7 жовтня 2019

Статті
Україна-НАТО на перезавантаженні: що змінилося за півроку у відносинах з Альянсом
Офіційний Київ готовий піти на нові кроки, важливі для союзників. Так, Україна висловила готовність збільшити внесок у проведення миротворчих операцій під проводом НАТО...
Україна в епіцентрі кризи: що показали записи Волкера та що не варто робити Києву
Україна була дуже близько до того, щоб поступитися Трампу. Проте до кінця незрозуміло: чи йшлося про поступки задля розблокування американської допомоги, чи лише заради візиту до Вашингтона.
Новини
20:46
Волкер пішов з Інституту Маккейна
Колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер більше не очолюватиме Інститут Маккейна.
20:15
Міністр енергетики США спростував тиск на Україну щодо керівництва "Нафтогазу"
Міністр енергетики США Рік Перрі спростував повідомлення про те, що він тиснув на Україну з метою ввести певних людей до складу правління "Нафтогазу", заявивши, що він лише рекомендував деякі фігури на прохання українського уряду.
20:00
Голову Пентагона зобов’язали надати документи щодо співпраці з Україною
Демократи в Палаті представників США в понеділок видали повістки голові Пентагону Марку Есперу та в.о. директора бюджетного офісу Білого дому Расселу Воуту в рамках розслідування імпічменту президента США Дональда Трампа.
19:44
Трамп погрожує знищити економіку Туреччини: я це вже робив
Президент США Дональд Трамп пригрозив "повністю зруйнувати та знищити" економіку Туреччини, якщо та вчинить будь-які дії, які він вважає "поза межами", після його рішення вивести американські сили з північного сходу Сирії.
19:19
Зеленський попросив Макрона продовжити пошуки моряків Bourbon
Президент України Володимир Зеленський звернувся до президента Франції Еммануеля Макрона з проханням продовжити рятувально-пошукову операцію стосовно шести зниклих громадян України – членів екіпажу судна Bourbon Rhode, яке затонуло в Атлантичному океані наприкінці вересня.
18:57
Міністр енергетики США цього тижня зустрінеться з посадовцями України - ЗМІ
Цього тижня міністр енергетики США Рік Перрі зустрінеться з українськими офіційними особами на тлі посиленого контролю за його зв'язками за кордоном.
18:25
відеоУ Амстердамі поліція затримала понад 90 екоактивістів
Нідерландська поліція заявляє, що затримала близько 90 демонстрантів, які блокували людну вулицю Амстердама в рамках кліматичного протесту групи "Повстання проти вимирання".
17:58
Стало відомо, коли США скасують візи для поляків
Посол США в Польщі Джорджет Мосбахер висловила переконання, що до кінця року будуть здійснені процедури, пов'язані зі вступом Польщі до Програми візових винятків США.
17:50
Боррель: найкраща відповідь на російську загрозу - посилювати Україну
За його словами, програму ЄС "Східне партнерство" не слід сприймати як співпрацю "проти когось".
17:17
Уряд Нідерландів втратив більшість у парламенті
Уряд Нідерландів 7 жовтня втратив більшість у парламенті, оскільки депутат, раніше вигнаний з партії прем'єра Марка Рютте VVD ("Народна партія за свободу і демократію"), заявив, що продовжить працювати як позафракційний.
16:45
Кандидат на главу європейської дипломатії вважає Росію загрозою Європи
Сучасна Росія, як і терористична загроза, є реальними загрозами для Європейського союзу, хоча їх і не варто порівнювати
16:37
У Росії заявили про візит Міятович до Криму: МЗС України нагадало про міжнародне право
У МЗС України сподіваються, що візит до тимчасово окупованого Криму комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович відбудеться з дотриманням усіх необхідних процедур, передбачених її мандатом і міжнародним правом.
16:30
Боррель виступив за продовження санкцій проти РФ до "тектонічної зміни"
Жозеп Боррель, колишній міністр закордонних справ Іспанії, кандидат на посаду високого представника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики виступив за продовження санкцій проти Росії.
16:21
Суд відхилив позов, яким Джонсона хотіли змусити просити продовження Brexit
Шотландський суд відхилив судовий позов до Бориса Джонсона, яким заявники намагалися зобов'язати прем'єр-міністра просити про відстрочку Brexit, якщо до 19 жовтня не буде угоди з ЄС.
16:07
Кандидат на головного дипломата ЄС пообіцяв підтримувати Україну
Жозеп Боррель, колишній міністр закордонних справ Іспанії, кандидат на посаду високого представника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики заявив про намір підтримувати демократію та територіальну цілісність України.
15:53
Трамп про виведення військ із Сирії: час вийти з цієї безглуздої безкінечної війни
Президент США Дональд Трамп заявив, що американським військам більше немає сенсу перебувати в Сирії після "швидкої 100-відсоткової перемоги над халіфатом "Ісламської держави".
15:40
Міністр енергетики США заперечив відставку на тлі скандалу з Україною
Міністр енергетики США Рік Перрі заявив у понеділок, що не планує подавати у відставку ні зараз, ні наступного місяця, заперечуючи інформацію ЗМІ, що він має намір оголосити про відставку в листопаді.
