
10:13
Військові США повідомили про збитий безпілотник і ракети хуситів
Військовослужбовці США повідомили про збиття безпілотника та протикорабельних ракет, які були запущені підтримуваними Іраном бойовиками-хуситами.
10:02
ФотоУ Німеччині через зсув ґрунту зійшов з рейок поїзд зі 185 пасажирами
У німецькій землі Баден-Вюртемберг внаслідок зсуву ґрунту, спричиненого зливами, зійшли з рейок два вагони поїзда ICE, у якому перебувало 185 пасажирів.
09:38
ФотоНа виборах президента Ісландії перемагає бізнесвумен
В Ісландії на виборах президента перемагає підприємиця та інвесторка Халла Томасдоттір.
09:20
Глава Пентагону прокоментував можливість війни з Китаєм
Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що війна з Китаєм не є ані неминучою, ані невідворотною, незважаючи на швидку ескалацію напруженості в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.
09:04
ФотоУ Німеччині через сильні повені скасували поїзди
Влада Німеччини продовжує вживати заходів для стримування сильних дощів і повеней на півдні країни, зокрема, були скасовані кілька залізничних рейсів, а також залучені волонтери для евакуації громадян і роздачі мішків з піском.
08:41
Зеленський і Остін обговорили посилення ППО України і коаліцію F-16
Президент Володимир Зеленський провів зустріч з очільником Пентагону Ллойдом Остіном, на якій, зокрема, йшлося про нагальні військові потреби України.
08:17
ФотоОрбан влаштував "марш миру" у Будапешті
В угорській столиці Будапешті напередодні десятки тисяч людей зібрались, щоб продемонструвати свою підтримку прем'єр-міністру Віктору Орбану за тиждень до виборів до Європейського парламенту.
08:03
У Німеччині скоїли напад на депутата від ХДС, який підтримує Україну
В німецькому місті Ален у землі Баден-Вюртемберг напередодні скоїли напад депутата Бундестагу від Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Родеріха Кізеветтера, відомого своєю підтримкою України.