15:20
Джонсон вимагає повернення до Британії дружини дипломата США, яка втекла після аварії
Британський прем'єр-міністр Борис Джонсон заявив, що говоритиме з американським послом у Сполученому Королівстві щодо справи, пов’язаної з дружиною американського дипломата, яка виїхала з країни, після того як, за повідомленнями, стала підозрюваною у смертельній аварії.
15:11
фотоУ Києві відкрили Латвійський сквер
Сквер за проєктом латвійського архітектора облаштували за підтримки латвійських підприємств і приватних підприємців, а також посольстві Латвії в Україні.
14:57
Лукашенко здійснить візит в ЄС до кінця року - МЗС
Президент Білорусі Александр Лукашенко планує здійснити візит до Євросоюзу, він може відбутися ще до кінця року.
14:49
Джонсон: ЄС не пояснив відмову від пропозиції Британії щодо Brexit
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що він не знає, чому Євросоюз заперечує проти його плану щодо Brexit.
14:32
оновленоМасові акції в Лондоні: поліція затримала 135 осіб
Поліція Лондона затримала вже 135 учасників кліматичних акцій на початку запланованої двотижневої мирної громадянської непокори в столиці, яка закликатиме до термінових заходів уряду з метою стримування викидів вуглецю.
14:04
"Північний потік-2" збільшить вплив РФ на зовнішню політику ЄС – американський міністр
Міністр енергетики США Рік Перрі в понеділок попередив, що газопровід "Північний потік-2" збільшить вплив Росії на зовнішню політику Європи.
13:52
Вбивство поліцейських у Парижі: у нападника знайшли ознаки радикалізації
Співробітник поліції, який зарізав чотирьох людей в штаб-квартирі поліції в Парижі, дотримувався радикальної версії ісламу.
13:16
Човен з мігрантами перекинувся біля острова Лампедуза, щонайменше 9 загиблих
Щонайменше, дев'ять людей загинули і ще декілька зникли безвісти після того, як судно з мігрантами затонуло біля італійського острова Лампедуза.
12:43
Зеленський наступного тижня відвідає Латвію
Президент України Володимир Зеленський наступного тижня відвідає Латвію з офіційним візитом.
12:41
Президент Австрії доручив Курцу сформувати уряд
Президент Австрії Александр ван дер Беллен дав мандат на формування уряду главі Австрійської народної партії (ÖVP ) Себастіану Курцу.
11:57
У ПАРЄ попросили Венеціанську комісію оцінити проєкт судової реформи Зеленського
Моніторинговий комітет ПАРЄ попросив Венеціанську комісію оцінити проєкт закону України про діяльність органів суддівського врядування, який передбачає реформу судової системи.
11:27
Нідерланди проти початку переговорів про вступ Албанії в ЄС
Міністр закордонних справ Нідерландів Стефан Блок заявив, що Євросоюз не повинен відкривати переговори про вступ з Албанією.
11:07
Зеленський готовий допомогти зі справою Байдена у разі офіційного запиту США - ЗМІ
Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова створити спільну слідчу групу з представниками США для розслідування щодо Джо Байдена, якщо американська прокуратура звернеться з відповідним запитом.
10:53
фотоКліматичні активісти заблокували рух у центрі Берліна
Кліматичні активісти з руху Extinction Rebellion заблокували центральний транспортний вузол в Берліні на початку того, що оголошено як широкомасштабна серія протестів за нову кліматичну політику.
10:43
В Ірландії дві людини загинули в результаті падіння літака
Двоє чоловіків загинули в результаті аварії легкомоторного літака в графстві Вексфорд на південному сході Ірландії.
10:19
США не підтримають турецьку операцію на півночі Сирії і відводять війська
Військові США не братимуть участі у запланованому Туреччиною наступі у північній Сирії та залишають позиції біля турецького кордону.
09:55
Колишня посол США в Україні свідчитиме у Конгресі у справі тиску Трампа на Зеленського
Колишня посол США в Україні Марі Йованович погодилася дати свідчення у Конгресі у справі про тиск американського президента Дональда Трампа на українського колегу Володимира Зеленського.
09:36
На дострокових виборах у Косові перемогла опозиція
Дві косовські опозиційні партії набрали найбільше голосів на недільних позачергових виборах нового парламенту, проведених на фоні закликів до лідерів відновити діалог з Сербією щодо нормалізації відносин.
09:11
Німеччина боїться нової хвилі мігрантів
08:59
Союзники Трампа прагнули змінити керівництво "Нафтогазу" - ЗМІ
Донори Республіканської партії США намагалися впливати на призначення керівництва "Нафтогазу" з метою укладення в майбутньому вигідних контрактів.
08:39
Макрон: ЄС ухвалить рішення щодо угоди про Brexit до кінця тижня
ЄС до кінця тижня прийме рішення, чи буде можливою оновлена угода про Brexit.
08:18
У Португалії Соціалістична партія перемогла на виборах, але більшості не має
Лівоцентристська Соціалістична партія отримала більшість голосів на загальних виборах у Португалії в неділю – після формування коаліції партія продовжить керувати країною в наступні 4 роки.